הנה חידה

הנה חידה

איזה שאלה נהפכה לתשובה, ומי ששאל אכל אותה? מי התעברה, ומי אכל את עוברה ומתי, בהמשך לשאלה הקודמת?

אולי ?

וַיֹּאמֶר אַל-יוֹשִׁעֵךְ יְהוָה, מֵאַיִן אוֹשִׁיעֵךְ; הֲמִן-הַגֹּרֶן, אוֹ מִן-הַיָּקֶב. כח וַיֹּאמֶר-לָהּ הַמֶּלֶךְ, מַה-לָּךְ; וַתֹּאמֶר, הָאִשָּׁה הַזֹּאת אָמְרָה אֵלַי תְּנִי אֶת-בְּנֵךְ וְנֹאכְלֶנּוּ הַיּוֹם, וְאֶת-בְּנִי, נֹאכַל מָחָר. כט וַנְּבַשֵּׁל אֶת-בְּנִי, וַנֹּאכְלֵהוּ; וָאֹמַר אֵלֶיהָ בַּיּוֹם הָאַחֵר, תְּנִי אֶת-בְּנֵךְ וְנֹאכְלֶנּוּ, וַתַּחְבִּא, אֶת-בְּנָהּ.

או אולי ?

אדוניה בן חגית ובת שבע. שאלה ששאל {בקשה} שעלתה לו ביוקר ששלמה יתן לו את אבישג השונמית לאשה".וְעַתָּה, שְׁאֵלָה אַחַת אָנֹכִי שֹׁאֵל מֵאִתָּךְ--אַל-תָּשִׁבִי, אֶת-פָּנָי; וַתֹּאמֶר אֵלָיו, דַּבֵּר. יז וַיֹּאמֶר, אִמְרִי-נָא לִשְׁלֹמֹה הַמֶּלֶךְ, כִּי לֹא-יָשִׁיב, אֶת-פָּנָיִךְ; וְיִתֶּן-לִי אֶת-אֲבִישַׁג הַשּׁוּנַמִּית, לְאִשָּׁה." התשובה היתה ברורה. ושואל השאלה באמת אכל אותה. במוות. התעברה ? בת שבע, מי אכל את עוברה? המחלה. וַיִּגֹּף יְהוָה, אֶת-הַיֶּלֶד אֲשֶׁר יָלְדָה אֵשֶׁת-אוּרִיָּה לְדָוִד--וַיֵּאָנַשׁ. לא נראה לי,שתשובתי נכונה, לא הראשונה ולא השנייה. לפחות ניסיתי.

מועדים לשמחה

פתרון לראשון נראה לי חלת הדבש של שמשון. שופטים: "וַיָּשָׁב מִיָּמִים, לְקַחְתָּהּ, וַיָּסַר לִרְאוֹת, אֵת מַפֶּלֶת הָאַרְיֵה; וְהִנֵּה עֲדַת דְּבוֹרִים בִּגְוִיַּת הָאַרְיֵה, וּדְבָשׁ. "וַיִּרְדֵּהוּ אֶל-כַּפָּיו, וַיֵּלֶךְ הָלוֹךְ וְאָכֹל, וַיֵּלֶךְ אֶל-אָבִיו וְאֶל-אִמּוֹ, וַיִּתֵּן לָהֶם וַיֹּאכֵלוּ; וְלֹא-הִגִּיד לָהֶם, כִּי מִגְּוִיַּת הָאַרְיֵה רָדָה הַדְּבָשׁ." (יד, ח-ט) וקצת אח"כ... "וַיֹּאמֶר לָהֶם, מֵהָאֹכֵל יָצָא מַאֲכָל, וּמֵעַז, יָצָא מָתוֹק; וְלֹא יָכְלוּ לְהַגִּיד הַחִידָה, שְׁלֹשֶׁת יָמִים" (יד, יד) ועל הפתרון לשני אני עוד חושב.

שלחת הרמז כמה דקים לפני שליחת ההודעה שלי

אז לא הספקתי לקרוא. ואל תרתח אדון עזריאל. תן רמז שרומז באמת

נסיון אחרון.

הִנֵּה הָעַלְמָה, הָרָה וְיֹלֶדֶת בֵּן, וְקָרָאת שְׁמוֹ, עִמָּנוּ אֵל. טו חֶמְאָה וּדְבַשׁ, יֹאכֵל--לְדַעְתּוֹ מָאוֹס בָּרָע, וּבָחוֹר בַּטּוֹב. לדעתי אתה צריך לגלות לנו,שלושה ימים זה זמן סביר לגילוי החידה.

בטח שאכל אותה.

זרקו אותו לבור. מכרו אותו לישמעלים ומשם למצרים. ישב בבית הסוהר על לא עוול בכפו.

אהההה....

אכל אותה - אתה מפרש פה כוונות נסתרות, אבל אכל אותה - רק בפה אוכלים...

למעלה