הנה תקראו את זה!

interesting1

New member
הנה תקראו את זה!

בבקשה: http://www.amenamen.nl/3are1.htm היום האתר עודכן, והעלו מאמר חדש אודות "תורת השילוש"... תקראו! ברכות עליכם!

lion 7

New member
תודה חסכת לי הרבה זמן

כי אין לי ממש זמן להוכיח לכולם, הנה עדות , יפה God bless you תבורך

s a r t r e

New member
באמת כל הכבוד להם,

שמיד תחת הכותרת: "שלושת הישויות", הם מביאים ציטוט מוגדל ביותר של הפסוק המזויף מיוחנן ג:7 "כִּי שְׁלֹשָׁה הַמְּעִידִים בַּשָּׁמַיִם הָאָב הַדָּבָר וְרוּחַ הַקֹּדֶשׁ וּשְׁלָשְׁתָּם אֶחָד הֵמָּה". זוהי דרך באמת ראויה לבנות תיאוריה על בסיס מה שכל החוקרים היום יודעים שהוא הוספה שצורפה אל הברית החדשה בתקופה מאוחרת ביותר (המאה השש-עשרה), ולכן, דרך אגב, הרבה מן הגרסאות לברית החדשה בכלל לא טורחים להזכירה...ואלו שכן מזכירים, שמים אותה תחת סוגריים כפולים ומשולשים במקרה הטוב, ולא שוכחים לציין הערת שוליים, בקביעה שהפסוק הזה חשוד ביותר, הואיל ואין שום כתב-יד יווני שמזכירו... מי שמקבל את הפסוק הזה כדבר אלוהים, ומתעלם מ"לא יהיה לך אלוהים אחרים על פני" ברור מדוע כמעט אף אחד אינו מאמין לו שישוע הוא המשיח... במאמר שהבאת טוענים שחוקי ההגיון אינם חלים על הכתובים, ומכאן אני מבין, שאם כתוב "לא תעשה לך פסל וכל תמונה" אז אסור לי להסיק שאלוהים מצווה עלי שלא להתפלל ליד פסל של מרים, או של זאוס, או של ארוס, משום שמדובר רק בהסקה לוגית. אלוהים לא אמר הרי: "אל תתפללו לזאוס" אלא רק: "לא תעשה לך פסל...", ולכן, אם אני משתמש בחוקי ההגיון ומנסה להסיק על פיהם שאסור להתפלל לזאוס, אני עובר על דבר אלוהים. לכן גם יוצא לפיהם, שלמרות שאלוהים אמר "לא תגנוב", הוא עדיין לא אמר "לא תגנוב מראובן", ולכן אינני יכול להסיק שאסור לגנוב מראובן, כי אסור לי להגביל את דבר אלוהים לחוקי ההגיון... מי שאומר שחוקי המחשבה אינם חלים על דברי הכתובים, הרי שמיד הוא הופכם לחסרי כל תוכן, חסרי כל משמעות, עבורנו, בתור בני אדם. בנוסף, הם מנסים לסתור חוקי מחשבה באספקט מסוים, אך עומדים בתוקף על חלותם באספקט אחר. מדוע הם מביאים את תורת השילוש, אם אף פעם לא נאמר המספר 3 (או כל מספר אחר שאינו 1) על אלוהים? התשובה הרי ברורה: משום הנימוק שמבחינה הגיונית אם ישוע הוא אלוהים, והוא דיבר אל האב, והאב נראה כאל נפרד מישוע, אז חייבים להסיק שיש כאן שניים...ובאמצעות כל מיני טענות בלתי מובנות על רוח הקודש כפרסונה, מסיקים שיש 3 פרסונות באלוהות...האם באמת ניתן לומר על מי שמשמיע טענות כאלו, שאפשר לסמוך עליו? להאמין לו? לכל שאר ההודעות בפורום, אני עסוק כעת בכתיבת עבודה ולכן אוכל לענות רק מאוחר יותר

pembencipolisi

New member
את הכתוב שם מסבירה כל המחשבה הדתית

הנוצרית לפחות מאז ימי הבינים, כדי להסביר למאמניה את תסבוכת אמונתה (3 שהם 1) ששום הגיון לא נוצרי לא מקבל, החדוש הוא בזה שהדף נועד לדוברי עברית... ואין דברי באים לאשר את היהדות או כל דת אחרת. אבל גם הנצרות היא שטות תולדת המשיחיות היהודית שצצה בגלל השלטון הרומאי בארץ. ישוע נצלב לפי הברית החדשה יחד עם שני גנבים, ומזה מובן שבעיניפונטיוס פילאטוס הוא לא היה יותר מפושע מזורגג. היהודים מחכים למשיח לפחות אלפים שנה ומה צמח להם מהרעיון המטומטם, משיחי שקר, הנצרות גם היא לא ראתה שום משיח גואל לא בירושלים לא ברומא ולא בבית לחם, כל הצפיה לשובו של משיח כלשהוא היא הבל ורעות רוח, יחד עם כל הדתות המזורגגות כולן יחד וכל אחת לחוד.

