הסבל כבלון

הצופה.

New member
הסבל כבלון

להקיף את הבלון=ללכת למורים רוחניים לקרוא ספרים....אף אחד לא יכול לעשות את העבודה במקומך והיא לפוצץ את הבלון שהוא סבל נוראי
לא משנה מה אתה עושה אתה מנסה הכל רק לא להתמודד לבד עם הסבל התמודדות=לסבול ולשתוק!
כאשר אתה יושב ומתבונן לתוך הסבל מבלי לתת ציונים מבלי לברוח פשוט לשבת ולבכות ולילל ולצעוק ולצרוח
רק שם לצערי מתרחש השינוי האמיתי ולאף אחד אין אומץ לעשות זאת
הפחד האמיתי הוא מאיך אתה מרגיש או מלהרגיש רע
מכיון שתמיד בורחים מלהרגיש רע הדבר הזה הוא הכי מפחד שבעולם
כאשר מדברים על כל מיני סוגי פחדים למעשה מדברים על הפחד מלהרגיש רע

נניח פחד מוות הוא לא מהמות אלא מלהרגיש רע מזה "תבדקו" ולא משנה איזה פחד תרשמו אתם מפחדים לא מהנושא של הפחד אלא מההרגשה הרעה שבאה בעיקבותיו
ולכן רשימת הפחדים מצטמצמת לפחד מלהרגיש רע וכדי להתגבר על זה פשוט צירך לבחור להרגיש רע ! ואת זה אף מורה לא יעשה במקומכם ובטח אף מדיטציה לא תעזור להיות במצב הזה
כדי להצליח בכך יש להיות
"בכיין גדול אך יחד עם זאת גיבור !!!"

lightflake

New member

והייתי רק מוסיף שהפחד (או הדחייה של ההרגשה הרעה) יוצר מפלצת דמיונית הרבה יותר גדולה ממה שיש באמת

זה רק מנגנון של ה"אני" האשלייתי שרוצה בכל מחיר לעגן ולחזק את קיומו

אלפי9

New member
יפה מאוד..ותודה רבה. שלום לכולם אני חדש כאן.

אני מחפש מורה בדרכו של שרי ניסרגדטה מהאראג'

ואם אפשר באזור חיפה...

תודה

lightflake

New member
בדוק ברשימת המורים הערים שבקישורים

רמז: יש שם אחד מחיפה

lightflake

New member
אופסס נראה לי שהוא בדיוק עבר לת"א

אבל אשמח לשמוע על הנסיון שלך עם ניסרגדתה ואם יש לך שאלות ספציפיות תרגיש חופשי לשאול, אישית אני מתמיד בדרך זו באופן די רציני בשנה האחרונה (ואין ספק שזה שינה לי את המדיטציה לחלוטין)

אלפי9

New member
טוב.. מאחל לו המון הצלחה בתל אביב
)

הניסיון שלי הוא....

ספר שקניתי שנה שעברה "אני הוא זה" אני מאוד אוהב את הספר הזה...וליפני כמה ימים התחלתי לקרוא אותו שוב

מדיטציה? אה עשיתי קורס ליפני חודש לטרנסדנטלית,אני מתרגל פעמיים ביום

אני לא מרגיש שום שינוי לצערי...

lightflake

New member
אוקיי אז יש לי תשובה טובה בשבילך

השיטה שניסרגדתה מדבר עליה מתומצתת מצורה נפלאה בספר "ניסרגדתה גיתה" (אותו אתה יכול למצוא בקישורים ולהוריד את הקובץ PDF)
זה ייתן לך שיטה של ממש כדי להתנסות במה שניסרגדתה מדבר עליו
אישית רק אחרי שקראתי אותו מאה פעם (הפכתי אותו לקובץ MP3 ושמעתי אותו בלי סוף בזמן שעשיתי מדיטציה)
ורק אחרי שניסיתי לעשות מה שהוא אומר איזה ארבעה חודשים רצוף מספר שעות כל יום, באמת התחלתי להבין ולהכנס לעומק של הלימוד הזה ועדיין אני ממשיך עם זה ומפליא אותי כמה אפשר לצלול לזה וכמה שזה מפרק את כל האשליות

