הנצרות ויחסה ליהדות

s u p e r mind

New member
חבר'ה אל תסטו מחוקי החדר

ממש לא רלוונטי כל הגיגי סטיות המין הללו (מתכוון בעיקר לאלה שהתחילו עם זה). גוברנור- אם הייתי במקומך הייתי עוצר אחת ולתמיד את ההכפשות שמסתובבות סביבך, כולל פריצה לאתרי ההסתה נגדך.

Governor

New member
`אם הייתי במקומך הייתי עוצר אחת

ולתמיד את ההכפשות שמסתובבות סביבך, כולל פריצה לאתרי ההסתה נגדך` איני יודע לפרץ לאתרים, ולא הייתי פורץ גם לו ידעתי כיצד עושים זאת שכרי הוא שאני חוזה מדי יום כיצד יריבי מתמוטטים ומאבדים עשתונותיהם מזעם, חרון אין-אונים ותסכול... ______________________________________________________________ 0284392570

s u p e r mind

New member
../images/Emo45.gif

מה שקומם אותי בכל עניין ההכפשות, הוא שהדבילים כגון דניאל ועוד כמה שהתחילו עם זה הוסיפו לשורותיהם כבשים תמימים שגם הם ילכו בעקבותיהם, ולמעשה הטענות שלהם פונות נגד כל האתאיסטים (בצורה עקיפה). והדבר הכי פתטי הוא שכל טענותיהם נגדך הפ למעשה טענות נגד עצמם ואולי כדאי לרתום זאת למפלתם הסופית.

"מה שקומם אותי בכל עניין ההכפשות,

הוא שהדבילים כגון דניאל ועוד כמה שהתחילו עם זה הוסיפו לשורותיהם כבשים תמימים שגם הם ילכו בעקבותיהם,הטענות שלהם פונות נגד כל האתאיסטים (בצורה עקיפה)" למעשה זה היה יותר מכוון לגופי אבל עם גם אתה היזדהת עם זה אז אני כבר לא יודע מה לחשוב

דוד1000

New member
אתה לא מבין שהפרכתי את הרעיון

הנוצרי. כי יש בו סתירה. המשיח עדיין לא התגלה. אין סתירה ליהדות כי עדיין לא עבר הזמן שנקבע שהוא צריך להופיע.

Governor

New member
טעות, ישו (ר"ת, יתברך שמו וזכרו)

הוא our Lord and Savior, וישוב במהרה לכונן מלכות שמים עלי אדמות. הבה נכרע ברך ונתפלל אליו בנמיכות רוח ובלב עושה תשובה מלאה: .In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti ,Pater noster, qui es in caelis .sanctificetur nomen tuum .Adveniat regnum tuum .Fiat voluntas tua, sicut in caelo et in terra ,Panem nostrum quotidianum da nobis hodie ,et dimitte nobis debita nostra .sicut et nos dimittimus debitoribus nostris :Et ne nos inducas in tentationem .sed libera nos a malo .Amen ______________________________________________________________ 0284392570

דוד1000

New member
יש הוכחות מן התורה

בס"ד יש הוכחות מן התורה ומן הנביאים, כי המשיח יקבץ נידחי ישראל ונפצות יהודה שנים עשר שבטים. ומשיחכם יש-ו לא קבץ מהם איש, ולא היה בזמן הגלות, והמשיח יש לו לבנות בית המקדש בירושלים, ויש-ו לא עשה בו לא בנין ולא הריסה, והמשיח ימשול בכל העמים, והוא לא משל אפי' על עצמו.

מוזר מאד...

נראה לי שבטעות נדמה לך שאתה בפורום "נצרות ויהדות". לא ולא. זה פורום "אתאיזם ודת". אני לא חושב שיש פה הרבה חסידים של הנצרות שיתווכחו איתך על אמיתות הנצרות. אתה צודק. הדגש|גם הנצרות היא שקר.

