הנבואה על סרסיי...

ניר4819

New member
הנבואה על סרסיי...

לנבואה הזו יש שני חלקים, אבל משום מה התחושה שלי שהקוראים שמים תמיד לב לחלק שבו מדובר על ה"אח הקטן", בגלל שזה אחד הדברים שמובילים אותה לנסות לחסל את טיריון ובכך למנוע את הנבואה, ובגלל שלא בטוח בכלל שטיריון הוא האח הקטן שעליו הנבואה מדברת. אבל יש לה עוד חלק, זה שמדבר על כך שסרסיי תשלוט בווסטרוז עד שתגיע מלכה צעירה ויפה ממנה. סרסיי מאמינה שמדובר במרג'ורי, וזו אחת הסיבות שהיא מנסה לחסל אותה. אבל יש עוד מועמדות בהקשר הזה - דאני היא הבולטת שבהן, כמובן, וגם סנסה. האם לדעתכם הנבואה הזו אכן נוגעת במרג'ורי, או במועמדת אחרת? ומה בכלל המעמד של נבואות בסדרה? בסוף של החמישי אנחנו רואים, בערך, סימנים להתבטלות נבואה אחת (אם המחזור של דאני הוא סימן לכך שהיא תוכל ללדת ילדים), אז אולי נבואות בסדרה הם לא משהו חקוק בסלע שאי אפשר לברוח ממנו?

mentta

New member
אני מניחה,

שאפשר רק לשער את התשובות לכל השאלות האלו, כי מרטין מן הסתם משאיר הכל די פתוח לפרשנויות. אם ככה, ההשערה שלי היא ש"האח הקטן" הוא דווקא ג'יימי. או לפחות, אני מקווה. זה יהיה סמלי ביותר אם הוא יהיה זה שיביא לסופה איכשהו, אחרי כל תהליך הריחוק ביניהם לאורך הסדרה. קשה לי להאמין שלסאנסה יש קשר לנבואה של המאייגי של סרסיי, אבל בין מארג'רי לדאני... מארג' כבר סוג של הגשימה באופן חלקי את הנבואה, לא? היא צעירה יותר, נחשבת יפה יותר (בעיקר אחרי העונש של סרסיי) כולם אוהבים אותה, והמשפחה שלה הולכת ומתחזקת בבירה. מצד שני, אין מצב שהיא תתחתן עם טומן כי זה ייקח כמה שנים עד שהוא יגדל, וסביר להניח שאחד מהם או שניהם ימותו. אסור לתכנן רחוק בווסטרוז. משהו ישתבש... לכן, הגיוני שעד אז דאני כבר תואיל בטובה להגיע, ותפיל את הלאניסטרים/טיירלים או וואטאבר. כל זה כמובן בהנחה שהנבואה אמיתית. חייב להיות לנבואות בסדרה מעמד אמיתי, אחרת השם "שיר של אש וקרח" קצת מאבד משמעות, לא?

KallaGLP

New member

itaipee

New member
אף אחד מהאחים שלה לא אחריי למותו של ג'ופרי

יש לי בעיה עם הנבואות הזאת - למעט שסרסיי מנסה בכל הכוח להגשים אותה - לא ניראה שמשהו פה התגשם ג'ופרי מת מהטיירל ואצבעון , הבת שלה נפצעה בגלל המארטלים. לא לטיריון ולא לג'יימי היה קשר לזה.

mentta

New member
אממ...

הילדים שלה מוזכרים בנבואה? לא זכור לי. אני רק באופן כללי שוכרת משהו בקשר לזה שמלכה צעירה ויפה יותר תפיל אותה מכסאה, ושה"וואלונקר" (איות?) יביא לסופה.

itaipee

New member
אז למה סרסיי כל הזמן פוחדת שטריון יהרוג אותם?

אני זוכר את הקטע של הולאנקאר או מה שזה לא יהיה , וגם את המלכה. אני חושב שהצוענייה ניבאה גם את מספר הילדים שלה. אבל אני זוכר שסרסיי כל הזמן פחדה שטריון יהרוג לה את שני הילדים הנותרים - זה גם חלק מהנבואה ?

mentta

New member
אולי מישהו שזוכר,

או שהספרים נמצאים בהישג ידו, יכול לגאול אותנו מייסורינו?
אחרת נשער את עצמנו לדעת. אני גם זוכרת שהיא כביכול מאשימ האת טיריון בכל דבר רע שקורה לה כי היא פוחדת באופן לא רציונלי שהוא יהרוס לה את החיים בגלל אותה נבואה. אולי זו נבואה שמגשימה את עצמה, וסרסיי הורסת לעצמה את החיים בגלל שהיא פוחדת ממנה כל כך? או שהמאייגי לא היתה אמיתית אלא סתם מגדת עתידות גימיקית שמנסה לעשות כסף. הכל אפשרי אצל מרטין. והנה אני משערת את עצמי לדעת.

