הנקת תאומים

0p9o8i7u

New member
הנקת תאומים

שלום,
לפני עשרה ימים ילדתי תאומים-בן ובת במשקל ממוצע של 2200.
השתחררנו אחרי כמה ימים ומאז אני מניקה אותם במשך שעות היום ובלילה נותנת להם האכלה אחת של סימילאק פגים שקיבלנו לפני שחרור.
למה סימילאק-כדי להיות בטוחה שהם אוכלים מספיק. לפחות בלילה.
כרגע הם אוכלים מבקבוק הסימילאק בערך כמות של 40-50 מ"ל.
בהנקה אין לי מושג כמה יונקים, אבל הם ישנים ורגועים ולא מתעוררים כל הזמן וגם יש חיתולים עם יציאות.
היינו בשקילה יומיים לאחר השחרור והם עלו 70 גר'. מקווה שזה בסדר.
שקילה הבאה עוד יומיים.
כמה שאלות-
1. האם זה בסדר שכרגע, כיוון שהם קטנים כל אחד יונק רק מצד אחד ואחכ אני מחליפה ביניהם? כלומר מי שינק מימין יונק משמאל וההפך, ולא שניהם יונקים משני הצדדים.
2. מה עושים כשהם ישנים כל כך חזק שלא מתעוררים בזמן (כל שלוש שעות) להנקה? לא החלפת חיתול עזרה ולא רעיונות אחרים...
3. האם יש מצב שלא לישון בלילה עם חזיה כשמניקים??? לא מכבידי ולוחץ! אבל אמרו לי שזה מחזיק את החזה

4. כרגע אני מניקה כל אחד בנפרד כי הם קטנים ועושים הפסקות, מתי ניתן להתחיל לנסות להניק יחד?
5. האם הכמות שהם אוכלים מהבקבוק היא בסדר, או שזה הולך לפי רצון שלהם?

תודה לעוזרות

ברוכה הבאה, מזל טוב וכמה תשובות

מזל טוב, כל הכבוד לך על ההנקה הכמעט מלאה!!
- כתבת נכון, שבהנקה אנחנו לא יודעים בדיוק כמה התינוקות אוכלים אבל אם יש עליה טובה במשקל, אם הם רגועים ואם יש יציאות תקינות - לפחות 6 פיפי ולפחות 3-4 קקי אנחנו יכולים לסמוך על ההנקה.
- חשוב שתראה אותם אשת מקצוע (מדריכה/יועצת הנקה אחות יוצעת הנקה בטיפת חלב) שתראה שהם באמת נצמדים נכון ויונקים בצורה יעילה. צריך לדעת לזהות בליעות.

- הכמות שאת נותנת בסימילק היא בסדר, אל תעלי ממנה. אם רוב התזונה שלהם היא הנקה, חשוב להתאים את הבקבוק להנקה, תשתמשי בבקבוק עם זרימה איטית (זה של בית החולים בד"כ יש לו פתחים גדולים), תני את הבקבוק כמה שיותר לאט, עם הרבה הספקות בין ה"שלוקים" והפסקות לגרפס. כשהבקבוק מאוזן והחלב לא נשפך להם לפה, כדי שהזרם יהיה מתאים לזרם בהנקה. אם בהאכלה כזאת הם לא רוצים לסיים, זה בסדר.

- העליה במשקל שתיארת היא טובה מאוד, אבל צריך לבדוק עליה במשקל בטווח של בערך שבוע ובאותו משקל - האם השקילה של 70 גר' היתה כבר בטיפת חלב?. מה עלו במשקל מאז הפעם הראשונה שהיית בטיפת חלב והאם שקלת באותו משקל ששקלת בפעם הראשונה?

-זה בסדר כרגע שכל אחד יונק מהצד שלו ואז בארוחה הבאה מתחלפים. אם הם מצליחים לינוק מהשד ולחזור ולינוק ממנו גם כשהוא לא "מלא", זה טוב.

-במשקל שלהם, פחות מ-3 קילו, מומלץ להעיר אותם להנקות ולא לתת שיעברו יותר מ-3 שעות, לקחת כל תינוק להפשיט אותו לפחות בחלק העליון ולשים עלייך במגע עור לעור. זה אמור להעיר. לא להלביש ישר אלא להניק ככה, בעור לעור. זה מצית את המנגנון, מחבר אותם לאינסטינקטים שלהם. זה עובד פלאים.

