הנושא שלי ממש

אולה *

New member
הנושא שלי ממש ../images/Emo32.gif

אבל קשה לי, ואני צריכה לדבר עם מישהו. פיטר שלי מובטל. אנחנו מחפשים לו עבודה מינואר, ובינתיים - כלום. שנינו אנשים מאוד אופטימים, אבל מתחילים להתיאש. לפני חצי שעה הוא קיבל "לא" ממקום שנראה מבטיח. וכרגע ברקע אין כלום. אני זוכרת איך לפני שנתיים היו מציעים לו עבודות, אפילו שלא חיפש. והיום...
בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לכל אלה שניסו לעזור. תודה מכל הלב.
הבעיה - שאני מאוד מאוד לחוצה, ולא מצליחה להתרכז בעבודה שלי. ואני פוחדת (בסתר) מפיטורים. יש עוד משהו. לפני שבועיים הציעו לי כבודה בעיירה קטנה ליד שיקגו בארה"ב. עוד לא ממש הצעת עבודה, אלא הצעה לשקול. ואם אומר כן - יבחנו את המועמדות שלי. היום דחיתי את ההצעה. כי אני לא בטוחה שאוכל להמשיך שם בטיפולים באותו היקף, ואני לא מכירה את הרופאים ובתי חולים שם. ויותר מכל, אני פוחדת להישאר ללא משפחה וחברים ב-3 שנים הקרובות. האם טעינו? האם היתה זו הזדמנות שפיספסנו? סליחה שאני מדברת על נושאים כ"כ רחוקים מענייני הפוריות. פשוט קשה לי.

קייצית

New member
אולה יקרה ../images/Emo42.gif

אני ממש שמחה שהעלית את הנושא הזה שכביכול לא קשור אבל... בעלי מובטל גם כבר הרבה זמן, שישה חודשים + 3 חודשים בקורס להסבת מהנדסים להנדסת תוכנה. האבטלה הזאת היא מכה, החוסר ודאות הלחץ, גם אני חוששת מפיטורים (ללא בסיס אמיתי פשוט חוששת) היו לי לילות ללא שינה מרוב דאגה ממש... הדאגה והלחץ לא עוזרים לעניין הטיפולים בכלל, היו לי שיקולים אם להפסיק (מעבר לכל השיקולים האחרים) בגלל המצב הכלכלי שלוחץ מאוד. אני לא מאמינה בהחלטות שגויות, אני די פאטליסטית ומאמינה שיש סיבה לכל דבר, אפילו אם אנחנו לא מבינים באותו הרגע. הטיפולים בארה"ב לפי מיטב ידיעתי מאוד יקרים, אבל אף פעם לא התעמקתי בזה כך שאני לא יודעת. בעיני כל הנושאים שהעלית מאוד קשורים לפוריות, משום שאי אפשר לנתק את הפוריות מכל השאר ולהיפך. אני לרשותך אם תרצי לכתוב, לפרוק את הלחץ. קייצית

אולה *

New member
תודה, קייצית

אני יודעת שאנחנו לא לבד (גם בטיפולים, וגם באבטלה
) בארה"ב ניתן להשיג ביטוח שיכסה את הטיפולים, אבל זה ממש ממש לא זול - עוד שיקול. גם כאן הטיפולים לא ממש בחינם, אבל עולים הרבה פחות. העניין הכספי עוד לא ממש לוחץ. אבל אם לא ימצא עבודה בקרוב - נצטרך לקנות אוטו, ואת ההוצאה הזאת לא תכננו. אבל אני בכל זאת מאמינה שנסתדר.

רוני@30

New member
אולה - יש לי עוד הצעה

שממש הגיעה עכשיו! זה מחברה שכבר העברתי לך פעם מייל "דרושים" שלה. זה עוד עשוי לעניין את פיטר? אם כן, אז כרגיל - אני צריכה את המייל שלך... ולגבי הצעת העבודה בארה"ב - בלי קשר לכל שאר השיקולים, שנראים לי אמיתיים וחשובים מאוד מאוד, טיפולים בארה"ב הם מסובכים בהשוואה לטיפולים בארץ. יש לי חברה שנמצאת שם בגלל עבודתו של בעלה, ועוברת הפריות, והם נאבקים באנגלית הרפואית, במנגנון הרבה פחות משומן ובעיקר בהוצאות כספיות עצומות - כי זה לא כלול בביטוח הבריאות. אני מקווה שכל העניינים יסתדרו להם במהרה. רוני

פפושקי

New member
מה המקצוע של פיטר?

