הנקה בשילוב תמ"ל

reuto

New member
הנקה בשילוב תמ"ל

אני מניקה את ביתי בת ה-4 חודשים הנקה מלאה, ללא תחליפים ביתי סרבנית בקבוקים עד עכשיו ולכן היא רק יונקת אנחנו רוצים להרגיל אותה לבקבוק אבל אני לא מוצאת זמן לשאוב חלב, אין לי גודש והתהליך לוקח הרבה זמן ומסורבל בשבילי האם אני יכולה לתת לה מידי פעם בקבוק של סימילאק? אם כן, איזה כמות? האם זה יכול לגרום לה לכאב בטן אם פתאום היא תקבל סימילאק? תודה על העזרה

אלונה ע

New member
האם את מוכנה להיפרד מההנקה??

עבור נשים מסוימות שילוב תמ"ל זוהי התחלת הסוף של ההנקה (לא כולן). ראי סיפורים בפורום זה. חישבי האם את מוכנה לקחת את הסיכון הזה. חוצמזה עדיף להתאמץ ולשאוב ולא לתת ליונקת הקטנטנה שלך אבקה תעשייתית.

reuto

New member
ממש לא

אבל כרגע זה או תמ"ל או כל 3 שעות הנקה, ואני חייבת את החופש שלי אני חושבת שזה יהיה סוף ההנקה רק אם אני אחליט שזה יהיה, וכיום להניק את דנה זה הדבר הכי חשוב לי זו אומנם אבקה תעשייתית אבל הרבה תינוקות שותים אותה ולא קורה להם שום נזק, על אחת כמה וכמה אם זה יהיה מידי פעם ולא באופן קבוע חוצמזה, אולי אם אני אדלג על ארוחה כשאתן לדנה תמ"ל, יהיה לי גודש ואז אני אוכל לשאוב יותר בקלות תודה על העצה בכל מקרה אשמח לקבל עוד תגובות/תשובות לשאלה שלי

תמ"ל

אכן יש סיכוי שהוספת בקבוק תמ"ל תקשה על ההנקה...יש תינוקות שלאחר בקבוק אחד מתחילים לסרב לשד וההנקה הופכת למאבק, הבעיה שלא ניתן לחזות מי התינוק שיגיב כך. יש תינוקות שאלרגים לתמ"ל, יש כאלה שהוא גורם להם לכאבי בטן ואצל כולם הוא משנה את הרכב החיידקים במערכת העיכול. אם את נותנת תמ"ל, תקפידי שאדם אחר ולא את נותנים ואת רק מניקה. השתמשי בפיטמה עם החור הקטן ביותר (שלב 0 או 1) כדי שהאכילה מבקבוק לא תהיה קלה מדי.

אני מציעה לך

לשאוב במקביל להנקה בבוקר, כך יהיה את רפלקס שחרור החלב שזה כבר מקל
וגם כי בבוקר יש הכי הרבה חלב, חבל על העודפים של הבוקר שלא עושים בהם שימוש
אם בכל יום בשעה מסויימת תשאבי הגוף יילמד לייצר חלב בשעה זו ויהיה לך הרבה יותר קל ממה שחשבת.

ציפיק2

New member
פורמולה

ניתן מפעם לפעם לתת בקבוק לגבי התחליף תתנירק 30 סס פעם ראשונה ואז עוד פעם 30 סס לבדוק אם יש רגישות כל עוד הבקבוק רק מפעם לפעם ןלא בשעה קבועה מדי יום, סביר שלא יפגע בהנקה אם זה בשעה קבועה מדי יום, או לעיתים קרובות, יפגע בהנקה

Listen to your baby

She is refusing the bottle becuase deep inside, her survival instinct is still working and her body is telling her not to take something that is less than the best. Look at breastfeeding as part of the way that you care for your baby. If you are feeding her every few hours, that is normal. MOtherhood means having to care for you baby. If you feel the need to "run away", or to be free of your baby, maybe you need to have a long talk with yourself and ask yourself why you feel this way. Having a baby is a life time commitment, and once you are a mother you will never be free of the responsibility. Giving a bottle will not free you of the responsibility of caring for your baby, and in fact may make it more difficult. Artificial milk increases the chances of your baby getting sick, and that makes it harder for you to care for your baby. I suggest that you get in touch with a local La Leche League group near you (03 6472411) and meet with other breastfeeding mothers.​

