הנקה בפומבי - שאלה

הנקה בפומבי - שאלה

שלום לכולן, אני אמא לתינוקת בת 16 שבועות, מיניקה ויש לי שאלה. בדר"כ אין לי בעיה עם הנקה בפומבי כאשר מדובר במקום ציבורי, אך בחג האחרון נתקלתי בבעיה (לא בטוח שהמילה "בעיה" היחא המילה הנכונה ובכל זאת) בעת שהתארחנו אצל חברים. כשבתי ביקשה לינוק, חלצתי שד בלי לשאול רשות מבעלי הבית ובלי לחשוב על זה יותר מדי. תוך כדי כך פנתה אליי בעלת הבית והציעה שבפעם הבאה, היא תציע לי מקום בחדר השינה. ברור לי שכוונותיה היו טובות, אבל רציתי לדעת מה נהוג, אתן מבקשות רשות כשאתן מתארחות?

dana29

New member
אם אני מתארחת אצל משפחה או חברים

מה שכולל גם גברים, אני שואלת את בעלת הבית איפה נוח שאניק, כי אני בעצמי לא חשה בנוח להניק ליד גברים. אם אני אצל חברות אז אני פשוט שולפת.

zimes

New member
זה נורא תלוי

מלת המפתח - קריאת מחשבות (רציתי, במקור, לכתוב "שיקול-דעת") נדיר מאוד שאני מבקשת רשות. זה קורה בבתים בהם אני לא "מרגישה בבית". אז, בד"כ, הניחוש שלי נכון, ושולחים אותי לחדר אחר, עונש
. להניק שניים זה חשוף יותר, אז במקומות-ביניים (כאלה שאני לא רוצה שיגרשו אותי, אבל יודעת שיראה מוגזם להרים חולצה) אני מיניקה אותם אחד אחד, כי אז כמעט לא רואים כלום.

noa2

New member
אם אני יודעת שזה מפריע למישהו

אז אני אשתדל להסתובב ולא לשלוף מולו, אבל גם כך אני עושה את זה באופן הכי צנוע שאפשר ובד"כ לא שמים לב שאני גם מניקה. אני לא אוהבת "לאכול בפינה" (זה מרגיש לי כמו עונש....), אז אם יש מישהו שגם בתנאים האלה זה עדיין מפריע לו, אולי אני אחשוב פעמיים לפני שאתארח אצלו

עד עכשיו הנקתי בחופשיות בכל מקום

וגם בפומבי ולמדנו להסתדר אחת עם השניה ולהתחבא מתחת לסמרטוט. בחודש האחרון זה לא עובד יותר. אצל אמא שלי אני מניקה בחדר השינה וגם אז היא נוהגת להפריע לי להניק ולא מקובל עליה הנקה בשכיבה וכו´. (לא נכנס לזה עכשיו). למזלי בשכונה שלי יש מניקות רבות ויוצא לא אחת שאני מניקה בחופשיות בבתים שלהן והם בשלי בלי לשאול יותר מדי שאלות שולפים ונגמר. אם יש בסביבה גברים אני שמה חיתול ומשתדלת להסוות כמה שאפשרו בד"כ שמתי לב שהם מסובבים את הראש ולא מסתכלים.

Shellylove

New member
אני מנסה להיזכר...

לא חושבת שנתקלתי בסיטואציה הזו והנקתי בכל מקום שאפשר ואף פעם לא שמתי לב שזה הפריע למישהו וגם לא פנו אליי, או שאולי סתם הייתי אטומה לסביבה וחסרת נימוס. בדיעבד, אולי כדאי לשאול: לא מפריע לך שאני אניק פה, נכון? ואז גם שאלת, אבל גם יצרת סיטואציה שרק אם ממש מפריע לסביבה, מישהו יגיד משהו (זה חצי בצחוק). אם בעלת הבית חברה שלך הייתי מבררת איתה אם ההצעה להניק בחדר השינה נבעה מחוסר נוחות שלה (או של הסביבה), או שהיא פשוט התחשבה בך וחשבה שככה יהיה לך יותר נוח.

סליחה אבל אני בחיים לא "ביקשתי"

רשות! אני מניקה בהתאם לסיטאציה... לפעמים אני אעדיף ללכת לחדר אחר (גם כשזה אצלי ויש אורחים) ולפעמים אני אניק בסלון. תמיחד ב"צניעות" ככה שלא "רואים לי".... אבל למי שזה מפריע (למשל לגיסי) לפעמים אני "מתחשבת לפעמים ש"הוא ילך לחדר" למה מי מת?

ronnieyuval

New member
אני בטוחה שכוונתה היתה טובה...

