הנבטת שעועית מאש

trilliane

Well-known member
מנהל
הנבטת שעועית מאש

ברוכים הנמצאים,
מתנצלת על הנושא הנדוש אבל אני חורשת על הרשת, קוראת וקוראת (נברתי קצת גם בארכיון הפורום) וכל אחד כותב משהו קצת אחר וכבר עף לי המוח...
אשמח לעזרתכם.

אני רוצה לגדל נבטים סיניים (רצוי שמנמנים וארוכים) כמו אלה שמוכרים בסופר (רק שמוכרים קופסה ב-7 ש"ח וזה יקר מדי לטעמי) והבנתי שאלה נבטי שעועית מאש. אז קניתי חבילה שלמה של חצי קילו (עלתה רק 9 ש"ח ואני בטוחה שיש יותר בזול) והתחלתי לעקוב אחרי ההוראות שמצאתי כאן:
אתמול אחה"צ (אצלי אתמול זה עדיין יום שלישי, לפני 36 שעות לערך) השריתי את העדשים לשלוש שעות ואז שטפתי במסננת. לקחתי קערת זכוכית שטוחה (זה מה שיש לי נוח וזמין) פרסתי בתחתיתה שכבה כפולה של נייר מגבת והרטבתי אותו שיהיה רטוב אך לא מוצף. פיזרתי את העדשים בשכבה די דקה (זו לא ממש שכבה אחת של עדשים, יותר שכבה וחצי) ומעל הנחתי עוד שכבה כפולה של נייר מגבת שהרטבתי במים וסחטתי כך שיהיה רטוב אך לא נוטף וככה שמתי בתחתית הארון בחושך ופעם-פעמיים ביום בדקתי וכשהתייבש הרטבתי מחדש (אבל לא יותר מדי). חלק נבטו, חלק עדיין(?) לא.

עכשיו אני לא יודעת מה הלאה – להכניס למקרר? (ואם כן, איך?)
לקנות מנבטה? (נשמע לי קצת יקר וזה ניסיון ראשון, אני לא יודעת כמה אמשיך עם ההנבטות, זה תלוי איך ילך לי...)
להעביר למסננת? (איך זה מסתדר אם המסננת מנקזת את כל המים? הם לא מתייבשים?
).
האם כדי שיגדלו נבטים ממש אני צריכה לשתול באדמה? (ראיתי שיש מדריכים שכותבים לעשות זאת אבל לא מתלהבת מהרעיון של התעסקות באדמה; אם זו יותר מדי טרחה אולי כבר עדיף לקנות בסופר וזהו...
)

בקיצור, אשמח להנחיות איך מומלץ להמשיך מכאן (כאמור, המטרה היא הנבטים עצמם ולא השעועית).

עוד לא יצא לי להנביט מש

אבל מה שבטוח אם את רוצה שהם ימשיכו לנבוט, אז לא להכניס למקרר.
אני הייתי משאירה אותם במסננת ושוטפת מדי פעם. עד כמה שידוע לי זאת הדרך להנביט כל קטניה שהיא, לא?

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי מושג... גם לא ברור לי אם חושך או אור

כי קראתי שצריך מקום חשוך ואז קראתי שצריך קצת אור (שמש? אור טבעי? שמש ישירה? במטבח אצלנו יש רק פלורסצנט...). בינתיים השארתי בארון, מקווה שאחרים ידעו לשפוך אור.

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
הנבטתי מש אך לא לגודל של נבטים סינים

זה די פשוט.
משרים לילה.
בבוקר שוטפים ומסננים את המים ושמים בסיר אטום מכוסה.
בערב או בצהרים הם כבר מתחילים לנבוט. ואם הם יבשים בערב שוטפים למסנננים
למחרת שוטפים שוב במים ומסננים.
ובערב הם כבר מוכנים.
אני מבשל אותם כי אני חושב שצריך עוד יום או ימיים- איין לי ניסיון.
כולם נבטו חוץ מכמה גרגרים בודדים או לא שלמים.
הערה: אם רואים שהם יבשים- שוטפים ומסננים.

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה, אך כאמור, אני מעוניינת רק בנבטים של ממש

ולא בשעועית עצמה (שאין לי כוונה לבשל או לאכול אחרי יומיים בכל צורה שהיא).

הנבטת מש

הנבטתי בקערה עם ניילון נצמד למעלה,
כמו שפרטו לך בשרשור(קצת יותר ארוך, יותר זמן. רציתי הנבטה טובה)

יצא נהדר.

