המתנה

nehtab

New member
המתנה../images/Emo141.gif

המתנה כבר זמן לא מועט עבר מאז שפגש בה לראשונה. זהו, הוא החליט. הוא מצא את בחירת ליבו, הוא בטוח בכך. היא האדם היקר לו ביותר. עכשיו כל שנשאר זה רק לקנות טבעת, לפתוח את הקופסא ולומר: "התנשאי לי?"... . אך לא סתם טבעת הוא רוצה, הוא רוצה טבעת מיוחדת במינה, טבעת אשר עין לא ראתה, טבעת אשר ודאי תעלה הון תועפות. הוא ידע שכדי להשיג את מבוקשו הוא יאלץ לטרוח ולעמול רבות, אבל למען אהובתו הוא מוכן לעשות הכל. וכך החל לכתת את רגליו מעבודה לעבודה, עובד פה, עובד שם. אוסף עוד שקל ועוד שקל. מקמץ כל אגורה, לא מוציא שום שקל שלא לאותה מטרה, לא גלידה, לא דלק וגם לא תיקון פנצ'ר. הכל למטרה אחת ויחידה- טבעת החלומות לאהובתו. וכך לאחר זמן לא מועט כאשר כבר היה בידו סכום כסף מכובד, הוא התחיל לעבור מחנות לחנות. לחנויות התכשיטים המובחרות ביותר הוא הלך. הסתכל, התבונן, לא הייתה טבעת שעליה הוא לא העיף את מבטו. טבעות רבות נוצצות ומדהימות הוא ראה, אך אף אחת לא ענתה על דרישתו. הוא רצה טבעת הכי מיוחדת, הכי יפה, הכי מדהימה למען אהובתו. וכך לאחר מסע חיפושים מתיש ומעייף הגיע לחנות מבין המובחרות שבארץ, מגש הטבעות הונח לפניו ולפתע קלטה עינו את הטבעת אותה חיפש. טבעת זוהרת להפליא, משובצת יהלומים, טבעת אשר עין לא ראתה. נפעם ומאושר הוא החזיק בטבעת ושאל למחירה. רק שמע את הסכום וכמעט שהתעלף, "כל כך יקר?!" שאל בפליאה. אכן כן, מה לעשות. 'אקח הלוואה ואיכשהו אסתדר' חשב בליבו. וכך קנה את הטבעת ויצא מהחנות זורח מאושר תוך שהוא שומר על הטבעת כעל בבת עינו. ואז הגיע היום המיוחל, היום לו ציפה רבות כל כך.... דרוך כולו הוא עמד מולה, התכופף והוציא את קופסת הטבעת מכיסו, בקול נרגש הוא אמר: "התנשאי לי?!", ובדריכות רבה פתח את הקופסא. היא הסתכלה בטבעת, הוציאה אותה מהקופסא, החזיקה בה ובקול בוטה ורם אמרה: "איכס! טבעת כזו מכוערת אתה נותן לי?!" והשליכה את הטבעת ארצה.... אחים יקרים! קיבלנו מתנה יקרה כל כך. קיבלנו את השבת מאת ריבונו של עולם. אמר הקדוש ברוך הוא: "מתנה יש לי בבית גנזי, שבת שמה". האם נהייה חלילה כמו אותה בחורה אשר ברגע אחד השליכה את אותה מתנה יקרה?! האם זו תהייה הכרת הטוב שלנו כלפי ריבונו של עולם שאוהב אותנו ורוצה בטובתנו?! שבת זהו החוט המקשר בינינו לבין ריבונו של עולם. שבת זוהי האות והסימן לבריאת העולם. ברגע שיהודי שומר שבת הוא בעצם מכריז שהוא מאמין בבורא עולם, מאמין שיש אדון לעולם ובעצם הוא מראה על הקשר בינו לבין אלוקים. אך אם חלילה יהודי אינו שומר שבת ומחללה הרי שאז הוא מנתק את החוט המקשר בינו לבין בורא עולם, החוט המרכזי, יסוד האדם, הוא בעצם מראה שאינו מאמין בבורא עולם חלילה, אינו חש בהכרת הטוב כלפיו על כל החסדים שעושה עימו. הוא בעצם קוטע ומנתק את החוט המרכזי, חוט השדרה, החוט שבלעדיו אין בסיס ויכולת התייצבות. בואו נראה לריבונו של עולם שאנחנו אוהבים אותו ומאמינים בו באמונה שלמה. נזכור- שבת סגולה יקרה להינצל מכל צרה!. בואו וניתן סוף סוף מנוחה לנפש. הדלקת נרות, קידוש, תפילה בבית הכנסת, זמירות שבת, איסור עשיית מלאכה, פרשת שבוע. כמה נחת רוח זה יעשה לריבונו של עולם ואיזו זכות עצומה זה יהיה להמליץ טוב בעדך ובעד כל עם ישראל. "יותר מששמרו ישראל על השבת, השבת שמרה עליהם". שבת- שלום! 

