הנסתר שלא נגמר

Neotrix

New member
הנסתר שלא נגמר

שלום לכם אוהבי סיפורים ללא התחלה וללא סוף(וללא אמצע ברוב המקרים) אז ככה אולי אחת הסיבות שכולכך נסחפתי אל תוך מלחמת הכוכבים היא העובדה שלסיפור המשתלשל הזה יש כולכך הרבה מיסתורין ודברים לא מובנים בתוכו, יש הרבה שאלות שאפשר לשאול מבלי לקבל תשובות לצערי, מחקר קטן שהרצתי באינטרנט הצליח לענות לי על אחת השאלות שהכי מטרידות אותי בסיפור הארוך הזה. השאלה: מיהו ג'דיי מאסטר "סייפא-דיאס"? התשובה שקיבלתי בפורופים באירנטנט: ג'דיי מאסטר שתפס את תשומת ליבו של פלפטין(הקייסר(סידייוס)) לאחר מותו של "דארת' מאול" , לאחר שבסופו של דבר לקח על עצמו את אימונו וחניכתו של הרוזן דוקו(מאוחר יותר המוכר בשם דארת' טיירנוס
) -זה לקח על עצמו להרוג את "סייפא-דיאס, ובאותו הזמן (לפי מה שקראתי) דארת' טיירנוס חובר ל"ג'נגו פאט" וביקש ממנו להיות האיש ממנו ישובט "צבא המשובטים" - לאחר מכן (שוב לפי מה שקראתי) עשה דרכו, טיירנוס, ל"קאמינו"(בהתחזות להיות בעצם "סייפא-דיאס על מנת שהאשמה של הוצאת צבא המשובטים לאור ללא ידיעת או הסכמת הסאנט לא טיפול עליו) שם יוציא לאור את הפרויקט של הצבא המצופה הזה- 10 שנים לפני מאורעות "מלחמת הכוכבים II מלחמת המשובטים".......... עכשיו הכול נשמע סבבה והגיוני, אבל
דבר אחר גורם לי לשים |x| על כול המידע הזה
|אקש| : בסצנות המסיימות של "מלחמת המשובטים" כשהצבא מגיע סוף סוף להציל את כולם יש אדם אחד שמופתע יותר מכולם שצבא משובטים כזה בכלל קיים------------> " הרוזן דוקו
- הלא הוא "דארת' טיירנוס" בעצמו ואני מצוטט:(בערך)" זה לא נראה אפשרי, איך הצליחו הג'דיים ליצור צבא כולכך גדול בזמן כולכך קצר" ולכן משהו פה לא בסדר - איך הוא זה שקרה לייצר את הצבא בעצמו אם הוא אפילו לא יודע על קיומו
אשמח לקבל עזרה בנקודה הלא כולכך מובנת הזו.... תודה

DDN

New member
אני לא חושב שסייפא דיאס זה דוקו

סייפא דיאס זה מישהו שאנחנו לא מכירים ולא ראינו. איפהשהו, ראיתי שנרמז שזה קווי גון. אני לא מאמין בזה. אולי זה היה פלפטין עצמו במסווה. לא בטוח. זו פיסת מסתורין שכנראה לוקאס יסחט עליה עוד קצת כסף בעתיד. מה שבטוח, דוקו זה לא. פלפטין לא חלק הרבה מידע עם החניכים שלו ושותפיו לפשע, ולא הייתה לו בעיה לשקר להם ולהוליך אותם למוות. מאוד יכול להיות, שסייפא דיאס היה ג'דיי תמים שנשלח לעניין בהסתר מהמועצה ונרצח אחרי זה.

advanced soul

New member
לא הבנת

סייפו דיאס לא דוקו, ואף אחד לא טען אחרת. הטענה הייתה שדוקו התחזה לסייפו דיאס כשהזמין את המשובטים.

