מחשבה
היי interesting1, חשבתי אתמול בלילה על הדוגמאות שלך: ביצה "אחת" = קליפה+חלבון+חלמון... אבל בכול זאת חשבתי עם הביצה היא היחידה בעולם (כמו אלוהים) אז זו כן ביצה "אחת" וגם ביצה "יחידה" - באותו הזמן. עכשיו אתה מתעקש לא לקרוא לאלוהים אלוהים "יחיד", אלא "אחד" - למה? והאם עצם העובדה שאתה לא מוכן לקרוא לאלוהים "יחיד" זה לא מוכיח על קיום של יותר מאלוהים "יחיד" ו"אחד" בעולם שלך? הינה, בשמות פרק ו פס' 6, שמות פרק ט"ו פס' 16, דברים ד פס' 34, מלכים ב פרק י"ז פס' 36, ישעיה פרק ל פס' 30 - ובעוד הרבה מקומות אנחנו קוראים על "זרוע אלוהים" היים הזרוע היא עוד ישות מאלוהים? או שזה צורה שבו אלוהים מתגלה לנו בכוחו הרב?. ועם אתה תגיד לי "דיברה התורה בלשון בני אדם", שהרי לאלוהים אין "יד" או "זרוע" פיזית וזו רק "האנשה" כדי שבני אדם יכלו להבין את אלוהים. אז מה אתה אומר על המוסג "בן אלוהים". - סים לב שזה לעולם לא "אלוהים הבן", אבל לעולם "בן האלוהים". - סים לב לפסוק בלוקס פרק ג פס' 38 שם גם האדם הראשון אדם נקרא בן אלוהים, כך שזה לא מוסג שיחודי רק לישוע. לפי דעתי רוח אלוהים (רוח הקודש) זה כמו "זרוע אלוהים" אלוהים הוציא אותנו ממיצרים בכוח הזרוע שלו ואלוהים ממלא אותנו ברוחו, שוב אני לא מתיימר להבין חלילה את אלוהים. לפי דעתי זו טעות להפריד את רוח אלוהים מאלוהים, ולקרא להם שני רשויות נפרדות. וממש כמו שאתה לא מתפלל לזרע אלוהים, כך אנחנו לא צרכים להתפלל לרוח אלוהים. עכשיו ברשותך אני רוצה לחזור על השאלה שלי והייתי רוצה שאתה תענה עליה בלי להעתיק מאתרים שונים... אני הייתי חושב שזו שאלה בסיסית שאמור להיות קל לענות עליה: חשבתי אתמול בלילה על הדוגמאות שלך: ביצה "אחת" = קליפה+חלבון+חלמון... אבל בכול זאת חשבתי עם הביצה היא היחידה בעולם (כמו אלוהים) אז זו כן ביצה "אחת" וגם ביצה "יחידה" - באותו הזמן. עכשיו אתה מתעקש לא לקרוא לאלוהים אלוהים "יחיד", אלא "אחד" - למה? והאם עצם העובדה שאתה לא מוכן לקרוא לאלוהים "יחיד" זה לא מוכיח על קיום של יותר מאלוהים "יחיד" ו"אחד" בעולם שלך?