הנביא הוא?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הרב יצחק יוסף, מנהיג ש"ס ובנו של הרב עובדיה יוסף, במתקפה חריפה נגד היועמ"שית גלי בהרב מיארה, שדרשה לדחות את אירועי ההנצחה של אביו בשל חשש מתעמולת בחירות. הוא השווה את זה לעצרת לזכר רבין שאותה לא ביקשה לדחות ותקף: ״משוגעת. מי היא בכלל? הקב"ה יכלה אותה. ייתן לה את המכה. זה לא יעבור בשתיקה" FB_IMG_1788093158719.jpg

Harrington

Well-known member
מנהל

הנביא הוא?​

נזכיר שאביו של הרב יוסף הנ"ל יצא בזמנו בהכרזה* שאריאל שרון ימ"ש יקבל 'באנה' קטנה בראש ולא יוציא את שנתו. הנבואה התממשה במלואה. אולי תרצי לטעון שלאור מה שנאמר על נבואה לאחר חורבן בית המקדש היה מדובר בקללה? אני הקטן לא יודע. רק יודע את העובדות. הדברים נאמרו והדברים (על שני חלקי הנבואה/קללה) התקיימו.

האם זה אומר משהו על דברי הרב יצחק יוסף והגב' גלי בהרב מיארה? אין לי שמץ של מושג. אבל נראה לי מוזר בנסיבות הענין להתעלם מעובדות אלו (על אף שהתקשורת, מעבר לתקיפתה בזמנו את הדברים כאשר נאמרו, הצליחה כמעט לחלוטין להתעלם מהם כאשר התממשו. תחליט כל אחת ואחד לעצמו מדוע נהגה כך :)).

* לא ברור לי אם על תקן נבואה או קללה, אך לענייננו זה לא באמת משנה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
נזכיר שאביו של הרב יוסף הנ"ל יצא בזמנו בהכרזה* שאריאל שרון ימ"ש יקבל 'באנה' קטנה בראש ולא יוציא את שנתו. הנבואה התממשה במלואה. אולי תרצי לטעון שלאור מה שנאמר על נבואה לאחר חורבן בית המקדש היה מדובר בקללה? אני הקטן לא יודע. רק יודע את העובדות. הדברים נאמרו והדברים (על שני חלקי הנבואה/קללה) התקיימו.

האם זה אומר משהו על דברי הרב יצחק יוסף והגב' גלי בהרב מיארה? אין לי שמץ של מושג. אבל נראה לי מוזר בנסיבות הענין להתעלם מעובדות אלו (על אף שהתקשורת, מעבר לתקיפתה בזמנו את הדברים כאשר נאמרו, הצליחה כמעט לחלוטין להתעלם מהם כאשר התממשו. תחליט כל אחת ואחד לעצמו מדוע נהגה כך :)).

* לא ברור לי אם על תקן נבואה או קללה, אך לענייננו זה לא באמת משנה.
יש מקום להשוואות בן מרן לרב?
דברי הרב נשמע כנבואה, מעניין אם נביא בעם ישראל?

Harrington

Well-known member
מנהל
יש מקום להשוואות בן מרן לרב?
אבא, בן, רב ראשי לישראל, רב ראשי לישראל, מורה ורב לרבים, מורה ורב לרבים, וכך אפשר להמשיך עוד קצת :). קטונתי מלדעת אם אפשר להשוות ביניהם. שכל אחת ואחד יחליט זאת לעצמו. אבל בנסיבות הענין כאמור מעלה, נראה לי נכון להזכיר את האירוע הנ"ל.
דברי הרב נשמע כנבואה, מעניין אם נביא בעם ישראל?
אולי. אולי אפילו הוא לא היחיד. אמנם האימרה לפיה משחרב המקדש פסקה נבואה בישראל מוכרת לכל יהודי. אבל ראשית יש לה סייגים וחריגים (פחות מוכרים כנראה בקרב הציבור הרחב). שנית כמו כל אימרה חז"לית, מה שנדמה לציבור שהיא מלמדת זה לא בהכרח כוונת המשורר במקור. שלישית על-פי מספר מקורות בכל מקרה הנבואה צפויה לחזור עוד לפני הגאולה ובניית הבית השלישי (ולרמב"ם זה ייעשה לאחר שיבת ישראל לארצו, מהלכים שראינו במאה האחרונה במובהק*).

יוצא מכל הנ"ל שהתשובה לשאלתך בהחלט יכולה להיות חיובית (מבלי לקבוע מסמרות אם זה המצב במקרה דנן או בכלל, אם לאו) וזאת אף בלי לסתור כהוא זה את אותה אימרה תלמודית שאת מרמזת לה.

* ובין השאר בגינה מדברים על הימצאותנו בתקופת אתחלתא דגאולה.

למעלה