הנדון - שר האוצר הבא?

הנדון - שר האוצר הבא?

שלום לכם, ברצוני להעלות דיון מאוד משמעותי בקרב החברה הישראלית כיום, הדיון על עתיד הכלכלה הישראלית לאחר הבחירות לכנסת ה-18. מצד אחד ניצב אולמרט ומועמד האוצר הירשנזון, אשר השקפתו הכלכלית מבוססת על צמיחה כלכלית והשקעה בשווקי ההון. מצד שני ניצב פרץ/ברוורמן שדוגלים בפיתוח כלכלי תוך שמירה על צדק חברתי, כלומר חלוקה רבה של ההון לשכבות החלשות. מעניין אותי לשמוע את דעתכם בנושא זה, במי אתם תומכים?

piper70

New member
חד משמעית בברוורמן

אני מכיר ומוקיר מאד את פועלו הרב באוניברסיטת בן גוריון, שם שימש נשיא האוניברסיטה במשך כ- 15 שנה. אמנם אוניברסיטה זה לא מדינה, אבל חשוב לזכור שמדובר בכלכלן רב מעלה שייצג אותנו בכבוד רב בקרן המטבע הבינלאומית. צריך לתת לו צ'אנס...

על זה אין ויכוח.

אני עצמי מוקיר את ברוורמן למרות שאיני מאמין בדרכו הכלכלית, השאלה היא האם מהפף לכלכלה חברתית הוא המהלך הנכון למדינה? או שמע אנחנו צריכים להמשיך בדרכו של ביבי וכלכלת שוק חופשי?

drshy

New member
אני חושב ש...

1. אתה מיחס יותר מדי חשיבות ליכולתו של שר האוצר להשפיע על המצב והמדיניות הכלכלית. 2. אתה מתייחס ל- "תדמית הכלכלית" של כל אחד מהאנשים האלה, ומתעלם מגורמי השפעה נוספים עליהם כגון יושר, אינטרסים וכדומה.

meitush123

New member
לאיזה הישגים אמיתיים הביא נתניהו

נתניהו השיג יעדים שלא ברור בשום צורה איך יביאו למטרות האמיתיות. כן, המשק צמח אבל מה זה אומר בעצם? (מה גם שהרבה מהצמיחה היא ספקולטיבית בכלל)

Kiru

New member
שמפעלים נפתחו, הגירעון הממשלתי

הצטמצם משמעותית, האבטלה קטנה, השכר הממוצע עלה... אפשר להתווכח על הלגיטימיות של הצעדים שנתניהו עשה (שללא ספק נובעים מאידיאולוגיה כלכלית ימנית), אבל קשה לחלוק על ההישגים שלו.

piper70

New member
איזה הישגים בדיוק?

הגדלת הפערים בחברה? לקיחה מהחלש לטובת החזק? קיצוץ בקצבאות הזיקנה והנכות? סל בריאות מכווץ שגורם לאנשים חולים למות כי אין להם את האמצעים לרכוש את אותם תרופות שמחוץ לסל? הא וכמובן "הצמיחה", שהוא כל כך התפאר עליה, שממנה נהנו בעיקר העשירון והמאיון העליון, ולא כלל האוכלוסייה. לכן, על ביבי אני אומר: ברוך שפטרנו מעונשו של זה!

Kiru

New member
כשהביקורת שלך

מתעלמת מהמציאות, היא מקטינה מאוד מערכה. הצמיחה היא לב הכלכלה, לא כמטאפורה אלא דה-פאקטו. אם לא תהיה צמיחה, לא יישאר כלום לא לעניים ולא למעמד הביניים. לעשירים אין מה לדאוג: הם יעברו לארץ אחרת. שוב: אפשר לומר שנתניהו עשה גם טעויות, או שהאידיאולוגיה שלו היא ימנית מדי. לגיטימי. אפילו לדעתי, שקשה להאשים אותי בדעות סוציאליסטיות, עניין קצבאות הזיקנה היה טעות חמורה. אבל להתעלם מההישגים ולהראות רק את הטעויות, זה פשוט לרמות את עצמך.

Kiru

New member
ההבדלים לא גדולים כמו שאתה חושב

סביר להניח שכל שר אוצר כיום יעשה צעדים חברתיים, גם כי זה מתבקש (נתניהו דאג להשאיר משק בריא שיאפשר את זה), וגם כי זה הבון-טון הפוליטי. יחד עם זאת, אף שר אוצר לא יבצע צעדים מופקרים כמו העלאת מיסים או החזרת הקיצבאות (מלבד קיצבאות הזיקנה). אני מניח שזה יהיה עמיר פרץ. הוא אדם אינטליגנטי מאוד, ונשאר לקוות שהוא יעבוד בשיתוף פעולה עם ברוורמן וישכח כמה שיותר מהר שהוא הגיע מההסתדרות.

למעלה