אני הייתי עונה בנימוס - לא, תודה, אין צורך, זה ממש מצויין לי כאן! ואם היא היתה מתעקשת הייתי מאוד נעלבת וכועסת. זו זכותי וזכותה של בתי להניק ולינוק היכן שנרצה, ולשים אותנו ב"עונש" זה דבר ממש חסר כל נימוס בעיני. כבר הציעו לי פעם לגשת לשירותים להניק... ממש! אתם אוכלים בשרותים? תארתי לעצמי... זה היה דרך אגב בקניון, לא בבית של מישהו. בקיצור - אין לי בעיה של חוסר נעימות או "בושה" להניק בחוץ או בקרב ידידים או אף זרים. מי שלא נעים לא שלא יסתכל. אף אחד לא מכריח אותם לבהות בי.

אבל זו גם זכותם כבעלי הבית

לבקש שלא תעשי בבית שלהם משהו שמביך אותם. אני זוכרת שכאשר חברה טובה שלי ילדה (וזה היה כאשר אצלי בכלל לא היה כלום בתכנון) היינו פעם בערב חברתי אצלה בבית. באיזשהו שלב היא שאלה: "יפריע למישהו שאני אניק כאן?" כולם אמרו "לא" ואני אמרתי "האמת, אם כבר שאלת - לי זה יפריע". אז היא הניקה כשהיא יושבת עם הגב אלינו. כמובן שלולא היא היתה שואלת, לא הייתי מעירה לה בחיים - סה"כ זה הבית שלה בכלל, אבל אפילו אם זה היה בבית שלי, לא הייתי אומרת כלום, (דווקא מרוב מבוכה). ומה שמצחיק זה שאחרי שנעמי נודלה, הרגשתי חופשי להניק בכל נסיבות שהן - כולל מקומות ציבוריים וכו´, במיוחד אחרי שלמדתי להניק בצורה דיסקרטית. אבל תמיד זכרתי איזו מבוכה עצומה גרמה לי העובדה, כי חברה טובה שלי פתאום תשלוף ציץ בפני כל החברים... בפני בעלי, בעלה וכולם... המחשבה על זה גרמה לי חוסר נוחות עצום. זה לא עניין של "לא להסתכל". זה עצם המעמד. יש לזכור שעבור מישהי שלא מניקה ולא הניקה מעולם השדיים הם בראש ובראשונה איבר בעל פונקציות מיניות (שלא נדבר עבור גברים). כשאנחנו מניקות אנחנו שוכחות את זה, אבל לא כולם שוכחים. אני זוכרת אפילו שבעלי באותו ערב שאל את בעלה של החברה הזו (מתוך סקרנות כנה): האם זה לא מפריע לך שאשתך כך שולפת שד בפני כולם ?" ובעלה צחק ואמר: "עכשיו השד הזה הוא לא איבר מיני - זוהי מסעדה של הבת שלי". אני זוכרת שתשובה זו ממש זיעזעה אותי. חשבתי לעצמי "אני לא אניק לעולם! לא רוצה שהשדיים שלי יהפכו למסעדה!" חה-חה, מה אני ידעתי ! אני זוכרת דרך אגב, שהשאלה הזו: כיצד אני אתמודד עם זה שהאיבר שכל כך חשוב לפעילותי המינית, פתאום ישנה את יעודו... - מאוד הטרידה אותי. עד כדי כך ששאלתי את זה ברשימת תפוצה של נשים מניקות באנגלית. מה אני אגיד לכן ? לא קיבלתי אף תשובה מעודדת. כל התשובות שקיבלתי היו ממש מרגיזות בעיניי, ותמציתן היא: שטויות, הציצי נועד כדי להניק תינוקות וכל היתר זה המצאה של גברים נצלנים ותוצר של התרבות המערבתי המעוותת שלנו. לא יכולתי לקבל את זה בשום פנים ואופן ! עד היום אני לא מקבלת את זה. בכל אופן, למזלי ברגע שנעמי נולדה, ההורמונים עשו את שלהם, והבעייה נפתרה מעצמה. אבל אני תמיד זכרתי את תחושות האי-נעימות שהיו לי בקשר לזה, והשתדלתי מאוד להקפיד שלא להביך אנשים אחרים (במיוחד חברים) על ידי הנקה פומבית. נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ומצפה לשתי קטנטנות (שבוע 27+)

zimes

New member
בנושא זה - mile stone ../images/Emo80.gif

בנושא זה - בשבועות, לראשונה, אבא שלי צילם אותי מיניקה. לי זה נראה כמו חלק מתהליך שינוי עצום שהוא עובר. (זה היה בטכס שבועות בעין דור. אולי בגלל כל הפרות מסביב זה נראה לו טבעי מווווווווו)

ציפי ג

New member
תפקידי השד

לשד יש שני תפקידים, ואני מאוד מעריכה את שניהם. כעת הוא מתפקד רק בדרך אחת וזה מהנה מאוד. אני תמיד אומרת שנראה לי שהילד רוצה לינוק. בד"כ בעלת הבית שואלת בתגובה את רוצה ללכת לחדר השינה? ואז אני עונה שלא מפריעה לי אא"כ זה מפריעה להם. אצל חברות מיניקות אני מיניקה ללא חשבון. אני יודעת שהן מבינות את הענין וגם בעליהן.

לאה_מ

New member
את יודעת מה? אף פעם לא חשבתי על זה.

