הסבה לרפואה

chagis

New member
הסבה לרפואה

הי! אני בת 27, עורכת דין כמה שנים.. לאחרונה התעורר בי חלום ישן להיות רופאה, זה לא מרפה ממני!! אשמח מאד מאד לשמוע ממי שעשה/עושה הסבה לרפואה בתוכנית ה- 4 שנתית ולדעת אם זה הגיוני בכלל בשבילי להגשים את החלום הזה.
יש לי מספר שאלות:
- בתור עורכת דין, אין לי כמובן את קורסי הליבה הדרושים להסבה. האם המכינה לרפואה בבר אילן מספקת מענה לכל קורסי הליבה? כמה זמן אורכת המכינה?
- שוב חוזרת ומדגישה כי אין לי רקע בתחום הרפואי, האם יש לי בכלל סיכוי לעבור את מבחן הGRE בשלום? האם המכינה לרפואה בבר אילן עונה על הצורך הזה ?
- האם בזמן לימודי ההסבה אפשר גם לעבוד ?
תודה רבה מראש לעונים! אשמח מאד אם יש מישהו שעשה/עושה את המסע הזה שיצור איתי קשר..

Yehonatan84

New member
התוכנית ה4 שנתית + המכינה בבר אילן

היי,
התוכנית ה4 שנתית מיועדת לבעלי תואר ראשון בהסתמך על השלמת קורסי ליבה במידת הצורך.
מאוד ממליץ לך להכנס לקבוצת הפייסבוק The fellowship of doctors to be שמרכזת את המתעניינים במסלול ה4 שנתי.
בתור מישהו שעכשיו מסיים את המכינה בבר אילן [מתחילים מבחנים עוד שבועיים] אני לא יודע אם הייתי ממליץ על המכינה- לא מכין לGRE, וצריך ללמוד הרבה חומר לבד- את רוב הקורסים עושים עם תלמידי ביולוגיה בשנים ב'+ג'= שהם ברמה הרבה יותר גבוהה ומחוברים לעניין יותר.
בכל מקרה זה המייל של רבקה, המזכירה של התוכנית: [email protected], אנחנו התחלנו בינואר הקודם.
שוב, כנסי לקבוצת הפייסבוק, הפורום בו רשמת את השאלה לא עוסק ב4 שנתי כמעט.
ודבר אחרון, קצת קלישאתי אבל.. אם את רוצה להיות רופאה, לכי על זה, חבל להתחרט עוד 20 שנה :)
בהצלחה!

ELLA1992

New member
במה כרוכה הקבלה למסלול ה-4 שנתי?

גם אם התואר הראשון שלי כלל לא רלוונטי ולא שייך למדעי הטבע המדויקים, עדין יש סיכוי?

Yehonatan84

New member
ברור שיש סיכוי !

כדאי להכנס לאתר של אונ' ת"א https://go.tau.ac.il/md-graduate-program/medconditions לפרטים מלאים..
בעיקרון: צריך תואר ראשון עם ממוצע מעל 80, לא משנה באיזה תחום.
השלמת קורסי הליבה נדרשת למי שלא בא מהתחום [כמוני= תואר ראשון במדעי החברה]
ושוב, ממליץ [מאוד] להכנס לקבוצת הפייסבוק שהזכרתי למעלה..
בהצלחה :)

ELLA1992

New member
באמת? נשמע טוב מדי בכדי להיות אמיתי! חייב להיות כאן קאטש

כי זה מוזר, אנשים לפעמים חורשים עושים פסיכומטרי עשרות פעמים על מנת להתקבל לרפואה וזה מוזר אם אפשר לעשותתואר 3 שנים ומיד להמשיך ל-4 שנתי פלוס לימודי השלמה ביחד זה יוצא כמו המסלול הרגיל באורך! רק יותר קל
מעין מסלול עוקף כזה.
מוזר...
ואיך אתה מסתדר? הולך לך טוב?

Yehonatan84

New member
הקאץ'....

הקאץ' הוא היצע וביקוש בדיוק [אולי יותר?] כמו בקבלה ל6 שנתי.

בעוד וב6 שנתי יש התייחסות לממוצע בגרויות ופסיכומטרי, ב4 שנתי מתייחסים לציון התואר הראשון ועמידה בשאר התנאים [יש הרבה]
הGRE הוא המכשול העיקרי- מבחן קשה, באנגלית, 170 שאלות- בנושאים: ביולוגיה של התא, ביוכימיה, גנטיקה, ביולוגיה מולקולרית ועוד..

למישהו שאין רקע בכלל זה אתגר רציני.. אני רק בתחילת [אמצע?] הדרך.
לכן אני ממליץ: א .להצטרף לקבוצת הפייסבוק The fellowship of doctors to be, אפשר לשאול שאלות, לקרוא פוסטים ולהתעדכן.
ב. להכנס לאתרים של אונ' ת"א + בר אילן בצפת ולקרוא על תנאי הקבלה.
ג. לבחור מקום שהשלמת הקורסים תהיה ברמה גבוהה. גם אם זה ייקח קצת יותר זמן.

המסלול לא עוקף שום דבר לצערי, קשה להתקבל וצריך להשקיע הרבה מאוד.
אבל.. זו עוד דלת לעולם הרפואה אז..

ליאור028

New member
האם ב-4 שנתי באמת נותנים משקל לציון של התואר?

הייתי בטוחה שזו דרישת סף. מישהו יודע?

chagis

New member
תודה רבה

אכנס לקבוצה שהמלצת, אבל בתור אחד שסיים עכשיו את המכינה - האם המכינה משלימה את קורסי החובה להסבה? ואם אתה לא ממליץ על המכינה, על מה אתה ממליץ בשביל להשלים את הקורסים האלה?

Yehonatan84

New member
בנוגע למכינה

כמובן שהמכינה עונה על הצורך לשמו היא הוקמה- השלמת קורסי הליבה לקראת התוכנית ה4 שנתית.
יתרונות לעומת חסרונות:
יתרונות: א. 2 סמסטרים בלבד [מתחילים בסמ' ב'] ב.יומיים מרוכזים בשבוע. ג. קבוצה של אנשים דומים עם מטרה משותפת- יכול לעזור בליצור חברויות לטובת הלימודים (ובכלל).
חסרונות: א. למרות שהחומר שנלמד לקורסים אמור לשמש כמקפצה לקראת הGRE, יש לנו הרבה פערי ידע שצריך להשלים לבד ובסיוע קורס GRE. ב. כימיה- למי שאין רקע,זה קריטי לקבל הכנה מתאימה וקורס ההכנה בכימיה צפוף מדיי ולא מלמד מספיק טוב. וכימיה זה הא' ב' של כל הלימודים האלו לטעמי.
ג. התוכנית לא בנויה באופן שבנוי עבור תלמידי המכינה, אלא לומדים עם שנה ב' + ג' במדעי החיים- ואנחנו ממש לא ברמה שלהם. לכן לפחות בסמ' הראשון שומעים הרבה את המשפט: "אתם מהמכינה? עוד כמה שבועות יתבהר לכם" בכמה וכמה קורסים.

לסיכום:
שווה לשאול אנשים אחרים על האפשרות להשלים בת"א/מקומות אחרים- יכול להיות שייקח יותר זמן אבל ההכנה תהיה יותר טובה לGRE וזה מה שחשוב.

ag31

New member
מבינה אותך לחלוטין

היי לך, גם אני עו"ד ושוקלת ברצינות מאוד לעשות את השינוי הזה, הזדהתי מאוד עם מה שכתבת! אשמח לשוחח איתך בפרטי אם את רוצה.

למעלה