הסבה להיי טק ?!

ramberg74

New member
הסבה להיי טק ?!

שלום לחבריי המובטלים אני בן 31, בוגר תואר שני בפסיכולוגיה. לאחרונה התחלתי לשקול ברצינות הסבה מקצועית - מסלול הפסיכולוגיה שאינו נגמר (משהו כמו 10 שנים עם ההתמחות), חוסר הוודאות הכלכלית, וקינאה (כן,כן) בכמה מחבריי שסיימו תואר ראשון במחשבים ומרוויחים משכורות שאני רק יכול לחלום עליהם בלילה, עושים את שלהם, וחשבתי לעשות הסבה לתחום הנדסת תוכנה. הידע שלי במחשבים הוא בסיסי ואין לי ידע/ניסיון קודם בתוכנה, אבל, יש לי יכולת למידה מהירה וראש אנליטי חזק, כך שאני מאמין שאני יכול להיות טוב בתחום. השאלה היא מה אני צריך ללמוד בשביל להצליח להשתלב בתחום? מצד אחד, אין לי עניין ללמוד עוד 3-4 שנים לתואר בהנדסת תוכנה או מדעי המחשב, מצד שני, הקורסים הקצרים במחשבים בכל מיני מכללות איזוטריות נראים לי לא רציניים. השאלה היא - מנסיונכם, מה אני יכול ללמוד בזמן קצר יחסית (עד שנה וחצי) שמבוקש בשוק ההיי טק וגם יאפשר לי לעבוד בטווח הארוך? האם העובדה שאין לי תואר ראשון/מהנדס במחשבים היא מחסום רציני, או שזה לא קריטי? ולסיום - מה דעתכם על ניסיון להיכנס לעבודה בתיכנות בגילי המופלג (31) וללא ניסיון קודם, האם יש לזה תקדימים וסיכוי או שאני צפוי לבלות הרבה בפורום זה?

kookamanga

New member
תגובה

שלום . יש לי חבר בן 30 בעל תואר ראשון במחשבים וללא ניסיון ומובטל . נניח שאתה עושה איזה קורס קטן ומצו'קמק , למה שיקחו דווקא אותך ולא אותו ? תראה יש המון , אבל המון בוגרי תארים במחשבים צעירים (גילאי 26 +/- ) שאין להם ניסיון . את מי אתה חושב שיקחו קודם ? את האמת אני מבין אותך . יש לי חברים שלמדו כול מיני תארים "באוויר" שאין להם מה לעשות איתם . עזוב , תמשיך לעסוק בפסיכולוגיה. לא כול בוגר מחשבים מרוויח 15 ומקבל רכב . יש הרבה שמרוויחים 8 ואפילו יש לי חבר שהתחיל עם 5 (ואני מדבר על פיתוח ). לפי דעתי הדבר היחיד שיכול לעזור לך כרגע זו איזו קומבינה עצבנית או שתחזור תקופת הבועה. בהצלחה.

® רן

New member
ramberg שלום

צר לי להישמע רואה שחורות, אבל מצפה לך מסלול לא קל. העובדה שאין לך לא תואר ולא נסיון היא מחסום קשה מאוד לפיצוח. אני לא מכיר מסלול מקוצר שיתן לך משהו שאין לאלפי בוגרי האוניברסיטאות שמסיימים לימודים כל שנה בתחומי ההי טק - מדעי המחשב, הנדסת אלקטרוניקה ושאר התחומים. אם לפחות התואר שלך היה בנושא ריאלי, אפילו תחום לא קשור - הנדסת מכונות, כימיה, פיסיקה - מצבך היה טוב מאשר עם מדעי הרוח והחברה. ייתכן שאתה תהיה היוצא מן הכלל. ייתכן שתלמד את התחום ותצטיין בו. ייתכן שתמצא מקום עבודה שיקבל אותך ויתן לך נקודת התחלה ונסיון שאיתו תוכל להמשיך הלאה. אבל הסיכויים לכך לא טובים. אם אתה הולך למהלך כזה, קח בחשבון שהסיכון גבוה. יהיה לך מאוד קשה למצוא את מקום העבודה הראשון, וגם אם תמצא אותו כנראה שתאלץ לעבוד כמה שנים בתחום פחות מבוקש ובמשכורת יותר נמוכה ממה שאתה מצפה.

joechib

New member
למה לך הסבה?

