המשך

כפי שאמר מר ספוק לקפטין קירק...

ליב לונג אנד פרוספר. בשאיפה כי אכן נתראה בפארק. אם תראה אותי - אנא בוא ואמור שלום .

avima

New member
אוט הר גזוקט

= אז הוא אמר. והדיון בנוסח המורה שלי אמר כך והמורה שלי אחרת הוא בדיוק מתאים. בכול מקרה - אמרו - מה אתם חושבים ? מה מתאים לכם ? מי מכיר אתכם יותר מכם ? אף אומנות לחימה (שאני מכיר) אינה חליפה הגזורה לפי כול המידות ולעיתים השונות שבין אנשים (שונים) באותה אומנות גדולים יותר מאשר בין אומנויות.

לא מסכים. לעתים קרובות אין אנשים

מכירים את עצמם. זו הסיבה לריבוי העיסוק בפסיכולוגיה ופסיכואנליזה מצד אחד, והצורך במאמנים חיצוניים קשוחים כדי להביא אנשים אל השיא האמיתי שלהם. רופא טוב ייתכן וידע יותר טוב ממני על חלק מתחלואי, רואה החשבון שלי ידע טוב ממני על מצבי הכספי, ואם הייתה לי זוגה (שתחייה) היא הייתה יודעת טוב ממני הכל עלי. יש טעם לשאול ולשמוע מורים בעלי ידע מוכך, אחרת למה שלא כל אחד ימציא לעצמו אמנות התפורה על פי נוחיותו שלו בלבד? בטאי צ´י, ואני מניח שנכון לכל אמנות לחימה, מאסטר גדול יהיה רגיש מספיק לאדם העומד מולו כדי לענות לו, ולא בהכרח תשובה מהספר.

avima

New member
הפוך על הפוך

אתה צודק. הטעון לא היה טוב מלכתחילה בצורה הגנרית שלו. אין ספק שיש טעם (טעם רב) להתיעץ עם אנשים בעלי ידע - במקרה זה מאסטר. אבל (מעבר מתודי לפורום המד"ב) - יש סיבה למה הבובנים לא נותנים עצות - גם אם נותן העיצה חכם מאד וזה שמקבל אותה אף הוא כך - היא יכולה להשתבש. באופן ספציפי - המאסטר מכיר אותך זמן רב ? השקיע מזמנו היקר להבין את המגבלות והיכולות שלך ? אין לו אינטרסים חבויים\ העדפות משלו ? בעולם האמיתי (זה שאני מסתובב בו) כול אחד מהנ"ל יכול לזקוף את ראשו המכוער ולהפריע לתשובה האמיתית. כאשר אני הולך ללמוד היסטוריה חוות דעתו של ההסטוריון חשובה אבל אם הוא אומר שזה הדבר היחיד (היסטוריה=טאי צי) ואין צורך באחרים - היית חושד שיש פה הטיה מסוימת לא ?

מאסטר וואנג פו-לאי לא אמר שאין

אף שיטה אחרת להגנה עצמית - הוא אמר שטאי-צ´י מספיק להגנה עצמית. יש הבדל. כששואלים את מאסטר ניר מלחי על הגנה עצמית, הוא שולח אנשים ללמוד אגרוף.

avima

New member
וזו בדיוק הנקודה לא?

אי אפשר לכפור בעובדה שיש אומנויות אחרות פרט לטאי צי ולכן ברור שזה אינו הטעון. כמו כן סביר בעיני שטאי צי מספיק להגנה עצמית. הנקודה היא שבמקרה זה הנחתום מעיד על עיסתו. לכן אמרתי שההתרשמות היא אישית וההתאמה הספציפית היא החשובה. לאחד זה יספיק ולאחר לא.

ראש בית הספר שלנו אומר,

שהגנה עצמית זה דבר אחד, ואמנות לחימה זה דבר אחר. קשור, דומה, אבל אחר. לדעתי האישית, הגנה עצמית ואמנות לחימה זה בערך כמו מחשבון כיס לעומת פנטיום-4. אפשר להפעיל פנטיום-4 כדי לחשב 2+2=? אבל לקנות פנטיום-4 בשביל זה?! דרך-אגב, בזמן שקרה לך המקרה ההוא, עם הנהג השיכור שצפצף בשבת בבוקר, איזו שיטה למדת?

אני לא בטוח שאני מסכים ...

עם דעתו של נכבדי הבכיר ממני, מר מלכי: "אי סיי טומטו - יו סיי טומאטו". אבל זה פחות חשוב ... העיקר שמתאמנים. בזמן האירוע עליו סיפרתי, כבר הייתי מדריך ותיק ל"שינג-אי צ´ואן", ובעל רקע לא מבוטל (אם כי טרם הוסמכתי כמדריך) בשיטות לחימה פיליפיניות .

