המתכון הכי טוב...

ayeletba

New member
'תסתכלי בשרשור זה שש שורות מעל

הודעתך
. מצאת?

ashlaya

New member
ספגטי בשמנת ופטריות

קוראים את לזה מנת הבית כי תמיד שלא בא להכין כלום ולא יודעים מה רוצים לאכל בוחרים את מנת הבית שלנו

עוף בלימון וקינמון

זה מהיר, זה קל, אפשר להכין בערב לפני ולאפות למחרת - פשוט פיצוץ עוף ותפ"א בתנית. להוסיף לחצי כוס שמן : מיץ מלימון גדול, מלח, פלפל פפריקה (חריפה ו\או מתוקה) וקינמון (אני מוסיפה גם כורכום לפעמים) לשפוך על העוף+תפ"א, לערבב הכל כדי שהכל יהיה מכוסה ברוטב לכסות בנייר כסך ולהניח לשעתיים (או כל הלילה) במקרר לאפות ב 180 מעולת לפחות שעה וחצי

מתכון: כופתאות גונדי במרק עוף מורי

אני בד"כ עושה את זה עם מרק עוף פשוט עם 2 גרגרי הל שלמים, בצל אחד שלם (מקולף כמובן) וגרגרי חומוס שהושרו לפני כן לילה שלם. כך או כך, זה מאוד טעים ומתאים מאוד לקטנטנים... מתכון: כופתאות גונדי במרק עוף מורי עם מנטה ולימון רכיבים: מרק עוף מוּרי עם מנטה ולימון : עוף שלם, קטן ושטוף היטב 2 ליטר מים 3/4 כפית מלח בצל גדול, קצוץ דק 125 גרם אורז פרסי 3 לימונים עסיסיים 6 כפות מנטה טרייה, קצוצה דק לכופתאות: 150-200 גר' חומוס, קלוי וטחון (ניתן להשיג בחנויות תבלינים) מנופה (מוסיף אווריריות) 1/2 ק"ג עוף טחון 2 בצלים מגוררים על פומפייה, כולל הנוזלים 1 כפית הל טחון 1/4 כוס שמן מלח ופלפל לפי הטעם ומעט כורכום אופן הכנה: למרק: * שמים את העוף בסיר כבד, מכסים במים ומוסיפים את המלח. מרתיחים מעל להבה גדולה, ומתחילים לקפות את הקצף המצטבר למעלה. * מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל. מכסים ומבשלים שעה. * מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהוא מוכן. להגשה: מניחים בתחתית כל קערה כפית מנטה, יוצקים את המרק וסוחטים לתוכו מחצית לימון. אופציה: מוסיפים כופתאת גונדי (מתכון להלן). לכופתאות: * מערבבים היטב את כל חומרי הכופתאה ולתת לתערובת לשהות לפחות חצי שעה במקרר. צרים כדורים בגודל קלמנטינה. מבשלים כשעה בתוך ציר העוף. * מגישים בתוך מרק עוף מורי, שהובא לעיל, ואפשר גם עם מרק "פולני" בתוספת מיץ לימון. גיוון: ניתן לבשל את הכופתאה גם עם 250 גרם בשר בקר טחון, במקום העוף. הערות: שילוב מהפכני: מרק עוף מוּרי וכופתאות גונדי פרסיות. המרק לקוח מתוך הספר "Food Moorish La", מאת שרה וודוורד, השילוב של שניהם מנצח (אבל ניתן, כמובן, גם להפריד וליהנות מכל אחד לחוד). הכופתאות מעולות אפילו יותר אחרי הקפאה. עשיתי כמות די גדולה והקפאתי חלק. כעבור מס' ימים בישלתי אותן שוב במרק עוף והן יצאו רכות ונימוכות והרבה יותר טעימות. איתי טרף אותן! 6 מנות מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 ותודה ל-RUTHIE1 שבזכותה למדתי סוף סוף איך מעתיקים מתכון ממטעמים (באמת הגיע הזמן אחרי איזה שנתיים שאני משתמשת בתכנה). אז עכשיו - הרווחתם! תהנו!

מתכון: עוף עם ירקות ואורז בתבנית אח

מתכון: עוף עם ירקות ואורז בתבנית אחת רכיבים: חתיכות עוף לשמן תבנית ולסדר: 1/4 תבנית - 1.5 כוסות אורז חצי מבושל עם כפית מלח ולסנן 1/4 תבנית - 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות 1/4 תבנית - שקית לקט נורמנדי 1/4 תבנית - 4 בצלים גדולים חתוכים לרבעים. (כמובן שאפשר לגוון בתוספות אחרות שאוהבים כמו תירס, לקטים שונים של ירקות, חומוס גרגרים וכו'). להכין רוטב של: פפריקה מתוקה, פלפל שחור, קצת שמן, רוטב סויה, שום כתוש, כף אבקת מרק עוף, 1.5 כוסות מים או קולה, מלח אופן הכנה: לטבול את חתיכות העוף ואת כל שאר הנוזלים לשפוך על האורז והירקות ומעל לסדר את העוף ולכסות בניר אפיה. לאפות שעה ב- 200 מעלות לאחר שעה להפוך את העוף ולהחזיר מכוסה בניר אפיה לעוד 20 דקות להפוך חזרה לכסות בניר אפיה ומעליו נייר כסף להוריד את החום ל- 100 מעלות ולהשאיר עד הארוחה (כמה שיותר זמן יותר טעים). ארוחה מלאה בכלום עבודה וטעים חבל"ז. הערות: עשיתי את זה ויצא מאוד-מאוד טעים. העוף (השתמשתי בשוקיים, אבל אני חושבת שכרעיים יותר יתאימו) התקבל רך ועסיסי והכי טעים יצא האורז. מאוד פשוט להכנה וגם איתי מאוד אהב את התוצאה… (וגם ילדים גדולים יותר) מקור המתכון: פורום הורים-שירזי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פשטידת ברוקולי של daki