עם תואר שני בפסיכולוגיה אתה יכול להיות מאבחן תעסוקתי בשפי קינן. אתה תגרום לאנשים לצייר עצים ולכתוב סיפורים על תמונות ובזכותך קבוצת אנשים רציניים שכן היה להם ראש ללמוד 3-4 שנים לתואר בהנדסה ירכיבו פאזלים. אתה יכול למיין אנשי היי טק וזה הרבה יותר טוב מלהיות איש היי טק. נסה את הכיוון הזה.

Shongi

New member
../images/Emo7.gif מישהו מתוסכל?

כל מילה שלך אמת אבל מה אתה רוצה מהבחור? ביננו - איפה עוד יצא לך בחיים להפגש עם כמה חברה שאתה לא מכיר לאיזה פאזל טוב? קצת לנקות את הראש עם איזה סידרה חשבונית? ובכלל, ציור עצים יכול לגלות לך כיוון תעסוקתי חדש שלא חשבת עליו - גם פיקאסו התחיל ממשהו...

joechib

New member
בנושא הזה- מאוד מתוסכל

הילד הזה עם הכינור רודף אותי שנים. מעניין מה קרה איתו כשהוא גדל. אולי הפסיכולוג יספר לנו מה הסיפור שלו.

dandavid05

New member
תשובה

באוניברסיטת חיפה יש פרופסור לפסיכולוגיה שהקים חברת הזנק (STARTUP). החברה מפתחת תוכנות אימון שמיישמות ידע מתחום ההתמחות של הפרופסור. שם הפרופסור אם זכרוני... ברזניץ. אתה יכול ללמוד משהו בכיוון המיחשוב ולחפש איך ליישם את הידע מתחום הפסיכולוגיה במחישוב. אתה יכול לעשות זאת בתור שכיר או בתור יזם. אם הכיוון הוא יזמי אתה יכול לחפש שותף מהתחום הטכנולוגי ולהביא מהצד שלך את הידע מתחומי מדעי ההתנהגות.

Shongi

New member
אל תתפתה...

נכון שהכסף טוב בהייטק אבל גם יש לא מעט חסרונות. כבר טענו שהתכנתים הם הפועלים המודרניים, אותה הקבוצה שלפני 30 שנה ייצרה ברזלים בכור היום מייצרת קוד בהיי-טק. וכפי שכל ייצור הברזלים עבר לו למזרח כך גם יקרה עם ייצור הקוד (הודו ושות'). יש לך כבר תואר שני בפסיכו', עשית כבר כברת דרך, למה לזרוק את זה לפח? אני מניח שעשית תארים כי התחום עניין אותך וכי אתה אדם חושב, סקרן, חוקר שאוהב ורוצה לעבוד עם אנשים. אתה באמת רואה את עצמך יושב מול PC כל היום ומקמפל? כסף זה המון בחיים אבל לא הכל! מאוד חשוב הסיפוק, העניין, המניע לקום בבוקר. כשתקבל 20K + רכב (ואני מאחל לך), תתרגל לזה מאוד מהר ורף ההוצאות שלך יגדל בהתאם. לא תהיה מזה עשיר וגם אז יחסר לך כסף כי פשוט תוציא יותר. תוציא יותר כי זה הסטנדרט - תקנה אופני שטח (כמו כולם) תיסע לחופשות סקי (כמו כולם), תקנה את הגאדג'טים הכי מתקדמים (כמו כולם), תיקח משכנתא על 275K$ ובסוף לא ישאר לך הרבה. נכון שכל מה שפרטתי טוב ויפה אבל מה יקרה אחרי שנה כשתתרגל לזה? האם חוסר הסיפוק בעבודה שווה את זה? אם הכסף הוא המניע - תפתח עסק פרטי. בהיי טק לא תהיה עשיר אלה אם כן באמת התמזל מזלך או שאתה יזם מוצלח. אני במקומך הייתי מוותר על המאזדה 3 ונוסע בפיאט פונטו לעבודה שגורמת לי לרצות להגיע אליה.

