הנעת לייזר

antreprize

New member
הנעת לייזר

באחד מהגליונות של פופיולר סיינס יש כתבה קטנה על מערכת הנעת לייזר או משהו כזה שמפתחים בחיל האוויר של ארה"ב,מי שהוא שמע על זה ויכול לתת לי עוד מידע על זה?ומה אתם חושבים על זה?זה יעבוד או לא?ואם כן אז זה יהיה דבר פופולרי ושכיח או טכנולוגיה נדירה שמשתמשים בה מעט כמו בחלליות כיום?

ראיתי לא מזמן סירטון ווידאו על זה

אם על זה אתה מדבר, זה דבר ממש מגניב, מרכיבים מעין ראש חץ כסוף ומחודד על מתקן הלייזר, ואז הלייזר מתחיל להפציץ בפעימות רצופות בתדר מאד גבוה, וראש החץ עף למעלה במהירות כמו טיל, אני בטוח שמישהו כאן יוכל לתת לך קישור לסירטון הזה, אם לא חפש בגוגל לפי שם הפרוייקט כפי שהוא מופיע בכתבה שקראת.

sagima

New member
יש קישור

לסרטון כאן. למרות שלשיטת הנעה כזאת יש הרבה יתרונות, כשהיתרון העיקרי שה"מנוע" ו"הדלק" נשארים על כדור הארץ ולא צריך להשקיע כדי לעלות אותם יחד עם החללית. אבל עם כל מה שלחברה האלה יש להראות זה שהם הצליחו לעלות חתיחת מתכת במשקל של קילוגרם או שתיים לגובה של 100 מטר אז העתיד עוד רחוק.

maverick88

New member
כן קראתי על זה..

זה בפיתוחים... מישהו פיתח את זה וניסה להציע לפנטגון...עד כמה שאני יודע פנטגון סירב לקבל את זה, אבל אני חושב שסתם אמרו את זה לתקשורת וזה בפיתוח. אני זוכר שזה טכנולוגיה שמייצרת לייזר ע"י עירור אטומים ע"י אלקטרונים ואז ניתן ליצור לייזר באורך הגל הרצוי וככה לקבוע את האנרגטיות של האלומה. אבל הדבר הזה עדיין לא אפשרי לשימוש במטוס ובכלל כי הוא מתחמם מהר מאוד וכאלה בקיצור עוד כמה דורות יש פה שואה גרעינית

shay1818

New member
הרחבה בשבילך

בעקרון גם אני ראיתי את זה... כיום מדענים מנסים לחפש שיטות הנעה חדשות כלומר, "מנוע" אשר יפעל על שיטת תדלוק חדשה ויוכל להגיע למהיריות אדירות...הנושא הזה מכוון בעיקר לתחום החלל וחקר החלל מכיוון שסוגי המנועים כיום אינם מאפשרים ללווינים להגיע למקומות רחוקים בזמן קצר והגיוני.

למעלה