Sashka7

New member
ואי סיפור יפה אבל

מוסר ההשכל ממש לא!!! מה לעזאזל הקשר????? תהיה בריא!

nehtab

New member
יש קשר.

כי בעצם הקדוש ברוך הוא נתן לנו מתנה יקרה- השבת, ולצערנו יש אנשים שלא מעריכים את המתנה הזו ובעצם מתנהגים כמו אותה בחורה שזרקה את המתנה. ה' עושה לנו כל כך הרבה דברים טובים. אף פעם לא נצליח להחזיר לו על כל הטוב שנתן לנו בחסדו ואפילו שלא מגיע לנו, אפילו טיפה לא נצליח. אז לפחות נשמור את מה שהוא מצווה אותנו וגם הציויים האלו הם לטובתנו.

Sashka7

New member
אני לא חושבת שאני יכולה

להסכים איתך. את מאמינה באלוהים ולכן את חושבת שהוא נתן את השבת במתנה לנו, אבל יש כאן אנשים שלא חושבים כמוך- אני למשל לא מאמינה באלוהים ובשום קשר איתו. חוצמזה אם כבר מדברים, אפשר להעריך את השבת בדרכים אחרות- כל אחד והדרך שלו, למשל זהו יום חופש ולכן אני נחה ביום הזה.

nehtab

New member
ה' הוא אבא שלנו משגיח על כל יהודי

יש השגחה פרטית על כל יהודי באשר הוא, ה' שומר על כל דרכינו ונמצא איתנו כל מקום ויודע מה אנחנו חושבים. אומרים לדוגמא שאפילו כשאדם נמצא בחדרי חדרים עליו להיות בצניעות כי ה' נמצא בכל מקום ורואה אותו. אנחנו צריכים לדעת שכל דבר שיש לנו הוא מריבונו של עולם. אומר ר' נחמן מברסלב- אפילו עשב שעף ברוח ה' מחליט לאן הוא ינוע. בעצם כל דבר הוא מאת הקדוש ברוך הוא. ולכן ברגע שאנחנו מבינים זאת אז יהיה לנו קשר עם ריבונו של עולם שהוא זה שברא אותנו ומכוון את צעדינו. יש ספרים שלמים שמוכיחים בהוכחות חותכות את מציאות אלוקים. ה' אוהב כל יהודי אהבה עצומה וגדולה ומשגיח על כל יהודי בהשגחה פרטית. הוא אבא שלנו ואנחנו זכינו להיות בניו. בעצם אנחנו צריכים להבין שכל דבר שידש לנו, אם סזה חוכמה, יופי, כישרון, וכל דבר טוב שיש לנו- הכל זה מריבונו של עולם. בלי אלוקים אנחנו אפס. ה' הוא המרכז. כשאדם מצליח במשהו זה משמים. הכל משמים (חוץ מהבחירה אם לחטוא או לא). וגם כשמישהו אחר מטיב איתי הוא בעצם השליח של ה' וזה מה'. ואחרי שאנחנו רואים כמה חסדים ה' עושה איתנו- נותן לנו אוכל, בגדים, מקום לישון, חיים, משפחה, חברים, שכל, שלמות איברים, היכולת לזוז, לנשום, כל הדברים ששנראים לנו ברורים מאליו אבל בעצם זה לא ברור מאליו, וכל זה כשלא מגיע לנו כלום ואנחנו לא ראוים לכך. ואפילו על קצת לא נוכל להחזיר טובה לה'. אז לפחות עלינו לשמור את מצוותיו ולקיים את מה שאמר לנו לעשות.

omerlich

New member
וכי איפה ה' היה?

בין 39-45 כ6 מיליון יהודים נרצחו?! יהודים שרובם היו מיליון וחצי ילדים שעוד בקושי ידעו דבר על העולם!