דוד1000

New member
מתי התורה נכתבה וניתנה

מתי התורה נכתבה וניתנה נבדוק חוליה נוספת באמיתות מסירת התורה. בתורה נאמר שהתורה נכתבה על ידי משה רבינו מפי הקב"ה, וניתנה לעם ישראל במעמד הר סיני. אם נתבונן נראה שאין שום אפשרות לטעון שהתורה נכתבה ו"הושתלה" על ידי גורם אחר בתקופה אחרת בהיסטוריה, ושהוא הצליח לשכנע את עם ישראל לקבל ולקיים את התורה. אלא התורה נכתבה וניתנה אך ורק בתקופת משה רבינו ובמעמד הר סיני וכפי שמתואר בתורה. א. אם נאמר ח"ו שעזרא הסופר למשל, או המלך יאשיהו, הופיעו אלף שנים לאחר תאריך ההתגלות במעמד הר סיני הכתוב בתורה, והגישו לעם היהודי את התורה. לא יתכן שיקבלו עם ישראל את הסיפורים של עזרא וזאת מהסיבות הבאות: 1) העם היה שואל: "עזרא, מנין הבאת את זה?". אם עזרא יאמר: "קבלתי אותה היום וכתבתיה", מיד יאמרו לו הן בתורה כתוב (דברים לא,ט): "ויכתוב משה את התורה הזאת...". הרי משה כתבה מזמן, ואיך אתה טוען שאתה כתבת....! 2) אם עזרא היה אומר: "קראו את זה. כתוב כאן שאלוקים נתן את התורה הזאת לאומה כולה בהר סיני לפני אלף שנים". כעת היה העם היהודי שואל: "היכן היתה התורה הזאת אתמול? איך יתכן שלא ראינו אותה קודם לכן? מדוע אבותינו ואבות אבותינו לא ספרו לנו מעולם עליה?". מה היה עזרא עונה? אם עזרא היה מספר: שאכן התורה נכתבה אלף שנים קודם לכן, אך התורה אבדה, והוא גילה אותה. היו אומרים לו: ראשית, כיצד יתכן שאירוע מרעיש ארץ כזה, כהתגלות אלוקים לאומה שלימה, ישכח??? ושנית, לא רק שבלתי אפשרי שדת ואומה תשכח את חווית היסוד שלה, אלא בתורה עצמה שהוא מגיש להם כתוב שהתורה לא תשכח לעולם!!! שנאמר: "והיה כי תמצאן אותו רעות רבות וצרות, וענתה השירה הזאת לפניו לעד, כי לא תשכח מפי זרעו" (דברים לא,כא). אם באמת התורה נשכחה, היתה בכך הכחשת הטענה של כתיבה אלוקית. אם אלוקים כתב את התורה איך יתכן שקביעותיו הוכחו כשקר? ודאי לא היו מקבלים אותה, ולא היתה הופכת להיסטוריה מקובלת. 3) ועוד - האם עם ישראל היה מקבל ממנו את שפע האיסורים והעונשים על כל צעד ושעל בחיי האדם?! ובחלק מן המצוות גם ישנו הציווי של: "יהרג ואל יעבור...? (לעומת שאר הדתות שהחובות שהם מטילים על מאמיניהם קלות, תפילה, אמונה, ואינם מגבילות וגודרות כל פעולה ופעולה שבחייהם). הרי זו תורה שקשה לביצוע! חוקה החודרת לכל מקום ולכל פרט, ומצוה עלינו אפילו כיצד לחשוב ומה לחשוב, ומצריכה לכבוש את הרצונות החזקים ביותר של האדם. דבר נוסף עלינו לזכור: דיני התורה שונים בתכלית השינוי מנוהגי החיים ששררו באותה תקופה, לדוגמא: א. ציווי מנוחת השבת. מושג זה היה משולל הגיון באותה עת. ב. זכויות היתר של העבד, עד כדי השוואת זכויותיו לאלה של אדוניו, לעומת הנוהג באותם הזמנים שהעבד כבהמה נחשב. ג. אהבת הגר. ד. חיובי צדקה והגנה על יתום ואלמנה. ה. תשלום שכר שכיר ביומו. ועוד - הפצת האמונה בא-ל אחד כנגד להבדיל פסילי מצרים, צדק ומוסר כנגד שעבוד ועריצות, וכבוש היצר כנגד רדיפת התענוגות. מהפכה יסודית כל-כך, ועול כבד כזה, הדורש מכל אדם, כל רגע ורגע קרבנות אישיים, בין בחיי המעשה ובין בחיי הרוח - כל כך הרבה סייגים והגבלות לא יכלו להתקבל על העם, אם ישנה חלילה הכחשה לכתיבה אלוקית! 