הנדסה גנטית

רון סי

New member
הבנת הנקרא

אמרתי בפירוש שאני אפעל למען מה שאני רוצה, ולא אפעל למען שאני לא רוצה לפעול, ואתה לא מאלה שאפנה אליהם לייעוץ. הטקסט הזה לא היה ברור מספיק? אין ספק שהוא לא היה ברור לך שהרי מיד המשכת לייעץ לי ולהמליץ לי מה לעשות. אני מקווה שעכשיו אתה כן מבין.

רון סי

New member
זו הגדרה מצויינת של שוק

משום שאם אתה לא תתן לו את החציל, בפעם הבאה הוא לא יתן לך מלפפון, ואז לא יהיה שוק. שוק (חופשי) אמיתי פועל רק מתוך האינטרס המשותף והרצון הטוב של השותפים לקיים אותו. למצב שבו אלימות פועלת כדי להשיג טובין לא קוראים "שוק" אלא "ג'ונגל", וגם זו דרך לנהל ענינים. הסוציאליזם למשל הוא דרך כזו, שברמת העקרון מסתמכת על כפיה כדי להשיג טובין. ההוצאות שעליהן אתה מדבר לא באות לקיים את השוק החופשי, אלא את החיים המשותפים בכלל, גם אם הם לא כוללים שוק.

tookmy

New member
הנדסה גנטית

יש התחלה של דיון בנושא אצלי בפורום, וגם הפניה לכתבה רצינית בנושא שהיתה השבוע בידיעות אחרונות, ותסלחו לי שאני לא מביאה קישור ישיר לכתבה זו פשוט העצלנות, לא יותר, לא פחות.

רון סי

New member
למה להביא את זה לפה?

זו אינה סוגיה של אנטיגלובליזם, ואפילו לא סוגיה של אנטי-תאגידיות כלשהי. זו סוגיה פשוטה של החובה לסמן את מרכיביו של מוצר מזון. חובה זו קיימת כבר היום, והדרישה לכלול בה את ההינדוס הגנטי של מרכיבים, אף שהיא לגיטימית ואפילו מאד רצויה, קשורה לחובת הסימון הטכנית הנ"ל, ולא לשום דבר אחר.

דא

New member
למרות טרול סי, זה המקום.

זה מספר שנים מתנהל בעולם מאבק נרחב נגד התאגידים של הביו-טכנולוגיות ומוצריהם המהונדסים גנטית, עקב החשש להשפעות שליליות של שימוש בהנדסה גנטית על סביבתנו ועל בריאותינו. בשבועיים האחרונים התקיימו ברחבי העולם הפגנות רבות נגד אוכל מהונדס גנטית, כתגובה להפעלת לחץ מצד התאגידים וארה"ב על מדינות אירופה ומדינות נוספות (כולל ישראל) לשיווק התוצרת המהונדסת שלה, במסגרת התפיסה הפאשטימוניטאריזם של עליונות הממון על חשבון בריאות ההמון,ודיקטטורת המילארדרים על הייצור ושיווק המזון בעולם.

goldyboy

New member
אם כבר בהנדסה גנטית עסקינן

באנגליה, באנגליה מצאו דרך מקורית למחות נגד מזון מהונדס הנקרא ג'י מ. (לפרט קיצור) הסיסמה לאורה יצאו 30 בריטים וצעדו בעירום הייתה 'אמרו לא למזון מהונדס' (GM - genetic modified organisms). הצועדים צעדו ביער בלב איסט ססקס שבאנגליה ויצרו לבסוף מעגל אנושי בצורת האותיות NO GM. תקראו כאן.

sheda0ktana

New member
נו נו, בחורות ערומים זה חולירע?

האמת היא זה נהיה מאד טרנדי בזמן האחרון, להתפשט למען מטרה כזו או אחרת. כאילו שאוכלוסיית האיכפתניקים לא יכולה יותר לסבול עליה את הבגדים והם חייבים להתפשט, לא משנה למה. אותי מתמיה איך עדיין לא התפשטו למען משכורות גבוהות יותר בסדנאות היזע של GAP וחבריה... קרן

רון סי

New member
אקסהיביציוניזם

טוב שיש מזון מהונדס, אחרת איזו סיבה תהיה לאנשים שאוהבים שרואים אותם בעירום, להתפשט אל מול המצלמות?