reuto

New member
תודה לכולן על התגובות

וסתם הערה שלי לגבי המתנגדים למתן בקבוק, תינוק מאושר אם האמא מאושרת, במשך 4 חודשים לא נפרדתי מביתי ליותר משעתיים, הטיפול בה נותן לי הרבה סיפוק והיא הדבר הכי חשוב לי בעולם ועדיין, אין סיבה לדעתי להרגיש רע אם אני נותנת לה בקבוק מידי פעם, גם אם זה תמ"ל, בשביל כמה שעות לעצמי הרצון לזמן לעצמי אינו בא ממקום של חוסר רצון לטפל בתינוק או מתוך זה שהיא לא בעדיפות עליונה, אלא מתוך זה שאני באמת צריכה זמן לעצמי

mimor2

New member
אני חייבת להגיב לאור התגובות שקיבלת

קודם כל - כל הכבוד על ההנקה למשך 4 חודשים. אני מניקה את ביתי בת ה-5 חודשים הנקה מלאה. זו ילדתי השלישית. את השניים הגדולים הנקתי מספר ימים בודדים ודי מהר הם עברו לתמ"ל. התגובה של אסתר ממש צרמה לי. שני הגדולים שלי לא סבלו מחוסר יחס מצידי, אני אחראית כלפיהם במלוא מובן המילה, וזה שנתתי להם תמ"ל ולא הנקתי אותם לא אומר שהייתי אמא פחות טובה, או לא אמא במלוא מובן המילה. גם אני לא מצליחה עם השאיבות, גם אותי זה מתסכל שיוצא בקושי 20CC (גם אם זה במקום הנקה! - עדיין לא יוצא לי מספיק) וגם אני מרגישה צורך "לחיות" קצת מעבר ללהיות צמודה נון-סטופ לתינוקת שלי. זה לא מפחית מהאהבה שלי אליה, זה לא מפחית מהאחריות שלי אליה, אבל צריך להבין שהאינטנסיביות של החיים היום זה לא מה שהיה פעם, ואם אנחנו לא ניתן לעצמנו מנוחה (כללית - גם מהתינוק לפעמים) אנחנו פשוט נתמוטט! התשובה של אסתר ממש צרמה לי! אמא שרוצה קצת "אויר" לא הופכת בגלל זה לאמא שלא אכפת לה מהילד. אז מה בעצם אני רוצה להגיד לך?
קודם כל - קבלי
על ההנקה המלאה עד עכשיו. אני יודעת כמה זה מתיש.
שנית - אני אנסה לענות על השאלות שהצגת:
את יכולה בהחלט לתת לה מידי פעם בקבוק. היא כבר בת 4 חודשים, משק החלב התייצב, ולא סביר שיהיה בלבול פטמות בגיל הזה. כמובן - הכל במידה. (אל תתחילי לתת רק בקבוקים, אלא פה ושם)
מבחינת כמות - אני חושבת שעל האריזות כתוב כמה צריך לתת לפי גיל או משקל.
זה בהחלט יכול לגרום לכאבי בטן. אני הייתי מציעה לנסות לתת פעם ראשונה בשעות הבוקר, לראות אם היא לא מפתחת רגישות. אפשר גם לנסות תמ"ל שונה. לפעמים יש רגישות לסימילאק ולא למטרנה או להיפך (משום מה... רמדיה אני לא הייתי מנסה...
) מקווה שעניתי לך על השאלות. ויותר מהכל - הכי חשוב שאת תהיי שלמה עם עצמך. את יכולה לשאול את הבת הגדולה שלי (היום בת 6 וחצי) איזה אמא אני והיא תענה לך (ואני אומרת מה שהיא אומרת לי כל בוקר...) שאיזה מזל יש לה שאני האמא שלה כי אני האמא הכי טובה בעולם. וזה מילדה שינקה 8 ימים בסה"כ וכל השאר היתה על תמ"ל! וכן - גם אני הרגשתי הרבה פעמים צורך "לנשום" קצת, וזה לא הפחית מהטוטאליות שלי כלפיה. חזקי ואמצי. אני בטוחה שאת אמא נהדרת לביתך הקטנה.

reuto

New member
תודה רבה!

