סיפור קטן
אתמול הייתי בדיון עם ראש העיר פורר ברחובות, על הנושא האם הנסיעה לפולין של תלמידים מוצדקת, כי היא נסיעה מטעם זיכרון או מטעם טיול חברותי, אותו ניתן לחסוך ולעשות בארץ במוזיאונים השונים. בפתיחת הדיון, הועלתה השאלה האם הטלאי הכתום היא מחאה לגיטימית. בקהל היו מעל 50 איש שהיו ניצולי שואה, ואף לא אחד כולל מנחי האירוע וראש העיר לא הסכימו עם הנושא, למרות שבקהל ובקרב המנחים היו אנשים שתומכים מאוד בהתנגדות להתנתקות. כמו שחברי ליאור אמר, אני לא חושב שקיימים מילים לתאר את מה שאתם עושים, השואה הייתה אחד מהדברים הנוראים ביותר באנושות, ולומר שהפינוי של ביתכם, כאשר אתם עוברים לבית חדש, עם כל הדברים שלכם, כשאף אחד מכם לא נפגע, ולא נפצע. אתם מפונים על ידי ילדים בגיל שלי, חיילים שרק התגייסו, שאותם אתם מדמים לנאצים. הם לא נאצים שמכוונים אליכם אקדחים, שבאים להפריד בינכם לבין ילדכם, ולקחת אתכם למחנות העבודה, הריכוז וההשמדה. אין לדעתי שום מקום, להשוות בין התהליך שאותו אתם חווים, ואני לא בא להגיד אם הוא מוצדק או לא, אבל דרך המחאה שלכם היא אחת מהדרכים הכי שגויות שיכולתם לבחור. לקחת דבר, כמו רצח של שישה יהודים, שלבשו את הטלאי כחלק מהיותם יהודים, שצריך לבודד מהחברה, שיש להרוג ולהשמיד, לקחת ילדים, תינוקות ומבוגרים, למשרפות ולתאי הגזים, דבר זה אינו המקרה שלכם. אתם טוענים שלבישת הטלאי מסמלת גאווה ציונית, אך המקרה כאן הוא ההפך, אתם מעלים בחזרה נושא כאוב, פצע שעדיין לא התאחה ואתם פותחים אותו מחדש. כמו כן, אם תנסו להסתכל על זה במבט של מישהו שגר בחו"ל, אם יהודים מתייחסים בזלזול כזה ובחוסר כבוד לשואה, מה מונע ממנו להתייחס לשואה באותה הצורה, כל מה שאתם עושים זה נותנים יותר לגיטימציה לאנטישמיות ולזלוז וחוסר ההתייחסות לשואה. לכן לסיום, אני חושב שכל סימפטיה שהייתה בקרב העם או בקרבי אליכם ולבעיותיכם נעלמה, כל מה שאתם הוכחתם, זה שאתם תעשו הכול למען תשומת לב, אתם מוכנים להשתמש בכל אמצעי כדי למנוע את פינויכם, גם אם אמצעי זה פוגע באנשים שעברו גיהנום ושרדו, אתם מוכנים להשוות את עצמכם לאותם אנשים, למרות שאתם במצב שונה, בו אתם לא מפונים על ידי אויבים, אתם לא הולכים כצאן לטבח, וכל מה שקורה לכם זה מעבר מיקום מנקודה אחת לשנייה, ללא שום פגיעה גופנית בכם, אולי רק פגיעה רגשית, שאולי מוצדקת ואולי לא. ישנם המון דרכים ואמצעים לפנות לתקשורת ולכך שישימו לב למטרה שלכם, אך אתם בחרתם את הדרך היחידה השגויה, ואני רק מקווה שתפסיקו עם הנושא בזמן הקרוב.