תמיר1991

New member
הוא פשוט לא היה...../images/Emo4.gif

אני לא מאמין באלוהים כי הייתה שואה. תתווכחו איתי כמה שתרצו, "אלוהים" לא הורג שליש מעמו. תמיר.

nehtab

New member
ה' עושה הכל מתוך אהבתו אותנו

נאמר "חושך שבטו שונא בנו". אנחנו הבנים של ה' והוא חפץ בטובתנו ולפעמים בליצ ברירה ה' מגיע למסקנה שצריך לעשות משהו מסוים למרות שזה כואב. כמו שאבא נותן להבנו מכה כדי לחנך אותו. קודם כל אנחנו צריכים לזכור שה' הוא אח אמונ ואין עוול, צדיק וישר הוא, כל מעשיו ישרים ונכוחים. גם כאשר קורים לנו דברים שאנחנו לא מבינים למה הם קרו אנחנו צריכים לדעת ששום דבר לא קורה סתם. נאמר שה' לא חפץ המות הרשע כי אם בשובו מרשעו וחיה. קראתי בספרו של הרב לאו שניצל מהשואה שבעצם כאשר הכל ברור לנו והכל חלק אז קל לעבוד את ה', האמונה נבחנת באפילה, כאשר יש קשיים, אז האמונה של יהודי נבחנת בחוזקה. (לגבי השואה- יתכן גם שחלק זה גילגולי נשמות וכדומה) הקדוש ברוך הוא אוהב כל יהודי אהבה עצומה ורוצה רק בטובתנו. יש מקרים שאנחנו לא מבינים למה דברים קרו. אבל עלינו לזכור שיש דברים שהם מעבר להבנתנו, שלא נודעים לנו. שמעתי פעם משהו יפה- שאם היו נותנים לאדם את היכולת לבחור באיזה מצב הוא רוצה היות ויחד עם זה את היכולת לדעת כל דבר, לדעת הכל הכל, מה יקרה בעתיד, מה קורה בשמים, במקומות אחרים וכו', אז אותו אדם היה בוחר בדיוק במצב שהוא נמצא עכשיו כי הוא היה מבין שזה מה שטוב בשבילו. זה בעצם כמו מנתח שחותך בבשר החי עם סכין, הרי בעצם הוא לוקחל סכין וחותך בגוף, זה נראה נורא! אבל זה בדיוק ההבדל, שהכוונה של המנתח היא טובה וגם התוצאה עצמה היא חיובית. וככה גם במקרה הזה- כאשר ה' עושה משהו מסויים זה כי הוא מבין שזה המצב שצריך להיות וזה מה שטוב בשביל אותו אדם. פעם שאלו את רבי זושא שהיה אדם מדוכא ביסורים ומלא צרות- "נאמר במשנה שחייב אדם לברך על הרעה כשם שמברכים על הטובה, לקבל את הרעה מתוך שימחה וחדוות הלב. אבל איך אפשר לקיים את זה, א5יך אפשר לשמוח על משהו רע שקורה לי?" רבי זושא שמע ואז אמר בפליאה: "יש רע בעולם?!". רבי זושא בעצם הבין שכל דבר שה' עושה הוא לטובה והמצב שבו אדם נמצא זה המצב שצריך להיות.

Sashka7

New member
מצטרפת לשאלה... והאם את באמת מאמינה

בזה או שאת סתם שוטפת אותנו...??

nehtab

New member
אני באמת מאמינה בזה, כי זוהי האמת.

אמת יש רק אחת, ואת האמת אי אפשר לשנות. זוהי האמת ואין לי ספק בכך. מי שמאמין באמת- זכה. מי שלא מאמין- מפסיד מאוד, וזה עצוב לי שלא כולם מאמינים. הדברים שכתבתי זה לא דברים שכתבתי מעצמי חלילה, אלא דברים שעברו במסורת במשך שנים ומי שאמר אותם זה רבנים חכמים רמי מעלה, שרבים מהם עם רוח הקודש. אנשים שרבים נושעו בתפילתם, שהיו יודעים מה קורה בעולמות העליונים, אם רצו לדעת משהו אז עשו שאלת חלום ונגלה להם הדבר, ועוד הרבה הרבה דברים נפלאים שמעידים על גדולתם. אין שום סיכוי בעולם שהם יגיגו חלילה סתם דברים לא נכונים, הם לא יקומו ביוןם בהיר וימציאו משהו חלילה. הם אומרים את האמת, דברים מבוסיים עם הוכחות. זוהי אמת לאמיתה!!