הבעל שלי מאוד מאוד אוהב את הפשטידה הזו. למרות שעשיתי כבר פשטידות אחרות - זו החביבה עליו ותמיד היא זוכה למחמאות. רק לציין שהיא יוצאת די נמוכה.. מתכון: פשטידת ברוקולי של daki רכיבים: 1 חבילה של 900 גרם ברוקולי קפוא או שתיים של 500 גרם 100 גרם מרגרינה 3 כפות קמח תופח 1/3 כוס מים 4 ביצים שלמות ½ כוס מיונז ¼ כפית אגוז מוסקט 1 כף שטוחה מרק עוף פירורי לחם אופן הכנה: להכניס את הברוקולי לסיר גדול, לכסות במים עם כפית מלח ולהביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה, לבשל חמש דקות ולהוריד מהאש. לסנן את ברוקולי ולחתוך לחתיכות גדולות למדי. במחבת גדולה להמיס את המרגרינה בחברת הקמח התופח ולהוסיף בהדרגה שליש כוס מים, תוך בחישה. מקבלים מעין רוטב. לכבות את הלהבה ולהוסיף את הביצים אחת-אחת תוך כדי בחישה. להוסיף את המיונז, המוסקט וכף מרק העוף. לערבב היטב. עכשיו מכניסים את הברוקולי החתוך לתוך התערובת ושוב מערבבים. לחמם תנור לחום בינוני-גבוה. לשמן תבנית חסינת אש עגולה בקוטר 26 ס"מ, לפזר על הבסיס פירורי לחם, לצקת את הברוקולי ולפזר מעל פירורי לחם נוספים. לאפות כחצי שעה. בתיאבון!! הערות: פשטידה מאוד קלה, שתמיד מוכיחה את עצמה! מקור המתכון: פורים הורים - daki הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

oisdvib

New member
אני מכינה מתכון זהה אבל עם כרובית

ומעל הרביכה אני מפזרת גבינה צהובה מגוררת.

לא מדובר בקמח חומוס, אלא

בגרגרי חומוס קלוי, כמו שיש בפיצוציות ובחנויות תבלינים, רק בלי מלח. שמעתי שאפשר לערבב את החומוס הקלוי והטחון עם קמח לבן רגיל ואז התוצאה יותר אוורירית. אין לי מושג, לא ניסיתי כך.

כן ויש גם חנויות תבלינים שיש להם

"חומוס לגונדי". לדעתי, אפשר גם לטחון בבית, אם יש מטחנת תבלינים. אם את גרה בצפון ת"א - הרווחת ויש אחלה חנות תבלינים בשכונת נוה שרת.. אגב, כדאי לך כבר לקנות כמות די גדולה. זה נשמר יפה במקרר תקופה ארוכה וכך את יכולה לאלתר לך כופתאות כאלה מתי שבא לך..

ayeletba

New member
מתכונים מנצחים שלנו

(לדעתי כולם כבר פורסמו פה): עוגת הפירורים ספגטי מופלאים של אודטה גראטן תפו"א פשטידת בורקס מרק עדשים שלי מרק עוף שלי חמין עוף ואטריות של בני סיידא מרקוסקוס

בלבי

New member
לא איילת, אבל בבקשה פשטידת בורקס

פשטידת בורקס גבינה - של ayeletba רכיבים: 1 ק"ג בצק עלים מופשר למלית 1 תפו"א מבושל מעוך למחית (אפשרלהחליף ב 2-3 כפות קמח + 2 ביצים) 1 קוטג' 1 גביע 9% או 5% 200 גר' גבינ"צ עמק מגוררת (כן..כן..) 200 גר' בולגרית/פטה מפוררת מלח ופלפל שחור אופן הכנה: 1. בתבנית מרובעת גדולה פורסים מחצית מבצק העלים (פותחים את הגלילה של הבצק) שיכסה את כל תחתית התבנית. 2. את כל חומרי המלית מערבבים לעיסה אחידה (יוצא מרקם דביק וזה בסדר). 3. משטחים על הבצק את המלית. 4. מכסים בחצי השני של הבצק ומהדקים בקצוות עם האצבעות (שקעים קטנים מסביב). 5. מורחים בחלמון ביצה מעורב בכף שמן ומפזרים שומשום. 6. לתנור שחומם ל-200 מעלות - כ- 40-50 דקות עד שמשחים. חותכים לריבועי בורקס וזוללים. הערות: כמה פשוט ככה טעים - שלא יודעים שהמרכיבים כל כך פשוטים. ואפילו ילדים זוללים. מקור המתכון: ayeletba

למעלה