הנבחר

Mor L

New member
אז אם וולדמורט לא היה לוקח את הדם של הארי

אז הארי היה מת במקום להגיע לקינגס קרוס? כי זה היה ההורקרוקס שהחזיק את הארי בחיים, לא?

timetraveler900

New member
בעצם וולדמורט לא היה חייב לקחת את הדם של הארי

הוא היה צריך דם מהאויב שנלקח בכח. לוולדמורט יש כל כך הרבה אויבים - הוא היה יכול לבחור כל אחד אחר... הוא התעקש על הארי כי הוא שחצן ויהיר והוא רצה להרגיש שהוא כן מצליח להתעלות עליו וכמובן שבסוף הוא גם קיווה להרוג אותו (וכנראה היה מצליח אם הוא לא היה מדבר כל כך הרבה
)

HassiD

New member
אני לא בטוח

אני חושב שהוא רצה לוודא במידה מסויימת, שהקסם שמגן על הארי לא יגן עליו, כי הדם של הארי זורם כעת בעורקיו (או משהו כזה), והוא פשוט לא צפה שזה יגרום לסיבוך אחר...

hollypop girl

New member
לפי מה שאני מבינה, הארי היה נשאר

בחיים בזכות ההורוקרוקס אבל העובדה שוולדומרט לקח את דמו חיזקה את הקשר בינהם. אבל זה איכשהו לא מסתדר לי עם זה שלפי התוכנית של דמבלדור (זאת שנקבעה הרבה לפני הספר הרביעי) הארי יצטרך למות. די נו, עכשיו כבר הסתבכתי בעצמי

Mor L

New member
עכשיו תביני את התסכול שלי!

אוקיי, ממתי דמבלדור ידע על ההורקורוקסים? והאם הוא הסתיר מסנייפ שהארי הוא גם כזה? - דמבלדור בכלל ידע את זה?

HassiD

New member
לדעתי

הוא אומר במפורש שהוא חשד בנושא זמן מה אחרי שהוא רואה את הזכרון של סלגהורן, אבל כבר אז יש לו יד שחורה, ז"א הוא ידע שיש הורקרוקסים, אבל לא ידע ממתי הלורד יודע עליהם וכמה בדיוק. הזכרון נתן לו את הכמות והזמן. אני לא חושב שהוא חשב שהארי יחזור לחיים, אבל נראה שדווקא הייתה בו הבנה מסוימת שהארי הורקרוקס, כי אין סיבה אחרת לקשר בינהם, שיכול ממש לגרום להם להיות בכל רגע אחד עם השני, כי הרי אין דבר כזה בשום מקום אחר, והקשר הכי קרוב אחרי זה הוא קשר-דם "רגיל" (ז"א אב-בן וכדו') ושם זה לא קורה, ולכן אני חושב שהוא הבין שחייב להיות קשר חזק יותר בין השניים. זה שלהארי היו חלומות לפני שהלורד "התגשם" לגמרי שלל את ההסבר שזה בגלל הדם של הארי שזורם בלורד, ככה שנשארה רק התיאוריה שהקללה יצרה הורקורקס בטעות (כי אם זה היה סתם משהו שיכול להיווצר כקסם, אז זה היה יכול להיות קסם מבוקש לבני-משפחה שרוצים לתקשר מרחוק וכדו'...). אני לא חושב שהוא הסביר את זה לעוד מישהו, כדי לא להכניס אותם למצב-רוח רע וייאוש, במיוחד לא לסנייפ, שאחרי הכל אנחנו יודעים שכן אהב את הארי, ולא רצה במותו, וייתכן והיה עושה משהו פזיז כדי שהארי לא ימות, או פולט משהו בטעות במפגש עם הלורד... אני חושב אבל שהידיעה שיש הורקורקסים הייתה כבר בראשון, שצוין שגם דמבלדור לא בטוח שהוא מת (עד כמה שזכור לי...), ובעצם הוא לא אמור לחשוב ככה סתם שמישהו לא מת אחרי קללה כזאת. שאר האנשים לא יכלו להניח דברים כאלה, כי לא כולם יודעים על האפשרות של הורקרוקסים, אבל דמבלדור חשד בכך. כשהלורד חזר בראשון, זה הראה לדמבלדור שהוא צדק שהלורד לא מת, ובשני, הוא בעצם גילה שהלורד ידע לייצר הורקרוקסים. ואז נותר לו לחקור ממתי, כמה, איפה, איזה וכדו'

Mor L

New member
אוקיי אנחנו מתקדמים
אז למה דמבלדור חשב

שהארי חייב למות בכלל, אם הוא לא הורקרוקס שצריך להשמיד את החלק בתוכו? כי הוא ידע בוודאות שהארי כן הורקרוקס? ואם דמבלדור ידע, אז למה הוא חשב שיהיה סיכוי להארי לחזור בחיים בכלל?

