הנבטת שעועית מאש

trilliane

Well-known member
מנהל
אין להם אור, הם בתוך ארון חשוך מכוסים מלמעלה

(אם כי במגבות נייר, אז הן לא אוטמות לאור; רק שאין ממש אור בתוך הארון). אני לא רוצה שהם יישמרו, אני רוצה שהם יצמחו לתפארת...

קורין65

New member
כך מנביטים נבטי מאש

אין צורך להשקיע במנבטה קנויה. חבל על הכסף.
תחילה יש לשטוף היטב את השעועית ולהשרות במים למשך ליילה.
בבוקר שוב שוטפים היטב ושמים במסננת כמו שרואים בתמונה.
זוהי מסננת פלסטיק פשוטה.
מתחת למסננת שמים פלסטיק שינקז אליו את המים.
את המסננת מכסים במגבת, ושמים על השייש במטבח במקום לא מואר.
אין צורך לשים בתוך ארון.
במשך היום צריך לבדוק כל כמה שעות כדי לראות אם השעועית יבשה.
במקרה כזה יש לשטוף אותה שוב מתחת למים.
בימים חמים יש לשטוף כמה פעמים ביום, אחרת היא תתייבש.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, גם אצלי הם נראים כך... השאלה מה הלאה

ואגב, אם בצלחת (לא מסננת) עם נייר סופג ספוג מתחת ומעל הם מתייבשים לי במהלך היום ואני צריכה להרטיב לפחות פעמיים ביום, אני חוששת שבמסננת הם יתייבשו צ'יק צ'ק ואני לא אעמוד בקצב...

קורין65

New member
אף פעם לא המשכתי להנביט מעבר לזה

ואכן צריך לבדוק כל כמה שעות אם הם מתייבשים, ובמיוחד בימים חמים.
כשאוכלים אותם צריך נורא להיזהר מאלה שלא נבטו, והם מאד קשים,
ואסור לנגוס בהם בטעות.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא מתכוונת לאכול את העדשים, רק את הנבטים

ארבל א

New member
אחרי כמה ימים

אין בעיה לאכול גם את העדשים, הם לגמרי רכים (וטעימים, אבל זה כבר עניין של טעם)

אני מנביטה במנבטה או במסננת או בצנצנת שאני מכסה בבד טול מהודק בגומיה, אבל אנחנו לא מחכים ליותר מס"מ אורך, וטורפים ככה (מומלץ להקפיץ טיפטיפה עם שמן זית, שום, מלח ופלפל) אני זוכרת שפעם קראתי שהחושך הוא בשביל האורך (הנבט מחפש את האור וצומח מהר למעלה).

בכל מקרה, לא יקרה כלום לדעתי אם הפולים לא יהיו רטובים כל הזמן, צריך פשוט לשמור על לחות יחסית, כלומר להרטיב כמה פעמים ביום. למשל - בבוקר כשקמים, לפני שיוצאים מהבית (אם עבר קצת זמן מהקימה), כשחוזרים, ועוד פעם או פעמיים עד שהולכים לישון (שוב, תלוי מתי חוזרים). ממש מספיק, נראה לי.
בכל מקרה אני מעבירה למקרר רק כשאנחנו מתקרבים לאורך הרצוי, כי הצמיחה במקרר מאוד איטית.

אה, וההשריה הראשונית יכולה להיות הרבה יותר ארוכה - לפחות לילה.

[קראתי עכשיו (http://www.m-yehuda.org.il/?view=news&id=338) המלצה להכניס למקרר אם נעדרים מהבית ליותר מ-8 שעות. מנסיוני זה נשמע הגיוני]

זכרתי שפעם קראתי הסבר מעמיק בנושא, ומצאתי אותו עכשיו בדיוק איפה שהשארתי אותו - http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?%F2%EC_%E4%F0%E1%E8%E4_%E5%F0%E1%E8%E9%ED
כותבים שם שהמש צריך, פרט לחושך, גם משקל עליו כדי לצמוח לגובה (כנראה זה מדמה את האדמה שבתוכה הוא מצפה לנבוט). מעניין.

טוב, בנימה אופטימית זאת אני הולכת להשרות משהו.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא קשור לבעיה, קשור למטרה...

תודה על כל העצות.

למעלה