הסברה סוסית

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

primetime1

New member
לדעתך זה כלי,

לדעתי, בתור אחת שרכבה עם מתג שנים בלי שום סימן שאלה,
זה דבר בלתי נתפס מרוב שזה לא הגיוני. ברזלים בתוך הפה? באמת?

jgut

New member
זה בעיני החלק של האנשה

אני לא רואה בעיה בברזל בפה. למה זה יותר גרוע ראשיה על הראש?
כשאני חושבת על כך, מבחינתי הסיבה שזה עלול להיות יותר גרוע, היא שהפה הוא אזור יותר רגיש. האם זה הופך את זה למשהו בלתי נתפס? תלוי בנסיבות ואיך משתמשים במתג, תלוי גם באיזה מתג. עצם ההמצאות שלו בפה והמגע שלו, לא ניראים לי בעייתיים. זו דעתי ולגיטימי בעיני שדעתך תהיה שונה :)

primetime1

New member
זה לא קשור להאנשה,

ומעבר לזה, זה לא שחיות כל כך שונות מאנשים, ההבדל העיקרי הוא ברמת התודעה, ולכן בעיניי להתייחס לסוס כאל "משהו" ולא כאל "מישהו", יוצר הרבה יותר בעיה.
ברזל בפה זה לא הגיוני, פשוט כי זה ברזל, בתוך הפה, אני לא יודעת מה עוד אפשר לומר.
הרי כמה פעמים ראינו סוסים זורקים את הראש למעלה בכאב כי המתג הכאיב להם, בין עם אצל מתחילים ובין עם אצל רוכבים מנוסים, מה שאומר, שפוטנציאל לכאב יש פה בטוח. לא תראי דברים כאלה במתג ביט לס.
בנוסף, לדעתי זה פשוט לא מכבד את הסוס, ובכלל כשצריך כל כך הרבה אביזרים כדי להצליח לרכב, אז משהו כנראה באמת לא בסדר בצורת האימון והרכיבה.

jgut

New member
אני מסכימה איתך לגבי הפוטנציאל לכאב

אני חושבת שצריך להימנע מכך. את לא תראי את זה אצל כל הסוסים ואצל כל הרוכבים. כשזה קורה, זה תמרור אזהרה חמור.

זה לא הופך את האביזר לרע. הרי היה לנו כבר את הדיון על זה, עם הדוגמא של הכפיות. אפשר להרוג בן אדם עם כפית. זה לא הופך את הכפית לאביזר שלא צריך להשתמש בו.

אני לא מתייחסת לסוס כמשהו - מבחינתי זו חיה עם המון רגש שיש לה תודעה (אך תודעה כזו השונה משלי).
אם היו משתמשים בסוסים במשהו שאינו לספורט, היה כניראה אפשר לוותר על המתג (יש לי ספק רק לגבי טיולים). אבל זה לא המצב כיום. כיום הספורט זה חלק ממה שמאפשר לחיה הזו להמשיך להתקיים. זה לא אידאלי, אני בטוחה שכל סוס היה מעדיף להיות בטבע ושלא ירכבו עליו. אבל זה לא המצב. ברגע שנכנס לתחום הספורט, משתמשים באביזרים וחלקם נועדו כדי להפחית את הכח שמשתמשים בו כלפי הסוסים, לא להגדיל אותו. השימוש הלא נכון הוא בעייתי. אבל בשביל זה תצטרכי לשכנע אנשים שדעתם שונה משלי ושלא בהכרח מוכנים לחשוב על הסוס כעל "מישהו".

primetime1

New member
להרוג מישהו עם כפית???

חוץ מזה, האנשה או לא, קחי כפית, שימי אותה בפה שלך בכל צורה שתרצי, תקשרי אותה מאחורי הראש ותישארי איתה שעה בפה, בלי שמישהו מושך בה,.
זה לא נראה לי כל כך נעים. אז למה שלסוס זה יהיה נעים?? הפה שלו עשוי מחומרים אחרים? אין בו עצבים?
האמת היא שאני לגמרי מבינה שאחרי כל כך הרבה שנים של שימוש במתג זה נראה טבעי ונכון, גם לי בהתחלה שעלה הנושא פה בפורום היו התנגדויות ולא הבנתי מה הם רוצים. אבל במשך הזמן שהעמקתי בזה ושיניתי את דעתי.

