הנצחון הגדול

mevaser

New member
הנצחון הגדול

הנצחון הגדול של השטן שמעכשיו אני אקרא לו היצר הרע הוא בריאת הכסף שגורם לשנאה פירוד קנאה ומעמדות בין בני האדם והורס לאנשים את החיים ברדיפה אחריו אלוהים נתן הכל בחינם אז מדוע בני האדם גובים כסף

*גלעד*

New member
לפחות תגיד מה לדעתך יהיה טוב יותר?

מה נעשה בלי כסף? הא? באיזו דרך אתה ממליץ לאדם לחיות? שכל אחד יתמקצע בכמה מקצועות בו זמנית, יכלכל את עצמו ורק את עצמו ויקח כמה שרק ירצה מכל וכל? תחשוב איזו מלחמת רכוש אדירה הייתה נוצרת אלמלא היה משהו שיגדיר מה שייך לכל אחד!

mevaser

New member
תגובה

הפתרון לשאלות החכמות שהצגת צריך להיות בשלבים בשלב הראשון צריך לדאוג שבשום אופן הכסף לא יהוה מכשול למגורים ולמזון בסיסי כי מי שהדברים האלו חסרים לו מפתח שנאה איומה כלפי מי שיש לו הרבה מהדברים האלו בשלבים היותר מתקדמים בפתחי הכניסה לגן עדן הכסף יבוטל לחלוטין בהסכמת בני האדם שיבינו שזה לטובתם ולא בשיטה הקומוניסטית שמכריחה . גם העשירים סובלים כי רובם רודפים אחרי הכסף במקום להנות ממנו ובסוף הדרך יש להם המון כסף אבל כמעט אפס הנאה מהחיים גם בחופשות שלהם הם רובם חושבים על העסקים שלהם

אחת האלטרנטיבות

היא הקמת קהילות שבהן יש כסף חליפי. זה אומר שלא מבטלים לחלוטין את הכסף, אבל בתוך הקהילה מתבצע סחר חליפין של עבודה תמורת עבודה. אני אטפל לך בגינה, אתה תשמור לי על הילדים בצהריים. אני אתקן לך את המכונת כביסה, אתה תבשל לי ארוחה. אני אלמד אותך לעבוד במעבד תמלילים, אתה תשאיל לי את האוטו. ככה אני מקבל מה שאני רוצה ואתה מקבל מה שאתה רוצה, בלי שאני מנצל אותך, או שאתה מנצל אותי. אחד העקרונות בכסף חליפי, הוא שאי אפשר לצבור אותו. כלומר אתה לא יכול להיות עשיר בזכות כסף חליפי ואתה לא יכול להיות עני אם אין לך אותו. זה מבטל את העיוות הנוראי שיש היום שמנהל מפעל בונה וילות על חשבון הפועלים שלו שעובדים תמורת שכר מינימום ובסוף עוד סוגר את המפעל כי "המפעל נכשל". זה לא המפעל נכשל אלא המנהל שנכשל. ואם הוא נכשל יך יכול להיות שיש לו וילות (ברבים) ולפועלים שלו יש אוברדרפט? אחד היתרונות בכסף חליפי הוא שהוא לא מגביל אותך למקצוע יחיד שממנו אתה מרוויח כסף, אלא מעודד אותך לפתח את הכישורים המגוונים שלך. מי אמר שאופה לא יכול לתקן מכונות כביסה? מי אמר שמהנדס תוכנה לא יכול לשמור על הילדים של השכן שלו? זה לא עושה את המהנדס תוכנה מטפל ולא עושה מהאופה טכנאי מכונות כביסה. זה פשוט מאפשר להם לפתח את עצמם לתחומים נוספים שהם מוכשרים בהם. אני אשמח לפתח את הנושא אם תרצו, אבל בכל מקרה יש עוד אלטרנטיבות לקפיטליזם חוץ מקומוניזם. עכבר

mevaser

New member
אשריך

זה צעד בכיוון הנכון של ביטול שנאה וקנאה מהעולם אבל זה חייב לבוא בהסכמה ולא בכפייה ובכפוף לביטול כל הדתות מהעולם ובנית דת האלוהים החדשה והאמיתית ללא הבדל מין וגזע

*גלעד*

New member
אתה רוצה לפתח? או קיי.

אתה אומר שכל האנשים בקהילה יספקו אחד לשני את התצרוכת מכל הסוגים. אתה אפילו אופטימי מספיק להגיד שאנשים ילמדו יותר ממקצוע אחד ובכך יעשירו את אופקיהם... חלום באספמיה. מה יקרה אם לא יהיו אנשים שלמדו מקצוע מסויים? מה יקרה אם יהיה חוסר במשהו ואף אחד לא ירצה לעשות אותו? כל אחד יתמקצע במשהו אחד, וזה לא ישתלם לאף אחד לעשות את אותה עבודה שחורה. מה אז יעשו אנשי הקהילה המאושרת? איך ישכנעו מישהו להכנס ולעשות את העבודה הזו? צריך איזשהו תמריץ, אבל לפי הרעיון שלך כולם גם ככה יקבלו כל מה שהם רוצים כל עוד הם מספקים משהו לקהילה. מצד שני, מה יקרה כשיהיו יותר מאיש אחד שמומחים לאיזשהו מקצוע? התוצרת שלהם תהיה גדולה מכדי שאנשים יצטרכו להחליף עם יותר מיצרן אחד, ואז מה יהיה? או שאולי תנאי הקבלה לקהילה יהיו עפ"י המקצוע, ואנשים שלא מועילים לקהילה ינודו, כי אחרת הם חסרי תועלת לקהילה ורק יצרכו מוצרים של עובדים אחרים? שלא לדבר על זה שתנאי קבלה שכאלו יצרו עוד שינאה וקינאה מצד אנשים ותחרות אדירה לקבלה לקהילות, בעוד יהיו אנשים שיגורו מחוץ לקהילות ויוכלו להשיג את המוצרים שלהם בגניבה בלבד מפני שאף אחד לא צריך את התוצרת שלהם? תחשוב טוב - מה רע בכסף?

mevaser

New member
הכסף

לרוב האנשים בעולם קשה להשיג כסף וזה מטריד אותם וגורם להם להיות אנשים הרבה פחות טובים ממה שהם באמת כתוצאה מכך כולם סובלים כולל העשירים כללית השלב הראשון לדעתי צריך להיות מהפכה בשכר בעיקר לעבודות המאוד קשות והמקום הראשון שיתחיל לבצע זאת יוכל דמוקרטית להחליט על השכר הראוי לכל עבודה וזאת כדי לא להכריח אנשים להשתתף בדבר שהם לא רוצים בו לפני שראו תוצאות

*גלעד*

New member
זה כבר יותר הגיוני!

לתת שכר הוגן יותר לעובדים בעבודות הפיזיות הקשות זה דבר הוגן וצודק, ויש בו הגיון.

*השליח*

New member
הפרשנים שואליםוווואאאוווואוא../images/Emo121.gif

מתי בני ישראל יהיו העם של ה´? הפרשנים מסבירים: כאשר בני ישראל יקבלו את התורה, הם יהיו העם של ה´. {על פי הרמב"ן} *השליח*

למעלה