-את לא חייבת לישון עם חזיה אם לא נוח לך, תני לעצמך מנוחה, תשני עם גוזיה או גופיה, את יכולה לשים מגבת במקום רפידות שלא יטפטף. חשוב מאוד שהחזיה לא תלחץ בעיקר עם אם יש לך מלאות של חלב.
-ברגע שתדעי שהם יונקים נכון ויעיל, ותרגישי נוח עם זה, תוכלי לעבור להנקה בו זמנית (אוכל לעזור לך להבין איך לעשות את זה).

-אם את מניקה כל היום והלילה ויש יציאות ונראה לך שהם רגועים ואוכלים, וגם וידאת שהם יונקים יעיל ובולעים ושותים חלב, אולי אין צורך בסימילק.

מקווה שעזרתי. מוזמנת להמשיך לשאול
כל הכבוד לך ובהצלחה
יעל

0p9o8i7u

New member
ראשית, תודה על התשובה המפורטת והתומכת

לעניין המשקל-לא היינו בטיפת חלב אלא אצל הרופא ילדים.
הרופא שלנו הוא סגן הפגיה בשניידר. אנחנו מכירים אותו מהבכור ששהה בפגיה שבעה שבועות וגם מהלידה הנוכחית, התאום היה בפגיה והתאומה בתינוקיה (הפרש של 100 גר' עשה את ההבדל)
גם מחר נישקל אצלו.
דיברתי עם טיפת חלב והם אמרו שכל עוד אנחנו במעקב אצלם או אצל רופא, זה לא משנה.
אני מעדיפה את הרופא כיוון שהוא מתאים את התוצאות לגרפים של פגים ובטיפת חלב שיגעו אותי בהתחלה עם הבכור. מה עוד שאצלו אני מגיעה בלי תור. וזה יתרון גדול תמיד ובמיוחד בימי חורף.
מחר אחרי השקילה הנוספת אעדכן...
בנוגע לבקבוק סימילאק-הייתי שמחה להפסיק אבל בתינוקיה אמרו שמאוד חשוב שיקבלו סימילאק כי יש בו תוספים ותרכובת מעשירה, כיוון שאין לי ניסיון בסימילאק (הבכור ינק עד גיל שנה ולאחר מכן השתמשתי בחלב שאוב למשך חצי שנה נוספת), אני עושה מה שהם אמרו. מצד שני, את אומרת לא להעלות על המנה שהם אוכלים, האם הכוונה היא שמבחינתך זו גם המנה שהם יונקים?
אני מניחה שכדי לדעת כמה הם יונקים אני צריכה לשאוב ולראות כמה יוכלו מתוך השאוב.
האם זה חשוב לדעת כמה הם אוכלים, או פשוט להיות מרוצה שהם אוכלים ורגועים?

תודה שוב על העזרה,
נותנת להם עוד קצת זמן בהנקת יחיד לפםני שאנסה הנקה משותפת. בכל זאת הם בני פחות משבועיים ואני עדיין קצת מתעייםת ועוד מתאוששת מהניתוח.

nonich

New member
אין מזון יותר מעשיר מאשר חלב אם

נראה לי שאת יכולה לותר על הסימילק אם את רוצה כי הם כבר יחסית גדולים (שלי נולדו 2 קילו מההתחלה אף אחד לא אמר לי שצריך להעשיר אותן עם סימילק פגים). מלבד זאת, אני מאמינה שחלב האם הוא הכי נכון והכי עשיר מכל תרכובת מלאכותית שתתני...

סמיליאק וכמויות

כמה התינוקות שלך שוקלים עכשיו?
**לגבי הרופא - התכוונתי לכך שחשובה השקילה באותו משקל, כך שאם את באופן קבוע במעקב אצל רופא והם נשקלים שם תמיד, זה בהחלט מהימן.

**לגבי הסימילק - האם מדובר בפורמולה ייחודית או משהו מיוחד לפגים, הדעות הרווחות היום הן שחלב האם הוא הדבר הטוב ביותר לפגים שלך, במידה שיש לך חלב אם לתת, חלב הם מלא נוגדנים וחומרים שמתאימים לתזונה שלהם וזה מאוד חשוב לפגים. יש מצב שהם התכוונו אז לכך שאם הם לא מקבלים מספיק חלב אם וצריכים לעלות במשקל, חשוב לתת להם את הפורמולה המיוחדת כדי שהם יתחזקו, אך אני לא בטוחה שלכך התכוונו. שאלי את הרופא. לדעתי כבר מיותר.