אז ההמלצה שלי היא שתקרא ותתרגל עד שתבין בלי להתייאש מהר מדי כמו "הצופה" שבזכותו הכרתי את הספר הזה
(הקריצה לצופה, אם הוא קורא)

וכמובן אם יעלו לך שאלות אז תשאל בכיף

נ.ב.
לגבי הבחור מחיפה, מוטב שתברר איתו, אני רק בדקתי באתר שלו וראיתי שהוא עכשיו מלמד רק בת"א אז אני מניח שהוא עבר לשם

אלפי9

New member
תודה רבה על האינפורמציה..מרגיש ספר מעולה,אבל

לצערי קשה לי לקרוא אנגלית,אני מתעייף אחריי שתיים שלוש שורות

אשמח לקנות את הספר אם הוא מתורגם

lightflake

New member
זה ספר קל מבחינת אנגלית

הוא מחולק למשפטים קצרים שאחריהם יש כמה שורות של הסבר והרחבה
תדלג על ההקדמה ותראה
מספיק כל פעם לקרוא חלק אחד ולמדוט אז ממליץ לנסות בכל זאת
אין תרגום לעברית עדיין

אם אתה רוצה תמצות של כל הספר במשפט אחד: למצוא את ה"אני הראשוני" (זה שנטול כל אובייקטים והוא *תחושת הקיום* הבסיסית שלך) ולשהות בו כמה שיותר.

אם אתה רוצה הסברים: קרא את הספר

lightflake

New member
למעשה מה שאומר ניסרגדתה

באינטרפטציה שלי
זה שאנחנו נמצאים במבוך ובחשיכה מוחלטת
אבל!
יש לנו קצה חוט ביד
הוא מלמד אותנו מהו הקצה חוט הזה וכיצד להשתמש בו, הוא משתדל לא לדבר יותר מדי מעבר לזה, הוא רוצה להעביר לנו את הפרקטיקה,

אז מהו קצה החוט שיש לנו ביד?
תחושת הקיום
כי היא ראשונית
עליה נבנו במשך החיים הרבה מבנים שמגדירים את הדמות הדמיונית שנקראת "אני"
אבל תחושת הקיום היא אותו עצמי אמיתי
The Self
אותה עצמיות אמיתית שכולם מדברים עליה
אם אתה חודר אל תוך תחושת הקיום שלך אתה למעשה מגלה את העצמי ואז מגלה שהוא בעצם כל מה שקיים

אבל תחושת הקיום קיימת תמיד, עוד לפני שאתה מנסה לחוש אותה... (עוד לפני אפילו ש"אתה" קיים)

אז בנסיון "להיות בה" אתה הולך ומפסיק ליצור אשליות והולך ו"חודר" לרגע הזה, להווה,
עד שנשאר רק ההווה ואתה נעלם כליל
פוף!

אלפי9

New member
חחחחחח...אהבתי את משפט הסיום

לא נותר לי אלה לאחל במהרה ביימנו....

neophile

New member
המסקנה שלך מרחיקת לכת מדי

אין ספק שיש לנו פחד מהפחד עצמו אבל זה לא אומר שום דבר על המורה או הקבוצה ואתה בהחלט צריך להתמודד ולסבול בעצמך במקביל לעבודה שלך בקבוצה .

כשם שהבחירה שלך לא לפחד מהפחד היא סוג של קורבן כך גם ההשתתפות בקבוצה היא סוג של קורבן , אתה לא עושה את זה רק עבור עצמך ...כי אתה מבין שאם אתה עושה רק למען עצמך אז אתה מאוד מוגבל במראות שלך אם נשתמש במונח הזה .

אתה מבין שהעשייה שלא רק למען עצמך , היא גם למען עצמך אבל במובן רחב יותר .
אני בטוח שזה לא מחדש שום דבר , כל העניין זה לעשות את זה ולא רק לדבר ..
.

neophile

New member
שטויות

אתה רוצה לעשות תחרות למי יש סופרלטיב יותר גדול ?

למעלה