ramberg74

New member
תודה על התשובות - עזרתם לי :)

אני מודה לכל המגיבים (במיוחד SHONGI), כנראה שיש צדק במשפט "הדשא של השכן ירוק יותר"... כל אחד חושב שהשני עושה חיים ומתעשר ולא מכיר את הצדדים הפחות "זוהרים" של המקצוע. אני פשוט רואה כמה מחבריי שלמדו "בסך הכל" 3 שנים באוניברסיטה והגיעו תוך זמן קצר למשכורות של 15-20K לחודש...בעוד בפסיכולוגיה המסלול הרבה יותר ארוך, אולי בדומה לרפואה, ורק אחרי השקעה של 10 שנים אתה מתחיל לראות את הפירות...אבל אולי אני שוכח שאותם חברים גם חוזרים הביתה בסביבות 22:00 בלילה, ועובדים קשה מאד, וצדק מי שאמר שאולי אנשי ההיי טק הם העבדים המודרניים. כנראה שאני עובר תקופה קשה/מתסכלת שתעבור, ובסוף אני אהיה פסיכולוג קליני, ואולי בדרך אני גם אעבוד באחד ממכוני המיון ואבקש מאנשים כמוכם לצייר עצים ואנשים, ולספר סיפורים על ילד שמחזיק כינור (דרך אגב, יש לי לא מעט ביקורת על כל המבחנים האלה, ובסופו של דבר מדובר בתעשייה שמגלגלת הרבה כסף...)אני אשתדל לזכור שהייתם נחמדים אליי וניסיתם לעזור :) מקווה שבסוף תמצאו עבודה. יש רק משהו אחד שלא מסתדר לי - אני רואה כל כך הרבה מודעות דרושים בעיתונים של חברות היי טק גדולות וקטנות שמחפשות מהנדסים,בוגרי מדעי המחשב, מתכנתים, נראה שיש המון ביקוש...איך זה מסתדר עם אבטלה של עובדי היי טק?

® רן

New member
"עובדי היי טק" אינם מקשה אחת

יש תחומים שמאוד מבוקשים, גם היום. מצד שני, מי שמתחיל, שאין לו תואר ,אין לו נסיון ואין לו התמחות ספציפית, מתקשה מאוד. בפורום הזה רוב האנשים אינם מובטלים (גם אני לא, ונראה לי שרוב המגיבים שענו לך גם הם לא).

joechib

New member
_

חברים שלך למדו 4 שנים באוניברסיטה. לימודים קשים בהרבה מלימודים אחרים (אני עושה עכשיו קורסים במנהל עסקים- זה פשוט בדיחה ביחס לקורסים בהנדסה). אני חוזר הביתה אחרי 6 בערב רק בימים שנדחפת לי פסיכולוגית ללו"ז. השבוע העבירה לי פסיכולוגית סדנא על לחצים במקום העבודה. וזה מה שאני מציע לך. מסתובבים לא מעט פסיכולוגים בתחום, אני קורא להם פרזיטים, כי מילא שהם לא תורמים כלום, הם מפריעים (השבוע התעכבתי שעתיים בעבודה בגלל אחת כזאת). מעבירים סדנאות, יועצים אירגוניים, אימון מנהלים. יש הרבה כסף בתחומים האלה. נסה להשתלב בהם (קח בחשבון שאם תשתלב בהם אני אשנא אותך עד סוף ימיך) ובמקביל תמשיך לעשות את מה שאתה צריך על מנת להפוך לפסיכולוג קליני ולנצל מינית מטופלות או מטופלים כמו יתר עמיתיך (סתם, אל תעלב או משהו). חלק ממודעות הדרושים לא מיועדות לגייס עובדים. הן מפורסמות על מנת לפרסם את החברה בפני משקיעים פוטנציאלים. עובדים חסרי ניסיון מתקשים להקלט בתחום כי האוניברסיטאות לא מקנות ידע מעשי, ומעבידים נרתעים מכך. העבודות הפשוטות יותר שפעם עשו סטודנטים ובוגרים עוברות למזרח, שם כוח העבודה זול יותר. אנשים מבוגרים מידי נתפסים כאובר קווליפייד. מהווים איום. ולמרות הביקוש שעולה עדיין יש יותר מהנדסים מובטלים.