3) ואף אם עזרא יטען: הנה אני זוכר, היא עברה מדור לדור במשפחתי שלי...! יאמרו לו העם היהודי: התורה הרי כותבת: "וענתה השירה הזאת לפניו לעד", אנו מצפים שלעדות זו יהיה כוח שכנוע, כיאה לעדות שהבורא מעיד, ואם כל העדות מסתכמת באדם אחד זו אינה עדות קבילה... וממילא פסוק זה לא התגשם... והיו דוחים דבריו של המספר. וכן כתוב (דברים ד,ט): "רק השמר לך ושמור נפשך מאוד פן תשכח את הדברים אשר ראו עיניך, ופן יסורו מלבבך כל ימי חייך והודעתם לבניך ולבני בניך יום אשר עמדת לפני ה' אלקיך בחורב". איך יתכן שציווי כזה, הכתוב בלשון חמורה שכזו, לא נשמר על-ידי איש? ואם כן איך יצליח עזרא לשכנע את העם היהודי, שצריכים להתחיל מסורת זו...? 4) ועוד, אם יש מעט הגיון בדברי הטוענים כי סיפור מעמד הר סיני לא התחיל בעדות המונית ישירה אלא שמישהו המציא את הסיפור ו"שתל" אותו בהיסטוריה, הרי האירוע שבו הובא לראשונה סיפור זה, חייב להיות אחד הסיפורים המרכזיים הנזכרים ומועברים מדור לדור. להיכן הוא נעלם? האם ייתכן שתורה המזכירה פרטים כה רבים, תשכח אירוע מרכזי וחשוב זה? אנו יודעים מתי נכתבו ונחתמו - התורה, הנביאים והכתובים, וכן מתי נכתבו ונחתמו - הששה סדרי משנה, התלמוד הבבלי והירושלמי, פרטי פרטים על סדר דורות וקורות המלכים, הנביאים, התנאים והאמוראים, פרטי פרטים על חכמי ישראל לאורך כל ההיסטוריה, ועוד ועוד... ואילו אירוע מרכזי שכזה נשכח...? מדוע אין אפילו קבוצה קטנה או מסמך קטן המתעד אירוע חשוב שכזה...? ברור הוא, כי זמנו של האירוע הוא לא אחר מאשר כתוב בתורה עצמה - המסמך הנפוץ ביותר בכל העולם - במעמד הר סיני ובהתגלות האלוקים לפני כל העם. 5) ולא עוד - אם אכן נכתבה התורה מאוחר יותר, הרי יש לפנינו מסמך (חלילה) מזוייף... האם מתקבל על הדעת שיצליחו לזייף מסמך כזה, המפורטים בו פרטי פרטים מתחומים שונים, ובמשך אלפי השנים לא יחשוף איש את הזיוף? הרי ידוע לנו מההיסטוריה על מסמכים פשוטים וקטנים הרבה יותר, כאלו שבקושי רב אפשר היה לעלות על הזיוף, ולבסוף נתגלה אותו זיוף (כגון יומן מוסילני, או הדיונים הרבים על מסמך טרוונקי במשפטו של איון דמניוק אם הוא מזוייף או לא). האמנם ניתן להעלות על הדעת שמישהו יצליח לזייף ספר כה גדול כספר התורה? ועוד, שאם נקבל את טענת הזיוף, הרי אז צריכים לומר שלזיוף זה שייכים פה-אחד כל גדולי ישראל בעם היהודי אשר איש לא פקפק מעולם ביושרם ובמידותיהם הנעלות... וכן, שזיוף זה נשמר בסודי סודות במשך דורות... היתכן? וכך כתב בספר "קול יהודה" בפירושו על "הכוזרי" שמבאר את הסיבה שהתורה מאריכה בתיאור וספור כל המאורעות עם כל פרטיהם ושמות מקומותם וכו' וזה לשונו: "... ולהורות נתן גם כן באריכות לשונו, שהרוצה לשקר איננו מאריך בפרטי תנאים, אשר בהמצא פגם באחד מהם יוטל דופי בכל עיקר הכזב ההוא, וכמו שכתב הרא"ש בתשובותיו (כלל ק"צ סימן ו') באומרו: שהשקר צריך קצור כי אין לו מעמד ברגליים, ואם יהיה ארוך בקל יפול, עכ"ל. על כן מה שנכתב מאלו הסיפורים בתורת משה, תקויים אמיתתו מצד מה שהאריכה בהם, כאילו אמריה תאמר: הפוך והפוך בשבע דרישות וחקירות, אם תוכל למצוא עילה ושחיתה (רצונו לומר דבר מושחת ולא נכון) באחד מפרטי הסיפורים הללו, כי בלי ספק תלאה למצוא הפתח, כי אימרת אלו-ה צרופה מזוקקת שבעתיים". מסקנה: אין שום אפשרות שמישהו הצליח ל"השתיל" את התורה בתקופה מאוחרת יותר ממה שמסורת היהדות טוענת, וממילא ברור שהתורה נכתבה בזמן המאורעות, בתקופת משה רבינו ומעמד הר סיני. וניתנה לאנשים שהיו וחוו את המאורעות שהם העדים המקוריים. ההמשך http://www.orhayahadut.co.il/msilot/matai%20hatora.htm