מבחינת הכמויות, כשמניקים לפי דרישה אין שום משמעות ל"כמה התינוקות אוכלים" , מה שחשובה היא התוצאה, תינוקות שבעים ומרוצים, הרבה יציאות, עליה והתפתחות תקינים.
אנסה להסביר שוב למה התכוונתי בעניין כמויות: יש הערכות לגבי קיבולת הקיבה של תינוקות יונקים, על פי מחקרים שעשו. מדובר על הערכות שזה מה שהם צריכים אבל תינוקות בפועל יכולים לינוק גם הרבה יותר...
יש גם נוסחה רפואית שמשתמשים בה כדי לומר להורים כמה חלב שאוב/תמל לתת לתינוקות, בצריכה יומית ביחס למשקל, מדובר על משקל התינוק כפול 150 וזאת הצריכה היומית המשוערת. את זה מחלקים למס' ארוחות ביום.

כשאת משלב בקבוקים פה ושם לאורך היממה בנוסף להנקות את בעצם צריכה להוסיף להם את זה בצורה שתתמוך הנקה כדי לא לתת יותר מדי, ואז יפלטו, או ירגישו אי נוחות, או שזה ירגיל אותם לכמויות גדולות יותר. לכן הצעתי האכלה מאוד איטית, אם יאכלו 30 או 40 - 50 באותה הארוחה והרגישו בסדר, נרגעו היו שמחים ורגועים, אז הכול בסדר.
אם את מעדיפה לשאוב את יכולה לשאוב להם את ארוחת הבקבוק הזאת, אך ביננו, לא בטוחה שאת זקוקה לארוחת בקבוק.
אשת מקצוע,יועצת/מדריכה או אחות טיפת חלב שתסתכל מקרוב, תוכל לדעת.

נראה לי שיש לך אינטואציות טובות וגם נסיון מוצלח בהנקה, אל תסתבכי עם כל השאר. אם את רואה שהם מרוצים ורואה יציאות ועליה במשקל, תלכי עם הלב ופשוט תניקי ותהני...
.

0p9o8i7u

New member
שקילה היום אצל הרופא

אז נשקלנו היום, פעם שניה אצל הרופא.
שבועיים מהלידה.
שבוע שעבר הבן שקל 2.230 והיום משקלו 2.400
הבת שקלה שבוע שעבר 2.330 והיום משקלה 2.450
הרופא היה מרוצה יותר מהעליה של הבן מאז הלידה לעומת הבת.
לי חשוב לדעת שהעליות משבוע שעבר תקינות, כי אני בעיקר מניקה ולא כל האכלה שווה בכמות היניקה או בזמן שהם יונקים.
אז מה את אומרת -
הם עולים בסדר? להוסיף סימילאק פגים? לשאוב ולתת חלב אם בבקבוק?

עלייה במשקל בהנקה

אם העליה במשקל היא לאחר שבוע, העליה בהחלט תקינה.

העליה של הבן גדולה יותר, הוא עלה 170 ג' שזה מצויין, בד"כ מדובר על מינימום של 20 גר' ליום (הממוצע הוא 30-40 זה לא מדוייק).
הבת עלתה 120 גר', מדובר בעליה מתונה, אבל תקינה.
לדעתי, חשוב שתוודאי שהם יונקים תקין ובצורה יעילה, שבולעים חלב, שהזמן שהם על השד הם באמת יעילים ועושים את מה שצריך.

nonich

New member
מזל טוב ובהצלחה

נראה לי שאת יכולה כבר להניק ביחד, זה יחסוך לך מלא זמן... :) אני הייתי מחליפה בין הצדדים כל יום, כלומר יום אחד במשך כל היום תאומה אחת ינקה מצד ימין והשניה מצד שמאל, וביום למחרת החלפתי. ככה יכולתי לעקוב אחרי זה ולא להתבלבל.
מציעה לך בחום לפנות לעזרה (יעל שפה עזרה לי מאוד :))
בהצלחה!

ללה63

New member
לפי דעתי לא להעיר אותם מהשינה שינה היא כמו אוכל

בזמן השינה גודלים...
כל הכבוד שאת מניקה, גאה בך, אני הנקתי את התאומות שלי עד גיל חצי שנה
היה קשה אבל כיף, אפשרי ביחד.

גידול נעים והמון מזל טוב .

למעלה