advanced soul

New member
התשובה פשוטה

דוקו כן ידע על השיבוטים.האבל אם לא הבנת מהסרטים - דוקו מוביל את הספרטיסטים כנגד פלפטין מבלי שאלה שהוא מוביל אותם ידעו על כך שהוא ופלפטין עובדים ביחד כדי שהמרד יימשך (אבל לא ינצח), יחזק את פלפטין עד לזמן בו יוכל לחסל במכה אחת את הג'די ואת הספרטיסטים. דוקו הוביל את הספרטיסטים לפני הקרב הזה, ומתכוון להוביל אותם גם לאחריו, ואכן מוביל אותם גם בסרט השלישי. המשפט שציטטת דוקו לא אמר לבד לעצמו, אלא כלפי הנוכחים סביבו, כפי שהיה אמור להתנהג כדי לשמור על סודו ולהפגין מבוכה לנוכח המצב. ולהוכיח שאני צודק קל. 1. קל לראות שדוקו הכין את הבריחה שלו מראש, ידע מה לעשות ולאן לנוע. הוא לא באמת הופתע מההתקפה כי וודאי פלפטין הזהיר אותו. 2. והחשוב מכל - הוא לא ניראה מופתע בסוף הסרט לאחר לנפגש עם פלפטין. שניהם ניראים מרוצים, העניינים מתגלגלים בדיוק איך שהם רצו. מלחמת המשובטים (אשר בסוף תהפוך את פלפטין לקיסר) נפתחה.

Neotrix

New member
אחלה, רק דבר אחד....

יש הרבה הגיון בהסברים האלה שלך soul , הכול מתוכנן מראש ונצפה כהלכה, רק ברשותך , אני עדיין מצליח למצוא חור אחד בכול העניין---> מתי שמגיע אובי וואן לקאמינו המארחת שמקבלת את פניו מציינת שהם התחילו לחשוב שהוא לעולם לא יופיע, אך לא זו הנקודה- הנקודה היא שבעצם כול הזמן הזה אף אחד לא טרח לבדוק או לבקר בקאמינו(אחד מהיוזמים כמובן) ולראות מה מצבא ההתפתחות, עכשיו זה לא הגיוני שהייתה ציפייה שאחד מאבירי הג'דיי או כול יישות אחרת לצורך העניין תקבל איזשהו קצה חוט שיוביל אותם לקאמינו, אל לא נשכח שקאמינו נמחקה ממאגר הזיכרון של כוכבים בסיפרייה הענקית ההיא שאובי וואן הלך אלייה, מה שאומר שהם או יותר נכון הוא(סידיוס-פלפטין) לא רצה שמישהו יגיע איכשהו לקאמינו ויגלה על התפתחות הצבא, ולכן אף אחד לא ציפה שהצבא יגיע מתי שהוא הגיע

Y. Welis

New member
סביר שגם דיאס היה סוג של הטעיה

מאחר ומועצת הג'די לא ידעה דבר על המעשה, וכן כדי למחוק את המערכת ממאגרי הספריה נדרשה היכרות מבפנים - אלה סימנים לקשר מאוד מחוכם. סביר שהיה כזה ג'די אמיתי בעבר, אבל הוא סולק באופן כלשהו (טבעי או לא טבעי), אבל היוזמה לבניית צבא המשובטים היתה בלי ספק של הסית' - הם ורק הם נזקקו לצבא נאמן באופן מוחלט; הם לא סבלו יוזמה אישית שלא קלעה לטעמם או אי-ציות. לכן צבא המשובטים היה האבטיפוס לצבא האימפריה (אגב זה, מעניין מה עלה בגורלם אחרי הסרט השלישי - סביר שאילו לוקאס היה יכול לשנות, הוא היה מוסיף אותם בתפקידי מפתח בצי האימפריאלי בטרילוגיה השניה).

subatoi

New member
לא הבנתי. לא יכול להיות

שצבא המשובטים היווה גם את צבא האימפריה? הם הרי משובטים, אולי המשיכו לשבט אותם גם בשנים שאח"כ, במסגרת פס ייצור של חיילים. זה מה שחשבתי עד עכשיו...