רון סי

New member
המאבק נגד התאגידים

לא יודע מה הוא רוצה. האם המטרה היא שהתאגידים לא יהיו קיימים בכלל? האם המטרה היא שהם יתקיימו אבל יפעלו בדרך מסויימת, שתוכתב ע"י מתנגדיהם? או אולי, למעשה, המטרה היא להלחם ב"הון" באשר הוא שם, כדי לקדם שוב את הוסוציאליזם, תוך התעלמות מהזוועה והמוות שהוא הביא על האנושות לא כל-כך מזמן?

כפי שאתה יודע היטב

יש הרבה זרמים שנאבקים בתאגידים ולכל זרם מטרות משלו. שהתאגידים לא יהיו קיימים בכלל? - חלק חושבים כך. האם המטרה היא שהם יתקיימו אבל יפעלו בדרך מסויימת, שתוכתב ע"י מתנגדיהם? - כן, כלומר שהם יפעלו על פי תכתיבים דמוקרטיים ולא בצורה פרועה. או אולי, למעשה, המטרה היא להלחם ב"הון" באשר הוא שם, כדי לקדם שוב את הוסוציאליזם, - שוב פעם אתה מכניס הנחה מסווה לדברים שלך. לא כל מי שנלחם בהון הוא סוצליסט, ולא כל סוצליסט הוא בעד מעשי הזוועה וכו' (ראה שוודיה). תוך התעלמות מהזוועה והמוות שהוא הביא על האנושות לא כל-כך מזמן? - ומה עם מעשי הזואה של תאגידים \ קפיטליזים שנעשים ברגע זה ממש?

רון סי

New member
כל הזרמים

מטרתם סוציאליזם, בין שהם מתנגדים לקיום תאגידים בכלל, בין שהם מבקשים להגביל את פעילותם באופן ניכר (מעבר למגבלות הרגילות שיש בחוק). הסוציאליזם הוא בעקרון שיטה לחלוקת טובין על פי קריטריונים כפויים מלאכותית, ולא על פי התנהגות הדברים בשטח. כל מי שנלחם בהון הוא סוציאליסט. אחרת, למה הוא נלחם בהון? למה הוא מתנגד לו? סוציאליזם הוא בהגדרה - התנגדות להון ולריכוזו בידי מעטים. מעשי זוועה: אני לא רק מסכים שלא כל סוציאליסט הוא בעד מעשי זוועה. אני אפילו מסכים שמיעוט שלהם מצדדים בזה. אני אפילו מסכים עוד יותר שאלה שמצדדים באלימות הם בכלל לא סוציאליסטים, אלא מטורפים צמאי דם. מה שאני אומר זה שבאופן עקרוני סוציאליזם אמיתי יוביל למעשי זוועה, אפילו כנגד רצונם העקרוני של אלה שמצדדים בו. מעשי זועה של תאגידים: אין כאלה, ואת זה אני אומר - שים לב טוב - אחרי שבררתי מה הם "מעשי הזוועה" אליהם אתה מתכוון.

כל האנשים הם ירוקים

בין אם הם בצבע ירוק ובין אם הם בצבע אחר שהחלטי לקרוא לו ירוק. " (מעבר למגבלות הרגילות שיש בחוק)" - לפי איזה חוק? לפי חוק שהיה לפני 250 שנה תאגיד לא היה יכול להתנהג כפי שהוא מתנהג היום (לדוגמא לעבור מתחום ייצור אחד לשני). "הסוציאליזם הוא בעקרון שיטה לחלוקת טובין על פי קריטריונים כפויים מלאכותית, ולא על פי התנהגות הדברים בשטח". - זה פשוט קשקוש. השוק הוא מוסד. המדינה היא מוסד. "התנהגות הדברים בשטח" היא לפי שני המוסדות האלו, שנה את המוסדות - וההתנהגות תשנה. אגב לפי ההגדרה הנ"ל המהפכה האמריקנית שיצאה נגד המרכנתליזם והתאגידים הבריטיים היא מהפכה "סוצליסטית?". כל מי שנלחם בהון הוא סוציאליסט. אחרת, למה הוא נלחם בהון? אנרכיסטים אינם סוצליסטים - גם לפי קפיטליסטים שמבינים מה ההבדל. אולי בלעדיים הייתי קובע שכל הקפיטליסטים מכלילים הכללות חסרות שחר. "מה שאני אומר זה שבאופן עקרוני סוציאליזם אמיתי יוביל למעשי זוועה, אפילו כנגד רצונם העקרוני של אלה שמצדדים בו." - שוב תלוי לפי איזו הגדרה, ההגדרה שלך לא מבוססת יותר מידי. עשי זועה של תאגידים: אין כאלה, ואת זה אני אומר - שים לב טוב - אחרי שבררתי מה הם "מעשי הזוועה" אליהם אתה מתכוון. - לפי זעתך זיהום , הרעבה, כליאה, ירי על אנשים, הרעבה, ועוד מרעין בישין תלויים רק בזהות של מי שעושה אותם - אם זה "החברה הטובים" אז אלו מעשי זוועה כשרים למהדרין כמובן.