ולהוסיף על מה שאמרת, אני מהנדסת והתפטרתי מעבודתי על מנת להיות עם ביתי ולגדל אותה בבית עד גיל שנה הבת שלי היא הקריירה שלי כרגע והיא חשובה לי יותר מכל דבר וגם לי צרמה התגובה מאסתר אבל אני שלמה עם עצמי, ואני אכן אנסה את מה שהצעת

mimor2

New member
ועוד רעיון:

תנסי לשאוב תוך כדי ההנקה. אומנם זה דורש אקרובטיקה, אבל עם הזמן מצליחים לפתח שיטות. היניקה של הקטנה גורמת לריפלקס שחרור החלב וזה מאפשר שאיבה של כמויות הרבה יותר יפות. (אני מצליחה לשאוב כ- 70CC בזמן שהיא יונקת מהצד השני) בהתחלה זה מסקרן אותה הרעש של המשאבה, אבל אח"כ היא מתעלמת ויונקת לה.... אז אם מדובר בסה"כ בבקבוק פעם ב... את יכולה לשאוב במהלך שתי ארוחות שלה כמות שתספיק לה לארוחה אחת. זה במידה ותמ"ל יגרום לה כאבי בטן או שסתם תחליטי שעדיף לך לנסות בכל זאת לספק לה חלב אם. זה מה שאני עושה עכשיו כדי להכין לה סטוק קפוא לקראת הכניסה שלה למעון בספטמבר...

אלונה ע

New member
../images/Emo52.gifמסכימה עם כל מילה של אסתר

לתת תמ"ל זה חוסר אחריות (להוציא מקרים שאין ברירה או שיש מחסור בחלב) למה רמדיה לא? כי כבר היתה פרשה אחת, מי אמר שלא תהיה כזו עם סימילאק ומטרנה? העניין הוא פשוט בורות, אנשים לא יודעים מה זה תמ"ל וממהרים להכניס לפה של התינוק, נכון שהרבה ילדים גדלו על תמ"ל ולכאורה הכל בסדר איתם אבל יקירותיי: לא הכל נראה לעין. לא ניתן לראות בעין את הנטייה למחלות של אותם ילדים ולא את מצב העצמות והאיברים הפנימיים שלהם כמו שלא ניתן לראות שהתחליפים למיניהם גורמים לאיבוד ברזל מהמעיים עקב דימומים מיקרוסקופיים (את זה ידעתן?) כשאני רוצה להתאוורר אני שואבת (זה מאד פשוט) ולא מכניסה לפה של הילד שלי את הזבל הזה. אסתר צודקת לחלוטין בכל מילה, התינוקת שלך מסרבת לבקבוק כי היא חכמה ויודעת מה טוב בשבילה, לו רק הייתן מקשיבות לתינוק שלכן. הדבר האחרון שהם צריכים זה חלב שמיועד לעגלים מתומצת לאבקה תעשייתית שמאוחסנת במחסני החברות בחום כ"כ גבוה שאתן לא הייתן נוגעות באוכל שישב בחום כזה, לא פלא שאם לא מכינים לפי הוראות ההכנה יש נטייה לוירוסים. אני חוזרת ואומרת: חוסר אחריות, פשוט אין לכן מושג מה אתן מכניסות לגוף של הקטן שהכי סומך על אמא בעולם, אל תאכזבו אותם!!!

reuto

New member
נשמע לי קצת קיצוני..

הרבה תינוקות מאושרים ובריאים גדלים על תמ"ל, בקבוק פה ושם לא יעשה נזק לדעתי

אלונה ע

New member
זאת תרבות החפיף

תיארתי לעצמי שזאת תהיה התגובה "בקבוק אחד לא יעשה נזק" חבל שתרבות ה"יהיה בסדר" באה לידי ביטוי גם בהורות. ד"ר מירה לייבוביץ' כתבה באחד המאמרים שלה ואני מצטטת: "לקיבתו של תינוק יונק דרושים מספר שבועות בכדי להשתקם מנזקי התמ"ל". מעבר לכך, יש הרבה נשים שנפרדו מההנקה במה שהתחיל ב"רק בקבוק אחד", אני לא מבינה מה הבעיה לשאוב???

reuto

New member
תרבות החפיף? איך את יכולה לשפוט?

