הנימול - מושלם יותר!

Governor

New member
הסבר נא לנו מדוע נחש דובר עברית

הוא עובדה הסטורית, וחתול במגפים דובר גרמנית הוא מעשיה לילדים? לא ארע שום מבול גלובלי בפורמט המקראי, לפני 4108 שנים כדה"א לא עצר מסבובו למשך שעות מספר לפני 3200 שנה ואח"כ חדש את סבובו כמימימה מספיק, כהתחלה?

לא הייתי שם כדי להבין על מה אתה

מדבר! כשם שאין לך הוכחות לאי קיום או קיום האירועים שאתה מזכיר כך אין משמעות למה שאתה אומר. ההתיחסות לדבריך הם בעיני כמו ההתיחסות למוצגים המוזיאונים שנראים כעצמות שלדי הדינוזאורים שיכול להיות שהיו ויכול להיות שלא. אין חוסר הוכחה בדבריך לכאן או לכאן.

Governor

New member
מה לעשות, ואלה שלש דוגמאות

פשוטות להיות התורה אסף מעשיות מיתולוגיות מסופוטמיות. יש עוד...

Governor

New member
`כשם שאין לך הוכחות לאי קיום או

קיום האירועים שאתה מזכיר כך אין משמעות למה שאתה אומר` נסה להפריד בין שתי הנקודות שלקמן (הן שתי בעיות נפרדות לחלוטין): (1) האם ארוע חריג אשר נטען שהתרחש - אכן התרחש (2) האם קים הסבר לאשר התרחש אני יכול לבדק ולמצא, על פי סמנים ועקבות, שארוע חריג אכן התרחש, ועם זאת להודות שאין לי הסבר לו אולם, כאשר אין כל סמן וזכר לארוע, זולת אזכורו באסף מעשיות מיתולוגיה יהודית, איני צריך לעשות דבר נוסף אין שום אשוש לכך שהנחש דבר עברית, שארע מבול גלובלי לפני 4108 שנים, שכדה"א עצר מסבובו וחדשו לאחר שעות, לפני 3200 שנה. כל אלה מופיעים במקום אחד בלבד - המעשיות של המיתולוגיה היהודית אני פטור מהגב על טענות אלה. כל נטל ההוכחה מוטל עליך. לא רוצה? לא צריך! תשארנה אפוא מעשיות אלה בגדר אגדות ילדים... ______________________________________________________________ 0284392570 שומר_החומות_הראשון

Diavitus

New member
השאלות הם ההוכחות

אם אני אספר לך שהיה לי כלב מדבר אתה לא תאמין לי כיון שלא היה מקרים דומים שנראו ועלי יהיה מוטל נטל ההוכחה.

אמר רבן גמליאל, כך מקובלני

מבית אבי אבא - מחזור הלבנה עשרים ותשעה וחצי יום ותשצ"ג חלקים פעם היא מאחרת ופעם היא מקדימה (דיוק הזמן של רבן גמליאל מגיע לספרה רביעית אחרי הנקודה, והאיחור וההקדמה מתיחסים לחוסר דיוק בקביעת ספרה זו היינו בין 0.0001 ל 0.0003). בדוק מתי הצליחו מדעניך ה"חכמים" להגיע לדיוק כזה בבירור אורך מחזור הלבנה. רק אחרי שהעלו את הטלסקופ האבל לחלל. מאין היה לרבן גמליאל שחי לפני למעלה מאלפיים שנה מידע מדיוק כזה אם לא מהתורה עצמה? הוכחה מספקת לכך שבתורה יש מידע שלוקח למדענים שנים להוכיח את נכונותו? ואם זה הוברר כנכון האם תאמין לכל היתרה?

Governor

New member
לא, נוכל מתועב, נאלח, מאוס!

