הסבה להוראה

shlomma1

New member
הסבה להוראה

אני גבר בגיל 40 עם תואר ראשון במדעים מדוייקים ותואר שני.

כרגע עובד במשרת מהנדס
שוקל לעשות תעודת הוראה ולשמש כמורה
התחום הזה תמיד עיניין אותי, כמובן שמה שממריץ אותי הוא הביטחון היחסי בעבודה ולא השכר...
בכל אופן, זהו משקל בהחלטה
רציתי לדעת כמה ארוויח כמורה ? על כמה אחוזי משרה? איך זה מחושב? האם זה תלוי אילו כיתות אלמד?
אני יודע שאעבוד קשה מעבר לשעות הסטנדרטיות,

תודה לעוזרים

ארטור 1

New member
תשובות

במשרה של 100% בחטיבת ביניים תעבוד 36 שעות בשבוע +כ 15 שעות בבית ,ושכרך ההתחלתי יהיה כ 6500 ש"ח ברוטו .אחרי כ 15 שנות וותק שכרך יהיה בערך כפול .
במשרה של 100% בתיכון תעבוד 40 שעות בשבוע + כ 15 שעות בבית ושכרך ההתחלתי יהיה כ 7000 ש"ח ,גם כאן תרויח כפול לאחר כ 15 שנים .
אם תהיה גם מחנך כיתה אז תקבל תוספת של 10% לשכרך .
לא משנה אם תהיה מורה להתעמלות או מורה לפיזיקה השכר זהה .
יש הרגשת בטחון בעבודה עד ההתפקחות שתראה לך שבעצם הכל נזיל .תאורטית ומעשית כל שנה תמצא עצמך מתמודד על מערכת השעות ,סוג הכיתות ,מקצוע הלימודים ,היום החופשי ולעיתים גם על איזה בית ספר ללמד .

כדאי לך!

שלום רב,
כדאי לך לגמרי לעשות הסבה, גם הכסף לא רע יחסית. אני לא ממליץ על תכנית חותם להסבת אקדמאים.
בברכה,
יניב

ענתי לה

New member
... מזמן לא צחקתי ככה....

&nbsp
&nbsp

shlomma1

New member
נטו או ברוטו? ולמה אין תשובות חד משמעיות?

&nbsp
לא מובן במיוחד אם יש כללים קבועים

ארטור 1

New member
המספרים שלי מדויקים בסטיות של פלוס מינוס 10%

אבל אתה נדבק משום מה לזה שמציע לך יותר .
טבלת השכר של אופק חדש פשוטה ומתאימה ליסודי או חטיבת ביניים .
בוורוד -שכרך ההתחלתי
אחרי 4 שנים יניב מציע לך 12-13 ברוטו /נטו אבל תראה בטבלה לפי וותק 5 ולפי דרגה 3 (שזו הדרגה שניתן לקבל אחרי 4 שנים )שזה הרבה פחות וזה כמובן בברוטו .
טבלאות השכר של עוז לתמורה מסובכות בהרבה ההבדל בניהן לאופק חדש לא עולה על 10% ואני עדיין מחזיק בדעתי שהשכר ההתחלתי ברוטו בתיכון הינו סביב 7000 ש"ח .אגב שכר יסוד למורה מתחיל בתיכון הינו כ 2900 ש"ח ועליו יש תוספות מתוספות שונות