nehtab

New member
חס וחלילה

זו אינה שטיפת מוח חלילה, זו האמת. תראה, הדברים שאני אומרת זה לא דברים שסתם איזה מישהו אמר אותם, אלא זה דברים שעברו במסורת מדור לדור במשך שנים. . יש אדם בשם שרון נחשוני שלפני כמה שנים הוא מת מוות קליני והוא מספר שכשהוא היה בשמים ועשו לו דין וחשבון על מעשיו אז הוא ראה שם את הרב כדורי, הרב בצרי, הרב יורם אברג'יל והרב מרדכי אליהו והם היו שם לסנגר אליו. ואלה רבנים שחיים!! (חוץ מהרב כדורי זצ"ל שלצערנו נפטר אבל כשזה קרה הוא היה חי). וזה מראה על הגדולה והמעלה של הרבנים הללו. מה בעצם אני מנסה להגיד? אומרים שיש ירידת הדורות כלומר שפעם האנשים היו יותר צדיקים.ואם יש ירידת הדורות, אז רק תנסה לקלוט איזו גדולה יש לרבנים שהיו בעבר. והם בטוח לא יגידו סתם משהו ויש להם רוח הקודש, והם אומרים שכל מה שה' עושה זה לטובה ואם הם אומרים אז זה בחלט סיבה סיבה טובה להאמין להם ואפילו חובה. זה אנשים שכל מילה שהם מוציאים מהפה היא שקולה וברור וודאי שהם לא סתם ימציאו דברים חלילה אלא כל דבריהם על סמך דברים מוצקים והוכחות. העתקתי את מה שכתב הרב שלמה אבינר: "...לכן כאשר אנו רואים דבר רע, יש לדעת שהוא לטובה. רע הוא בהווה, אך לטובה הוא בעתיד, גם אם איננו מבינים כיצד. שהרי ריבונו של עולם אוהב אותנו תמיד, "אהבת עולם אהבתנו", "אוהב את עמו ישראל"... ". ועלינו לברך על הרעה כשם שמברכים על הטובה, לברך עליה מתוך שימחה וחדוות הלב.

nehtab

New member
ה' הוא אל אמונה, צדיק וישר.

קודם כל אנחנו צריכים לזכור שה' הוא אח אמונ ואין עוול, צדיק וישר הוא, כל מעשיו ישרים ונכוחים. גם כאשר קורים לנו דברים שאנחנו לא מבינים למה הם קרו אנחנו צריכים לדעת ששום דבר לא קורה סתם. נאמר שה' לא חפץ המות הרשע כי אם בשובו מרשעו וחיה. קראתי בספרו של הרב לאו שניצל מהשואה שבעצם כאשר הכל ברור לנו והכל חלק אז קל לעבוד את ה', האמונה נבחנת באפילה, כאשר יש קשיים, אז האמונה של יהודי נבחנת בחוזקה. (לגבי השואה- יתכן גם שחלק זה גילגולי נשמות וכדומה) הקדוש ברוך הוא אוהב כל יהודי אהבה עצומה ורוצה רק בטובתנו. יש מקרים שאנחנו לא מבינים למה דברים קרו. אבל עלינו לזכור שיש דברים שהם מעבר להבנתנו, שלא נודעים לנו. שמעתי פעם משהו יפה- שאם היו נותנים לאדם את היכולת לבחור באיזה מצב הוא רוצה היות ויחד עם זה את היכולת לדעת כל דבר, לדעת הכל הכל, מה יקרה בעתיד, מה קורה בשמים, במקומות אחרים וכו', אז אותו אדם היה בוחר בדיוק במצב שהוא נמצא עכשיו כי הוא היה מבין שזה מה שטוב בשבילו. זה בעצם כמו מנתח שחותך בבשר החי עם סכין, הרי בעצם הוא לוקחל סכין וחותך בגוף, זה נראה נורא! אבל זה בדיוק ההבדל, שהכוונה של המנתח היא טובה וגם התוצאה עצמה היא חיובית. וככה גם במקרה הזה- כאשר ה' עושה משהו מסויים זה כי הוא מבין שזה המצב שצריך להיות וזה מה שטוב בשביל אותו אדם. פעם שאלו את רבי זושא שהיה אדם מדוכא ביסורים ומלא צרות- "נאמר במשנה שחייב אדם לברך על הרעה כשם שמברכים על הטובה, לקבל את הרעה מתוך שימחה וחדוות הלב. אבל איך אפשר לקיים את זה, א5יך אפשר לשמוח על משהו רע שקורה לי?" רבי זושא שמע ואז אמר בפליאה: "יש רע בעולם?!". רבי זושא בעצם הבין שכל דבר שה' עושה הוא לטובה והמצב שבו אדם נמצא זה המצב שצריך להיות.