מה הקשר?

איך טיעון "הכוזרי" הנדוש קשור בכלל למה שכתבתי? אתה מזכיר לי את אותה דרך לענות לשאלות קשות החביבה על פוליטיקאים: "זאת לא השאלה. השאלה היא...". אם אתה חפץ בדיון על הטיעון הזה פתח שרשור ותקבל הפרכות בשפע (בעצם כבר קיבלת אותן פעמים רבות).

דוד1000

New member
אין שום אפשרות שמישהו

אין שום אפשרות שמישהו הצליח ל"השתיל" את התורה בתקופה מאוחרת יותר ממה שמסורת היהדות טוענת, וממילא ברור שהתורה נכתבה בזמן המאורעות, בתקופת משה רבינו ומעמד הר סיני. וניתנה לאנשים שהיו וחוו את המאורעות שהם העדים המקוריים. ההמשך http://www.orhayahadut.co.il/msilot/matai%20hatora.htm אין הוכחות לאמיתות התורה שמבטלות את הבחירה. מי שרוצה הוכחה, צריך להתפלל לבורא העולם שיראה לו שהוא קיים, ואז בורא העולם יראה לו שהוא קיים.

Governor

New member
`אין שום אפשרות שמישהו הצליח

ל"השתיל" את התורה בתקופה מאוחרת יותר ממה שמסורת היהדות טוענת` טעות. בוודאי שיש, ואני רואה לפחות שלש: אולי כך נתגבשה המיתולוגיה היהודית, ואולי כך, וגם זו אפשרות (שים לב להקף פולחן האלילי שהיה נהוג אז) כך, שאינך חיב להיות נעול על משהו ספציפי, ויש לך בחירה... ______________________________________________________________ 0284392570

