באמת תודה שאתה מאשר
"אינני מכיר אותך אישית ואם אביך הצליח לפרנס ולגדל אותך בכוחות עצמו, אין לי שום בעיה עם כך." וואו, איזה מזל שאין לך בעיה עם כך. ואם לדוגלי היוגניקה יש בעיה עם אנשים שאוהבים לעשות מקלחות ארוכות, אז הם גם צריכים "טיהור"? - כי זה מזיק לכלכלת המים האנושית? בקיצור, מתבקשת מאוד השאלה : מי בדיוק מנטר את זה? מי בדיוק מגדיר מי רצוי ומי לא? שמא זה אתה? או שמא זה יו"ר המפלגה היוגנטית? אולי יש כאלה שדווקא אוהבים בעלי-מומים? הקהילה החרשת היא קהילה מדהימה, שאני מכיר מקרוב, ולעיתים קרובות הייתי אף מעדיף אותה על פני הקהילה השומעת. אולי התוכנית היוגנטית שלי לטהר את העולם מאנשים שומעים עדיפה? הנקודה שאני מנסה להעביר היא שבסופו של דבר - מדובר בדעות לגמרי סובייקטיביות של אינדוידואלים. באידיאולוגיה - ולא במדע. אני לא רק אציין שאידיאולוגיה אינה מעניין פורום זה, אלא שגם צלח הנסיון להדגים בצורה מדעית כיצד ברירה מלאכותית של בני-אדם היא חסרת סיכוי. אם היה משהו רלוונטי לפורום בדיננו - אז הנה לך . -- "שוב אני חוזר אומר שאינני מדען ואני מסתמך על שכלי הישר בלבד. אם אתה רוצה לנהל ויכוח מדעי, לא חסר באינטרנט חומר מדעי" אז אתה לא מסתמך על הידע המדעי שקודם לכן לא היססת (ועודך ממשיך) לצטטו, אלא רק על השכל הישר שלך? האם אתה רוצה להעמיד את השכל הישר שלך מול המוסד המדעי המודרני ולבדוק מי מהשניים מביא ליותר תוצאות? גם אני איני מדען, אבל אני מסוגל לקרוא ספרות מדעית (במשלב מספיק נמוך לרמתי, בעל רקע אקדמאי חלקי) - ומה שאני ראיתי זה משוואות בביולוגיה חישובית שמראות כי התרחיש שאתה מציע עבור יוגניקה מבוססת-ברירה נכשל. סירבת להתייחס לזה ואני אסרב להתייחס לעוד מאמרים שתלנקק אליהם עד שלא תועיל בטובך להתייחס לנ"ל. (לא מתוך חוצפה או מכעס, אלא פשוט בשם ההגינות האינטלקטואלית שאני כמומחה הפורום ומנהל הפורום כמוני בוחרים לאפשר בפורום זה.) " To allow these groups to have more children is stupid, not from a genetics standpoint, but from the standpoint of the welfare of the child and its burden on the producing portion of the society." בנוגע לזה - יש לי רק דעה אחת : זה דבר נורא ואיום , ואיני מסכים עם הנ"ל בשום פנים ואופן. הסיבה שאיני מסכים היא כי זוהי בחירתי האישית לא להסכים איתה. כמו שזו דעתך האישית שזה בסדר לסרס או למנוע את זכויתיהם של "נחותים" (שוב, ההגדרה של הלה היא בידי המתבונן, מה שהופך אותה לעוד יותר חסרת תועלת). - אז זו דעתי האישית שאפילו אם "נחותים" אלה הם נטל, ונטל גדול על החברה, אני לא מאמין שזה בסדר לסרס אותם או למנוע מהם מלהביא ילדים. למה? כובע. זו לא שאלה מדעית בכלל, זו שאלה אידיאולוגית, מוסרית, אתית. וזה לא הפורום לדון בו בזה. אני מסרב בתוקף לדון איתך יותר בנוגע לאתיקה של היוגנטיקה, שכן אין זה נושא הפורום , וזה מנוגד לעקרונותיו ולהלך רוחו. אם אתה רוצה לדון בנושאים מדעיים (בין אם זה בראי יוגנטי, ראה מה שכתבתי לעיל, או בנושאים אחרים) - אתה מוזמן.