הסבת מקצוע

In Another Time

New member
הסבת מקצוע

היי, אני זקוק לעזרתכם.
קצת רקע - עשיתי עתודה בתור הנדסאי מכטרוניקה ועסקתי בזה בצבא. כשהשתחררתי המשכתי לעבוד במפעל בתפקיד הזה, אני עובד שם כבר חצי שנה.
אני מצטיין בעבודה שלי. הצטיינתי בצבא, ובעבודה הנוכחית שלי תוך חצי שנה קידמו אותי, והוסיפו לי עוד 3 תפקידים, כרגע אני עושה בנוסף לתפקידי, גם מטלות של 2 מהנדסי מכונות (שפוטרו...).
אבל, אני לא אוהב את התחום הזה בכלל! הוא משעמם אותי, לא מאתגר אותי, ואני לא מתחבר לזה. אני שונא את העבודה שלי.

אני רוצה בקרוב (אוקטובר הבא) להתחיל ללמוד תואר ראשון בהנדסת תוכנה.
חשבתי אולי יהיה כדאי למצוא עבודה בתחום התוכנה עד הלימודים,לרכוש קצת ניסיון, ידע וקשרים... כי אני באמת לא יכול לסבול את המשרה הנוכחית שלי.

אין לי ניסיון רלוונטי ולא תעודה רשמית. יש לי ידע כללי בתוכנה, כי למדתי הרבה דברים לבד.
לקחתי כמה קורסים בתכנות באונ' הפתוחה תוך כדי השירות הצבאי שלי (אבל לא ניגשתי לבחינות כי המפקדים שלי לא נתנו לי). בנוסף, למדתי כמה דברים מכל מיני הרצאות ווידיאוים של אוניברסיטת MIT. אבל שוב, אין לי שום תעודה רשמית.

* האם כדאי לי לנסות לחפש עבודה בתחום התוכנה, לפני שיש לי ניסיון או השכלה רלוונטית?
* איך להפוך את הקו"ח שלי לרלוונטיים בעיני המעסיקים? אודה אם מישהו יוכל לעזור לי.
 
על פניו נשמע שזה מוקדם לחפש עבודה במצבך.

אפשר לחפש עבודה ללא השכלה אבל צריך בשר. משהו שבנית ואפשר לדבר עליו.
 

GuestOfHonor

New member
הדרך להפוך את קורות החיים לרלוונטיים

היא לעבוד על פרוייקטים - אישיים, open source או עם עוד חברים - להביא אותם לרמה גבוהה, לשים אותם במקום זמין (למשל Git Hub) ואת זה להוסיף לקו"ח.

לא משוכנע ממה שתיארת פה שיש לך מספיק ידע כדי שתוך כמה חודשים תוכל להרים פרוייקט ש"מעניין מגייסים", אבל היי - לכל הפחות תלמד ותחכים מהחוויה, בעיקר אם תעבוד עם עוד אנשים.

קח בחשבון שאלא אם כן אתה לומד במכללה גרועה או עושה לימודי ערב, בשנה א' לא יהיה לך זמן לעבוד. לכן, אולי עדיף לנשוך שפתיים ולחסוף עוד קצת כסף עם העבודה הנוכחית כדי שבאוקטובר תגיע עם ראש נקי ללימודים.
 

In Another Time

New member
תודה חברים

איפה אני יכול למצוא רעיונות לפרוייקטים? או חברים שעשויים להשתתף איתי?
&nbsp
האם לדעתכם עבודה בQA, תמיכה טכנית, או המשרות הפחות "קוסמות", יהיו רלוונטיות לעתיד? או שכדאי שאפשר איפה שאני?
 

avvv

New member
לשאלה השנייה - לא

תמיכה טכנית כנראה לא תעזור לך. QA אולי, במידה והכוונה לבדיקות אוטומטיות ברמה גבוהה.
 
למעלה