המשפט- פרנץ קפקא

המשפט- פרנץ קפקא

כבר כמה שבועות אני מסתכלת על הספר הירוק ששוכב לי על המדף- ומשום מה לא מצליחה להביא את עצמי למצב שאני לוקחת אותו ומתחילה לקרוא. באמת שלא יודעת למה. אולי כמה אנשים רחומים יעזרו לי? על מה הספר? האם הוא כבד? כמה הוא מעניין? אודה לכם מאוד ולילה טוב.

אז ככה

טוב, קודם כל הספר שלי הוא לא ירוק, אז אני לא יודעת אם מדובר באותו תרגום. אני קראתי בתרגום של אברהם כרמל (הוצאת שוקן). קודם כל לדעתי זה לא ספר קשה או כבד במיוחד לקריאה. לי הוא מאוד זרם. קפקא לא מתחכם יותר מדי עם השפה אלא כותב בשפה די פשוטה. הספר הוא יותר קשה אולי מבחינת התוכן. כלומר לאנשים מסוימים הוא לא מתאים בתקופות מסוימות. יש אנשים שלא יקראו קפקא בתקופות משבר, למשל, כי הוא מדכא אותם. אלי דווקא קפקא הכי מדבר בתקופות האלה. הספר בגדול הוא על אדם שביום בהיר אחד הפילו עליו תיק. במה הוא מואשם? לא ידוע ואף אחד לא מספר לו. אבל מאותו רגע החיים שלו משתנים ובמיטב המסורת הקפקאית מתואר התהליך והמאבק בביוקרטיה. ספר מרתק ובמקרה שלי נקרא בנשימה עצורה.

אולי כי את לא במצב הנפשי המתאים

יש משהו מאד קודר ומדכא בספר. לא כי קורים כאלה דברים נוראיים בספר כמו בגלל שאין שום משמעות מאחוריהם. כל הסבל, כל הטרחה, החיים בכלל. הכל סתם. ראית פעם את הסרט CUBE? יצאתי ממנו עם הרגשה דומה (אם כי הסרט אפילו יותר מזעזע, לדעתי).

Rivendell

New member
אוי, זה סרט פשוט מעולה

הוא ממש השאיר אותי עם פה פעור, איזה כייף שעוד מישהו ראה אותו
לרוב האנשים אין מושג על מה אני מדברת.

Guy K

New member
סליחה, מה?

חזק? THE CUBE? זה לא הסרט האדיוטי הזה עם השישייה שהולכת לאיבוד בתוך קופסה?

Rivendell

New member
כן, אם כי כשאתה מנסח את זה ככה

העלילה באמת נשמעת קצת אווילית
. אבל לטעמי זה סרט מצויין (וכמו שאתה רואה יש קונצנזוס. תיזהר!
)

אני רוצה להסכים

הסרט פשוט מצויין, ביוחד כשרואים אותו פעם ראשונה ולא יודעים מה קורה. לגבע קפקא - יש משהו מאוד מושך בקדרות והדטרמיניזם שלו, אולי כדאי להתחיל עם הסיפורים הקצרים שלו כדי להחליט האם אוהבים או שונאים. אני מאוד אוהבת את סיפורי הרופא הכפרי ובכלל יש לי חולשה לקפקא.

Rivendell

New member
הסיפורים הקצרים של קפקא מצויינים

אבל גם מאוד קשים בהתחלה. לי לפחות. ואגב, יש לנו במאמרים ניתוח משותף שלנו וכמה פרשנויות ל"לפני החוק" שלו, למי שמתעניין. זה תחת "דיונים בפורום".

Ungareska

New member
אני לא קורא את קפקא מתוך עקרון

אני בטוח שספריו מצוינים, אבל במדינה שלנו אנחנו חיים את קפקא יום יום (לא קראתי, אבל הביטוי "קפקאי" מציין את אפסיות האדם אל מול הממסד) אז אני לא צריך לקרוא אותו שיוסיף לי עוד דכאון...

Mנטה

New member
אתה יודע יאיר, גמני חשבתי ככה על

קפקא ולא ניגשתי לקרוא אותו מעולם. אבל אז יום אחד זה הספר היחיד שהיה לידי והרבה לחץ סביבתי ואיכשהו התחלתי. זה היה ספר הסיפורים הקצרים בתרגום החדש. התחלתי בהיסוס רב ומתוך נכונות רבה לזרוק ולהגיד לכולם "אמרתי לכם !" אבל נסחפתי עם הסיפורים ומאוד נהנתי ומהניגיד לך..... לא התרשמתי שקפקא כל כך קפקאי !...

Guy K

New member
../images/Emo6.gif (יש שרשור אוף?)

כי הייתי חייב להזהיר אתכם אזהרה חמורה: אני לא יודע מי כאן אוהב סרטי אימה. אבל יש איזה סרט שיצא בארה"ב לא מזמן, The Texas Chainsaw Masacre. בטפשותי הלכתי לראות אותו. אז הוא בינתים נורא פופולרי (האולם היה מלא ביום שני בערב! אף פעם האולם לא מלא ביום שני בערב!). אבל המון אנשים עוזבים במהלך הסרט (בהקרנה שהייתי בה אני מעריך שחצי יצאו מהאולם תוך כדי הסרט). זה הסרט המגעיל ביותר שראיתי בחיים. נראה כמו סרט סנאף. ואני מת על סרטי אימה. אבל זה היה מוגזם. התיאורים הגרפיים שם, צילומים מבחילים של הפרשות למיניהן - והכי מפחיד זה לדעת שזה הכל אמיתי! בקיצור - גם אם אתם אוהבים סרטי אימה אני מציע לחשוב על זה פעמיים לפני שאתם הולכים לסרט הזה. הוא אחד הדברים הקשים ביותר לצפייה שיצא לי לראות. ממש מחריד. אגב, זוכרים שאני גר בטקסס, נכון? הרוצח היה בכלא במרחק שעה מהבית שלי עד שמת. מפחיד.....!

2_be

New member
קראתי אותו די מזמן

אבל באופן מפתיע, אחרי כל הדעות הקדומות שהיו לי על קפקא בהשפעת הסביבה, מאוד נהניתי. הוא זכור לי רק כספר קריא מאוד שלא נמרח אצלי בכלל -> כלומר, מעניין.

למעלה