הן לא רציתי אלא

כיף לי להרגיש את החיבור ביניכם

lightflake

New member
מה הגוף ?

הגוף זו אותה תחושה שאני קורא לה "הגוף"

זו תחושה שמשתנה בכל רגע, למרות שאפשר לצייר קווים כלליים די קבועים (לפחות מבחינה חיצונית אם אני מסתכל על הראי או מצלם את גופי) וגם זה "קבוע" רק לכמה שנים כלומר השינוי החיצוני הוא איטי אבל קיים... השינוי הפנימי הוא מהיר יותר... אז מה? למה אני כותב את זה בכלל ? מי דיבר על שינוי ?

בקיצור תחושה (ומראה) וכמובן האמונה שזה גוף חי וקיים, כלומר סוג של כלי הרכב האורגני החי אשר מכיל את מי שאני שכביכול רוכב בו בעולם... אבל זאת רק אמונה שקשורה לאמונה שאני מישהו שנמצא איפשהו בתוך הראש או בחלקים אחרים בגוף... מממ.... אמונות... עכשיו שכחתי מה הייתה השאלה אז אני חוזר רגע למעלה לבדוק. שניה. אה אוקי, יש תחושות ויש מה שמודע לתחושות, שזה אני, אני מודע לתחושות ומפרש אותן בהגדרות מסוימות... אז איך זה עונה על השאלה של מה הקשר בין הגוף(או זרימת האנרגיה בגוף) כלומר תחושות אלו ואחרות שאני מודע להן, לבין התודעה, כלומר, מה שאני... ואיך הקשר של זה לבין התהליך של התעוררות התודעה אל עצמה... ובכן, לא יודע אם זה עונה על השאלה, אבל הייתי אומר שכל הקשר הוא בלראות לאט לאט שכל התחושות הם מה שמצביע על עצמי, (כן, גנבתי קצת מפרעה, כי הוא מסביר את זה יפה), והתהליך הרוחני לכאורה הוא תהליך של איזשהו היפוך בין ראיה של תחושה מסויימת כאובייקט מסויים ממשי לראיה של אותה תחושה כמשהו שמצביע על עצמי. זה הכל. עד כאן. ותודה לכל המאזינים.

פרעה10

New member
יפה -לאט לאט .הגופ+מינד ,באים...

לידי ביטוי כתחושות .מה שאנחנו באמת ...זו התודעה שמכירה בתחושות הללו שמופיעות מעצמן ...ואין מישהו שחש אותן ...הן פשוט מופיעות מעצמן .בעצירה ....כל שיש הוא להיות בערות לתחושות הללו ...

lightflake

New member
כן, רק שעוד לא הגעתי לראות ש"אין מישהו שחש

אותן" כי עדיין כאן יש אמונה שאני מישהו... מה זה לא מישהו ? הרי כל החיים הייתי בטוח שאני מישהו... חחח... איזה טמטום זה... אני מרגיש שאני מתפרק ומתאדה והופך לצחוק אחד גדול

פרעה10

New member
מישהו הזה -זה אמונה במחשבה ...

תהיה כל הזמן באמת ...בערות בתחושות ..זה כל מה שיש ....להיות בטבע האמיתי שלנו ...מה שלא נולד ולא ימות מה שאין לו לא התחלה ולא סוף ..הסטטי שמכיל את הדינמי

ינוקא1

New member
אתה מישהו.

ואתה עצמך ראית זאת בעבר - כאשר חווית את עצמך כ"נקודה".

אצל קסטנדה זו נקראת "נקודת המאסף" - זוהי בעצם הנקודה שבה מתרחשת התפיסה.

אם היא ממוקמת במקום מסוים , אתה תתפוס את העולם ואת עצמך בצורה מסוימת.
אם היא ממוקמת במקום אחר , אתה תתפוס את עצמך ואת העולם בצורה אחרת.

כל מי שאתה זה רק תפיסה - רק הנקודה הזו.

אבל זה מישהו.

כי ללא תפיסה , אין חוויה.
כולל לא החוויה של ה"כלום".

ינוקא1

New member
הנקודה זה תפיסה.

תפיסה יכולה להיות של רעיון , תחושה , ואפילו של כלום ללא רעיון הוא תחושה.

אבל זה כל מי שאתה :

נקודה של תפיסה.

ינוקא1

New member
תיקון :

תפיסה יכולה להיות של רעיון , תחושה , ואפילו של כלום ללא רעיון או תחושה.

lightflake

New member
כלומר... שאין עם מי לדבר

"נקודה של תפישה" זה עוד רעיון או תחושה שמשהו מודע אליו
(ממש כמו כל דבר אחר ביקום)
לא נראה לי שקלטת את ה"נקודה" הזאת... אתה ממשיך בקדחתנות לחפש רעיון כלשהו שיהיה *אמיתי*, תיאוריה שתהיה *נכונה*, אבל לא על זה מדובר כאן... אז אין לי מה להוסיף לדיון מולך ...
קח את זה בקלות חבר, תמיד יש בפניך את האופציה לקרוא על מנת להבין ולא רק לקרוא על מנת להגיב (ותודה לפייסבוק של הקוסמת)

ינוקא1

New member
ואולי ....

זה אתה שמעדיף להתעלם ממה שאתה בעצמך חווית כדי להתאים לאיזשהו מודל דמיוני ?

"נקודה של תפיסה" זה עוד איזשהו רעיון שמישהו מודע אליו - נכון.

וזה מי שאתה וזהו.
כי בלי תפיסה אין חוויה.
וגם הכלום הוא חוויה.

זה הכל.

אף אחד לא תפס מעולם שום דבר (כולל לא את הכלום) בלי "נקודה של תפיסה".

lightflake

New member
טוב אז תודה, אז עכשיו אני יודע מי אני...

נקודה של תפיסה

זה מה שאני!
זהו זה, נגמר החיפוש
אני נקודה של תפישה
אז תזהרו שאני לא אתפוס אתכם...

ינוקא1

New member
במלוא הרצינות

אם הבנת זאת , החיפוש אחר החופש רק מתחיל.

(ואני אישית משוכנע כי דון חואן היה קיים , בגלל הגאוניות בהגדרות כמו זו של "נקודת המאסף" הנמצאות אצל קסטנדה - "נקודת המאסף" זוהי למשל הגדרה מדויקת ופשוטה מאין כמותה שמתאימה לחוויה כמו כפפה ליד).

lightflake

New member
אמרתי שבטוח...

כל עוד אתה מאמין שאתה הגדרה מסויימת/רעיון מסוים/תחושה מסויימת

אז החיפוש עוד לא התחיל

הפעם אני מסכים איתך במאה אחוז

ינוקא1

New member
אתה תפיסה.

התפיסה היא הכלי להכיל בו רעיון \ תחושה \ הגדרה.

אך אינך הרעיון \ התחושה \ ההגדרה עצמם.

ומצד שני בלי תפיסה אינך יכול להיות מודע. גם לא ל"כלום".

למעלה