nehtab

New member
../images/Emo13.gif

אנחנו צריכים לדעת שכל דבר שיש לנו הוא מריבונו של עולם. אומר ר' נחמן מברסלב- אפילו עשב שעף ברוח ה' מחליט לאן הוא ינוע. בעצם כל דבר הוא מאת הקדוש ברוך הוא. ולכן ברגע שאנחנו מבינים זאת אז יהיה לנו קשר עם ריבונו של עולם שהוא זה שברא אותנו ומכוון את צעדינו. יש ספרים שלמים שמוכיחים בהוכחות חותכות את מציאות אלוקים. ה' אוהב כל יהודי אהבה עצומה וגדולה ומשגיח על כל יהודי בהשגחה פרטית. הוא אבא שלנו ואנחנו זכינו להיות בניו. בעצם אנחנו צריכים להבין שכל דבר שידש לנו, אם סזה חוכמה, יופי, כישרון, וכל דבר טוב שיש לנו- הכל זה מריבונו של עולם. בלי אלוקים אנחנו אפס. ה' הוא המרכז. כשאדם מצליח במשהו זה משמים. הכל משמים (חוץ מהבחירה אם לחטוא או לא). וגם כשמישהו אחר מטיב איתי הוא בעצם השליח של ה' וזה מה'. ואחרי שאנחנו רואים כמה חסדים ה' עושה איתנו- נותן לנו אוכל, בגדים, מקום לישון, חיים, משפחה, חברים, שכל, שלמות איברים, היכולת לזוז, לנשום, כל הדברים ששנראים לנו ברורים מאליו אבל בעצם זה לא ברור מאליו, וכל זה כשלא מגיע לנו כלום ואנחנו לא ראוים לכך. ואפילו על קצת לא נוכל להחזיר טובה לה'. אז לפחות עלינו לשמור את מצוותיו ולקיים את מה שאמר לנו לעשות. יהי רצון שנזכה כולנו לקשר חזק ונזכור בכל רגע את הקדוש ברוך הוא שרואה אותנו ויודע את מחשבותינו. "שיותי ה' לנגדי תמיד כי מימיני בל אמוט", ונזכה להתפלל אליו ולדבר איתו, ונאמר "אלוקים לא משיב ריקם דמעותיה של בת מלך". שבת שלום וכל טוב.

את קוראת לזה ה'

אנחנו קוראים לזה אבולוציה, תעשייה, תורת דארווין והיחסות ובקיצור מדע, משהו עם הסברים הגיוניים ומספקים ולא אוסף של ספרים שמנסים להסביר לי דברים בלי שום ביסוס או הוכחה מוצקה, לא שאני מזלזל ביהדות חס וחלילה.

nehtab

New member
אמונ תמימה ובלי חקירות

קודם כל הספרים שמוכיחים את מציאות אלוקים הם על סמך ביסוסים והוכחות מוצקות. יש ספרים כמו מורה נבוכים, ספר הכוזרי ועוד. אבל באמת האמונה בה' לא צריכה לנבוע מהדברים האלה, לה מהמדע, ולא מהוכחות, אלא האמונה שלנו צריכה להיות אמונה תמימה, אמונה בלי חקירות ושאלות. האמונה הזו עברה במסורת מאב לבן במשך שנים, ומסורת זהו דבר שאי אפשר להכחיש וכמו שכל אבות אבותי האמינו כך גם אני אמשיך להאמין באמונה תמימה ושלמה. ואפילו שנגיד לא היו הוכחות עדיין הייתי ממשיכה להאמין באמונה שלמה. וזה בעצם כמו שתראה זוג, אי אפשר להוכיח שהם אוהבים אחד את השני, אין משהו שלפיו יוכלו להוכיח שיש כאן אהבה. אבל איך הם יודעים בבירור מוחלט שהם אוהבים- הם מרגישים. הם מרגישים את האהבה הזו. אני מרגישה שיש אלוקים, אני מרגישה ברגש חזק ומוצק שיש אלוקים. אני מדברת איתו, מתפללת אליו. הוא אבא שלי ושל כל יהודי ויהוגדי ואני הבת שלו. ואפילו אם מישהו יגיד לי- או שאני הורג אותך או שלא תאמיני באלוקים, אני אעדיף שהוא יהרוג אותי. האמונה של כל יהודי צריכה להיות אמונה תמימה, אמונה שלמה. "תמים תהיה עם ה' אלוקיך". אנחנו מאמינים בני מאמינים, ואין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים"