Y. Welis

New member
יש סיכוי שכן, אבל מצד שני סביר גם

שחלקם נהרג במלמות השונות שהאימפריה ניהלה כדי לשמר את אחדותה, ומאחר ולא היה להם עוד 'פס יצור' הם הוחלפו ע"י מגוייסים אחרים.

advanced soul

New member
לא מדוייק

יודה לא היה עושה שום דבר עם השיבוטים מבלי להודיע לסנאט. מה גם שלאסוף כמות כזו של ג'די שונים והתארגנות של ספינות וכל זה וודאי לא הייתה יכולה להתבצע מבלי שהסנאט (ופלפטין, ודרכו דוקו) ידעו על המעשה. אני מסכים שכניראה זה שג'די מגלים את השיבוטים בזמן הזה לא היה מתוכנן, כמדברים על המועד המדוייק. לא ברור מי יצר את השיבוטים ולמה, האם הם רצו שג'די ימצאו אומתישהו תם כדי לפתוח במלחמת משובטים (ג'די עצמם היו בכמות יותר מדי קטנה לפתיחת מלחמה בדוגל כזה שיתן מספיק כוח והרשאות לפלפטין), או שהספרטיסטים רצו אותם (אז לרא ברור למה לא התשמשו).....כניראה סיט המחורי זה, הספרטיסטים לא ידעו עליהם והם אכן בצורה כנה ביותר מופתעים מאוד, דוקו מכוון שהוא בגד בספרטיסטים ונמצא יחד עם פלפטין וודאי ידע עליהם. שים לב שדוקו לא היה צריך להגיע בעצמו לקאמינו בשביל לדעת על מצב השיבוטים. הרי כל השיבוטים בדמותו של ג'אנגו פאט, שהוא "שומר הראש של דוקו" ושכיר חרב, לפחות כפי שניראה קרב על גיונוסיס ובקשר רציף עם דוקו. והרי ג'אנגו פאט גר בקאמינו עם בנו.

לא מסכים

אם תשאל אותי, פלפטין גרם לכך שהג'די ימצאו את הכוכב והמלחמה תתחיל. בקשר למי שמחק את הנתונים מהמפות של מסדר הג'די על קאמינו, אני מאמין שזה היה דוקו כשהוא עוד היה ג'די.

advanced soul

New member
אולי...

בעניין דוקו. אבל בעניין מעורבותו של סיט ופלפטין בעזרה ג'די למצוא את קאמינו בזמן זה - אין שום דבר שתומך בגירסתך, ההפל הוא הנכון. אם אתה לא זוכר את עלילה הסרט - בו אני אזכיר לך: 1. פדרציית הסחר נבגדה על פלפטין בסיפור המצור של נאבו, כשהבטיח להם תמיחה, ולמעשה עזב אותם להיות מובסים ולאבד את הכל, תוך שהוא מתקדם לתפקיד יושב ראש סנאט. 2. כתוצאה מזה, הסרט השני, פדרציית הסחר מחליטה להצטרף את הספרטיסטים נגד הרפובליקה והסנאט (אני לא חושב שהם יודעים שדוקו עבר לצד סידיוס). אבל כתנאי להצטרפותם, הם מבקשים לסגור חשבון על הנסיכה אמידלה על הביזיון שגרמה להם על נאבו - ולהרוג אותה. 3. דוקו שוכר את "שומר ראש" שלו גיאנגו פאט והבחורה (מומחית התנקשיות) הזו כדי להתנקש באמידלה. נסיון החילזון הזה לא מצליח (דבר שוודאי לא תוכנן מראש) ומתפתח מרדף אחריה. כאשר הם משיגים אותה, פאט חושש שיעלו עליו, ומחסל אותה בעזרת חץ רעיל קמינואי (טעות שלו, אבל לא חשב שאובי ישים לב להבדל הדק בין חץ זה לחצים דומים אחרים), כי הוא גם על קאמינו ולקח מהם. 4. בעזרת החץ, עזרה מחבר ותיק, מיודה ומילדי ג'די החמודים (אף אחד מהם לא קשור לפלפטין...אולי ה"חבר הותיק"?) אובי מאתר את ג'אנגו ואת קימונו. מה בדיוק מזה תכנן פלפטין?

