המתנחלים הגזימו

E טי

New member
"מתון בעניין ההתנתקות"

ממש מזל, אתה היית רק "מתון" בעניין ההחלטה לגרש אנשים מבתיהם! רק "מתון" בביצוע פשע נגד האנושות! רק "מתון" בהריסת קהילות! עקב חציית הקווים האדומים שלכם, למתנחלים יש כל זכות למחות בכל דרך שיבחרו!!! כולי מלא כעס כעת!

DrizztD

New member
הם לועגים לשואה

בכך שאנשים לובשים טלאי כתום הם לועגים לשואה. מצבם אינו קרוב אפילו למה שהיה בשואה ואי אפשר להשוות את המצב כיום לאז. בשואה הנאצים רצחו יהודים! גירשו ובזזו. שרון מעביר אנשים ממקום אחד ונותן להם פיצויים כדי שיוכלו לגור במקום אחר. מי שתומך בפעולה זו(לבישת טלאי כתום) עוזר למכחישי שואה ולנאו-נאצים. שרון אינו עושה דבר המנוגד לחוק או נגד זכויות אדם! ואם מישהו חושב אחרת שילך לבג"צ אבל לא ילעג לאנשים שסבלו כל כך הרבה. אסף מתא ת"א

נכון אסף מתל אביב אתה צודק

אני לא יכול לראות אותם עם הכוכב הכתום הזה אנחנוט נותנים להם מקום מגורים וכסף כמו כן גם לא נרצח אותם הם יהיו כמו כל ישראלי אחר זה מרגיז אותי לראות אותם עם הטלאי הזה

הצד האחר

גם אני חושב שיש צורך בפינוי, אבל מי מכם באמת שם את עצמו במקומם ? יש אנשים שלפני 20 שנה בנו לעצמם בית באחד הישובים בעזה או בשומרון, כי המחירים היו נוחים והם רצו מקום שקט ורחוק מכל הצרות, ועכשיו פתאום הממשלה מחליטה שלא נראה להם שהם גרים שם ואם הם לא עוזבים את הבית שלהם עד תאריך מסויים יאסרו אותם או יקנסו אותם. איך הייתם מרגישים אם היה מגיע מכתב הביתה שאומר שאתם חייבים לעזוב את הבית עד תאריך מסויים ? זכותם להלחם בממשלה נגד ההחלטה, זה לגיטימי וזה חוקי. אבל ברגע שהם מתחילים לפעול בניגוד לחוק מתחילה הבעיה. השגריר.

אני תומך נלהב בפינוי

אני לא הייתי מגיע למצב כזה מפני שלא הייתי הולך להתגורר באזור לא חוקי אך אם הייתי שם הייתי מתפנה מרצון

מצטער לאכזב אותך!!

ההתנחלויות הן חוקיות לגמרי. כל אחד מהתושבים קנה את האדמה שעליה בנה את הבית מהממשלה, והיא גם עודדה את הרחבת ההתנחלויות. בדיוק כמו שעכשיו מעודדים להתגורר בנגב. זה היה ועדיין חוקי להתגורר בשטחים. שטחים שישראל כבשה ממצרים וירדן תוך כדי מלחמת ששת הימים, כאשר מצרים וירדן ויתרו על רצועת עזה ויש"ע בהתאמה בזמן הסכמי השלום.

לאסף מתל אביב שלום

עקרונית שנינו ב' ההתנתקות ישראל כבשה את השטחים באופן אכזרי ולכן מבחינת מוסר זה לא חוקי

DrizztD

New member
אופן אכזרי?

לא זכור לי שציינתי שאני בעד ההיתנתקות, כי זה לא רלוונטי (למרות שכן אני תומך בה). כל מה שכתבתי אינו דעה פוליטית, אלה כעס כלפי מי שמזלזל בשואה, וגם בתגובה מאוחרת יותר אמרתי שפעולת הממשלה חוקית, וזו עדין אינה דעה פוליטית. אני לא חושב ש "ישראל כבשה את השטחים באופן אכזרי", זו הייתה מלחמה(ששת הימים) והשטחים שהיו מעבר לקו הירוק היו במדינות אויב בהן נלחמנו. אני בעד היתנתקות אבל אני לא חושב שהכיבוש היה דבר "אכזרי". דרך אגב כתבת "ולכן מבחינת מוסר זה לא חוקי" רק רציתי להעיר שלא חוקי- משמעותו מנוגד לחוק, דבר יכול להיות לא מוסרי אבל זה אינו אומר שהוא "לא חוקי". אסף מתא ת"א

הכיבוש היה אכזרי

ישראל כבשה באכזריות שטחים אשר אינם שייכים לה כבר אימפריות רבות נפלו ובצדק ואם ישראל תשאר בשטחים קיים סיכוי שתסיים כמו כל אימפריה שקדמה לה כיבוש=אכזריות ומונע שלום

כן זאת הדרך הטובה ביותר

אסור לקחת שטחים אשר לא שייכים לנו עלינו להחזיר את עזה הגדה המערבית וכמובן את מזרח ירושלים

asafz8

New member
ואת..