אני לא מבקשת רשות. אני מניקה בכל מקום. אף פעם לא העירו לי (כלומר, העירו לי על ההנקה, אבל מסיבות אחרות - מה, הוא עוד יונק? בן כמה הוא???). זה גם נראה לי די מוסתר. אבל אני מניחה שאם ארגיש שיש איזו אי נוחות מצד המארחים, אולי אנסה למצוא פינה אחרת להניק (לא בחדר השני. כשעומר היה תינוק לא רציתי להניק בסלון אצל חמי וחמותי. אני כבר לא זוכרת ממי זה בא. משי או מחמותי. אבל בכל מקרה, כל פעם שרציתי להניק הייתי הולכת לחדר האחורי. זה זכור לי כסיוט לא קטן).

דעה קצת אחרת

אני באופן אישי לא מניקה בפומבי. הבעיה העיקרית שלי היא להניק מול גברים שהם מכרים שלי או קרובי משפחה (ליד זרים ו/או נשים אחרות אין לי כ"כ בעיה, מטבע הדברים). אני גם זוכרת שלפני ההריון, הלידה וההנקה הרגשתי קצת נבוכה כשהניקו לידי. אז אם אני נמצאת אצל אחרים, ותום רוצה לינוק, אני מבקשת בעצמי שיראו לי איפה אני יכולה לשבת בפרטיות יחסית (חדר שינה וכדומה) ושם אני מניקה. גם כשאני אצל אמא שלי ויש עוד אורחים, אני הולכת לחדר שלה. אני לא חושבת שאת צריכה להיעלב, אלא לשאול בעדינות האם הצעתה נובעת מתוך מחשבה שאת בעצמך מעדיפה מקום פרטי יותר, או שמא מתוך מבוכה שלה או של בני ביתה מההנקה (שלדעתי היא מבוכה לגיטימית, בהתחשב בכך שבחברה שלנו נושא ההנקה אינו "חברתי" מספיק. אני מניחה שלו הנושא היה יותר פתוח, גם לי לא היתה בעיה להניק ליד אחרים). בכל מקרה, אם ההצעה נבעה מדאגה להרגשתך, הבהירי לה שאין לך כל בעיה להניק ליד אנשים אחרים. אם ההצעה נבעה מתוך מבוכה, לדעתי את צריכה לכבד את הבקשה שלה ולהניק בחדר אחר. אני מקווה שלא אעורר יותר מידי תגובות נזעמות...

לאה_מ

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

סתם התחשק לי להגיב תגובה נזעמת
אני מסכימה איתך, יעל. כתבת מאד יפה ומנומק. אוי. זה נשמע כמו ציון לעבודה... אז אני אכתוב לך כמו שהמורה של עומר כתבה לו "אני מקווה שבעבודתך הוספת ידע".

תודה לכולכן !!!

ויעל, אני חושבת שביטאת את מחשבותיי שלא ביטאתי, תודה על שכתבת כה ברור. ואגב, למה את צופה תגובות נזעמות?! תודה, ונראה כי עוד אשוב.

אפרת_ח

New member
עם הגדולה הרגשתי כמוך

והנקתי בשירותים של הקניון, בחדרי שינה של אנשים וכו´. עכשיו עם הבת השניה פשוט נגמרה לי הסבלנות. הגיסות שלי מעירות לי (במיוחד כי הן זוכרות את ההבדל מהגדולה) אבל גם להן יש יותר מילד אחד, אז הן מבינות אותי למרות שהן לא הניקו. להניק בשירותים של הקניון זה לא בעיה לי ולתינוקת, אבל להכניס לשם ילדה בת שלוש?! שתחכה 20 דקות בלי לזוז ובלי לנגוע בכלום?! חה!

לא צריך להניק בשירותים

בכל קניון כמעט יש חנות למוצרי תינוקות (שילב, רב קט וכו´), ובכל חנות כזו יש פינת הנקה מסודרת (אם כי די קטנה וצרה, אבל מספיקה). ואם אין - בכל חנות בגדים שתיכנסי ותבקשי, אני בטוחה שיתנו לך להניק באחד מתאי המדידה ואפילו יתנו לך כסא לשבת
. שוב - קטן וצר, אבל מספיק להנקה. בקיצור, תמיד אפשר להסתדר.

אפרת_ח

New member
אני כבר מדמיינת ../images/Emo6.gif

אני אניק בפינה, ובינתיים נוני תתחרע על מלאי הצעצועים בחנות...

ענתש

New member
גם בבית של חברים וגם כשמתארחים אצלי

אני שואלת אם זה מפריע. אם כן אני לא יוצאת מהחדר אלא מפנה גב... הסיבה היא שמדובר באנשים שכן אכפת לי מהם ומרגשותיהם (בניגוד לסתם אנשים ברחוב), אם זה מביך אותם אז אני מסתובבת. אה, וגם יש לציין שאני ממש גרועה בלהסתיר, אז אצלי תמיד רואים הכל

למעלה