לדעתי
הוא אומר במפורש שהוא חשד בנושא זמן מה אחרי שהוא רואה את הזכרון של סלגהורן, אבל כבר אז יש לו יד שחורה, ז"א הוא ידע שיש הורקרוקסים, אבל לא ידע ממתי הלורד יודע עליהם וכמה בדיוק. הזכרון נתן לו את הכמות והזמן. אני לא חושב שהוא חשב שהארי יחזור לחיים, אבל נראה שדווקא הייתה בו הבנה מסוימת שהארי הורקרוקס, כי אין סיבה אחרת לקשר בינהם, שיכול ממש לגרום להם להיות בכל רגע אחד עם השני, כי הרי אין דבר כזה בשום מקום אחר, והקשר הכי קרוב אחרי זה הוא קשר-דם "רגיל" (ז"א אב-בן וכדו') ושם זה לא קורה, ולכן אני חושב שהוא הבין שחייב להיות קשר חזק יותר בין השניים. זה שלהארי היו חלומות לפני שהלורד "התגשם" לגמרי שלל את ההסבר שזה בגלל הדם של הארי שזורם בלורד, ככה שנשארה רק התיאוריה שהקללה יצרה הורקורקס בטעות (כי אם זה היה סתם משהו שיכול להיווצר כקסם, אז זה היה יכול להיות קסם מבוקש לבני-משפחה שרוצים לתקשר מרחוק וכדו'...). אני לא חושב שהוא הסביר את זה לעוד מישהו, כדי לא להכניס אותם למצב-רוח רע וייאוש, במיוחד לא לסנייפ, שאחרי הכל אנחנו יודעים שכן אהב את הארי, ולא רצה במותו, וייתכן והיה עושה משהו פזיז כדי שהארי לא ימות, או פולט משהו בטעות במפגש עם הלורד... אני חושב אבל שהידיעה שיש הורקורקסים הייתה כבר בראשון, שצוין שגם דמבלדור לא בטוח שהוא מת (עד כמה שזכור לי...), ובעצם הוא לא אמור לחשוב ככה סתם שמישהו לא מת אחרי קללה כזאת. שאר האנשים לא יכלו להניח דברים כאלה, כי לא כולם יודעים על האפשרות של הורקרוקסים, אבל דמבלדור חשד בכך. כשהלורד חזר בראשון, זה הראה לדמבלדור שהוא צדק שהלורד לא מת, ובשני, הוא בעצם גילה שהלורד ידע לייצר הורקרוקסים. ואז נותר לו לחקור ממתי, כמה, איפה, איזה וכדו'