ארטור 1

New member
כנס לאתר הסתדרות המורים,לחץ על משבצת ירוקה אופק חדש

לחץ על משבצת "טבלאות"
בתחילת הרשימה תמצא טבלת שכר לתואר שני 2012
בהצלחה

mazovera

New member
תיקון לתשובתו של ארטור 1 והבהרה

לגבי אופק אני לא בקיא.
לגבי עוז - צריך לזכור שלפחות השירות הצבאי ייספר לוותק ההתחלתי, כך שבהנחה ששירתת בצבא או שירות לאומי, תתחיל למעשה עם וותק של 3 שנים לפחות והשכר ההתחלתי יהיה סביב 8,000 ואף גבוה מכך בהתאם לתפקידים. ייתכן שאתה עומד בקריטריונים להכרה בוותק מקצועי נוסף והשכר יעלה בהתאמה.
&nbsp
מבחינת היקף השעות - 15 שעות עבודה שבועיות בבית הוא מספר מוגזם מאוד לדעתי כממוצע שנתי - אף מורה לא עובד/ת 55 שעות בשבוע, מדי שבוע לאורך כל שנת הלימודים בעבור משרה של 100%. הדבר נכון במיוחד לגבי מורי תיכון שאצלם המשרה המלאה מורכבת בדרך כלל מ 15-20 שעות פרונטליות בכיתה בלבד.
&nbsp
בכל מקרה לגבי היקף שעות צריך לזכור כי מדובר במשרה שהעבודה בפועל בה היא במשך כ- 35 שבועות בשנה בלבד לעומת סדר גודל של 45-50 שבועות במרבית מקומות העבודה האחרים במשק. גם "40" השעות השבועיות הפורמליות הן לא בדיוק שעות שעון ומסתיימות בפועל ב- 15:30.
יום העבודה הפורמלי הקצר והחופשות הממושכות מאפשרים עבודה בהיקף שמעל משרה מלאה או עבודות נוספות למי שמעוניין להגדיל את הכנסתו.

קיפודוד

New member
חוץ מעניין החוק (שבו טעית), עניין השעות (שבו טעית) והמשכורת

הכל נכון...
אסור לעבוד מעל משרה, אלא באישור מיוחד ובמקצועות מסוימים.
משרה מלאה אינה 15-20 שעות, גם בתיכון.
מורה סביר עובד לפחות 15 שעות נוספות בשבוע עבודה.
&nbsp
מצד שני, צדקת לגבי החופשות, חלקית.

mazovera

New member
ממש לא

לא ברור לי לאיזה "חוק" אתה מתייחס. לא כתבתי על שום חוק.
לגבי השכר - הוא מדויק מאוד ואפשר להציג חישוב מפורט גם ארטור מתייחס לדעתי לאותו תחשיב מלבד העובדה שהוא השמיט את הגידול בגין הכרה בוותק הצבאי.
לגבי השעות הפרונטליות - למרבית המורים בתיכונים (לפחות אלה שאני מכיר) יש תפקידים שונים ומגוונים בבית הספר מעבר ללימוד פרונטלי - מחנכים, רכזי שכבות, רכזי מקצועות, מערכת, פדגוגיה, ביטחון, עולים, מסע לפולין, מגישים לבגרויות ועוד ועוד ועוד. כל תפקיד כזה נעשה על חשבון שעות "גמול" לביצוע התפקיד אשר מופחתות מהשעות הפרונטליות.
מי שרק מלמד כיתות בשכבות הנמוכות, לא נושא בשום תפקיד ולא מגיש אף כיתה לבגרות אכן ילמד 24 שעות פרונטליות.
&nbsp
אני עומד על דעתי שאף מורה, לא כל שכן מורה "סביר", שעובד משרה של 100% בעוז לא נדרש לעבוד עוד 15*35 = 525 שעות בבית מדי שנה (מעבר לשעות השהייה הרבות בבית הספר). גם לא חצי מכך. בעולם הישן זה היה אולי נכון וסביר.
בכל אופן, לא אני ולא אתה נוכל לבסס את עמדתנו על נתונים מבוססים במקרה זה.

mazovera

New member
בבקשה

1. שכר משולב (בהתאם לשורה 4 בטבלה - בהנחה של 3 שנות ותק צבאי) - 3,680.73 (אם מתחילים בשורה 1 מדובר ב-3,159.76 ויתר הרכיבים האחוזיים יחושבו בהתאם).
2. תוספת 2001 - 110.42
3. תוספת 94 - 220.19
4. תוספת 2008 - 182.35
5. תוספת 2011 - 288.08
6. תוספת שחיקה 2011 - 89.99
7. תוספת עוז לתמורה - 1668.87
סכום ביניים (עליו יחושבו כל הגמולים האחוזיים) - 6,240.63
8. תוספת 87 - 244.87
9. גמול מקצוע והכשרות (6%) - 374.44
10. תעודת הוראה/כפל תואר (10.5%) - 655.27
11. תוספת תואר שני (5%) - 312.03
12. החזר ניכוי פנסיה - 78.27
13. טלפון - 48.60
סה"כ עד כה - 7954.12
בנוסף -
נסיעות - בהתאם למקום מגורים
ביגוד - 2,076 שנתי
הבראה - (7 ימים) - 2877