jgut

New member
אני בהזדמנות אתך לך מדריך

למקרה שמישהו ממש יעצבן אותך

המבנה של הפה שלי, שונה מהמבנה של פה הסוס. לפחות ככה אני מקווה

giri

New member
מצד שני

אני חושבת שסוסים רבים מפגינים אי נוחות בהידוק האוכף, וגם בהידוק של חבק בלבד (ללונג', למשל - נותנת את הדוגמה כדי לנטרל את השאלה על סוג האוכף).
אין ספק שלסוס לא נעים שמהדקים לו חגורה על הגוף, ובמידה כזו או אחרת החגורה הזו מהווה אי נוחות ברכיבה - כי זה משהו הדוק באמצע הגוף וכו'.
עדיין אנחנו מהדקים את החבק מסיבות של בטיחות, על מנת להחזיק את האוכף כראוי על הסוס, למרות אי הנוחות שנגרמת לו.
בעיני עניין המתג דומה - על מנת להגיע לניואנסים של שליטה המתג נחוץ ככלי. אני מבינה שאפשר גם בלי מתג ולא פוסלת את השיטה, אבל גם לעבודה בלי מתג יש חסרונות, ולפעמים מה שנראה לנו יותר מציק בעצם יוצר מצב שבו אפשר בפחות כוח להעביר את אותו המסר.

primetime1

New member
בקצרה,

1. אין צורך להדק את החגורה בצורה קיצונית כך שהסוס מתנגד לה,
אפשר להשאיר רווח קטן של אוויר (שאפשר יהיה להכניס בין החגורה לבטן שתי אצבעות, בקלות) כדי שלא ילחץ לסוס.
2. ברכיבה נכונה, מניסיון, אין שום צורך בהפעלת כח עם ראשיית ביטלס.
הסוס מגיב בקלות לסימנים עדינים.
תמיד אפשר למצוא מלא תירוצים למה זה בסדר לרכב עם מתג למרות
שברור שזה לא נעים לסוס במקרה הטוב או מכאיב במקרה הרע.

jgut

New member
אגב, יש לך משהו אישי נגד הרוכב בתמונה?

כי לא ברור לי למה את מביאה דווקא תמונות שלו. יש הרבה מאוד דוגמאות ברשת של רוכבים עם עבודת ידיים לא עדינה. מוזר לי שבחרת מישהו מישראל שניתן לזיהוי.

primetime1

New member
האמת, אין לי מושג מי זה.....

סתם מצאתי את זה מזמן באתר של ההתאחדות.
אם זה פוגע במישהו אפשר למחוק, למרות שהתמונות האלה מוצגות באתר ההתאחדות

jgut

New member
זה רק מראה על ההבנה בסוסים

של מי שבחר לעלות את התמונות לאתר.
לדעתי זה עלול לפגוע במישהו ועדיף להביא תמונות שאינן של מישהו שכולנו מכירים. במיוחד כשפרסמתי היום את הפורום בקבוצה של ענף הרכיבה המערבית.

primetime1

New member
אוקיי

מתנצלת.
הרעיון היה להראות שזה לא משהו מהחלל (כאב מהמתג), אלא משהו שקורה כאן, ולא מעט.
גירי, לשיקולך אם למחוק...

giri

New member
הסרתי את התמונה

אנחנו מנסים להגדיל את הקהילה עכשיו ולא להרתיע משתתפים פוטנציאליים.
אני מכבדת את הטיעון והכוונה, פריימטיים, אבל מצנזרת את התמונה הנוספת, כי גם לי זה הרגיש קצת כמו משהו אישי נגד הרוכב.
תודה על ההבנה.

giri

New member
מגיבה

1. אני מהדקת למשל בהדרגה. הסוס שאני רוכבת עליו עכשיו בנוי כך שהאוכף נוטה להחליק עליו אם הוא לא מהודק היטב. אם אני משאירה שתי אצבעות, האוכף מטייל בפניות. לא נראה לי שזה בטיחותי, או נעים לו.
2. לא רכבתי עם ראשיית ביטלס, אבל את מחזקת את מה שאמרתי - כי הרי ברכיבה נכונה, אין שום צורך להפעיל כח גם עם מתג. ברור שרכיבה נכונה היא המפתח לכל. אבל אף אחד לא מתחיל עם רכיבה נכונה מהיום הראשון.

לגבי הסייפא של דברייך - אני לא חושבת שאני מחפשת "תירוצים" ואני גם רואה שיפוטיות בהגדרת הטיעונים שלי כתירוצים. אני לא אומרת שאת מחפשת תירוצים לרכב בלי מתג, נכון?
בעיניך, ברור שזה לא נעים לסוס. בעיני זה ממש לא ברור. הסוס שאני רוכבת עליו עכשיו, למשל, ממש מחפש את המתג כשאני מאכפת. את חגורת הבטן הוא לא אוהב (במיוחד אם לא מהדקים בהדרגה) והוא יודע להראות את זה. אם היה לו משהו נגד המתג, אין לי ספק שהוא היה מביע את זה, ולא ממהר לאכול אותו בצורה שלפעמים מסכנת לי את האצבעות.

אני נוטה לחפש תירוצים לאכילת בראוניז, לא לגרימת כאב לבעלי חיים שאני אוהבת...

primetime1

New member
לגבי העניין עם המתג

נראה לי שמיצינו.
לגבי האוכף, אם את צריכה להדק את האוכף כל כך חזק כדי שלא יזוז, הוא כנראה לא מתאים לסוס.
הייתי בודקת את זה...

למעלה