שום לקנות, גם כך אני מוציאה הון בחנויות אורגניות:)

כך אני עשיתי

למשך לילה, במים.
למחרת לסנן, לשים בקערה, לכסות בניילון נצמד
בארון חשוך.
כעבור יום- יומיים להפוך מדי פעם(כי תמיד מתייבש למעלה).
כתוב שמדי פעם צריך לקחת חופן, וכך זה בסופו של דבר נגמר(לכן לא מגיעים לנבטוטים ארוכים). אני לא לוקחת חופנים, אז אני מגיעה לנבטוטים ארוכים.
יש גם דרך להנביט תחת לחץ.
בד"כ גם לא מכסים- אני מכסה.

trilliane

Well-known member
מנהל
בינתיים המשכתי במה שהתחלתי, לא שיניתי

אני מרטיבה מעט פעמיים ביום כדי שהניירות יהיו ספוגים (אבל לא מוצפים) ובינתיים מה שגדל גדל... אבל הם נורא דקים וקטנים, ממש לא נראים כמו הנבטים השמנים המרשימים שיש בסופר. אני מניחה שאת ההם מנביטים במנבטות מקצועיות (הבנתי שיש אפילו חשמליות) ואולי גם באדמה... נראה לי שהבעיה שאין להם כרגע איך להכות שורשים. אבל אני לא רוצה להתעסק עם אדמה...
אז בינתיים אני ממשיכה כך ונראה מה יהיה.

בוודאי, אין על מה.

לא עשיתי על ניירות.
אני פשוט שמתי בקערה, כאמור.

חפרתי וחקרתי באינטרנט, שאלתי את כל העולם ושאתו:) וכל אחד אמר אחרת.
בסוף לא הצלחתי להתמודד עם עודף העיצות ולהחליט מה לעשות-
והלכתי על הכי פשוט.
קערה, מים, ולעזוב את זה בשקט(רק לבדוק שזה לא נרקב).

לא ניירות, לא שום דבר.
וכסף לא היה לי להשקיע:)

יצא מצוין:)
פשטות עובדת:), כנראה:) אבל מדוע צריך "איך להכות שורשים"? הם יכו שורשים מעצם זה שמשאירים אותם ככה, לא? זה הרעיון של הנבטה, בעצם.

trilliane

Well-known member
מנהל
בדיוק, פשוט טבעתי בים של עצות...

כשאתה כותב "יצא מצוין" – האם יצאו לך נבטים סיניים גדולים ויפים כמו אלה שנמכרים בסופר?
לגבי הכאת שורשים – למיטב הבנתי אחרי הנביטה הראשונית, כדי לגדול ממש הם צריכים להכות שורשים (ככה זה עם צמחים... כדי לצמוח למעלה צריך בסיס למטה
) ולשם כך צריך אדמה או מצע חלופי (לא?
).

הרעיון של הנבטה הוא שיצמח נבט אבל שמתי לב שרוב המנביטים מסתפקים בנבטוטים ובכך שהקטנית כבר לא זרע יבש ורק מעטים מגדלים נבטים של ממש.

אני אישה!!:)כתוב בכרטיס!

מדוע אנשים מקבלים רושם שונה?

האמת שעד כדי כך רחוק לא הלכתי.
אשמח לקרוא את מה שייצא לך ולדעת יותר.

trilliane

Well-known member
מנהל
צודקת, סליחה
אני משתדלת לבדוק בכרטיס

אבל זכרתי את הכינוי שלך מפורום אחרים ומשום מה היה תקוע לי בראש שזה כינוי של גבר...

אולי היה שם משהו דומה, אבל עד כמה שזכור לי

מאז ומתמיד הייתי אישה:)

כיף לדעת שזוכרים אותי!:)

(לא שאני כותבת כ"כ הרבה. האמת היא שנראה לי שמזה חודשים לא כתבתי.. איפה קראת אותי?)

trilliane

Well-known member
מנהל
עכשיו קלטתי שזו לא היית את אלא כינוי דומה

שבאמת שייך לגבר...

Apikachu L

New member
אוו...המדריך המעולה של עלמה

את יכולה לחכות עוד יום, אבל אז אפשר לשים במקרר אחרי שהשורשונים יצאו. מניסיון הם ימשיכו לגדול ולצמוח גם בקופסה סגורה במקרר - אבל לא תהיה צמיחה של נצרונים כמעט אלא של שורשונים בעיקר.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא ראיתי בינתיים שורשים, רק נבטוטים

ואני לא חושבת שיש להם מצע מתאים לגידול שורשים.... הממממ... קראתי כאן באיזושהי הודעה על מישהי שפשוט מכניסה אותם למקרר בתוך חיתול רטוב.
לא ממש הבנתי איך זה מסתדר (ומה קורה עם אור? בסוף לא צריך בכלל?
) אבל בכל מקרה אין לי שום בד מתאים אז גם הרעיון הזה לא ישים נכון לעכשיו.

אני כבר כמעט 48 שעות מחזיקה אותם בתנאים שציינתי, אני מתלבטת מה הלאה וחוששת שהם יתחילו להעלות עובש, חלילה...

Apikachu L

New member
אז תקעי אותם במקרר

כאשר יש אור הם מתרכזים יותר בלגדל נצרונים. כאשר חושך - שורשונים. חוץ מזה, הם נשמרים יופי טופי במקרר...

למעלה