הנני כאן

אינקה

New member
זה פשוט

אם "איני יודע" אז גם איני יודע שצריך להציל את הברואים מסבל. הרעיון הזה אינו שלי ואיני מחזיק בו. אמר אותו המורה וזוהי תובנה שלו. מצד שני אני גם נדרש להציל את הברואים מסבל. זוהי הסתירה.

ומה אם זו שגיאה שמקורה בתפיסה נוכחית בלבד?

הווה אומר מימוש מלא של האחד מקיים במילא את שני אתן דוגמא (למרות שאני בטוח שאינך זקוק לה) נניח ובימים שעדיין לא היה ידוע שהארץ הינה כדור היו אומרים לספן ארופאי יש לך שתי משימות שתיהן חשובות באותה מידה 1. עליך לשוט מערבה 2. עליך להגיע לסין שתי משימות אלו חייבות להתבצע בו זמנית כמובן שספן חביב זה היה אומר לשלוחיו כי יש קונפליקט מהותי בדרישותיהם שכן לסין מגיעים בנסיעה מזרחה בלבד מה שסותר את המשימה הראשונה העליל לנו ידוע כמובן שאין סתירה בין המשימות ושנסיעה מערבה (כיוון כללי) שזו המשימה הראשונה תפתור בנקל ובדרך אגב את המשימה השניה. יחד עם זה הספן היה שולח אותנו לבית משוגעים אילו היינו מבקרים אותו בתקופתו ומנסים להעמיד אותו על טעותו.

אינקה

New member
למה להטריד את הספן

לא כתבתי בשום מקום שהסתירה אינה פתירה, רק ציינתי שהיא קיימת.

קיימת אצל מי?

מיהו זה בדיוק שמתחבט בסתירה זו? על פי תשובתך לאליסה "באמת שאלה טובה" אתה בעצם אומר שבבודהיזם (כולם כולל כולם) לא יודעים שהסתירה פתירה לכן ויתרו על הלא יודע סטרטאפ, אני ואתה יודעים, בו נלך למכור להם

אינקה

New member
יש לי רעיון אחר לסטארטאפ

בוא נגיד שיש משהו שהבודהיסטים לא יודעים, נפתח אתר שאליו הם יכנסו כדי להגיב ונתפרנס יפה מהפרסומות לקטורת וחרוזים.

annandi

New member
על הסתירה...

"הצלת כל היצורים מסבל" אכן יכול להיות רעיון שניתן להיצמד אליו, אבל הוא גם יכול להיות המוטיבציה שמניעה את האדם הער כל רגע ורגע מתוך התובנה של הרייקות. אז שני הדברים: חמלה ורייקות מוגשמים באופן טוטאלי. "הצלת כל היצורים מסבל" זוהי ה-bodhicitta, "התודעה הערה", בה אין "שלי" ואין גם היאחזות, יש בה היענות ישירה למציאות מתוך חמלה ורייקות. אז, אין סתירה כלל.

אינקה

New member
נראה לי שלא הבנתם על מה אני מדבר

אני מדבר על המתודיקה ביחס ליעוד האדם ואין שום צורך להסביר כאן במילים את יישוב הסתירה. מתרגל שנחשף למופת הצלת הברואים עדיין אינו נמצא באותו המקום וזה עדיין לא בא מתוכו. הוא נדרש להתאים את עצמו למופת הזה שמבחינתו הוא באותו הרגע חיצוני. מצד שני הוא נדרש שלא לאמץ שום רעיון ולפעול מתוך עצמו בלבד. אלו שני כיוונים שנראים סותרים והם מגדרים מימין ומשמאל את כיוון ההתפתחות וההבנה הנשאפים בשיטה. את הסתירה אין צורך ליישב מילולית מכיוון שיישוב מילולי כזה אינו מביא את המקשיב לחמלה וצלילות אלא מעודד אותו לתמרון הרעיונות באופן שכלי בלבד. מה שיביא אותו למטרתו זו רק הליכה עצמאית מתוך התנסות אישית ושינוי פנימי אמיתי.

../images/Emo27.gif

הבנו, הבנו, ובכל זאת אנחנו לא רואים סתירה. אם מלכתחילה הנני "נדרש" לפעול מתוך עצמי בלבד אזי גם כאן, אין זו דרישה שבאה "ממני". בכל זאת, אם אתה מתעקש שיש סתירה, מה זה אומר? שהסתירה נמצאת קודם כל בהבנה שלך את המתודיקות (גם אם לכאורה או שלא טעינו בהבנתנו אותך). לגבי אבי בכר, אנאנדי ושנטידווה ישנן רק סיבות, תנאים ותוצאות שפועלות על סיבות, תנאים ותוצאות מעט אחרות מהן וחוזר חלילה וכל אלה שלובים זה בזה ללא הפרדה כלל (ולא, זה לא שכלי אלא ראייה נכוחה של המציאות
). גם אינקה הוא אוסף סיבות, תנאים ותוצאות שסיבות, תנאים ותוצאות פועלות עליו שבתורם תפעלנה סיבות, תנאים ותוצאות אחרות
מחוצה לי, ממני, שכלי, לא שכלי, עצמאי או לא עצמאי- גם אלה (בנוסף לאלה שמנית) הם רק רעיונות בלבד. אם אדם נענה לנסיבות, כל השאר אינו אלא הבל. פה, בשורה זו שאני כותב עכשיו חשבתי לומר משהו אבל במקומו אכתוב משהו אחר, סתירה קטנה: רק אדם שיוותר על עצמאותו יהיה עצמאי באמת
. איך זה ייתכן לדעתך?