KajaGugu

New member
עם כל הכבוד

הרי אתה פשוט כותב דברים שקשה לקבל אותם. אתה מציע לו לא ללכת למקצוע שהשכר בו גבוה רק בגלל שגם ההוצאות שלו יעלו? התיאור שלך של עובד היי טק הוא סטראוטיפי וילדותי להחריד, לא כל מי שמרוויח כסף טוב בוחר לבזבז אותו על אופני שטח וגאג'דטים וזה לא משנה אם הוא עובד היי טק או עורך דין וכו'. לא כל מי שעובד היי טק עושה זאת רק בגלל הכסף, יש אנשים שפשוט אוהבים את העבודה ונהנים להגיע אליה כל בוקר וזה לא משנה אם זה בפונטו או במאזדה. מה אתה יודע על עבודות אחרות? מה אתה יודע על אנשים שיושבים במישרד כבר 30 שנה ויכולים רק לחלום על 16K בחודש? מה אתה יודע על מיקצועות שאנשים יורקים דם כדי לסיים בהם תואר שני ושלישי כדי והרוויח 14K בחודש אחרי 20 שנה של ניסיון? לפותח הפתיל אני מציע לקרוא הודעה שפירסמתי בעבר: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=308&msgid=50609599

Shongi

New member
להפך..

ראשית, אתה לא ממש מכיר אותי, לא במה אני עוסק ולא כמה אני מרוויח אז בבקשה.. אל תשפוט. כוונתי לא היתה לזלזל בעובדי ההייטק. אם תקרא שוב את הודעתי הקודמת תבין שלדעתי אדם שהשקיע כל כך הרבה וסיים תאר שני בפסיכולוגיה לא צריך לזרוק את זה לפח בגלל שחבריו מרוויחים יותר. ושוב לדעתי - כסף הוא לא הכל והנטיה הטבעית של אנשים היא לבזבז בהתאם להכנסות ולכן (לטעמי) עדיף להסתפק בפחות ולעסוק בתחום העניין שלך. אם למדת מתמטיקה ומדעי המחשב כי זה מה שמעניין אותך - אשרייך! רוב האנשים שאני מכיר למדו מדעי המחשב בגלל המשכורת ולאחר התואר לא הפסיקו למרר עד כמה הם לא אוהבים את מה שהם עושים (ושוב - אלה האנשים שאני מכיר!). כנראה שדרכתי לך על יבלת ועל כך אני מצר אבל תגובתי לא באה לומר לאנשים לא לעבוד בהיי טק כי התנאים טובים. להפך, למי שאוהב את התחום אני ממליץ בחום כי אין ספק שהחיים יותר נוחים עם 20K ורכב אבל לכל אילה שהולכים ללמוד מחשבים רק בגלל השכר ולמרות שהם מתעניינים בדברים אחרים אני ממליץ לשקול שוב את דרכם. חג שמח.

ymmy

New member
אתה איש נבון וחכם...SHONGI

מנקודת מבטו של בעל ניסיון

KajaGugu

New member
די להיות ילדים

הפורום הזה קיים כדי לעזור לאנשים למצוא עבודה, בגלל זה אני כותב כאן. אנא מיצאו מקום אחר לפרוק את התיסכולים שלכם, כולם כבר שמעו אותם ויודעים אותם בעל פה. יבלות וכו' יש בד"כ לאנשים שמרבים לדבר על דרך השלילה ולא לאלה שמנסים רק לייעץ ולעזור לאחרים.

למעלה