אולה יקרה, על מנת שכולנו נוכל להירתם לאחת בצרה (וגם לאח) אולי כדאי שתצייני מה המקצוע של פיטר... וחוץ מזה, אני ממש מבינה מה את עוברת, אבל תנסו להיות אופטימיים, ופעם כשהוא נופל "תרימי" אותו ובפעם הוא אותך. חשיבה חיובית תעזור.... אין ספק שעשויה להיות לכך השלכה על עניין הפוריות ולכן כדאי להאמין באמת שזה רק עניין של זמן והמשק יתעורר לחיים ואיתו גם אנחנו. אני מקווה שמצבכם הכלכלי מאפשר לשרוד את התקופה הקשה הזו, ומאחלת לכם שבמהרה פיטר יימצא עבודה ואת תכנסי להריון - ובא לציון גואל

אולה *

New member
תודה רבה על התמיכה

בעלי מנהל רשת NT, מומחה לגיבוי, איחסון ואבטחת מידע. יש שמועה שבתקופות אבטלה הילודה עולה. אולי יהיה כך גם אצלינו?

yala85

New member
היי אולה

כמה שאני מבינה אותך, פיטרו גם את בעלי לפני חודש. והמשכורת שלי לא מי יודע מה. הוא כמעט לקח עבודה באוסטרליה והפחידה אותי המחשבה להיות רחוק מהמשפחה ועוד במצבים כאלה לכן הוא ביטל את זה. אני חושבת שמשפחה זה דבר וכן חברים חשוב לכן אני לא בטוחה שעשית טעות. המון בהצלחה.

קט קט

New member
על נסיעות

הי אולה אני מאד מבינה, למרות שבעלי לא מובטל. במיוחד דיברה אלי ההזדמנות שניתנה לך ולא רצית לקחת לגבי ארה"ב. גם לי היתה הזדמנות כזאת, ולא הייתי מוכנה להתחייב משום שאני רוצה לעבור את הטיפולים פה, לא רק בגלל הכסף, אלא גם כדי להיות ליד משפחה חברים וכו´. בנוסף, הבעיה היא כמובן לא רק הטיפול עצמו אלא ההצלחה האפשרית שלו... (מותר לחשוב גם על זה לא?). כלומר - איך אפשר להתחייב על עבודה חדשה וארץ חדשה אם צריך להיות בחופשת לידה?? גם אני ויתרתי על אפשרות כזו, ואני די מצטערת, אבל היה לי קשה לעבוד במקביל על שני המישורים. אני חושבת שאולי הייתי צריכה לנסוע, כי כ"כ הרבה זמן עבר מאז... אבל בכלזאת, לפעמים אנחנו יכולים להשקיע אנרגיה רק באפיק אחד - זה פשוט ככה וצריך לקבל את זה. לדבי בעלך, אני בטוחה שזה יסתדר, למרות שהמצב באמת קשה עכשיו. תרגישי טוב, קט

אולה *

New member
גם נכון

אני רוצה שאמא שלי תהיה לידי כשאלד, וגם תעזור לי אחרי הלידה. תודה על התמיכה

עידית ד

New member
אולה שלי ../images/Emo23.gif

לדעתי עשית נכון לגבי הצעת העבודה בשיקגו. בדרך כלל אני מאוד בעד שליחויות כאלה ולדעתי זו חוויה ורענון וגם פותח הזדמנויות, אבל יש לכם מטרה והמטרה היא הריון וילד. לצערנו הדרך שלנו היא טיפולים ואת יודעת שבארץ יותר קל לעבור אותם. גם לי יש חלום בתחום שלי ואני מתה להגשים אותו אבל רק אחרי הלידה ולכן החלום מתעקב (כבר יותר מידי זמן...). לגבי פיטר אני לא יכולה לעזור אבל אני כן יכולה להבטיח לך שבסוף הכל יסתדר, קשה עכשיו בתחום של פיטר אבל אני בטוחה שהוא ימצא עבודה בסוף. כנראה גם זה עניין של זמן כמו הטיפולים. שולחת לך בינתיים מלא חיבוקים עידית