אינקה

New member
אם אינך רואה סתירה

יש שתי אפשרויות: האחת שכבר יישבת את הסתירה בעצמך - הגעת אל טבעך המקורי. השנייה שהמיינד לומד להתעלם מפרדוקסים וסתירות והם הופכים להיות "שקופים" עבורו. כך או כך עבור זה שעדיין לא הגיע לטבעו המקורי הסתירה קיימת גם קיימת. על זה אני מדבר, והאמת שכבר עייפתי מלהסביר.

../images/Emo196.gif../images/Emo124.gif תודֶה, תודֶה שאין סתירה...

מי שלח אותך? המודיעין הסורי? אל תדאג, יש לנו שיטות לישבור אנשים כמוך יש לנו כמה חברים שאולי תרצה להכיר למשל
או
או אולי אתה רוצה
(אני אתן לך לבד לנחש מה עושים עם זה) וזה חוץ מדליה איציק שתקרא לך סוטרות כל הלילה

../images/Emo27.gif

אין צורך ש"אגיע לטבעי המקורי" כדי שאבין שאין סתירה. כיוון שלכל דבר יש את התפקוד והמקום שלו, בכל דבר אפשר לעשות שימוש. כנ''ל גם עם רעיונות. אין צורך שאאחז בדבר (ברעיון של "עזרה" או "הצלה") כדי שאתן לך סוודר כשקר לך, אוכל כשאתה רעב או מילים שתעזורנה לך. לכן אין סתירה. מעבר לכך, בולמי הזעזועים המנטלים שלי שונים משלך. בכל אופן, התעייפת לא רק מלהסביר, אלא גם (כנראה
) מהמחשבה (שאתה נאחז בה) שאנחנו לא מבינים אותך. שחרר אינקה, שחררר ר

אינקה

New member
האין אלו מסורות שמשלבות זן?

נדמה לי שבזמנו סיפרת שלמדת זן אצל המורה שלך במסורת דזוגצ'ן.

../images/Emo13.gif התקלת אותי והתקלת אותי חזק

אבל בוא ונעשה קצת סדר בדברים: זן למדתי ממורה זן. ועכשיו: היסטורית, הזן התקיים בטיבט כמה עשרות שנים עד שגורש באופן רשמי בעקבות ויכוח גדול שהיה שם, ויכוח בו ניצחה המהאיאנה ההודית את הזן הסיני. למרות זאת, כנראה שממסורת הזן נשתמרו טכניקות מדיטטיביות מסוימות במסורות אלה של המהאמודרה והדזוגצ'ן, אבל העניין לא ברור די צרכו. ידוע למשל שהדזוגצ'ן התקיימה (ועדיין מתקיימת) בין חכמי הבון, המסורת הרוחנית הטיבטית לפני בוא הבודהיזם למדינה זו, והמהאמודרה מיוחסת ליוגי-בודהיסטי בשם סאראהה שאותה קיבל מחכמים ששושלתם הולכת אחורה לזמנים עתיקים עוד יותר. כמו כן ישנן תעודות היסטוריות שמצביעות על כך שבאותן שנים שהזן התהווה בסין הוא גם התהווה בטיבט, אם כי חשוב לזכור שהזן כ"זן", כפי שאנו מכירים אותו היום כמסורת מובחנת ומובדלת לא התקיים באותן שנים. ואם לא נדבר היסטוריה, אלא על "מיינד הזן", או על ה"לא יודע מיינד" וכו' אלה מתקיימים מהימים בהם סובב הנעור את גלגל הדהארמה לראשונה, והם נמצאים בכל המסורות הבודהיסטיות מימיהן הראשונים. פשוט צריך לפתוח את הקאנון הפאלי, או לקרוא סוטרות מהאיאנה, או כתבים מדיטטיבים-בודהיסטים אחרים, או אפילו טוב יותר מכל אלה ללכת ולחיות קצת בין נזירי היער בתאילנד, או לחיות במנזרי זן בטאיוואן, קוריאה וארה''ב (אולי גם יפן
) או ללמוד ולחיות בין חכמי המהאמודרה והדזוגצ'ן ולראות ולחוות בעצמנו, וטוב בהרבה יותר יהיה אם אנחנו נזכה למיינד שאינו יודע בכל רגע ורגע ולאחר מכן נקפוץ אל מעבר ל"עמוד מאה-הרגל", "תחתית החבית תיפול", ונזכה במה שמעולם לא איבדנו מלכתחילה: את ה"מיינד של היום יום".

אינקה

New member
אז לסיום בהקשר של השרשור

האם לדעתך מתרגל הבודהיזם בדומה לרעהו בזן נתון בצבת הסתירה לכאורה בין אי החזקת או אימוץ רעיונות כלשהם לבין מופת הצלת כל הברואים?

למעלה