הסברה והשכלה

IstarinCale

New member
הסברה והשכלה

תראו.. אני רוכב ווסטרן (מה שכנראה אף אחד לא עושה פה יותר מידי
) בקיצור.. אני רוצה לדעת יותר על אינגליש.. מה עושים בכללי בשיעורים? אילו סוגים יש? מה הם? איך עושים כל מיני דברים (כמו למשל אם יש איזה דבר שעושים כדי לקפוץ או משהו כזה)?

../images/Emo94.gif../images/Emo110.gif

חח אל תידאג ווסטרן זה כיף חח ניסיתי פעם (= ממ בכללי אתה לומד דברים בסיסים כמו החלפת כיוון טרוט קנטר קפיצות ועוד תלוי ברמה שלך.. מזתומרת אילו סוגים יש? סוגים של מה? טוב באינגליש בעיקרון יש דראסז' וקפיצות.. אבל לא ממש הבנתי את השאלה.. ושוב: מזתומרת מה עושים כדי ליקפוץ? מדרבנים המון את הסוס וכשהוא מתחיל ליקפוץ עוברים לישיבת קפיצות
מקווה שהבנת אותי ושאני הבנתי אותך חחח

PinkHorse

New member
כדי לקפוץ לא צריך לדרבן המון ולעשות

ישיבת קפיצות. ככל שהרמה עולה יש עוד ועוד דברים לעבוד עלייהם. חוצמזה שיש סוסים שאתה פשוט מביא אותם למכשול בלי לדרבן ובלי לעשות ישבת קפיצות והם יקפצו מה שאומר שההגדרה שלך לא נכונה

../images/Emo94.gif../images/Emo110.gif

לדרבן צריך לפעמים גם המון כי יש סוסים שעוצרים וצריך לדרבן אותם המון ויש שכימעט ולא..

חחחחחחחחחחח

לא מדויק אצל כל סוס זה אחרת... צריך לבוא בקצב לפני הפניה ואחרי הפניה לחכות למכשול, לשמור את הסוס, לשים רגל בצעד האחרון וכו'... בדר"כ, אם את מדרבנת כמו שאמרת, הסוס יפיל שזה גם לא משרת את המטרה \= אבל שוב, כל סוס זה אחרת
ולוקח שנים ללמוד את זה, זה לא פשוט...

צודקת אבל...../images/Emo26.gif

כשחושבים על זה, זה בערך מה שמלמדים ילד שמתחיל לקפוץ ככל שהוא מתקדם יותר הוא מבין שצריך יותר מלדרבן בשביל לקפוץ והכל אבל בהתחלה ממש שאני רואה וזוכרת תמיד המדריכים אומרים לדרבן עד הצעד האחרון ואפילו חלקם מדרבנים את הסוסים עם הקול [כמו כשהם צועקים "רגל!"] ועוד...

נכון ../images/Emo13.gif

אבל זה פתאום נשמע לי כל כך פשוט חחחחחחחחחח וזה כל כך לא \= מי כמונו יודע , אה??

../images/Emo94.gif../images/Emo110.gifחחחחחח

חחח כשאני על סוס קשה אז אני גם מדרבנת בצעד האחרון חחחחח ולדרבן שיהיה קצב גם אבל שלא תבינו אותי לא נכון-לא התכוונתי לבעוט ממש בסוס ולדרבן התכוונתי ללחוץ לקצב
זה גם לא רק בקפיצות

../images/Emo13.gif

כן, טוב... זה דברים כל כך מסובכים אני לא חושבת שיש מישו שיכול להגיד אותם בדיוק במילים. זה הכל הניסיון וההרגשה

MorH

New member
../images/Emo174.gif ../images/Emo45.gif

צודקת אי אפשר לסביר את זה ולהגיד כמה צריך להרגיש את זה ואני מצטתת את רולנד " כמה ? אף אחד לא יגיד לך את צריכה להרגיש לבד " =P...

פפפ דוגרי../images/Emo3.gifמי כמונו...חחח

זה מזכיר לי את השיעורי קפיצות של פעם...שלא היו דורשים ממאיתנו הרבה והכל ולעבור מכשול של 70 ס"מ היה הצלחה אדירה

stary1

New member
../images/Emo55.gifלא בדיוק../images/Emo6.gif

כשסוס מסרב בקפיצה זה אומר שמשהו שהרוכב עשה הוא מוטעה..גם אם הסוס מפחד מהקפיצה זה כתוצאה של משהו שהרוכב עשה..אלי כמה שיעורים לפני זה.. בכל מקרה..סתם לדרבן סוס לפני קפיצה לא יעזור לך..בין קפיצה לקפיצה יש להאט קודם ורק כמה צעדים לפני הקפיצה יש לדרבן(רק דירבון אחד פשוט)את הסוס כדי שיגביר מהירות...אבל צריך ללמוד את הקטע הזה..כי עושים את זה בכדי לתאם צעדים..בקיצור..מכתיבה אי אפשר להבין..זה מן חוש שמתפתח עם הזמן

fliperit

New member
לא לדאוג?

הוא צריך להיות מאושר..ווסטרן זה מעולה...

לודמיר

New member
תקשיב..

באינגליש יש שתי ענפים, קפיצות ודרסאז'... בדרסאז' זה יותר תרגילי קרקע עם הסוס, מן ריקוד כזה... בקפיצות... אתה בעיקר צריך לקפוץ מעל מכשולים במסלולים.... אממ... ממליצה!

IstarinCale

New member
שאלה

אתם אבל גם עושים מה שאנחנו עושים? למשל אנחנו עובדים על לרכך את הסוסים ככה שיזיזו חלקים יותר בקלות (בעיקר את הפה כדי שיהיה יותר קל "לאסוף" אותם) .. ולמשל שיעורים אחרונים עבדנו על קאונטר קאנטרים ו"לאסוף" סוסים תוך כדי הקאונטר..

שירלי317

New member
המממ

טוב, אני למדתי גם שנה פלז'ר וכבר 10 שנים אינגליש.. אז ככה.. רב הדברים שעושים בפלז'ר מקבילים לדרסז' באינגליש אם אני לא טועה.. זה יותר עבודה על התנועה הנכונה של הסוס.. בהתחלה מקצבים ופתיחה וסגירה של הצעד.. ועם הזמן והרמה אז דברים יותר מסובכים.. כמו איסוף של הסוס, הליכה הצידה (לגילד, שולדר אין...) הליכה חורה.. וכ'ו... ואינגליש זה יותר סגנון של אדרנלין.. ויותר מסתמך על פתיחה וסגירה של הצעד של הסוס, ספירת צעדים בין המכשולים.. ושם דגש שליטה על הקצב של הסוס יותר מאשר על איסוף וכל הצורה האלגנטית כמו בדרסז'.. למרות שיש גם את סיבובי הסגנון שנשפטים גם לפי הישיבה והכל.. ובעקרון אני ממליצה.. למהרות שאני לא שוללת גם את הווסטרן.. העיקר שמתחברים לסוס, ומרגישים אותו, אוהבים אותו.. ופשוט נושמים ביחד איתו... ככה רוכבים, זה ךא משנה איזה סגנון או משו כזה.. לא משנה איזה ציוד.. העיקר שמתחברים לסוס ומתקשרים איתו ואז גם תהנה מהרכיבה וגם תלמד לרכב נכון... ואני הכי ממליצה לנסות הכל ופשוט לבחור מה שמתאים לך כדי להשקיע בו!

למעלה