לי חן

New member
אולה, אני ממש מבינה אותך

גם אני לא עובדת כרגע (כבר 3 חודשים) ואנחנו עוד רוצים לקנות דירה, כך שיכולה להיות לנו בעיה מבחינה כלכלית, וזה ממש מלחיץ
וזה כמובן בנוסף לבעיות הפוריות שלנו... מה שבהחלט מוסיף ללחץ. גם לבעלי היתה אופציה לעבוד בחו"ל, ואלו היו גם השיקולים שלי- המשפחה הרחוקה, העניין שכשנחזור לפה, אני לא יודעת מה יהיה המצב בארץ, ואם אז תהיה לנו עבודה וגם טיפולי הפוריות שם. וזה מה שמקשר את הנושא שלך לפה. אז אל תרגישי לא בנוח לכתוב על זה פה. לי חן

עמית@

New member
אולתי

אוף כמה זה מתסכל- כשהדעת מוסחת מכל דבר ומוטה רק לדאגה שלא פגה. ואת לא צריכה להתנצל על כך שאת מדברת על כל נושא שבעולם כל עוד הוא מטריד אותך. אני נוטה להסכים עם אלה שאמרו לך שההצעה כבודה במקומה עומד אבל כרגע את מתמקדת בהבאת ילד לעולם (תוך כדי שמירה כמובן על רמת חיים סבירה) וזה משהו שבארץ יוכלו לתת לך ברמה הגבוהה והטובה ביותר. אני לא יכולה לעזור בעניין פיטר - אבל אני אנסה לברר בכל זאת ד"ש לפיטר המתוק ונשיקות לך

אולה *

New member
תודה, אהובתי

האמת, די הופתעתי מהתגובות בעניין הנסיעה. חשבתי שינסו להגיד שאסור לוותר על החיים. ושמחתי שלא ביקרו את הויתור. נשיקות

אני אישית חושבת שעשית החלטה נבונה

מכיוון שגם אני אישית כרגע נמצאת ממש על "צומת דרכים" כזו שאו שאני נשארת במקום העבודה הנוכחי בחצי מישרה אבל יש כאן אנשים מקסימים ואוהבים ומקבלים בהבנה, בהסכמה (כאילו יש להם ברירה
) ובאנושיות שאין כמוה. או שאני מתחילה במקום חדש, אמנם יותר שכר ותנאים אבל לא בטוח שהם יקבלו את מצבי הנוכחי ולא בטוח שהם יתחשבו ואולי אשאר קרחת מכאן ומכאן. כמו שאומר הפיתגם העתיק: "עדיף ציפור אחת ביד מאשר שניים על העץ". המון נשיקות וחיבוקים ממני. היום יש לי מצב רוח כזה אופטימי וטוב ומלא רצון לנישוקים ואהבה. סאני.

רומי 007

New member
אולה מקסימה שלי

הנושא הזה הוא כל כך לא OFF שאין לך מושג. אני חושבת שהפחדים מוצדקים והשיקולים נכונים. גם אני מלקקת את הפצעים על מילגות לחו"ל שלא לקחתי מאותן סיבות. אין מה לעשות יש מחיר לטיפולים אבל את גם מדברת על מחיר הבדידות ואת זה לא ניתן לשייך לטיפולים. באמת לא לכל אחד מתאים הריחוק הזה.ויכול להיות שגם אלמלא הטיפולים היית מחליטה כך. בכל אופן אני לא שומעת בדברים שלך שאת ממש מרגישה שהפסדת משהו. ועוד נקודה: אני חושבת שבאיזה שהוא מקום מקלה העובדה, שלך הוצעה ההצעה ואת מחליטה לגבי עצמך כאן ולא שפיטר קיבל הצעה בחול ואת כאילו זו שעוצרת את הגלגלים. ברור שמבחינתך היום הטיפולים הם הTOP PRIORITY ושלהתחיל הכל בחול - כשאת גם זו שקיבלה את המשרה הבוודאי תובענית וצריכה להוכיח את עצמך - זה היה גוזר עליך קודם כל שנה שלמה הפסקה לפני הכל. אגב בחול הכל נורא זוחל מבחינת זכויות ואישורים. חברה שלי שנמצאת בקנדה חיכתה 4 חודשים רק כדי לקבל בדיקת דם פשוטה שכאן מספיק טלפון למחלקה ושולחים לך בפקס. אז בקיצור - ובכלל לא קיצרתי אני רואה - החלטת נכון ואני מקווה שפיטר ימצא עבודה (גם בעלי היה מובטל תקופה מסויימת וזה היה קשה - נוסף לנו עוד גורם מעיק של חוסר ודאות). יהיה טוב מתוקה שלי

אולה *

New member
תודה, רומי.

סידרתם לי את הדברים שידעתי, אך לא יכולתי להגדיר.

למעלה