s a r t r e

New member
לדעתי

תורת השילוש היא אכן הגיונית, ואינה אבסורדית, כפי שלעיתים זה נראה. יש את האלוהות, הנמצאת בשלושה פרסונות באופן שווה. האלוהות היא אחת, יש שם עצם (=מונח פילוסופי שאפשר לראות אותו במשמעויות שונות) שהוא אלוהי, אינסופי ובלתי משתנה, והוא הדבר האחד באלוהות, ולעומת זאת, יש את הפרסונות, שלכל אחד מהם יש תודעה עצמית ורצון משל עצמו. כל אחד מהם יכול לומר 'אני' ולשוחח ולאהוב את שני האחרים. ושלושת הפרסונות הם אחד, לא כסתירה לוגית, אלא במובן שהם מהווים עצם אחד ומהות אחת. יש כאלה שממשיכים ומדגישים כי כל העצם נמצא בכל אחד משלושת הפרסונות, וזו הסיבה שניתן לומר על כל אחד מהם שהוא אלוהים בפני עצמו (אחרת, כל אחד היה כשלעצמו רק שליש מהעצם האלוהי). אולם בדיונים קודמים ראינו שכל האמירות על אלוהים שהוא אחד ושאין עוד מלבדו, נאמרות בדיוק על פרסונה, ולא על המושג הפילוסופי 'עצם': אָנֹכִי אָנֹכִי יְהוָה; וְאֵין מִבַּלְעָדַי מוֹשִׁיעַ. אָנֹכִי הִגַּדְתִּי וְהוֹשַׁעְתִּי, וְהִשְׁמַעְתִּי -- וְאֵין בָּכֶם זָר; וְאַתֶּם עֵדַי נְאֻם-יְהוָה, וַאֲנִי-אֵל" (ישעיהו מג:11-12)

M יהודה M

New member
סתם שאלה

אני יודע שיש כמה פסוקים כדוגמת אפסים פרק ד פס' 30 - ששם כביכול ניתן לעצב את רוח הקודש. אבל מאיפה אתה לוקח את הרעיון שלרוח הקודש יש אישיות נפרדת. (אני יודע שאתה לא חושב כך - אבל אני רוצה לדעת מאיפה הרעיון ומאיפה הפסוקים שמחזקים כביכול טענה זו) יהודה

s a r t r e

New member
האמת היא שאני סבור שהטיעונים

המתבססים הן על פסוקים מהתנ"ך והן על פסוקים מן הברית החדשה, שמהם מוכיחים לכאורה את הפרסונליות הנבדלת שיש לרוח הקודש, השונה מזו של אלוהים (האב), הן מהתפלים ביותר שיש באפולוגטיקה השילושית. תחילת מזמור (ק"ג) מתוך ספר תהילים, עשוי לעזור לנו להמחשת העניין: א לְדָוִד: בָּרְכִי נַפְשִׁי אֶת-יְהוָה; וְכָל-קְרָבַי אֶת-שֵׁם קָדְשׁוֹ. ב בָּרְכִי נַפְשִׁי אֶת-יְהוָה; וְאַל-תִּשְׁכְּחִי כָּל-גְּמוּלָיו. ג הַסֹּלֵחַ לְכָל-עֲו‍ֹנֵכִי; הָרֹפֵא לְכָל-תַּחֲלוּאָיְכִי. ד הַגּוֹאֵל מִשַּׁחַת חַיָּיְכִי; הַמְעַטְּרֵכִי חֶסֶד וְרַחֲמִים. דוד אומר כאן לנפשו ולקרביו לברך את ה'. אח"כ הוא מזכיר לנפשו שלא לשכוח את כל גמוליו, שהרי אלוהים סלח לה לכל עוונותיה, וריפא את כל תחלואיה, וגאל את חייה משחת, ועיטרה בחסד ורחמים. האם מכאן נלמד שיש כאן שני פרסונות בדוד, שאחת נקראת (אולי) "דוד המלך" ואחת "דוד הנפש"? אז מדוע נחשוב שבן אדם נורמלי שאמור לקרוא את התנ"ך או את הברית החדשה צריך להעלות בדעתו שכשאלוהים מתייחס לרוחו ואומר שהוא ישלח אותה כדי שתעשה פעולה מסוימת, או כדי שתנוח על מישהו, או כאשר נאמר "ורוח אלוהים מרחפת על פני המים" וכיוצ"ב, מדוע שנסבור שהוא אמור לחשוב שהכתוב בא כאן ללמדנו על פרסונה נבדלת מהאב, הנקראת אלוהים רוח הקודש? אפילו ללא כל הפסוקים על אחדותו של ה' הייתי מבין שאין המונח "רוח אלוהים" או "רוח הקודש" מלמד על פרסונה נפרדת באלוהות, על אחת כמה וכמה לאחר כל האזהרות שנצטווינו שלא להאמין שהוא יותר מאחד, וכשנאמר לנו במפורש "רְאוּ עַתָּה, כִּי אֲנִי אֲנִי הוּא, וְאֵין אֱלֹהִים עִמָּדִי" (דברים לב:39). לי ברור אפוא שכל מקורו של הרעיון הוא אלילי.

