הסאבלימינליזם

SHIMONLIMINAL

New member
הסאבלימינליזם

כשרואים באם.טי.וי את כל הכושים הוולגרים האלה, מיסי אליוט, סנופ דוגי דוג ודומיהם, הטמטום שלהם בולט לכל עין ומתבטא בעיקר בנענועי ידיים "קולים" תוך כדי דיבור, מבטא מתלהם על כלום ובעיקר משפטים רברבנים אשר כוחם העילאי מהווה את המוטיב המרכזי. לדוגמה, פניה אל החנווני בבקשה שיואיל להביא להם חלב מסתכמת במילים "יו, יו מאדראקר פאקר, דונט יו וואנה ברינג מי יור פאקינג מילק אור איי וויל יל יור פאקינג פאפא"? ממש מהומה על לא מאומה. אבל אתם יודעים מה, זה עוד איכשהו מתקבל על הדעת באיזושהי צורה. אותם "ניגרז" כפי שהם קוראים לעצמם, גדלו וחיו בתנאי ג`ונגל פראיים בהם החזק שורד, ואולי זו הסיבה לחספוס הריקני שלהם. גם בארצנו הקטנטונת, אם היה קם זמר מהפכן בעל עבר עברייני אשר היה פוצח בסדרת שירי ראפ-מחאה, דומני שהוא היה מתקבל ברצינות יחסית. מנוגד לכל תפיסה ורזומה של מהפכן סוג ז`, פרץ לו מר יעקב שמעוני לחיינו בשנה האחרונה. האדון יעקב לא גדל בסביבת מצוקה אמיתית, לא ידע שום חוסר משמעותי בחייו ואף הקדיש את רוב זמנו וכספו לתרבות הראפ. אותו יעקב שמעוני החל לכנות עצמו "סאבלימינל", סיגל לעצמו אופי ממורמר ומהפכני ומיהר להקליט 2 אלבומים שרוב רובם שירי הלל וסגידה לעצמו ולחברו, אשר אימץ את השם המהפכני "הצל" (אגב, באותה הזדמנות הרשו לי להציג את שמי החדש. מעתה אין אמרו שמעון כהן, אלא "שטן המוות". נשמע מאיים מספיק, לא?) התופעה התרבותית-חברתית-מוסיקלית הזו מאוסה משני טעמים עיקריים. הראשון - מר "סאבלימינל" האיום מפיץ למעשה תרבות של כוחניות ורדידות איומה; אם בעבר רק תינוקות וילדים על גן חובה היו משגרים איומים סטייל "יש לי מטוס גיבור / אבא שלי יהרוג אותך" וכו`, הלוא שכעת מר שמעוני מעלה את הרף עד לגילאי הטיפשעשרה, כך שבמיוחד בתקופה האחרונה מתמלאת ארצנו בילדונים בני 17-18 אשר מפזמים את שיריו של האדון סאבלימינל בכוחניות משכנעת ובטוחים שהם כלים/תותחים/קליברים/סטלנים, מחק את המיותר. אגב, הדברים מבוססים מתוך ידיעה אישית עמוקה (לצערי): יש לי אחד כזה בבית... הסיבה השניה נוגעת לנפילה המוסיקלית המתמשכת: הארץ הולכת ומתרוקנת מאמנים כנים ומוכשרים כמו בן ארצי, עמיר בניון, ארקדי דוכין, יהודית רביץ, בועז שרעבי ודומיהם, ומתמלאת ב_______ (מלאו את תחושותיכם על גבי הדף. אני בחרתי במילה "זבלונים" אבל אני מפחד שיתבעו אותי) דוגמת אמיר פי גוטמן, יוניסקס וכמובן - מיסטר פרזידנט סאבלימינל. מילים כנות ומרגשות? יוק. לחנים עמוקים בעי חיי נצח? תשכחו מזה. תדמית אמיתית וישרה? בחלומות. בינתיים, בואו ניתן לפוזת העוואנטה לומר את דברה. ---------------------------------- אני גדול כמו פישי.

micL

New member
מה זה פה?

