הנקה וטיול שנתי

danao2

New member
הנקה וטיול שנתי

אני מחנכת בכיתה ח' וכיתתי יוצאת בקרוב לטיול שנתי. משך הטיול: יומיים שלמים. אני מניקה ותינוקי יהיה בן 11 חודשים בתאריך הטיול. האם יכולים לחייב אותי לצאת לטיול?

תאנוש

New member
אני במצבך לא יצאתי,

אבל מכירה מורות רבות שיצאו.
את יכולה לבקש לצאת ליום / יומיים בלי לילה. או לבוא רק ללילה.

טיול שנתי לאמא מניקה

בשום מקום בתקנות לא כתוב שמורה חייב לצאת לטיול. כתוב רק כמה משלמים לו עבור היציאה. הבעיה היחידה היא שלמנהל שמורה הסנקציה של מניעת חינוך ממי שמסרב לצאת לטיול. לצערי למרות הקידמה הטיעון של הנקה נתקל ברוב המקרים בזלזול מצד המערכת במיוחד אם למנהל אין ניסיון אישי בנושא. אי יציאה תתפרש כתרוץ. במקרה כזה תאלצי לשאת בתוצאות בהמשך. אם את בטוחה במעמדך ואת רוצה להמשיך להניק אל תוותרי. יחד עם זאת אני יכולה לספר לך מניסיון אישי כי בעוונותי הייתי שנים רבות גם מורה להכנה ללידה וגם יועצת הנקה וליוויתי שתי בנות שלי בתהליך, שאפשר לצאת לטיול ולפסוח על הנקה בגיל הזה ליום או יומים ולהשתמש בתחליפים ולחזור להניק בלי בעיה. הבעיה היחידה יכולה להיות גודש שאותו אפשר לפתור באמצעות שאיבה. בהצלחה

itu1

New member
את טועה

בתקנון שירות עובדי הוראה חלה חובה על מורה העובד לפחות חצי משרה לצאת לטיולים עם תלמידים , במיוחד כאשר מדובר על מחנך. לענין המורה המניקה מכיוון שהיא זכאית להעדר לצורך הנקה הרי דיש לה עילה שלא לצאת לטיול.
אריה
&nbsp

lior sa

New member
אם התינוק יהיה בן 11 חודשים אז

היא כבר כנראה לא זכאית לשעות הנקה.

הנקה וטיול

ממש לא נכון. כתוב איך משלמים לא שחייבים וגם אם כתוב אפשר להתווכח על החובה ולא כאן המקום. מה באשר למורה נכה או חולה במחלה מאפשרת לו לעבור אבל לא לצאת לטיול. מנהל בית ספר יכול למנוע חינוך להבא אבל לא להכריח לצאת. הנקה אינה עילה לשום דבר חוץ מאשר לזכות לשעת הנקה וכל השאר זה פועל יוצא. לא אמרתי לה שכדאי לה לא לצאת אבל היא בהחלט לא חייבת.

danao2

New member
לגבי זכויות ההנקה

אין לי מושג מה בדיוק אני אמורה לקבל. ביקשתי שיתחשבו בשעות ההנקה וביקשתי שלא לעבוד מעבר לשעה שביעית.וזה מה שקיבלתי האם אני אמורה לקבל במשכורת תוספת על השעות שכביכול אני לא עובדת?
כמו כן עד איזה גיל של התינוק שמורות לי כל זכויות ההנקה, כולל יציאות לטיולים?

תודה

תאנוש

New member
במשרה מלאה - 5 שעות שבועיות משעות שהיה

יורדות לך בשל שעות ההנקה.
כלומר - את מקבלת עליהן את השכר ולא מבצעת אותן בפועל.
מערכת השעות שלך צריכה להיות מסודרת כך שתעבדי עד השעה השביעית.
אמנם שעת הנקה היא עד גיל 10 חודשים, אבל מיכוון שהמשרה של המורה היא קבועה לאותה שנה ולא ניתן לשנות את הרכבה אז משרד החינוך לא משנה את השעות שניתנו עד סוף אותה שנה.

תאנוש

New member
בבית ספרי נאמר לי

שיורדות לי 5 שעות שבועיות, אחת על כל יום שאני עובדת, אחרי שביררו את זה עם משרד החינוך.

danao2

New member
תודה רבה לכם!

אני מבינה שאין תשובה חד משמעית

אני מעריכה שזה לא ממש יעבור חלק אבל אני חושבת שזה משהו שנכון לי להתעקש עליו. מעבר להנקה קשה לי מאד המחשבה של לעזוב את הקטן שלי ליומיים שלמים. אני עדיין לא קבועה במערכת. הקביעות תיכנס רק בסוף השנה הנוכחית. אני ממש מקווה שזכויותיי לא יפגעו. ובעניין חינוך הכיתה, לזה אני לא ממש דואגת. אצלנו בדרך כלל צריכים להתחנן למורים שיקחו חינוך כיתה. בעיקר כשמדובר בחטיבת הביניים כך שלא זו הבעיה.

למעלה