הנה באה הרכבת

amirvx

New member
הנה באה הרכבת

ההסכם ישים סוף לשביתות ולתאונות?
 

ע מזרחי

New member
די טשטשו -לא כל התקלות היו באשמת עובדי הרכבת

במסגרת המאבק שניהל משרד התחבורה נגד הוועד די הצניעו את העובדה שחלק מהתקלות והתאונות לא היו באשמת עובדי הרכבת.

בהתחלת דצמבר היו השבתות מתוכננות על ידי ההנלה לשם עבודות תשתית

ב-21 בדצמבר נפגע כבל תקשורת. זה שאין מערכת תקשורת חליפית זו אשמת האוצר שלא תיקצב מערכת כזו ולא אשמת הרכבת או עובדיה

התקלה בנהריה ב-19 לפברואר הייתה בקרון שהוא באחריות ובחזוקת חברת סימנס ול של עובדי הרכבת

והייתה עוד תקלה בקרון שבאחריות חברת בומברדיה.

ההסכם לא יועיל ולא יעזור נגד תקלות מהסוג הזה.
 

amirvx

New member
ומה לגבי כל הטענות לחוסר מקצועיות?

היו על זה המון תחקירים- אין פיקוח , אין הכשרה. נכון שזה גם בגלל חוסר תקציב וגם הנהלת הרכבת אשמה בחוסר הדרכה, אבל הוועד מתנהג בכוחניות ואין להם באמת יכולת לתפעל את כל הקרונות החדשים.
 

ע מזרחי

New member
השמצות וקביעות לא נכונות

אני מקווה שבתחומים אחרים אתה לא מושפע מיחצנים ולא זורק "אמיתות" שאין בהן אמת.

1. תפקידו של וועד ליצג את העובדים ולהתנהג בכוחניות מול הנהלה כוחנית. יש כמובן מקומות עבודה בהם ההנהלה לא מנסה לשבור את העובדים והעובדים לא מנסים להרוס את מקום העבודה (זוגלובק למשל, ובועז צפריר הגיע משם)

2. לפי מה קבעת שלעובדי התחזוקה של הרכבת אין יכולת לתפעל 70% מהקרונות החדשים? צריך להוסיף עובדים בתחומים מסויימים ולהעביר עובדים אחרים הכשרה מסויימת. אבל אין סיבה שלא יצליחו לתחזק.

3. אם אין פיקוח - נכון. ועל זה מתלוננים גם העובדים. מי צריך לפקח?

4. אם העובדים לא עוברים הדרכה, מי צריך להעביר אותה? ואם יש נושאים שבהם אין מקצועיות מי צריך לקבוע סטנדרטים ולשאוף להגיע אליהם? האם זה שמגרז את הציר או ההנהלה?

5. מי עצר את התקציבים? הוועד? העובדים?
 

amirvx

New member
בתחקיר

שביצעה אחת מתכניות התחקירים רואים בבירור את הבושה שהולכת שם בכל הקשור לבטיחות וחוסר מקצועיות אז אל תנסה ליפות את המצב גם אם אתה בעל אינטרס.
מעבר לכך, רק על הכחניות, הברבריות והאלימות (!) שהפגינו אנשי הועד- צריך להעיף אותם לכל הרוחות! גועל נפש מה שהולך שם.
 

ע מזרחי

New member
ראית את התחקיר או רק שמעת עליו?

מה הראו בתכנית (המקור - ערוץ 10)

1. מדריכי הפעלה מתורגמים מאנגלית בגוגל טרנסלייט. מי אחראי?

2. עובדי רכבת ישראל מבצעים בדיקות תחזוקה ללא הכשרה - מי אחראי?

3. אין מטעם ההנהלה אף אחד שמפקח על העובדים

4. אין לבודקים פנסי ראש והם נעזרים במכשיר המירס במקום פנס - מי אחראי על זה?

אז אצל מי הבושה צריכה להיות, האם אצל העובדם שמנסים למלא את תפקידם או אצל ההנהלה?

אנשי הוועד עשו מה שמצופה מאנשי וועד לעשות - הגנו על זכויות העובדים תוך פגיעה מינימלית וכמעט אפסית בציבור הנוסעים. כוחניות היא שם המשחק (מצד ההנהלה והעובדים כאחד)

ואגב - אני לא קשור לא לרכבת ולא לוועד.
 

amirvx

New member
הבושה היא לכולם

להנהלה על הכשלון בניהול החברה ולעובדים על ההתנהגות הברברית וחוסר המקצועיות.
 
למעלה