במהלך השנים השכר יתעדכן בהתאם לוותק (5% לשנה עד וותק 7, ואח"כ 2% לשנה) וכן בהתאם לגמולי השתלמות שתצבור (עד 18 גמולים * 1.2% לכל גמול) ודרגות קידום.
בנוסף, ישנם גמולים אחוזיים על תפקידים שונים (חינוך, ריכוז מקצוע, הגשה לבגרות וכיו"ב).

מצופת נוסחת החישוב המלאה

shlomma1

New member
וואוו - תודה על הפירוט + שאלה בנוגע לוותק

&nbsp
איך מחשבים וותק? מה נחשב לוותק? איך אני יכול לצבור וותק עוד לפני שאני עובד במשרה מלאה?

mazovera

New member
וותק

למיטב זכרוני בעבודה במשרה חלקית צריך לעבוד בהיקף של שליש משרה לפחות כדי לצבור וותק.
לגבי וותק טרם עבודתך בהוראה - שנות השירות הסדיר בצבא/שירות לאומי נספרים לוותק וכמו כן עבור מקצועות מסויימים (מהנדסים למשל) עבודה קודמת בתחום המקצוע שלך גם נספרת לוותק.
אני לא מכיר את הנושא לעומק. אתה יכול לחפש מידע פה:
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Sherut/Takanon/Perek1B/Darga/Vetek/Vetek_male.htm
או פה:
http://www.ep4u.co.il/img/zh/#40

ארטור 1

New member
אשמח מאד לראות שכר התחלתי למורה של 8000 ש"ח

באופק וותק צבאי לא נספר כלל לאף מורה שמצטרף למערכת .
ובעוז לתמורה :
ערבים ,דתיים חרדים,נכים ,פצפיסטים ,מיתחלים ומתעלקים לא מתגיסים כלל .לא מכיר את השואל אך ישנם כמה עשרות אחוזים מהמורים שאינם משרתים בצבא .
נשים רק שנתיים שרות .
ההפרש לגברים במקרה הטוב הינו 16% על שכר היסוד ,אך ההפרש עם אלה שלא שרתו בצבא מצטמצם ככל שעוברות השנים ועומד רק על כ 6.5% אחרי 6 שנים ומשיך ויורד ונותר 3% אחרי 25 שנים .
באופק אפשרויות הניצול של שעות שהיה במקום עבודה בבית הינו בדיחה לרש .
לעולם לא היתי כותב "אף מורה לא עובד 55 שעות" -אני מכיר כמה כאלו אישית .

mazovera

New member
ראה תגובתי למעלה עם פירוט השכר

לגבי וותק צבאי - גם שירות לאומי נחשב לצורך העניין. מסכים שישנם ישראלים שלא עשו לא זה ולא זה.
&nbsp
לגבי ה-55 שעות - זה וויכוח עקר כי שנינו מתבססים על תחושת בטן והיכרות מצומצמת בלבד ולא על נתונים או מחקרים. אם זה יעזור (
) אני מוכן לצמצם את "קביעתי" הנחרצת לכך שרק מרבית המורים לדעתי לא נדרשים לעבוד 55 בשבוע, מדי שבוע, במהלך כל שנת הלימודים (יותר מ-500 שעות בבית בנוסף לכ- 1400 שעות בין כותלי בית הספר) בעבור היקף משרה של 100%. זה כמובן לא סותר את האפשרות שיש שבועות ספורים בשנה שבהם נדרשת עבודה מוגברת מאוד ובהם אולי עובדים בהיקף כזה ואף מעבר לו.

למעלה