nathaliesh

New member
הנבואה לא טוענת שהאח הקטן יהרוג את הילדים

הנבואה טוענת שיהיו לה שלושה ילדים, והיא תהיה מלכה עד תבוא מלכה "צעירה ויפה יותר" ותפיל אותה. "זהובים יהיה שיערם, זהובים יהיו כתריהם וזהובים יהיו תכריכהם" משהו כזה. אגב, אם אני זוכרת את המשפט פחות או יותר נכון אז משתמע ממנו שגם מירסלה תומלך. הנבואה מזכירה שלבסוף היא תמות כשידי הוולאנקר (אח קטן) על גרונה. זה שסרסיי החליטה שטיריון יהיה זה שיהרוג אותה וגם זה שקשור לתכריחים - לא בהכרח אומר שהיא מפרשת את הנבואה נכון.

itaipee

New member
אז כל מה שנשאר זה

מרג'רי טיירל כבר בתהליכי הדחה של סרסיי ואם היא תכשל - סנסה או דאניריז בטוח יצליחו. כל מה שנשאר לנבואה שג'יימי או טיריון יחנקו את סרסי - אני יכול לראות את זה קורה - ג'יימי חוזר למעלה מלך כעושה דבריה של קייטלין למשל.. או מגיע נשוי לביראן

ניר4819

New member
מירסלה כבר כמעט מתה אחרי אירועי הספר ה-4

אבל זה יהיה מעציב למדי כשהיא וטומן ימותו. בסך הכל, הם לא אשמים בפשעים הנוראים של סרסיי, והם גם לא יצורים מרושעים וסדיסטיים כמו ג'וף.

mentta

New member
חחח,

אהבתי את ה"כש" ולא "אם". גם לי יהיה חבל. זה די נס שיצאו לסרסיי ילדים כאלה... טוב, אני מניחה שאת רוב זמנה ותשומת ליבה היא העניקה לג'ופרי, והם בילו עם ספטות למיניהן. אל כן, מסקרן ראות מה יכול לצאת מהם...

nathaliesh

New member
כלומר אתה מאמין לנבואה כלשונה?

וחושב שזה מה שאכן יהיה? שלא תבין אותי לא נכון, גם אני חושבת ככה באופן עקרוני, אבל מצד שני יש לי תחושה לפעמים שאנחנו ("אנחנו" הקוראים) לוקחים יותר מדי כמובן מאליו את עניין הנבואות. בעולם של מרטין יש גם מקום לרצון אישי וסתם מזל (בד"כ נאחס).

ניר4819

New member
אני לא יודע...

זה בעייתי מאד. רק בסוף הספר החמישי ראינו התרחשות, שהמשמעות שלה הוא שנבואה שחזרו עליה מיליון פעם מאז הספר הראשון - הנבואה של מירי מאז דאור - היא שקר. אלא אם נתחיל באותה הזדמנות גם לראות את השמש עולה במערב, ואת שאר תנאי הנבואה המרושעת שלה על דאני. קשה לכן לדעת מה המעמד של נבואות בספר, בכלל. אבל אני מקווה שבמקרה הזה הנבואה נכונה ומדוייקת.

nathaliesh

New member
התבלבלתי (ספויילר חמש)

איזו התרחשות שהמשמעות שלה היא שהנבואה של מירי לא נכונה?

ניר4819

New member
ספוילר ספר חמש

שדאני לא תוכל להביא ילד. הרי היא מקבלת מחזור בסוף הספר, וזה אולי סימן לכך שהיא יכולה להביא טארגריין חדש לעולם.

nathaliesh

New member
אני כבר לא ממש זוכרת את הקטע הזה..

יש סיכוי לציטוט? זה בוודאות היה מחזור?

KallaGLP

New member

קבלת מחזור בגילה היא לא דבר חריג. נכון שרוב הנערות מקבלות לפני, אבל לא כולן. ויעידו נשים רבות מאוד שקבלת המחזור אינה ערובה לכך שאינן סובלות מבעיות פריון.

ellendili

New member
רגע... מה?

זה לא היה המחזור הראשון שלה... היא מן הסתם כבר קיבלה אחד בעבר, אחרת איך היא נכנסה להריון מדרוגו? בכל אופן זה נכון שקבלת המחזור זו לא ערובה. אני עדיין חושבת שאולי היא כן תלד שוב. המאייגי יכלה גם סתם לשקר...

mentta

New member
האמת,

גם אני לא הבנתי למה אנשים כל כך בטוחים שהדימום הזה שלה הוא ערובה לכך שהנבואה של מירי שקרית, ושדאני תלד שוב. בדיוק כמו שאמרת- זה לא שזה המחזור הראשון שלה, וזה לא שמאז שהיא ילדה היא לא קיבלה מחזור ועכשיו זאת פעם ראשונה מאז (לפחות לא ידענו מזה...). אם זה היה אמור לרמוז על הפוריות של דאני, לדעתי זה החטיא את המטרה. או שאולי מרטין לא מאוד בקי בנושא.

למעלה