הנבחר

HassiD

New member
הוא לא באמת חזק כמותו

אבל עצם העובדה שכאשר הלורד שמע את הנבואה, הוא חשש ממנו (ולא מנוויל לדוג'), זה מראה שהוא חושש ממנו, ובעצם מסמן אותו כשווה לו. והארי מביס את הלורד רק בגלל גורל הנבואה. ז"א אם נצליח להגיע למצב בו מקגונגל תצליח להגיע ללורד ולכרות את ראשו זה יקרה, אבל זאת בדיוק המהות של הנבואה - כל עוד הארי קיים, לא ייתכן דבר כזה, ז"א מקגונגל לא תגיע למצב בו היא יכולה לכרות את ראשו של הלורד, ואם היא תגיע - כפי הנראה יתפקשש משהו...

GolanBerlin

New member
אני חושב שהבנתי...

כלומר, הנבואה אומרת שאם יקרה X, אז הגורל יסדר שגם Y יקרה. X = הבחירה של וולדמורט בהארי. Y = הם ייפגשו מתישהו ומישהו יהרוג את השני. כשווה לו = חזק כמותו, נבחר, מסומן כמיועד שיכול לחסל אותו. רק הארי אבל רק הארי בלבד יכול לחסל את וולדמורט, כי הנבואה קובעת שרק הארי יכול לחסל אותו ולא אף אחד אחר. נכון?

hollypop girl

New member
רגע! עכשיו אני התבלבלתי.

אם רק הארי מסוגל להרוג אותו, למה הוא אומר לעצמו שדמבלדור ביקש ממנו לספר לרון והרמיוני כדי שמישהו יוכל להרוג את וולדמורט אחרי מותו. אם רק הארי יכול לעשות את זה, אין טעם שרון והרמיוני ינסו.

HassiD

New member
כי אחרי מותו נגמרת הנבואה

ככה שבעצם גם אם הארי היה מת בשניה הראשונה - אז הנבואה היתה נגמרת, ואז כל אחד היה יכול להרוג את הלורד. אבל אני מניח שמשקולי נוחות (ככה הלורד ממוקד בו במקום בדברים אחרים), והסיכוי שאולי יצליחו למצוא פתרון אחר כלשהו - השאירו את זה לסוף... (ואולי גם כדי ליצור מתח בספר... מי יודע...)

hollypop girl

New member

hollypop girl

New member
כו, וולדמורט עשה את הצעד הראשון לקיום

הנבואה בזה שהוא ניסה להרוג אותו (ובטעות סימן אותו) אם שניהם היו מתעלמים מהנבואה היא לא הייתה מתרחשת. מקגונגל יכולה לכרות לו את הראש אבל הגורל סידר את זה ככה שהיא לא תצליח כי משהו ימשוך את תשומת לבה\ימנע ממנה. להארי יש כוח שאדון האופל אינו מכיר, זה א'. אבל אם לומר את האמת יצא לו ממש בפוקס, רק כי השרביט של וולדמורט במקה היה שייך לו.

HassiD

New member
אני אנסה לסכם מהי נבואה (להבנתי)

הנבואה היא משהו שיקרה בעתיד. לנבואה יש תנאים מסויימים בהם היא תפעל (במקרה שלנו - הלורד יסמן מישהו כשווה לו), ואם היא הופעלה, היא תסתיים רק בהגשמתה (ז"א אם הארי או הלורד ימותו), ואז שוב הכל יכול לקרות (ז"א כל אחד יכול להרוג את הלורד). כאשר הנבואה פועלת, זה לא אומר שאם ננסה במצב של 0 טעויות לבצע ההפך לא נצליח (לדוג', נקשור את הלורד ונצמיד לו סכין לצוואר), אלא שפשוט לא נצליח להגיע למצב ה-0 טעויות הזה. במילים אחרות, הגורל יכתיב תנאים כאלה, שאחרים לא יצליחו להגיע למצב בו יצליחו להרוג את הלורד או את הארי (ניתן לשים לב שגם אף אחד מאוכלי המוות לא הרג את הארי, כי הלורד הבין שזה שמור בעצם רק לו...) ואם ננסח את זה באופן כללי: אם X יקרה, אז Y חייב להתרחש. אך לאחר ש-Y התרחש - הכל יכול לקרות, גם ההפך מ-Y... מקווה שעזרתי לעשות סדר...

למעלה