ר' גמליאל מצוטט שאמר "כך מקובלני מבית אבי אבא: _אין_ חידושה של לבנה _פחותה_ מעשרים ותשעה יום ומחצה (-שתים עשרה שעות), ושני שלישי שעה, ושבעים ושלשה חלקים" (היינו, 29 יום, 12 שעות 793 חלקים) והשתמש בקריטריון זה כדי _לדחות_ השערה שדמות לא ברורה שנראתה בעבים היתה מולד חדש "אינה פחותה" משמעו ערך מינימום, אולם, שימו לב, אידיוט, לזאת: במאה ה- 20 והמאה ה- 21 (וכך היה באלפי השנים האחרונות) נעו וינועו המולדים ממינימום 29 יום 6 שעות, 35 דקות, ועד 29 יום, 19 שעות, 55 דקות. מסקנה: ר' גמליאל אידיוט אזכיר גם שחלקים הם יחידה בבלית, 1080 חלקים יש בשעה. מערכת החלוקה הבבלית היתה מבוססת על בסיס 60. לתלמוד היתה מערכת חלוקה אחרת אשר תמיד השתמש בה, והיא "רגע" (השעה מחולקת ל-24 עונות, כל עונה ל-24 עיתות, וכל עת ל-24 רגעים, ס"ה 13824 רגעים תלמודיים בשעה). מעשית ר' גמליאל היא המעשיה היחידה בתלמוד העושה שמוש בחלקים... ______________________________________________________________ 0284392570 שומר_החומות_הראשון

אני שמח שדייקת את דברי!

נדייק עוד דיוק אחד בבקשה: הפוסל במום במומו הוא פוסל. ואין אדם מדבר אלא מהרהורי ליבו. בהודעה לעיל יש שימוש במילה הראויה לבית שימוש וטעם גדול לפגם.

dafnaleh

New member
הוכחה=

משהו בלתי ניתן להפרכה, משהו ברור ומוצק, שאין עליו עוררין. אין, ולא קיימות שום "הוכחות", כפי שאני מגדירה אותן, לנכונות התורה, או המצאות האל.

neko

New member
למעשה, קיימות הוכחות לכך שלא יכולה

להתקיים יישות תבונית כל יכולה, ושהתנ"ך לא נכון. אבל מה זה כבר "הוכחה" בעיני מאמינים...?

dafnaleh

New member
אני חושבת

שלא תוכל להיות לעולם "הוכחה" שנוכל לתת לדתיים. ברגע שאלוהים נכנס למשוואה, היא מתאזנת. אין כזה דבר שאין כזה דבר- אלוהים יכול לעשות הכל. אם תמצא "הוכחה" שתראה להם ב-99% שאין אלוהים- הם יאמרו שאלוהים "שתל" אותה כדי לערער לך את האמונה, ואז יחלו לברבר משהו על זכות הבחירה. היום חשבתי על זה, שככל שעובר יותר זמן, הדברים נראים לי יותר ברורים- ככל שחוסר קיומו של אלוהים נראה לי ברור מאליו- כך צרכי האדם בדת ברורים לי יותר, והמון שאלות מסתדרות עכשיו הרבה יותר טוב. ואני יודעת, שבתור דתית, לפני כמה שנים, בתור אחת שניסתה בעצמי, ברוב תמימותי, להחזיר אחרים בתשובה- לא הייתי יכולה להבין את הדברים האלה, שרק עכשיו, אחרי היבט על הדברים מזווית שונה לגמרי- אני מצליחה להבין.

הודעתי הקודמת בטעות יסודה

אין לך חוסר בגרות אלא חשיבת יתר פתח ציטוט: "היום חשבתי על זה," סוף ציטוט, באמת ניתן היה להריח היום ריח של שרוף בפורום, דפנלה (פיקלר), לא נשרף אצלך משהו?

dafnaleh

New member
איך לעזאזל

אתה יודע את שם משפחתי!? אתה מפחיד אותי. מי יודע לעוד כמה אנשים אתה מתחזה. אתה מגעיל אותי.

preacher

New member
כן, אתה צודק 100%!

דפנה, איך העזת לחשוב על דברים? חשבת יותר מדי ותראי מה קרה - חזרת בשאלה! את לא יודעת שבורות היא כוח?

dafnaleh

New member
המסכן הפיל את עצמו בבור שחפר...

לא רציתי לזרות לו מלח על הפצעים.

למעלה