אלי ו.

New member
על זה בדיוק מדברים

האם התפיסה של ישו האל המדבר עם האב היא שתי ישויות -> פוליתאיזם או אל המתפלל אל עצמו -> סכיזופרניה.

אלי ו.

New member
אז אתה מאמין באל שמדבר אל עצמו?

אל ששואל את עצמו מדוע הוא עזב אותו?

interesting1

New member
תקראו

ישוע היה 100% אדם ו100% אלוהים (אלוה הבן), תתפלאו אבל כן. ופה זה כבר מעבר להבנה שלנו כבני אדם... כמה שננסה להסביר את זה וכמה שנשתדל לעולם לא נוכל להסביר את זה...

אלי ו.

New member
רגע, תן לי להבין

אמרת שישו והאב הם פנים שונים של אותה אלוהות. מדוע שאותה אלוהות תדבר אל עצמה? איך חלק אחד של אלוהות יכול לטעון כלפי חלק אחר "למה עזבתני?"

interesting1

New member
תשובה

נכון, ישוע לא דיבר אל עצמו, הוא דיבר אל האב, בעצם מה יש פה להבין? בשביל להבין את זה צריך להבין שישוע היה 100% בן אדם ו- 100% אלוהים, ופה זה כבר מעבר להבנה שלנו כבני אדם, כמה שלא ננסה להסביר את זה לעולם לא נצליח להסביר את זה בצורה 'הגיונית'. "למה עזבתני", קודם כל הוא אמר מה שהוא הרגיש באותו רגע, דבר שני, זה אותו הדבר, הוא פונה לאב כפי שהוא פנה אליו בתפילה. ושוב, בשביל להבין את זה צריך להבין שישוע היה 100% בן אדם ו- 100% אלוהים, ופה זה כבר מעבר להבנה שלנו כבני אדם, כמה שלא ננסה להסביר את זה לעולם לא נצליח להסביר את זה בצורה 'הגיונית'. ברכות.

אלי ו.

New member
אני לא מבין משהו

אתה לא נולדת לתוך האמונה הזו אלא הגעת אליה בכוחות ההגיון שלך. איך הגעת בכוחות ההגיון שלך (ולא של אחרים) לאמונה שאינה הגיונית בעיניך?

lion 7

New member
ישוע בעל שני אופנים

בן האדם ובן האלוהים, יש בברית החדשה עדות על האב, הבן ורוח הקדש יש הבדל בחינת התפקיד של רוח הקדש . היא מניבה פרות רוחניים, כמו אהבה וסלחנות וכולי,ולהבדיל מה' ישוע שבא בבשר(בעל שתי האופנים, בן אדם ובן אלוהים) הלא נכתב בתהלים, אתה בני אני היום ולדתי אותך, על זה מדבר האב עם הבן, כתוב במקום אחר כי האב הולך לירש לישוע כל דבר, תתפלאו , אבל זה משהו לא נתפס למישהו לא מאמין,אני ממליץ לכל מי שרוצה לדבר על האמונה, שיפתח את הברית החדשה והתנ"ך ויראיה שיש התאמות רבות, אם לא ניתנץ רוח הקדש שהובטחה על ידי הבן ישוע המשיח(שהוא הנביא, בן ה', וגואל עולם וכולי,)שייתן לנו כמועד מאצל אביו בשמים, אלה דברים רוחניים, שרק המאמינים בישוע יודעים עליהם, קשה לתאר דברים לאנשים לא מאמינים, סליחה על אי הודאות, גם נוצרים יתקשו או כל איש אחר בעולם לדעת על זה ,אם לא ניתנה לו רוח הקדש, שהיא החותם ליום המפגש עם ישוע בעננים, בקשר לאתר, אני חושב אינטרסטינג, הביא הוכחה או פירוש אם שביכול על ענין האמונה בשלוש יישיות, אנחנו לא יוגעים מה יהיה, אבל קל לנו לתאר את 3 הישייות במובן זה, ואני לא ממליץ להעביר שאלות לאחד כמו אנטרסטינג שהוא אולי אין לא הרבה שנים באמונה, אם אני במקרה זה ,מחשיב אותו גדול ממני באנוה (ישר כח אינטרסטינג, 'ה יברך אותו מכל ליבי) כל שאלה אני בשמחה אענה על השילוש או מה שתגדירו אותו, ושוב זה ה' אחד אחד אחד יום טוב

למעלה