הנבואה על סרסיי...

KallaGLP

New member
צודקת, שכחתי לרגע (זה היה כל כך מזמן...)

שהיא כבר ילדה. אמנם עד כה לא נזכר המחזור ולא בטוח שחזר אחרי לידה (יכול להיות שמשהו השתבש, לפעמים זה לוקח זמן, בייחוד אצל נערה צעירה שעוברת טלטלות רבות כל כך). בכל אופן, בין אם מחזורה סדיר או לא, וגם אם ילדה כבר פעם, זה לא משנה מהותית את הטענה שלי, כפי שציינת. עצם העובדה שיש לה מחזור אינה מבטיחה שהיא מסוגלת להיכנס להריון נוסף. השאלה אם כן או לא היא לא יותר מספקולציה בשלב זה לדעתי, כי אין שום סימנים לכאן או לכאן.

ellendili

New member
זה נכון.

אבל מה עודיש לנו, המכורים האומללים, לעשות בשנות הבצורת העומדות לפנינו... חוץ מלהעלות ספקולציות חסרות תימוכין ולטחון מים בהתחבטות האם ------ מת או לא?!?!
ואל תגידי לי- לקרוא ספרים אחרים! כפירה וחילול קודש!

amberos

New member
ציטוט של הנבואה

"אכן מלכה תהיי עד שתבוא מלכה אחרת, צעירה ויפה ממך, שתוריד אותך ממרום מעמדך ותגזול ממך את כל היקר לך.... סרסיי שואלת אם לה ולמלך יהיו ילדים "בהחלט. שישה ועשר לו, ושלושה לך. זהובים יהיו כתריהם וזהובים יהיו תכריכיהם, ולאחר שתטבעי בדמעותייך, הוואלונקר יכרוך את ידיו סביב צווארך הבהיר והלבן ויחנוק אותך עד נשמת אפך האחרונה" אפשר לראות שהנבואה מתגשמת, מאראגי היא המלכה הצעירה והיפה יותר, היא לקחה לה את גופרי, טומן ואת המלוכה. הוואלנוקר הוא גיימי או טיריון. סביר להניח יותר שטיריון או שסרסיי וגיימי ימותו ביחד.

itaipee

New member
אם שני הילדים הנותרים מתים - מי יישב בכס?

נניח הנבואה תתגשם - ושני ילדייה של סרססי ימותו ( אני לא רוצה שזה יקרה אבל ניראה שזה בלתי נמנע) - וזה יקרה לפני שג'ון יחזור מהמתים ודנאניריז תעוף על דרקון בראשם של 12 וחצי צבאות . במקרה הזה המועצה צריכה להחליט מי היורש ומכיוון שסטניס נחשב לבוגד הוא בחוץ, אז בכל זאת - מי אמור לקחת את הכס ? אני לא שואל מי ייקח בכוח או בפעול - אלה מי צריך לקחת על פי ה"חוק היבש" בלי כל קשר לחוק, ברור שהטיירלים במקרה כזה ינסו לשמור את הכוח לעצמם ואולי אאגון או אפילו הגריג'וי עם העין האחת יקח זמנית את הכתר

nathaliesh

New member
זה תלוי מן הסתם לחוקי הירושה בווסטרוז

שהם לא ממש ברורים ואני לא זוכרת שאי פעם הם הובהרו בעיקר כי השלטון בווסטרוז עבר בכח מיד ליד מאז הטארגריינים. ההיגיון אומר שמרגארי, אשתו של טומן, אמורה למשול... או לחילופין - היורש הבא מפעם לאניסטר- בסדר הירושה, כלומר איזשהו דודן של המלך המנוח טומן...

itaipee

New member
אז לפי חוקי הירושה - מי לוקח?

אני חושב שאאימון המלומד אמר את זה - שאביו מת, המועצה כונסה, והם בחרו את המלך מבין היורשים - הייתה איזה בת שפסחו עליה , ועוד איזה בן שהיה קטן מדי - ואזז הציעו לאאימון והוא סירב - והכס עבר לאאיגון ( אג )אחיו הקטן. אני חושב שהיו עוד כמה בני דודים שיכלו לטעון לכתר אבל המועצה בחרה באאיגון - שנקרא "the unlikly" מכיוון שהיה הבן הרביעי של הבן הרביעי של המלך העניין היה שבמקרה כזה - שההורשה לא לגמרי ברורה - המועצה בוחרת בכל מקרה , לפי חוקי הירושה - מי אמור לקחת ?

nathaliesh

New member
לפי החוק היבש זה ברור שהיורש הוא סטאניס

אם כל הילדים של רוברט מתים, אבל מן הסתם זה לא יהיה סטאניס. ואין כרגע מועצה כפי שהייתה בימי הטרגריינים.

varcety

New member
לא ממש

טומן מושל בממלכה מעצם היותו הבן(באופן פורמלי לפחות) של רוברט(באראתיאון), לא כי הוא לא לאניסטר. אחרי שהילדים סרסיי ימותו, היורשים החוקיים לכס הם בני באראתיאון(לא שנשארו הרבה מאלה).

nathaliesh

New member
נכון, אבל אנחנו מדברים על מצב שבו

לפי הממשל הקיים סטאניס מוכרז כבוגד, אז מן הסתם הוא והבת שלו לא נכנסים למשוואה (ברור שמבחינת חוק יבש אם כל הילדים של רוברט מתים האחים שלו אמורים להיות באים בתור) ושואל השאלה המקורית התייחס למצב של סטאניס בוגד, לכן עניתי מה שעניתי.

למעלה