דוד1000

New member
יאשיהו

בס"ד [מציאת ספר התורה בימי יאשיהו <מלכים ב כב>] - היא נסתרת מהמקרא עצמו - בראש הפרק נאמר: "וַיַּעַשׂ הַיָּשָׁר בְּעֵינֵי יְהֹוָה וַיֵּלֶךְ בְּכָל דֶּרֶךְ דָּוִד אָבִיו וְלֹא סָר יָמִין וּשְׂמֹאול". איך יכל לעשות 'הישר בעיני ה', כשאין כל קודקס המציין איך לעשות זאת ? ומהמציאות - הספר נמצא בבית המקדש, מקום שלתיחזוקו ישנן הלכות מכאן ועד הודעה חדשה, וכל זה ללא שמץ ידיעה על ספר התורה ? יעויין עוד בריש פרק יח: "הוּא [חזקיה] הֵסִיר אֶת הַבָּמוֹת וְשִׁבַּר אֶת הַמַּצֵּבֹת וְכָרַת אֶת הָאֲשֵׁרָה וכִּתַּת נְחַשׁ הַנְּחֹשֶׁת אֲשֶׁר עָשָׂה מֹשֶׁה כִּי עַד הַיָּמִים הָהֵמָּה הָיוּ בְנֵי יִשְׂרָאֵל מְקַטְּרִים לוֹ וַיִּקְרָא לוֹ נְחֻשְׁתָּן". הרי, שהיתה ידיעה מפורטת ואף שרידים ממשיים ממשה רבינו. יש לנו ספר תורה שאף אחד אחר לא הצליח להחדיר ספר כמוהו בכדי להפריכו. על כך יש נבואה בתורה. כלומר יש נבואה שלא יהיה עוד מישהו שיצליח לשכנע עם שיקיים מצוות לזכר אירועים שהיו ברמה שהיו ביציאת מצרים. אם אתה אומר שאפשר להחדיר ספר כזה בקלות על ידי אדם בצורה שקרית , או בחלקים, או לאנשים שחיו בתקופה אחרת ואפילו שיהיה כתוב בו שהוא נמצא ברחוב (בתנאי שלא יהיה כתוב ספר תורה אלא ספר התורה עם ה' הידיעה כי כך כתוב בתנ"ך). מדוע לא עשו זאת כל הכופרים שהיו מאז שהופיע הספר ועד היום הם היו יכולים לומר שמצאו ספר התורה (עם האות ה' הידיעה) בכדי להפריך את התורה.? הסיבה היא שלא ניתן להחדיר ספר כזה בצורה שקרית. ובזה אני עניתי לך על ניסיון ההפרכה שלך. http://www.manof.org.il/shb.asp?y=1819 אבל אני בכדי שתבין מה כתוב בתנ"ך אני נותן הסבר נוסף. ספר מלכים פרק כב' פסוק ג' ויהי, בשמונה עשרה שנה, למלך, יאשייהו; שלח המלך את שפן בן אצליהו בן משולם, הסופר, * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * בית יהוה, (הערה שלי: כאן רואים שהיה בית השם לפני מציאת הספר בזמן מציאת הספר ) * * * * * * * * * * * * * * * * * * מחצב, לחזק את הבית. ז' אך לא ייחשב איתם, הכסף הניתן על ידם: כי באמונה, הם עושים. ח' ויאמר חלקייהו הכוהן הגדול, על שפן הסופר, ספר התורה מצאתי, בבית ה'; וייתן חלקייה את הספר אל שפן, ויקראהו. (הערה שלי: כתוב כאן ספר התורה , עם ה' הידיעה , כלומר שהספר היה ידוע לפני כן ולא השתילו אותו היום). ט' ויבוא שפן הסופר, אל המלך, וישב את המלך, דבר; ויאמר, התיכו עבדיך את הכסף הנמצא בבית, וייתנוהו על יד עושי המלאכה, המופקדים בית ה'. בפרק כב' פסוק יט' רואים שהמלך יאשיהו קיים תורה ומצוות ולכן הוא לא יקבל את הרעה שתהיה . יט' יען רך לבבך ותכנע מפני ה', בשמעך אשר דברתי על המקום הזה ועל ישביו להיות לשמה ולקללה, ותקרע את בגדיך, ותבכה לפני; וגם אנכי שמעתי, נאם ה'. כ לכן הנני אספך על אבתיך, ונאספת אל קברתיך בשלום, ולא תראינה עיניך, בכל הרעה אשר אני מביא על המקום הזה; וישבו