הסבת מקצוע בהיי טק

הסבת מקצוע בהיי טק

היי,

למדתי תואר במדעי המחשב ועסקתי בתכנות כמה שנים. כבר תקופה אני מרגישה שהעיסוק לא מתאים לי, ועכשיו שאני גם בתקופת אבטלה אני חושבת ברצינות על שינוי.
חשבתי לעבור עיסוק בתוך התחום, כלומר למשהו שקשור במיחשוב כך או אחרת, שהתואר שלי רלוונטי לגביו ואולי אפילו אוכל למנף את הניסיון שלי אליו, בין אם אצטרך להוסיף קורס / תואר שני או שלא.

השאלה - אילו כיוונים אפשריים ורלוונטיים, אם בכלל?
כלומר, מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב מלבד תכנות, ושאפשרי לעשות אליו הסבה ו"להתחיל מאפס"?
והאם בכלל אפשרי לעשות הסבה שלא בתוך ארגון קיים?

בנוסף, ספציפית לגבי תחום ניתוח מערכות - האם כדאי לעבור אליו או שזה מקצוע בדעיכה?
ואם כדאי, איך באמת מתחילים ללא ניסיון? מחיפוש כל המשרות שראיתי שמחפשות מנתח מערכות מחפשות אדם עם ניסיון , אז איך צוברים כזה?

אשמח לעזרתכם אם יש לכם ידע בנושא.

תודה רבה!

vinney

Well-known member
ממתי ניתוח מערכות זה מקצוע בדעיכה?

ניתוח מערכות, ניהול פרוייקטים - כל מיני תפקידי כתיבת מצגות יפות וניפנופי ידיים. אם זה מה שעושה לך את זה - למה לא? ואם עסקת בתכנות קצת יותר מcode monkey, הרי שיש לך נסיון רלוונטי כלשהו לתפקידים כאלה, רק צריך לדעת להציג את זה נכון בקו"ח ובראיונות.

הניותח המסורתי בדעיכה

אלו שורשמים מסמכי אפיון של 57 עמודים ובנוסף קובץ של 25 עמודים של תרשימים בדרך למות. זה משהו רזה יותר ולדעתי גם איכותי יותר. היום קוראים לזה פרודקט.
אני מסכים שנסיון כמתכנתת הוא משהו שממש עוזר לזה וממש תורם.

user32

Well-known member
מנהל
אכן, מאז תחילת שנות ה2000 בערך

זה היה מקצוע זמני שהתאים לתקופה שבה המחשבים התחילו להכנס לחיי המשתמשים והרבה אנשים לא "ידעו מחשבים" (היה פעם מושג כזה "לדעת מחשבים"). אז מנתח מערכות היה מה שהיום קוראים: פרודקט + UX והרבה פעמים גם UI.

ולשואלת: התחום הכי מבוקש היום שרוב המתכנתים מסרבים להתעסק איתו זה DevOps. אם יש לך משיכה לIT וקצת גישה אז בצירוף עם הנסיון והתואר שלך זה לדעתי המקצוע המכניס ביותר בשוק כיום.
מקצועות אחרים כמו ניהול פרוייקטים, ניהול מוצר וכו' זו תחרות קשה מול הרבה מועמדים והנסיון בפיתוח הוא nice to have אבל לא מהווה יתרון משמעותי.

user32

Well-known member
מנהל
כמו שאמרתי: פרודקט + UX

האם לאנשים האלה יש משמעות? נראה לי שכן. מישהו צריך להגיד למתכנתים מה לתכנת...

למעלה