Sashka7

New member
תראי את מאמינה באלוהים, ואני לא

יכולה להגיד לך שום דבר על זה- זוהי אמונתך, ועל זה חונכת. את מרגישה שהוא קיים ואת מדברת איתו... אני מאמינה בכוחו של כל אדם- אם אדם רוצה להשיג משהו בחיים הוא יעשה הכל כדי להשיג זאת וככה בעצם יתקדם בחיים (ולא ע"י תפילות למישהו שאין הוכחה שהוא קיים). את לא יכולה לבוא ולהגיד ש"כל יהודי צריך להאמין באמונה שלמה"- בדיוק כך אני יכולה לבוא ולהגיד לך תאמיני בעצמך ותעשי הכל כדי להתקדם בחיים בזכות מה שאת! לי אפילו יש הוכחות לכך שתצליחי- אם תשקיעי ותשאפי להגיעה לאנשהו את תגיעי בסופו של דבר. אני לא חשבת שאם תשבי בבית ורק תתפללי לאלוהים תוכלי להשיג משהו בחיים שלך...

nehtab

New member
מה' באים הכוחות של האדם

וברגע אחד ה' יכול לקחת אותם. את צודקת שבן אדם לא יכול לשבת בחיבוק ידיים ולא לפעול. ה' עוזר למי שעוזר לעצמו, וה' רוצה שנעשה השתדלות. זה גם נכון שאין דבר העומד בפני הרצון. שמעתי אפילו על מישהו שהיה חולה בסרטן מהנדירים בעולם, והרופאים אמרו שהסיכויים שלו להינצל הם 5% , כלומר 95% שהוא הולך למות... אבל הבן אדם החליט שהוא יתגבר על זה והוא ייה וישרוד את המחלה ובאמת היום ברוך ה' הוא חי ונושם והוא הצליח להתגבר. אבל הכוחות שהיו לו הם בעצם מריבונו של עולם. זה כל כך חשוב ליע שאנשים ידעו שיש בורא עולם, הרי זה ברור מאליו ואני מאמינה בכך במאה אחוזים. יהודי חייב להאמין בבורא עולם ואם הוא לא מאמין הרי שהוא נחשב חלילה לאפיקורוס, כופר בעיקר ואין לו חלק באלוקי ישראל. אם לדוגמא יהיה אדם שחולה והוא ילך לרופאים הכי טובים ויעשה כל מה שביכולתו כדי לרפא אעצמו, אם ה' יחליט שאותו בן אדם לא ירפא הרי שמאמציו לא יועילו והוא לא ירפא. ה' עושה שהבן אדם יצליח. ה' קבע את זה שמה שאדם חושב זה מה שיהיה. ה' קבע את זה וה' עושה את זה. ואם בן אדם אומר לעצמו שהוא יצליח במשהו מסויים וחושב שזה מה שיהיה אז הוא בעצם גורם כביכול לקדוש ברוך הוא לעשות את זה. כל הרופאים והאנשים הם בעצם שליחים של ה'. ואם חולה נרפא כמובן דשהוא צריך להכיר טובה לרופא אבל עליו לדעת שה' הוא הרופא כל חולים וה' ריפא אותו. אם ה' לא היה רוצה שהוא יתרפא אז הוא לא היה מתרפא. הכוחות של האדם הם מה'. ברגע אחד ה' יכול לקחת את הכוחות האלה. הרי גם מה שנראה לנו ברור מאליו זה בעצם לא ברור מאליו. ראתי אישה שנפצעה בפיגוע והיא אמרה- כמה זמן לקח לה ללמוד להזיז אצבע. אצבע! דבר שלנו נראה כל כך ברטר מאליו. ובעצם הכל ניתן לנו בחסדו יתברך, זה שאדם נושם, חי, פועל, יש לו כוחות. זה מה', הכל ניתן בחסד ה' יתברך. הרי האדם בא מטיפה סרוחה ועתיד לשוב למקום עפר רימה ותולעה. כתוב בתורה על אדם שיש לו הרבה עושר ומציח במעשיו, אדם כזה יכול לשכוח את ריבונו של עולם, ולחשוב כי כוחו ועוצם ידו עשה לו את החייל הזה, אדם כזה הוא בעצם מתגאה וגאווה היא מידה מאוסה ביותר , "תועבת ה' כל גבה לב". עלינו לדעת "וזכרת כי ה' אלוקיך הוא הנותן לך כוח לעשות חיל"

למעלה