את המלך, דבר. עוד כתוב בקישור להלן שבגלל שלא שמרו על התורה כפי שצריך הם יקבלו בעתיד עונשים כבדים ואכן לאחר מכן היה חורבן וגלות וחלק מהיהודים גלו עד תימן. וכך כתוב: ומחיתי את ירושלים כאשר ימחה את הצלחת, מחה, והפך, על פניה. יד ונטשתי, את שארית נחלתי, ונתתים, ביד איביהם; והיו לבז ולמשסה, לכל איביהם http://www.mechon-mamre.org/i/t/x/x09b21.htm בקישור רואים את העונש על כך שלא שמרו תורה . http://www.mechon-mamre.org/i/t/x/x09b25.htm אני מבין מכל מה שכתוב בתנ"ך בקישורים שהבאתי שהתורה לא ניתנה על ידי יאשיהו ולא על ידי מישהו אחר. עוד אני מבין שהתורה לא נשמרה על ידי מנשה ולכן הוא קבל עונש על כך. עוד אני מבין שיאשיהו כן שמר את התורה ולא קבל עונש . מהיכן לוקחים ביקורת המקרא והנלווים להם שהתורה נכתבה על ידי אדם. או שנכתבה בחלקים ? אין שום ממצאים ארכיאולוגים על כך . מאחר והיה ליהודים נס פורים ונס זה היה לאחר מלכותו של יאשיהו. אנו רואים שיש ראיה לבורא העולם מתוך המגילה לאחר מלכותו של יאשיהו ואנו חייבים להבין שלא יתכן שיאשיהו נתן תורה מזויפת כי יש לנו ראיה מתקופה מאוחרת יותר על קיומו של בורא העולם. עוד ראיה לאמיתות התורה . מבית המקדש בבית המקדש היו עשרה ניסים וכל העם ראה את הניסים . כולם היו עולים לרגל וראו את הנסים , כך כתוב במשנה, ושוב הראיה מתבססת על כך שבן שרואה ספר שכתוב בו שכל העם רואה ניסים הוא יעביר את הספר לדורות הבאים רק אם הנסים אכן היו. ודבר הכי חשוב . לא כתוב בספר התנ"ך באף מקום שמשהו כתב את הספר או ערך את הספר . תמיד כתוב ספר התורה בה הידיעה . כלומר שהיה ידוע להם הספר. על מה שכתוב: "ככתוב על ספר הברית הזה כי לא נעשה כפסח הזה מימי השופטים אשר שפטו את ישראל וכל ימי מלכי ישראל ומלכי יהודה.." הפרוש: לא נעשה כפסח. הזה. כלומר לא עשה פסח כמו שעשו עכשיו אלא עשו חג פסח בצורה אחרת ועל כך כתוב הסבר ברש"י מה היו ההבדלים. עצם העובדה שכתוב שלא נעשה פסח ממי השופטים מראה שהם ידעו שחגגו את הפסח ממי שופטים ולפני כן בצורה שחגגו באותה שנה. כלומר זה לא נכון לומר שהם לא ידעו בכלל על חג הפסח. ואני רוצה לומר לך שתדע . כל השאלות שאתה שואל שאלו כבר על כך כל הכופרים במשך אלפי שנים והתשובות להם מוכנות בלי שצריך לטרוח. לכן חבל לך לחפש הפרכה מתוך התורה. זה מראה שאתה חושב שאתה יותר חכם יותר מכל מיליוני היהודים שהיו במשך אלפי שנה ואתה רוצה למצוא מה שהם לא ידעו. תרד לפני שתיפול. אם אתה חושב שקל לבוא לעם ולומר לו מצאנו ספר היסטוריה שלכם וכתוב בו שבורא העולם נגלה לאבותיכם , והם יהיו מוכנים לקבל כך עול מלכות שמים ולעשות מצוות בגלל זה. מדוע לא עשו כך הכופרים , כלומר מדוע הם לא כתבו ספר דומה והביאו לעם ושכנעו אותם לקבל מסורת מזויפת ובכך להפריך את התורה. אין זאת כי לא ניתן לעשות כך. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=264&msgid=24402847 בכבוד רב דוד