Y. Welis

New member
רק את פקודה 66

כלומר הוא ציפה ורצה שהמשובטים ישרתו את הרפובליקה, כי הם היו צבאו הפרטי והפקודה ההיא (ואולי נוספות) נועדו להבטיח שבעת הצורך הם ישרתו אותו ויסייעו לעלייתו הסופית לשלטון. לא הייתי פוסל על כן את האפשרות שדיאס היה מטעמו (אם במודע ואם שלא) ושגם גילוי קאמינו והמשובטים היה דבר שנועד להתרחש. זכור מה הוא אמר בסרט השישי - Everything is proceeding as I have foreseen. החזון שלו הוא שאיפשר את עלייתו.

תשובות

1. בטח שהוא עזב אותם. הוא עזב אותם אבל דאג לכך שיישאר אותו שליט (זה מה שהבחור מהמועצה בנאבו אמר). ככה יהיה יותר קל לדוקו לשכנע אותם להצטרף אליו. 2. ראה 1. 3. פלפטין ידע שהם לא יצליחו להרוג את פדמה. הוא סידר שאנאקין ואובי-וואן ישמרו עליה בגלל שהוא ידע שהם לא יניחו לה למות ויחפשו את הרוצח. הוא ידע שהם ימצאו את הרוצח וזה יוביל אותם לקאמינו, ומשם לג'נוסיס. 4. פלפטין תכנן שאובי-וואן ימצא את קאמינו, אבל הוא לא תכנן את האמצעים. פלפטין ידע שאובי-וואן בסופו של דבר ימצא את קאמינו.

advanced soul

New member
תגובה

3. מאוד יפה, אבל נשמע מתוחכם מדי . אולי הוא רצה שיאשימו את הג'די במותה של פדמה אחרי ההתנקשות? או לפחות בכישלון להגן עליה? בכל מקרה, יש סיכוי שאתה צודק. 4.עדיין, קשה היה לדעת שג'די יזהו את מקור החץ, אילו הוא היה רוצה שימצאו את קאמינו, היה בוחר ברמז בולט יותר (מה, הוא אמר לג'אנגו באיזה חץ להשתמש? נשמע מאולץ מדי). לא קשה להוביל את ג'די לקאמינו, אם באמת רוצים.

בקשר ל-4

אני לא חושב שהוא התכוון לחץ. אני חושב שהוא פשוט שיער שהג'די ימצאו דרך לגלות את קאמינו (אולי לעקוב אחרי ג'אנגו פט או משהו).

subatoi

New member
סייפא דיאס זו דוגמה מצוינת

למבול השמות החדשים והדמויות החדשות המטופש שנחת עלינו בטרילוגיה החדשה, לחלקם בקושי מוקדש משפט אחד, חלקם הם שמות נרדפים לאותן דמויות, וכל זה רק מבלבל את הצופה יותר. סתם קטע מטופש של הטרילוגיה החדשה, לדעתי

אני לא חושב ככה

אני חושב שהתוספת של סייפא-דיאס היא בסדר גמור. היא מכסה על חור מסוים בעלילה.

subatoi

New member
בטח שהיא מכסה על חור.

אבל היא מעלה מיליארד סימני שאלה. מי זה היה? מי שלח אותו? מה הוא עשה בדיוק? הוא עשה הכל על דעת עצמו? איך הוא עשה את זה בלי להתגלות? איך הוא נהרג? האם בכלל נהרג? אולי זה מישהו אחר? לדעתי זה היה די מטופש לזרוק את זה ככה באוויר בלי להתייחס לזה. באותה מידה אפשר היה לא להזכיר את השם שלו, והצופה הממוצע לא היה שם לב בכלל להבדל. הרי לא ידוע לנו שומדבר עליו מלבד זה. אולי מי שמכיר את ה-EU יודע להעריך את אזכור השם שלו, או מפיק מזה משהו. מי שמכיר רק את הסרטים, לא מבין בכלל למה צריך להזכיר אותו (כמו עוד כמה דברים שהזכרתי בהודעה לפני כמה חודשים, לדוג' עניין השיבוט של ג'נגו. למה דווקא הוא? למה בובה הוא שיבוט של "אבא" שלו) ורק להגביר את המסתורין, בלי לספק תשובות.

למעלה