יהודה ושומרון? הגולן? הגליל המערבי?? חברנו, ים מנהל הפורום ייאלץ לעבור דירה? הוגן? לא! זה לא למטרת שלום!! 6 מיליון אנשים לא יכולים לחיות בחצי ממה שיש לנו עכשיו!!!!!!!!!!

לפעמים צריך לוותר למען השלום

ים יוכל להשאר במקום מגוריו אבל נפנה את הגדה המערבית ורמת הגולן המתנחלים האלו לא שונים מאלו של עזה כולם כבשו באכזריות השטחים מידי הפלסטינים

asafz8

New member
אני נאלץ לחלוק עליך..

צריך לוותר למען השלום אך מצד שני לא בהגזמה ובקיצוניות. הוויתור הגדול הוא למעשה תכנית ההתנתקות.. אתה לא יכול לפנות חצי מדינה בטענה ששטחים אלו שייכים לערבים שאגב, רמת הגולן שייכת לסוריה. "כבשו באכזריות" - מה לעשות מלחמות הן לא משהו נעים ולכן הן אכזריות. כל מלחמות ישראל פרצו כי לא הייתה לנו ברירה מאחר וכל אותן המדינות שכבשנו חלקים מהם "באכזריות" התקיפו אותנו . הכיבוש היחידי האזרי של מדינת ישראל היה בדרום לבנון אך לא הייתה לנו ברירה. מה שכן היה אכזרי בכיבוש הזה שהפקרנו את הצדלניקים - אהוד ברק איש מאוד "חכם" .

DrizztD

New member
אני מסכים איתך אסף

לא צריך לפנות את השטחים שכבשנו מאז 48, היינו במלחמה שהם התחילו בה ואין שום סיבה שניתן להם "פרס" על זה שהם תקפו אותנו. בכל מקרה בקשר לעזה אני לא חושב שצריך לצאת משם בגלל שזה כיבוש "אכזרי", אלה מכוון שחיילים רבים מתים שם וקשה להגן שם על התושבים. אסף מתא ת"א

asafz8

New member
100%

ומאותה סיבה בדיוק יצאנו מלבנון יותר נכון ברחנו בין - לילה אהוד ברק פשוט החליט לצאת משם מיידית מרצועת הביטחון ללא כל התייעצות עם ממשלתו או עם שר הבטחון אה כן הוא היה גם ראש ממשלה כושל וגם שר בטחון כושל - חכם מאוד.. לפניו היה שר ביטחון יותר גרוע יציק מרדכי האנס צעירות ממש ממשלה חכמה. שרון יוצא מיש"ע (יהודה שומרון ועזה) בכדי להגן על חיילים ואזרחים וכמו כן בונה חייץ.. לא צריכים להיות יותר מדיי "יפי נפש" ולצאת גם מרמת הגולן ומהגליל המערבי שבעבר היה ביידי הסורים והלבנונים. אתה יודע שבמלחמת העצמאות כבשנו גם את הנגב אולי נחזיר גם אותו ונסתפק בקצת ממישור החוף לא לא לא יש לי רעיון יותר טוב, בואו נגור כולנו בת"א??? אני לא ימני קיצוני אני ימני מתון אך נראה לי שהכי הרבה שאנחנו יכולים לתת לערבים זה רק יהודה שומרון ועזה, את הגולן והגליל המערבי אסור לתת . שבוע טוב, אסף

E טי

New member
צודק, הכיבוש אכזרי!

ולכן, ארה"ב, שכבשה באכזריות את האדמות מהאינדיאנים מחוייבת להחזיר את שטחיה ולפנות את אזרחיה! יוחזרו השבטים גרמניים חזרה לאפריקה!! יחזיר האדם את השכל שלקח באכזריות ויחזור להיות קוף!!!

asafz8

New member
...

את זה החרדים כבר עשו.. חחח סתם סתם איטי אל תתעצבן.. בצחוק...

DrizztD

New member
אתה שוכח חלק מאוד חשוב!

הפיצויים! לא זורקים את המתנחלים מהבתים שלהם לרחוב! נותנים להם פיצויים כדי שיוכלו לקנות שטח מגוורים במקום אחר! זה אומנם לגיטימי וחוקי להתנגד(לא להלחם!) לממשלה, אך זה לא לגיטימי (זה אומנם חוקי) ללכת עם טלאי כתום. בנוסף מתנחלים מאיימים להשתמש בכוח כדי לא להתפנות, זה לא חוקי!!! ובטח שלא לגיטימי!!! אם הם חושבים שפעולת הפנוי אינה חוקית, שייפנו לבג"צ! להזכירך הפינוי הינו פעולה דמוקרטית שנעשית ע"י ממשלה דמוקרטית וזו פעולה שרוב העם תומך בה. אסף מתא ת"א

לא שכחתי שום חלק

אמרתי בעצמי שאני נגד לעבור על החוק. אבל האם הייתה מסכים לא לראות יותר בחיים את המקום שבו אתה חיי תמורת הכסף שהדירה שלך שווה ? האם בכלל אפשר לקנות דירה אחרת מהכסף שיתנו להם שאיכשהו משתווה למה שיש להם שם ? לכם הריי לא אכפת אם הם יסתדרו במקום החדש, אם ימצאו עבודה, אם הילדים יתאקלמו וכו'... לגור בשטחים פעם היה מאוד אטרקטיבי...

למעלה