HassiD

New member
לא בטוח שהוא חשב שהארי יחזור

ז"א הוא ידע שהארי הורקרוקס (להבנתי לפחות), אבל לא מיד בהתחלה, אלא רק קצת יותר מאוחר אם כי ייתכן וזו הסיבה שהוא הביא לו את אבן החכמים. כ"כ ייתכן והוא הניח שהארי יחזור בגלל הדם שאצל הלורד. יכול להיות גם (ואפילו סביר יותר) שהוא הניח שהארי לא יחזור, ולכן בעצם אמר לו לסיים את כל מה שנדרש לפני כן (ולא פשוט הרג אותו מיד).

Mor L

New member
חח וואלה לא הבנתי מילה XD

מי אמר למי? מי הביא למי? מי הרג את מי? חח

hollypop girl

New member
כי עכשיו הדם של הארי זורם גם בעוריקיו

של וולדמורט וקושר אותו לחיים.

hollypop girl

New member
טוב, אז אתמול בצהוריים ניסיתי לענות לך

ואז הייתה הפסקת חשמל ואז המחשב שלי התקלקל
אז הנה אני, מנסה עוד פעם (אני לא בטוחה שזה נכון, אם לא תקנו אותי)
אני היחידה שלא יכולה לקרוא הודעות שהלכו יותר מדי לצד? משיהו יודע איך מתקנים את זה? בכל מקרה, אני חושבת שדמבלדור ידע מאז ומתמיד על וולדמורט. אני חושבת שכבר בספר הראשון (1881) כשהוא הביא את הארי לדרסלים הוא ידע שנוצר קשר כלשהו בין התינוק לוולדמורט. כשהוא הגיע לראיון העבודה (ונראה מוזר + הסיפור על הניסויים והמחקרים שערך בנושאים מסוים-לדמבלדור, שמכיר אותו, לא קשה להבין באיזה נושאים) אחר כך, וולדמורט התחיל לצבור כוח וכניראה היו לו מתנגדים (הילאים\מסדר...) שניסו להרוג אותו ולא הצליחו. זה כניראה רק הוסיף לפרסום שלו (בלתי ניתן להריגה....) אם אני לא טועה, בספרים מאוחרים יותר, דמבלדור אמר שכשראה את היומן חשב שהיה בו יותר מזיכרון החבוי בתוך חפץ. ובספר הרביעי, כשהארי חזק מבית הקברות וסיפר לו את הנאום שלו לאוכלי המוות אז הוא הבין (לדעתי). הוא לא סיפר לסנייפ, לא על ההורוקרוקסים ולא על ההורוקרוקס שבתוך הארי. יצא פחות מפורט מבפעם הקודמת

Mor L

New member
כנראה את צודקת בקשר להורקרוקסים

אבל אני כנראה אף פעם לא אבין האם דמבלדור באמת תכנן שהארי ימות או שהוא חשב מהתחלה שהוא יינצל

GolanBerlin

New member
אני עדיין לא מבין

למה הארי התכוון כשהוא אמר "אני באמת הנבחר, רק אני יכול להרוג אותו"? כי ככה אני הבנתי את הסיפור... שהארי הוא המושיע, ורק הוא יכול להרוג את וולדמורט, ולא אף אחד אחר. ומה זה "כשווה לו"? זאת אומרת נבחר? בעל כוחות?

HassiD

New member
הכוונה היא

באמת כזאת במידה מסויימת. אבל היא נוצרה בגלל הנבואה. ככה שאם מישהו לא ייתן להארי להרוג אותו - אז הוא לא ימות, כי מרכיבי הנבואה קיימים, והנבואה עדיין בתוקף, וזאת האפשרות היחידה. אם הארי היה נרצח/מת אז הנבואה היתה מתבטלת, וכל אחד היה יכול לרצוח אותו. אבל מכיוון שאנו מניחים שאף אחד לא מתכנן להרוג את הארי כדי שיוכל להרוג את הלורד, אז בעצם כל עוד הארי קיים - רק הוא יכול לבצע זאת. כשווה לו = חזק כמותו. (ולכן בעצם היחידה שמסוגל להביס אותו, לפי ורת המחשבה שרק מי שחזק ממך מאיים עליך)

GolanBerlin

New member
אבל הארי לא חזק כמוהו

הוא בסך הכל קיבל כוח של לחשננות וקריאת המחשבות שלו... ובעצם מה שאת אומרת זה שבגלל שוולדמורט עשה את הצעד הראשון (לסמן), הגורל קובע ששאר הנבואה יתקיים 100%? כלומר, מתישהו הארי או וולדמורט ימותו בידי השני? ואם הארי היה נועל את עצמו בבית לכל החיים, וגם וולדמורט היה נועל את עצמו בבית שלו לכל החיים - איך הם היו נפגשים ונלחמים? ואם מקגונגל תנסה לכרות לוולדמורט את הראש - היא לא תצליח אבל הארי כן? כאילו, למה הארי הוא זה שיכול להביס את וולדמורט? בגלל שיש לו כשרון כלשהו או בגלל שהגורל של הנבואה קבע את זה?

למעלה