"הנערה המנערת"

thankful

New member
"הנערה המנערת"

לצערי (ואני יודע זאת) , לא אצליח לסיים את 2 הקורסים שלי באו"פ בסמסטר הנוכחי . אצטרך לסיים בהצלחה (והדגש הוא על הצלחה) קורס אחד . רק , שלאחרונה (והאמת , לא רק הסמסטר) , קשה לי "לאסוף את עצמי" : יש לי "התלהבות ראשונית" (או : "התלהבות התחלתית") כשאני מתחיל קורס : אז אני "נמרץ" , "מתלהב" . ואז אני מקבל ציון 100 במטלה (או קרוב לזה) , ואז מתחילה אצלי דעיכה הולכת וגוברת , ועם זה באות הדאגות (מדי פעם) לגבי הפיגור בחומר הלימוד , וכמו שאמי אומרת , זה מעגל , ואז בא לי לאכול (יותר מדי) וכו' וכו' . לעומת זאת , כאשר אני כבר נכנס לריכוז בחומר הלימוד , אז אינני חושב על אוכל : הבעייה אצלי זה ה "להיכנס לריכוז". (אינני יודע אם מדובר בקשיי/ הפרעות ריכוז). (לעיתים קורה שגם בעבודה אינני 100% מרוכז - דברים שאני רגיל לעשות/לזכור , שמדי פעם אני שוכח אותם - ולפעמים אני אף "תופס את עצמי" על כך שאני שוכח אותם באותו רגע). וזה לא רק בקורס - אלא למשל גם בחדר כושר (לפני שנה) וגם עכשיו : שילמתי ל - 3 חודשים , התחלתי - אך אינני מתמיד (נו טוב , יש לי "לחסל" את הפיגור הלימודי קודם , לא ? ובכל זאת , לא ייתכן שכל חיי אשתמש בתירוצים לכל דבר). התמדה היא בעייה . אני חושב שהכל מתחיל , בסופו של דבר , מכך שאינני יודע להגדיר מעצמי *בדיוק* מה אני רוצה. נראה שאני צריך איזו "נערה מנערת" : נערה (או בחורה , גברת) שתעמוד מולי (כל יום כשאני חוזר הביתה מהעבודה , וגם בשישי-שבת) , תחזיק לי חזק בשתי הכתפיים ותנער אותי , ותשאל אותי כל , נניח , דקה (או כל זמן מסויים) : "ליאור , מה *בדיוק* אתה רוצה מעצמך ?" "תענה לי!" . וכל עוד לא אענה תשובה מדוייקת - או מספר תשובות נכונות (שמתאימות לי , כמובן) - הנערה תמשיך לתפקד כ "נערה המנערת" . היא תמשיך לתפקד כ "נערה המנערת" גם בכל מקרה בו הקצבתי לעצמי זמנים/יעדים יומיים (בהגשת מטלות בקורס) ולא עמדתי ביעדים אלה . (הנערה תגיד גם משהו בסגנון "ליאור , אתה בן 30 - תתעורר ! תתעורר !" ...) בעבודה , קורה מדי פעם בפעם שאני עובד לאט יותר (או מתוך איבוד ריכוז זמני , או משום שזה פשוט קצב העבודה ה "סטנדרטי" שלי) - וזה לא כ"כ מוצא חן בעיני שאר העובדים (שוב - אינני עושה זאת בכוונה כמובן) , אז הם אומרים "זריז , כמה זמן?" ועוד מילות זירוז דומות . ייתכן שאני צריך גם לפנות לפורום "אימון אישי" (COACHING) בנושא ניהול הזמן והגדרה של מה בדיוק אני רוצה מעצמי (וכפי שראיתי כאן בפורום - יש מאמנת ... - כל מה שנותר לי רק הוא להתאמן !) לילה טוב
ליאור .

ליאור....

האמת שיש תמיד את ההתלהבות ההתחלתית של ביצוע משימה/תחילת קורס וכו' ולאט לאט ההתלהבות פוחתת ולכן גם קשה לנו לשבת וללמוד ולהשקיע ואין ריכוז. אני כל כך מבינה אותך, כי לפני חודש התחלתי מרתון ללימודים של הכנת עבודות ועכשיו אני במצב מותש לחלוטין ואני עוד לא התחלתי את הבחינות אפילו
כך שמבינה אותך בהחלט. אולי תיצור לעצמך לו"ז עם יעדים וכל שבוע שתסיים את כל היעדים תקבל "פרס"- כלומר משהו שאתה מאוד רוצה לעשות וככה תעשה.

magenta73

New member
מה, אתה כמוני?

אם זה פחות מ-90 זה לא הצלחה?... פלא שלא תסיים את הקורסים??? האו"פ קשה. מאוד. אני יודעת. אני תקועה הסמסטר עם 3 קורסים וגם לא מוצאת את הרגליים והידיים, אבל... משנסים מותניים ועושים את זה... גם אם... אווי, תקבל 80 או 70... זה גם בסדר.

hayapollak

New member
ליאור

העלית כאן תיאור של מה שקורה לך בפועל וזה לא שונה בהרבה ממה שקורה לרובינו כאשר אנחנו יודעים שאנחנו צריכים לעשות משהו עם עצמנו ומתפזרים לכל מיני כיוונים. העניין הוא ההבדל הקטן בין צריך ל - רוצה. האם זה נכון שאתה רוצה נערה מנערת? חחחחחחחה עכשיו ברצינות נראה לי שאתה יודע לנער את עצמך מצויין ואתה יודע מה אתה צריך להשיג מעצמך - העניין הוא כפי שאני אואה אותו זה איך להגיע למצב שאתה משיג מה שאתה רוצה לא מה שצריך... אגב, חדר הכושר לא חייב להיות מטרה אלא כלי עזר - לשחרור ממתחים, ניקוי ראש, התאווררות וחידוש אנרגיות חדר כושר לא חייב להיות מטרה ל-כושר, ואם זה יוצר מחוייבות והוצאות כספיות (שאם לא הולכים יש יסורי מצפון..) אפשר להחליפו בריצה,צעידה, מסלול יומי של בוקר או ערב, איך שנוח. לימודים - אולי באמת שני קורסים יחד זה הרבה מדי ועדיף להצליח כל פעם באחד. ליאור - עבודה ולימודים זה צריך. בשאר הזמן - יש את ליאור שרוצה. מה אתה באמת רוצה מה יעשה אותך מאושר, מה יתן לך אנרגיות, אפשר להתחיל מלעשות רשימה. אפשר להתחיל מיעד יומי קטן - לעשות ולשנות מדי יום ליעד אחר. כדי שתוכל להרגיש שאתה עושה גם מה שאתה רוצה לעצמך. מקווה שעזרתי?

למעלה