הסבה בגיל מתקדם :)

tapuzx

New member
הסבה בגיל מתקדם :)

אני בת 50+ :( , ו "בין עבודות"
עסקתי הרבה שנים בתחום שהולך ונעלם - MAINFRAME
אני מעונינת לעשות הסבה
יש לי תארים בכלכלה מחשבים ו MBA
חוץ מה MF יצא לי גם לתכנת ב C וגם עסקתי קצת ב ETL אבל זה היה מזמן. מכירה גם SQL
אין לי בעיה ללמוד נושא חדש, השאלה באיזה כיוון, ואם אלמד נושא חדש כמו DS האם אצליח למצוא עבודה
כל עצה תתקבל בברכה

jellymean

New member
כלכלנית

1. תסתכלי על קורס "כלכלן פרקטי"... אולי זה יעניין אותך... (אין לי קשר אליהם)...

2. חברת תבור - תסתכלי על המשרות שלהם... אולי משהו שם יעניין אותך...

השאלה אליך היא כמובן, כמה את זוכרת/יודעת בכלכלה ומנהל עסקים?
במה התמחית בתחום הזה?

יש היום כלכלנים / מנהל שעוסקים במגוון של תחומים.... החל בכח אדם, שיווק ומכירות ועד ל-SQL מערכות ERP ומערכות BI...

BravoMan

Active member
הכותרת שלך קצת מטעה:

בד"כ כשרואים פה כותרת "הסבה", זה מישהו שאין לו כלל נגיע בפיתוח תוכנה או תחומים מסביב ומחפש דרך הכי קצרה להפוך למפתח.
&nbsp
המקרה שלך כמובן שונה לחלוטין, ויותר נשמע שאת מחפשת להחליף תחום, ולא באמת לעשות הסבה למקצוע שונה.
&nbsp
כך או כך, לדעתי רק את יכולה לענות על השאלה "לאיזה תחום"?
כי זה בעיקר תלוי במה שמושך אותך. עבודה לא חסר בהרבה תחומי פיתוח.
&nbsp
שאלה גם למה את עוזבת את התחום הנוכחי - בגלל חוסר משרות, או בגלל שנמאס, או משעמם?
&nbsp
בגדול, אם פשוט תחליפי תחום פיתוח למובייל, או Web או whatever, לא צריכה להיות לך בעיה למצוא עבודה, היות ואת מפתחת עם הרבה ניסיון.

selalerer

New member
נראה שהכי טוב יהיה אם תסדרי איזה פרוייקט קטן

הכי קטן שאפשר שידרוש ממך לימוד של שפות תכנות וסביבה קצת יותר מודרנית. משהו שתוכלי להציג בראיונות או לכל הפחות לדבר עליו לעומק בראיונות.
&nbsp
תכתבי בתחילת הקורות חיים שהחלטת לעבור תחום בעולם התכנות ושעשית את הפרוייקט הזה בזמנך החופשי עם כמה מילים שמסבירות על הפרוייקט ועל הדברים הסופר דופר מודרניים שהשתמשת בבניה שלו.

rontech

New member
הפער בין

מה שאנשים מייעצים בפורום לבין היחס שנתקלים בראיונות עבודה....

בפורום.... את יכולה להיות מה שאת רוצה... תעשי פרוייקט קטן ואת יכולה לגעת בעננים....

במציאות.... מה?! אין לך נסיון בפסיק דוט קליק?! זה מאוד מאוד מדאיג... אנחנו נצטרך להתייעץ ולחזור אליך....

MyVirtualSelf

New member
למה את רוצה לעשות הסבה?

מה רע לך ב-mainframe? מה את רוצה שיהיה בתפקיד הבא שלך? מה חסר לך עכשיו? מה את אוהבת לעשות?

tapuzx

New member
תודה לכולם על התגובות וקצת תשובות

בתחום ה MAINFRAME אני עוסקת ב SYSTEM וקשה למצוא עבודה, ואני מכירה את כל המשרות הקיימות וגם אלו שנפתחות.
מעבר לזה אני מאד רוצה לעשות שינוי מבחינת עניין.

אני מאד אוהבת לעסוק במחקר ונתונים.
חשבתי על DATA ANALYST, DATA SCIENCE. אין לי בעיה לשבת ללמוד לבד.
כמו כן קיבלתי מלשכת התעסוקה אפשרות להשתתף בקורס שיווק דיגיטלי - PPC SEO שעדיין לא התחיל- זה כמובן שונה לגמרי.

בתשובה לשאלה - ההתמחות שלי במנהל עסקים היא במערכות מידע, אבל משנת 1996. כך שדברים קצת השתנו.

כמו כן חשוב לי להתפרנס :)

אשמח לקבל תגובות

Indigo121

New member
תבררי מה הכי מבוקש ותלמדי את זה

למרבה הצער השוק ברוטלי לבני 50+, אפילו ל- 40+. את יכולה להיות גם מומחית עולמית בתחום מסויים ועדיין לא להתקבל לשום עבודה, מכיוון שתנאי הכרחי היום לקבלת עבודה היא התאמה מושלמת בין קורות חיים לדרישות החברה, ברמה לעיתים חסרת הגיון.
נסי למצוא חברות שמעסיקות מבוגרים ולראות מה הם מחפשים. או להשאר ב MAINFRAME...

Indigo121

New member
יש חברות שמפרסמות את העובדה שהן מעסיקות בני 40, 50+

יצא לי לראות כמה כאלה בלינקידאין, מודעות, כתבות, וכו'.
עוד פעם, לי אין ספק שעובד בגילאים כאלה יכול לעשות עבודה של עובד צעיר באותה מידה וככל הנראה טוב יותר, אבל השוק הישראלי חסר הגיון.

bismark1

New member
קשה לי להאמין שעם הרזומה שלך

תהיי מועמדת אטרקטיבית למשרות DS, לפחות אלו שקרובות או לאלגוריתמיקה או להתעסקות ב-data engineering. למשרות DA אולי כן, אבל זה שוק שאני מכיר פחות טוב. על הצד החיובי לנסות עולה מעט מאוד - קחי קורסי DS בקורסרה (יש שם לא מעט, אני ממליץ להתחיל עם השניים הראשונים של אוניברסיטת מישיגן), אם את לא יודעת פייתון כדאי ללמוד לפחות ברמה בסיסית (אפשר גם R אם כי לתחושתי היא פחות תפשה בשוק. שוב, ייתכן שבמשרות אנליסט זה אחרת). תדגישי בקו"ח כלים רלוונטיים כמו SQL וכו' ותנסי את מזלך, ההשקעה הראשונית לא גדולה ובלי קשר לדעת כמה כלים בסיסיים של DS יכול להועיל לכל איש הייטק. בהצלחה!

למעלה