אני חייבת להגיב לאור התגובות שקיבלת
קודם כל - כל הכבוד על ההנקה למשך 4 חודשים. אני מניקה את ביתי בת ה-5 חודשים הנקה מלאה. זו ילדתי השלישית. את השניים הגדולים הנקתי מספר ימים בודדים ודי מהר הם עברו לתמ"ל. התגובה של אסתר ממש צרמה לי. שני הגדולים שלי לא סבלו מחוסר יחס מצידי, אני אחראית כלפיהם במלוא מובן המילה, וזה שנתתי להם תמ"ל ולא הנקתי אותם לא אומר שהייתי אמא פחות טובה, או לא אמא במלוא מובן המילה. גם אני לא מצליחה עם השאיבות, גם אותי זה מתסכל שיוצא בקושי 20CC (גם אם זה במקום הנקה! - עדיין לא יוצא לי מספיק) וגם אני מרגישה צורך "לחיות" קצת מעבר ללהיות צמודה נון-סטופ לתינוקת שלי. זה לא מפחית מהאהבה שלי אליה, זה לא מפחית מהאחריות שלי אליה, אבל צריך להבין שהאינטנסיביות של החיים היום זה לא מה שהיה פעם, ואם אנחנו לא ניתן לעצמנו מנוחה (כללית - גם מהתינוק לפעמים) אנחנו פשוט נתמוטט! התשובה של אסתר ממש צרמה לי! אמא שרוצה קצת "אויר" לא הופכת בגלל זה לאמא שלא אכפת לה מהילד. אז מה בעצם אני רוצה להגיד לך?
קודם כל - קבלי
על ההנקה המלאה עד עכשיו. אני יודעת כמה זה מתיש.
שנית - אני אנסה לענות על השאלות שהצגת:
את יכולה בהחלט לתת לה מידי פעם בקבוק. היא כבר בת 4 חודשים, משק החלב התייצב, ולא סביר שיהיה בלבול פטמות בגיל הזה. כמובן - הכל במידה. (אל תתחילי לתת רק בקבוקים, אלא פה ושם)
מבחינת כמות - אני חושבת שעל האריזות כתוב כמה צריך לתת לפי גיל או משקל.
זה בהחלט יכול לגרום לכאבי בטן. אני הייתי מציעה לנסות לתת פעם ראשונה בשעות הבוקר, לראות אם היא לא מפתחת רגישות. אפשר גם לנסות תמ"ל שונה. לפעמים יש רגישות לסימילאק ולא למטרנה או להיפך (משום מה... רמדיה אני לא הייתי מנסה...
) מקווה שעניתי לך על השאלות. ויותר מהכל - הכי חשוב שאת תהיי שלמה עם עצמך. את יכולה לשאול את הבת הגדולה שלי (היום בת 6 וחצי) איזה אמא אני והיא תענה לך (ואני אומרת מה שהיא אומרת לי כל בוקר...) שאיזה מזל יש לה שאני האמא שלה כי אני האמא הכי טובה בעולם. וזה מילדה שינקה 8 ימים בסה"כ וכל השאר היתה על תמ"ל! וכן - גם אני הרגשתי הרבה פעמים צורך "לנשום" קצת, וזה לא הפחית מהטוטאליות שלי כלפיה. חזקי ואמצי. אני בטוחה שאת אמא נהדרת לביתך הקטנה.