המתנה

מאיפה לך שהאדם שאב את כוחו מה'?

הרבה פעמים הרפואה אינה מדייקת מ100% בסיכויי אדם לחיות, אני יכול לספר לך על עוד המון ניסים רפואיים שקרו לאנשים שהרופאים היו בטוחים שאנשים אלה לא ישרדו והם אכן שרדו. שמעתי סיפור מדהים על אישה שנתגלה אצלה סרטן במוח בשלב מתקדם, הרופאים אמרו שאין מה לעשות ואפילו אין טעם לנתח, זה קרה לפני כמה שנים, בעלה החליט לקחת אותה לטיול ארוך סביב העולם לראות המון ארצות, ולאחר שהם חזרו לארץ הסרטן היה כבר בשלבי נסיגה והיא החלימה לאחר פחות מחצי שנה!! נכון, לא לכולם זה קורה והסיכויים שזה יקרה שואפים לאחד למיליון אך אני לא טוען שזה "כוחו של ה'" אלה תאוריה רפואית חדשנית שטוענת שבעזרת גישה חיובית לחיים, אופטימיות, והמון הומור, שמחה וצחוק לחיים אפשר להחלים כמעט מכל מחלה שכן מצב רוח טוב גורום לשחרור הורמונים בעוזרים משמעותית לחיזוק המערכת הזחיסונית ועוזרים למערכת החיסונית של האדם ולתהגבר על מחלות.

nehtab

New member
הכל זה מאת ה'.

אתה צודק שגישה חיובית לחיים היא בעצם מפתח להבריא. אבל ה' קבע שהדבר הזה יהיה ואם ה' יחליט עקב סיבה מסויימת שלאדם כלשהו זה לא יקרה אז זה לא יקרה. יש משפט שאומר ככה "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים". כל דבר שקורה בעולם הזה הכל זה מאת ה' חוץ מהחירה אם לחטוא או לא. ואומרים שלאדם קשה מאוד ובלתי אפשרי להתגבר ל היצר הרע לבד וה' עוזר לאדם להתגבר על היצר הרע. "הבא ליטהר מסייעין אותו". אז אם בדבר הזה שהוא בחירה של האדם, ה' עוזר לו, אז קל וחומר שה' יעזור בשאר הדברים. הענייןהוא שפעם שמעתי שיחה מאישה שהסבירה על דמיון מודרך ושמה שאדם חושב זה מה שיהיה. והיא אפילו אמרה שהיא פעם הלכה למקום שיש שם בנות רווקות בגיל מאוחר ואז היא אמרה להן שכשהן הולכות לפגישה אז שידמיינו שהן עומדות מתחת לחופה, עם שימלת כלה, דוחפות עגלה, וככה ממש להעביר את זה בראש ולדעת שהפגישה הזו הולכת להצליח. ובקיצור- תוך 3 חודשים 13 בנות התארסו! ואותה אישה שאמרה את זה אמרה גם שהכל זה מה'. היא אמרה שבעלה שר מאוד יפה וכשאומרים לו שהוא שר יפה אז הוא אומר- זה לא הקול שלי, זה הקול של ה'. אצלם בבית זה בעצם כלל שהכל זה מה'. היא סיפרה שפעם היא ראתה את הבת שלה הקטנה עומדת מול המראה והבת ראתה איך שהיא נהייתה גבוהה ואז היא אמרה ככה לעצמה "ווי, איך ה' רומם והגביה אותי". בעצם ילדה קטנה מבינה וזה ברור לה שהכל זה מה'. וככה גם בעניין הזה. מי כיוון שאותו אדם ידע שמה שהוא חושב זה מה שיהיה? מי כיוון שהוא יצליח לחשוב ולדמיין דברים טובים? הכל זה מה'. ברגע שאדם חושב משהו מסויים הוא בעצם גורם כביכול לה' לעשות את זה. אין מקרה בעולם והאדם צריך לדעת תמיד שריבנו של עולם הוא מסובב הסיבות והכל זה מננו. הרי זה כמו שאם אדם חוטא אז הוא יצטרך לקבל עונש. מי העניש אותו? ה'. אבל מי גרם לכך? האדם. כשאדם חושב משהו מסויים הוא בעצם גורם לה' לעשות את זה. כמובן שאם ה' יחליט לא לעשות זאת אז הוא לא יעשה. ככה אני מבינה את זה. מה שאני אומרת זה לא משהו מעצמי. זה כלל שאנשים גדולים וחכמים אמרו. רבנים בעלי רמה גבוהה, אנשים שיש להם רוח הקודש וידע רב בתורה ובהלכה. הרמב"ן גם אמר כלל זה שהכל משמים. וזה כלל חשוב ביהדות שיהודי צריך ללכת איתו. אומרים ש"אין אדם נוקף אצבע מלמטה אם לא גוזרים עליו מלמעלה." הכל זה משמים.

../images/Emo5.gif

עם ה"אמונה התמימה" שלך באלוהים לא תגיעי רחוק חוץ מאשר לבית הכנסת הקרוב לביתך

nehtab

New member
תראה,

אמת יש רק אחת ואת האמת אי אפשר לשנות. אין לי ספק בכך שזו האמת, זהו דבר שעבר במשך אלפי שנים במסורת בכל דור ודור. עצוב לי שלא כולם מכירים באמת ואני מקווה שבעזרת ה' כולם ידעו מהי האמת, בקרוב. אמן. כשאדם מאמין באמת אז לא משנה מה יהיה הוא ימשיך להאמין בה. אני יודעת בבירור מוחלט שזוהי האמת. מי שירצה להאמין- זכה, מי שלא מאמין- מפסיד מאוד. ואני מקווה בע"ה שכולם יאמינו וידעו את האמת.

למעלה