-למחוק את המיותר -למלא את החסר זה יותר מדי עבודה בשביל הודעה מסכנה אחת

tomoshe

New member
תגיד לי

אתה ניסן שור? אתה כותב רק בשביל לעצבן, כבר הודית בזה בעצמך, אבל הפרינציפ הובן ונשחק. כדי שהדברים שלך יובילו לדיון עניני אתה צריך לעשות אחד משני דברים - או לנסח את הדברים בצורה פחות בוטה ויותר ענינית, או לחלופין להעביר מגנט ליד הדיסק הקשיח שלך. ואם אתה רוצה תשובה רצינית אז הדברים שלך מלאים בהגזמות, חצאי אמיתות ודמגוגיה זולה למרות שאי שם מסתתרת נקודה נכונה (אבל מסתתרת ממש חזק).

SHIMONLIMINAL

New member
נכון זה לא אני, זה אחי, דודו כהן

כתב העיתון "רייטינג" אתה יכול להכנס לאתר : http://www.tve.co.il/story.asp?id=11&daterep=1 אבל אל תטעו, אלה דעותיי בידיוק.

double M

New member
אההה סליחה על הטעות....

דודו כהן, ניסן שור.... העיקר הפרובוקציות.

spheonx

New member
אחת ולתמיד

ניסן שור, זה זכר או נקבה?! ההקדשה של סאב בהופעה הייתה למישהי בשם ניסן שור, לא למישהו

Syndrome

New member
הבטחתי לעצמי לא להגיב אבל.....

1. ראפ לא = קרימנליות/עוני/מצוקה/מחאה ("מחק את המיותר" הא הא, כמה שאני שנון...) צאו מהסרט, כאילו שאם אתה לא שחור ועני צריך לעבור לפחות 5 סוגי סרטן שונים כדי לעשות ראפ (לתשומת חברי המשלחת האוסטרלית במכביה...) 2. איכפת לך בבקשה להפסיק לשגע אותנו? 3. תודה

SHIMONLIMINAL

New member
תגובה ל: tomoshe

אני לא מביען מה הבעיה, זאת דעתי וזה לגטימי לגמריי, למה כשאתם מתנגדים למשהו אתם חושבים שזה פרנציפ, זאת דעתי, אין מה לעשות, זה כמו שאחד אוהב מילקי והשני לא, אז הוא יתעצבן... חבר אני גדול כמו פישי.

micL

New member
זה לא דמוגוגיה מהסיבה הפשוטה:

דמגוגיה זה כח או הכשרון להשפיע על אנשים (בנאומים או בכל דבר אחר) לשלילה, דוגמת היטלר שהיה דמגוג, הוא היה סוחף אנשים בנאומים שלו אבל כולנו יודעים שמסריו לא בדיוק היו חיוביים (סליחה מראש על ההשוואה) לכן הוא הרבה דברים אבל לא דמגוג (גם לא דמגוג זול) עכשיו שנפטרנו מזה אפשר להמשיך כרגיל

SHIMONLIMINAL

New member
מה אתה משחק אותה עכשיו פסיכולוג?

זאת אמת חבר יקר, תקרא, תפנים ותשתנה אני גדול כמו פישי. חבר.

micL

New member
רק עשיתי הבהרה

שלפי דעתי עבדה לטובתך אז עדיף שתשתוק ותחשוב לפני שאתה כותב הודעות, במיוחד אם הם כאלה מפגרות (מה הקשר פסיכולוג לעזאזל) אישית הייתי ממליץ לארגן לאיש הזה חסימה מהפורום, כמה שאני בעד חופש ביטוי, הבנאדם לא מפסיק לנסות לפתוח ריבים עם כולם אתם יכולים לעשות מה שאתם רוצים, אני סתם יפסיק להתייחס להודעות שלו (שעד עכשיו לא כללו הרבה יותר מ"אני שונא...")

SHIMONLIMINAL

New member
תגובה ל micL

איזה חכם אתה, חסימה, סחטיין איזה רעיונות, באמת צריך לעשות חסימה חאחד שמביע את דעותיו ולא פוגע באף אחד, אתה יודע אתה האידיוט הכי גדול שפגשתי בפורום, היו שקיללו, גידפו, איימו, אבל כל כך הרבה שטויות בכמה שורות, אני מודה גם את זה אני לא יכול (ראיתם אני לא כמו סאב שיכול הכל, מה לעשות היא כלי ואני לא...)

למעלה