הנשיא קצב

vinney

Well-known member
אבל יש מהות

הוא רב מקובל בקהילתו, מנהיג רוחני, פוסק לפי דין תורה, לפי הפרשנות שלו. זה בדיוק כמו כל רב אורתודוקסי, אחד לאחד, מה שמשתנה זה התוכן של "הפרשנות שלו", כל השאר - זהה אחד לאחד. אז תפסיק להתייחס לתואר, תתחיל להתייחס למהות. הבן אדם רב בקהילתו, ולרב פונים בצורה מסוימת. כמו שלנשיא פונים "כבוד הנשיא", לשופט פונים "כבוד השופט", לרב פונים - "כבוד הרב". במקרה של קצב, פשוט אין כבוד למי שלא חושב כמוהו, ולנשיא המדינה אין את המותרות הזאת.

snift

New member
את תטיל עלי את בעיות ההבנה שלך..

הכרה בזכאותו של מישהו לתת תואר אינה קשורה בשום צורה בשאלה האם אני הסמכתי אותו לעשות זאת. MIT היא אומנם לא אוניברסיטה ישראלית, אבל בשום מקום לא העליתי דרישה כזו. כאמור, את בעיות ההבנה שלך תשאיר לעצמך.

vinney

Well-known member
אז אני לא מבין

MIT לא אוניברסיטה ישראלית אבל מותר לה להעניק תוארים קהילה רפורמית היא לא קהילה אורתודוקסית לכן אסור לה להעניק תוארים שניה, אני מחפש את הפנס, לא רואה את ההגיון בחושך.

snift

New member
העובדה שMIT אינה אוניברסיטה

ישראלית אינה קשורה לעניין בשום צורה. מאחר ובארץ מכירים בתארים שמוענקים על ידי אוניברסיטאות בחו"ל, הרי שמכירים בכל התארים שניתנים על ידן, זה באמת לא מסובך. הנשיא קצב גם אמר שאם כנסת ישראל תחליט להכיר בקהילה הרפורמית כמי שמוסמכת להעניק תארי "רב", הוא כמובן יכבד את ההחלטה הזו. כרגע, יש את הרבנות שמוסמכת להסמיך לרבנות, ועל כן מי שהוסמך על ידה הוא בוודאות "רב" ויש קהילות שמעניקות את התואר הזה לכל מיני אנשים. הנשיא בחר להתיחס לתואר שמוענק על ידי הקהילות האורתודוכסיות, מאחר וזה מה שחונך. העובדה שמישהו אחר החליט שגם הוא מעניק תואר "רב" פשוט לא רלוונטית. דעתי האישית היא שבתואר "רב" צריך לפנות רק למי שהוסמך לכך על ידי מי שמדינת ישראל מכירה בסמכותו להעניק תואר כזה, אך זכותו של הנשיא לחשוב אחרת. הטענה שמעשיו מעליבים קהילה גדולה יכולים להיתקל בטענה מקבילה שאם הוא כן יתיחס אל הרפורמי כאל "רב", הוא יעליב את הקהילה האורתודוכסית העולמית והישראלית.

vinney

Well-known member
יופי, אז הסכמנו

הנשיא החליט לפי מה שחונך. אין פה שום קביעה עובדתית או חוקית, אלא בסך הכל הבן אדם חונך שמי שלא אורתודוקס אין לו זכות קיום. סבבה, רק שלנשיא בעיניי זה אסור.

snift

New member
אכן, הסכמנו. אני כל הזמן טענתי

ש"רב" אינו קביעה עובדתית או חוקית, אתה זה שהתווכחת. גם לנשיא מותר להחליט את מי הוא מכבר ואיך. כמובן שהעובדה שהוא לא קורא לאדם מסויים "רב" אינה אומרת שהוא לא מכבד אותו. הוא עדיין יכול לכבר אותו מאוד ולהתיחס אליו בכבוד. זה אומר שהוא לא מכבד אותו כמו שאותו אדם היה רוצה שיכבדו אותו. ועל זה נאמר "החיים קשים.."

vinney

Well-known member
אני שמח שהסכמנו סוף סוף על משהו

כמובן שלא הסכמנו על זכותו של הנשיא לא לכבד את הקהילה הרפורמית, אבל הזכמנו על זכותה של הקהילה הרפורמית לכך שיהיה לה ולו רב אחד.

snift

New member
לקהילה הרפורמית יש זכות לכמה רבנים

שבא להם, בדיוק כפי שלקהילה הגאה יש זכות לכמא אפיפיורים שבא להם ולכל קבילה יש זכות לכל דבר שהינו במסגרת החוק. על העובדה שאכן זכותו של הנשיא שלא לכבד את הקהילה הרפורמית בכלל לא דיברנו. הנשיא כן מכבד את הקהילה, רק לא כמו שהיא (או לפחות אדם אחד מתוכה) היו רוצים שיכבדו אותם ולדעתי בהחלט זכותו של הנשיא לבחור איך ומה יעשה. ביחוד כאשר כיבוד הקהילה לפי רצונה שלה אומר אי כיבוד של קהילה הרבה יותר גדולה אשר הנשיא מונה עצמו בתוכה.

vinney

Well-known member
לקרוא לאדם לא בשם שנתנו לו

זה חוסר כבוד ממדרגה ראשונה. קוראים לו "רב יפה". לנשיא קשה לקרוא לו איך שקוראים לבן אדם? אז שלא יבקש שיקראו לו "משה קצב". אני אקרא לו אדון קצב ולא משה קצב, כי אני לא מוכן שיישא את השם משה, זה יראה כבוד כלשהו? לא ממש. בתור אדם פרטי מותר לו להחליט למי לקרוא איך, כי הרב יפה לא יהיה חייב לדבר איתו, בתור נציג העם היהודי שיושב בציון, שמדבר עם נציג העם היהודי שיושב בגולה, הייתי מצפה לקצת, טיפה'לה, יותר כבוד.

snift

New member
זה השם שכתוב לו ברישום משרד

הפנים האמריקאי? זה השם שכתוב לו ברשיון הנהיגה? אם כן, הרי שאני מתנצל, אם זהו שמו הפרטי ולא תואר, הרי שחובה להתיחס אליו בשמו הפרטי. אבל לפי מה שאני הבנתי, לא על זה מדובר.

vinney

Well-known member
אבל למה רישום במשרד הפנים

האמריקאי מחייב אותך, ואילו רישום בבית הכנסת לא?

snift

New member
תקרא שוב את השרשור, כל התשובות

כבר שם. אולי לך יש כח למחזר שאלות, לי אין כח לענות שוב תשובות שכבר עניתי.

פרק ב

New member
חדל פטפטת

תעזבו אותכם מהתפלסםויות "רב" לא "רב" MIT וזיבי וזובי שורה תחתונה גם הנשיא כבוד קצב הוא פרימיטיבי סוגד לבאבות ופולחני תקופת האבןוכל שנות נשיאותו הארוכות לא שיחררו אותו מדרך החשיבה של כל חבריו במרכז הליכוד עאלק נשיא של כל אזרחי המדינה, תחשבו רק מה היה קורא אם היה מסרב לקרוא לאחד מאנשי הדת הנוצרים או מוסלמים בתואר המתאים (קאדי, קרדינל, וכו') מסיבות דומות הנה גם (אפילו) אני מכנה אותו כבוד הנשיא (ואין כבוד לאדם עצמו, רק למשרה)

למעלה