רון סי

New member
כל האנשים הם ירוקים?

מה אתה מקשקש? מי מדבר על אנשים, ועוד ירוקים? אתה מוכן לעסוק בענין ולא להסחף למחוזות הזויים פעם אחר פעם? איזה חוק: המינימלי, זה שמאפשר לאנשים לחיות בחופש מכסימלי. קשקוש: אתה בעצמך קשקוש. "אנשים ירוקים"... ועוד אלי באים פה בטענות על סגנון כתיבה... השוק הוא מוסד: ראה תגובתו של ונדרבילט. התנהגות הדברים בשטח היא מוסד: תגיד לי, דרור, יש איזה משהו לדעתך שלא נשלט ע"י "מוסדות"? מזג האויר אולי? תן לי איזה דבר אחד, משהו, שנראה קצת שפיות. אנרכיסטים אינם סוציאליסטים: אנרכיסטים אינם שום דבר. אני מדבר על תפיסות ראליות, שיכולות לעבוד איזו תקופת זמן קצרה אפילו. זיהום: זה לא "זוועה". הרעבה: זה לא מעשים של תאגידים. כליאה: בודאי ובודאי שלא. ירי על אנשים: תגיד לי בכנות, אתה באמת חושב שמישהו קונה את הסילופים האלה?

וקצת היסטוריה לא תזיק

הימין הכלכלי תמיד התנגד לסימון המוצרים (אולי גם זו סוגייה טכנית): בעבר התנגדו אנשי התעשייה ותומכיהם לסימון מרכיבים ואחוזי הרכב על האריזה בטענה שזו לא צריכה להיות חובה מטעם המדינה אלא זכות של היצרן וכי הצרכנים ידרשו זאת בעצמם. כיום העסקים של ההנדסה הגנטית מתנגדים בתוקף לנסיון לסמן את המוצרים - גם כנקיים מהנדסה גנטית וגם כמהונדסים גנטית - כלומר הם ממשיכים בקו של מניעת מידע מהציבור - גם כשהמידע נוגע לאי הכלה של מוצר מהונדס גנטית. עוד דרך שיש בישראל היא לסמן את המוצרים המהונדסים כ"מזון משופר". 1984 כבר אמרנו.

רון סי

New member
מאה אחוז

הסכמתי כבר שסימון מוצרים זה דבר טוב ורצוי. רק טענתי שאין קשר בין הדרישה הלגיטימית ביותר לסמן מוצרים, לבין אנטי גלובליזציה.

היות והמושג

אנטי גלובליזציה הוא לא מדוייק במקרה הטוב, ומטעה במקרה הרע- לא ברור מה אתה רוצה להגיד. המאבק למען סימון מוצרים - כמו לא מעט סוגיות צרכניות נמצא גם הוא במאבק מול תאגידים, היות ואלו הם הכוחות העיקריים אשר מנסים לקדם הנדסה גנטית , לערפל את הנושא, לתת מידע כוזב, ולהסתיר מהציבור את מה שמתרחש בפועל. אם אתה חושב שאין קשר, פעל "ללא קשר" למען סימון מוצרים, ונסה שלא להתעמת עם הכוחות הפועלים מולך. בהצלחה.

רון סי

New member
לא ברור מה אני רוצה להגיד

מה לא ברור בדיוק? לדעתי אנשים פה הבינו אותי יפה מאד, גם אם זה לא נעים להם לשמוע. פעל: אני, חביבי, אפעל לטובת מה שאני רוצה לפעול ולא אפעל לטובת מה שלא ארצה לפעול, ואתה האחרון שאליו אפנה לייעוץ, או שאקשיב לעצתו. נסה לא התעמת: תשכח מזה. אני אתעמת ועוד איך. האפשרויות היחידות שעומדת בפניך זה להפסיק להפיץ את דעותיך (ראה דוגמת גולדי), להניח את תגובותי ללא מענה, או (למי שיש לו היכולת הטכנית) לסתום לי את הפה באופן אלקטרוני, שזה יעיד יותר מכל על הכוונות האמיתיות לעתיד.

חדף

New member
ואם כבר כתבות,

מעריב החליטו להגיב בכתבה שנראית לי מאוד לא רצינית וחד-צדדית

למעלה