את נשמעת לי מאד קיצונית, אבל לא יודעת, אולי פשוט אני בפורום הלא נכון..

shapir1

New member
אלונה, אני קוראת כאן את התגובות

וחשה צורך להגיב. אני מאוד מאוד מסכימה איתך מבחינה רעיונית (ואין לך מושג עד כמה
), לדעתי סימילאק=מטרנה=רמדיה, ובאמת יש הרבה דברים שלא ניתן לראותם בעין כשמדובר בתמ"ל, למרות שלכאורה נראה כי התינוק מתפתח כראוי. א-ב-ל: אני לא חושבת שכל מי שמחליטה לתת תמ"ל (ובמקה הזה מדובר על שילוב) היא חסרת אחריות. אני יכולה לומר לך שלי השאיבות היו מאוד מאוד קשות ומתסכלות, ולכן, כשחזרתי ללימודיי, שילבתי הנקה עם תמ"ל. ולכן, קצת קשה לי עם האמירות שלך של "תרבות החפיף" ו"חוסר אחריות" (ועוד לגבי מי שבסה"כ רק רוצה לשלב בקבוק ולא להפסיק את ההנקה כליל), כי אני בטוחה ואין לי שום צל של ספק שכל אחת מאיתנו רוצה את הטוב ביותר בעבור תינוקה.

ציפיק2

New member
אלונה, היזהרי, יותר בעדינות

אלונה, דיברת בצורה מאוד חריפה אם את קוראת קבועה פה תראי שיש מקרים אמיתיים שלאמהות יש בעיות במשק החלב ונאלצות בשלב ראשון לתת תחליף (גם אם תוך כדי שאיבות ליצור חלב) (למשל ביתי לא ינקה טוב, לא ידעתי את זה, היא גרמה לכך שירד מאוד ייצור החלב אחרי שידעתי עברתי לשאיבות אבל עד שהיה מספיק חלב נאלצתי לתת תחליף) אותו סיפור יכול להיות עם סיפור של תפיסה בעיתית במשך זמן. מספיק רע לנשים שרצו להניק ונתקלו בתקלות שלא חלמו שיקרו, דברים חריפים כמו שלך רק גורמים לנו להרגיש יותר רע. אם לא הייתי מסכימה לתת תחליף והייתי מניקה ומניקה זה היה חוסר אחריות, כי היא הגיעה מיובשת לבית חולים בגיל 8 ימים! אנא עדני את דברייך, או שימרי אותם לפורומים אחרים שנועדים לפולמוסים, ולא לפורום הייעוץ פה

אלונה ע

New member
ל-shapir1 ולציפיק2

קודם כל shapir1: כל אחת מאיתנו רוצה את הטוב ביותר עבור תינוקה, זה נכון, אבל תמ"ל זה הטוב ביותר עבור האמא ולא עבור התינוק,יש לזה הוכחות מדעיות וזה לא ניתן לוויכוח בכלל. ולציפיק 2: אני בהחלט סייגתי ואמרתי "להוציא מקרים שאין ברירה ומחסור בחלב וכאלה" את השורה הזאת שכחת לקרוא? אני בהחלט בפורום המתאים, אם הפורום היה מיועד רק ליועצות מוסמכות אז הוא היה סגור בפני תגובות של אמהות, אבל מי שמנהל את הפורום כנראה מאמין שלאמהות יש מה לתרום ולייעץ אחת לשנייה, אני מכירה כמה אמהות שהתמ"ל גמר להן את ההנקה והן יגידו שאני צודקת ויפה מצדי שאני מזהירה ואיכפתית. יש כמה אמהות שרצו "רק לשלב בקבוק מדי פעם" וזה גמר להן את ההנקה, אם את חושבת על טובת תינוקך את תתאמצי ותשאבי, זאת האמת ואני לא מעדנת אותה ולכן לאמהות רבות קשה עם המראה הזאת מול הפרצוף. שוב, אני לא מדברת על מקרים בהם אין ברירה והילד הרי צריך לאכול איכשהוא אלא על מקרים שמדובר אך ורק בשיקולי נוחות של האמא ותו לא. הרבה יועצות הנקה חושבות כמוני ומסכימות אתי, אולי לא תמיד אומרות אבל בהחלט מאמינות כך, לכן הן יועצות הנקה מן סוג של תחושת שליחות. בסופו של דבר כל אחת תבחר לעשות מה שהיא רוצה עם התינוק שלה, אני רק מראה צד אחד של הדברים שלצערי הרבה אנשים לא רואים ו/או לא רוצים לראות.

למעלה