Governor

New member
`יש הוכחות מן התורה ומן הנביאים,

כי המשיח יקבץ נידחי ישראל ונפצות יהודה שנים עשר שבטים` לא. אין הוכחות. יש נבואות `מדויקות` כמו נבואות האוראקל מדלפי. אולי גם נביאינו התנבאו תחת השפעת סמים כמו הפיתיה `ומשיחכם יש-ו לא קבץ מהם איש, ולא היה בזמן הגלות, והמשיח יש לו לבנות בית המקדש בירושלים, ויש-ו לא עשה בו לא בנין ולא הריסה, והמשיח ימשול בכל העמים, והוא לא משל אפי' על עצמו` חכה ותראה. הוא ישוב אלינו במהרה לכונן מלכות שמיים עלי אדמות, ויחון גם אותך בחמלתו, למרות שכפרת בו כל הזמן. הוא המושיע של כולנו כרע ברך והתפלל גם אתה: .In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti ,Pater noster, qui es in caelis .sanctificetur nomen tuum .Adveniat regnum tuum .Fiat voluntas tua, sicut in caelo et in terra ,Panem nostrum quotidianum da nobis hodie ,et dimitte nobis debita nostra .sicut et nos dimittimus debitoribus nostris :Et ne nos inducas in tentationem .sed libera nos a malo .Amen ______________________________________________________________ 0284392570

capital

New member
האם יש משמעות לקיום האל???

אתאיזם או דתיות אינם מוסיפים או גןרעים דבר לשאלת משמעות קיום האל. לדעתי, התשובה לשאלה זו היא מעבר להבנת האדם... מה בדיוק שולל האתאיסט? האם אפשר לשלול את האפשרות שכוח עליון מנהל את חיינו בהסתר? ראה דוגמאת מטריקס. מה בדיוק מחייב הדתי? האם אל המתקשר לסרוגין ורק עם יחידי סגולה, שעולמו מלא סבל וכאב וכד' הוא חזות התודעה הקוסמית? כדוגמת אל היהודים, הנוצרים והמוסלמים. על מה בדיוק הויכוח?

s u p e r mind

New member
capital ....

אמונתך היא חצי דאיסטית וחצי תאיסטית- מצד אחד אתה אומר שחייב להיות כוח עליון שלא יתערב בחיינו, ומצד שני הוא כן מתערב בחיינו לניצול אישי כלשהו (כמו במטריקס). אני יכול להביא לך דוגמאות כגון-רוחות, מכשפות, שדים, אלילים בצורת חיות, שטן, אמונות טפלות וכו'... כל אלה כמעט בלתי אפשרי לשלול, אבל על רובם תגיד שהם שטויות כי הם לא מתחברים לתפיסת העולם ה"הגיונית" שלך, אבל הדוגמה שהבאת לעיל מקבילה לכל הדוגמאות שאני הבאתי, כל אלה יכולים "לשלוט" על חיינו אם באופן ישיר או עקיף. או שמא... אולי הכל פרי יצירות מוחנו? אם אתה אומר שיש ישות או ישויות נסתרות שמנצלות את חיינו הרי שגם אותם מנצלים ישויות עילאיות אחרות ואת הישויות העילאיות מנצלים ישויות סופר עילאיות וכו'... מעבר להבנת האדם? אני חושב שזה מתחת לקו האדום של האינטלגנציה האנושית. אתה פשוט מחליף "שטן" ו"אלוהים פרסונלי" בישות נצלנית. השאלות שאתה צריך לשאול עצמך: 1) "אם אכן כך הם הדברים, לשם מה הישות מנצלת את החיים? אנרגיה? מחקר? 2) "למה אני נמשך אל העל טבעי? האם אני לא מוכן לקבל את המציאות כפי שהיא?" 3) מה הראיות לאותה ישות מלבד דמיוננו המעוות?" אני לא שולל את דעתך, אבל לצערי אתה מסיק מסקנות בדיוק כמו שהאנשים שהמציאו את אלוהים הסיקו, וכך מסיקים מסקנות- אלא ע"י מחקר מעמיק, ניסויים אמפריים ואובייקטיביים רבים. ואם אין ראיות לטענות הללו, או אם הראיות הנמצאות סותרות את הראיות שהומצאו אזי הראיות שהומצאו אינן נכונות.

למעלה