כן חשוב - יש כמה אמנויות לחימה

שאין כל קשר בינן לבין הגנה עצמית: קנדו, לדוגמא, אמנות הלחימה הנפוצה ביותר ביפן, מלמדת עבודה שאין לה שום יישום ברחוב; כנ"ל לגבי אייאידו, קנג´וטסו וקיודו (קשתות-זן). אלה שיטות נפוצות ומכובדות מאוד ביפן, שומרות היטב על מסורת בת מאות שנים, המתאמנים בהן מראים יכולת גבוהה מאוד - אבל מי מסתובב ברחובות עם חרב, או קשת וחיצים? לגבי נושא הסכין, מוסאשי כתב לגבי כלי-נשק שונים, שלכל נשק השימוש המתאים לו; הוא יצא נגד בתי-ספר שהדגישו נשק זה או אחר, ואמר שהדרך הנכונה היא הדרך שתלמד לנצח, עם כל נשק ובלי נשק. פיתוח תלות בנשק מסוים, לדברי מוסאשי, הוא רעיון גרוע מאוד. העובדה שהרגשת שאין לך איך להתמודד עם שיכור, איטי (לדבריך), בלי שיהיה בידיך סכין, היא סימן רע (לדעתי הצנועה). העובדה שיצאת מהאירוע בלי פגע מעידה (לדעתי הצנועה), שאולי יכולתך בלי נשק יותר טובה ממה שנדמה לך... ובלי שום קשר, ניר מלחי - לא מלכי.

תודה על התיקון וסליחה על השגיאה

את "ספר חמש הטבעות" קראתי (בשתי גרסאות אנגלית ואחת בעברית). אין ספק כי מוסאשי היה גאון, וכתלמיד "אי יי דו" (גם : כבר לא מעט שנים) אין אדם שהייתי רוצה לפגוש יותר, בכל הקשור לאמנות הסייף היפני. אם זאת: ההסטוריה (המדוייקת פחות או יותר ...) על מוסאשי, מספרת כי הברנש ניצח את כל יריביו, בעיקר באמצעות סייף של החרב הראשונה (קצרה) והחרב הארוכה, ללא קשר לאיזה נשק אחזו יריביו... אין לי בעיה עם להכיר לא רע מס´ כלי נשק (אני מכיר שישה) אך אני דוגל בלהכיר על בוריים: כלי אחד או שניים מקס´. ענין של גישה כנראה. אגב: גם ה"קיו-דו" וגם ה"קן-דו" התפתחו כ"קרב-מגע" בזמנם ובמקומם ... ה"ג´וטסו" תמיד קדם ל"דו": ספורט ו/או אמנות לחימה הם הפכו ברבות השנים ,בעיתות שלום ... כמו כן: אפשר כי "אמנות לחימה" היא לא יותר מההגדרה של זה שמתרגל אותה ככזאת... "אמנות" לדידי היא "יצירת יש מאין". כשאני בא במגע עם רעיי לאימון, אנו משפרים בכל פעם את יכולתנו ,מתענגים מתרגול את כל המרכיבים הטמונים בחובה של האינטראקציה (לחימה, קואורדינציה, כבוד לזולת ועוד)וביחד: י ו צ ר י ם משהוא חדש, שלא היה שם (אנרגתית וגם מעשית) רגע קודם לכן. ומה יותר אמנות לחימה מזה ?

אבל מי משתמש בחרב או קשת היום?

ומי השתמש בקשת לקרב-מגע? הנקודה היא שיש אמנויות לחימה שלימודן אינו תורם בצור ישירה ליכולת להתגונן בתנאי רחוב, בעולם המודרני. זה לא עושה אותן "פחות" אמנויות לחימה.

Sensei

New member
kenjutsu

Hello David Self defense is a very modern term.You are right it has little to do with the MARTIAL ARTS. There are many stories of Black Belts who have died in street fights facing guns and knives.There are many things to be taken into consideration when in a street encounter.Sorry to say growing up in New York especially the Bronx I had many encounters my self. However I must say that any serious Kenjutsu practitioner would be well prepaired for street encounters. His constant ZANSHIN as well as the Taisabaki in his every move would be a very strong basis for survival.Also the HARA developed from working in Kenjutsu and the KI development would allow him to survive multiple attacks.The expertise in the different initiatives TENSHIN-GO NO SEN -SEN SEN NO SEN-SEN ZEN NO SEN,would allow for the kenjutsu practitioner to control the situation. IRIMINAGE KOKUNAGE ATEMIJUTSU and many other tech. have been developed out of KENJUTSU.By the way in KAZE ARASHI RYU kenjutsu also entails the use of the TONTO .Aikijujutsu tech were taken out if Tontojutsu and jojutsu particularly the SHOJO. So you see a true Kenjutsu practitioner would be prepared for almost anything.I of course believe that the bottom line is HASHGACHA PRATIT. Thank You

נכון אבל לא מספיק

סנסאי, אחרי שראיתי אותך, בפעולה - אין לי ספק ביכולתך; אבל השיטה שאתה לומד מכילה הרבה יותר מ"סתם" קנג´וטסו, ודאי הרבה יותר מקנדו. אני מסכים שמאסטר בכל שיטה ישלוט במצב בלי קשר לתחום אותו למד - אבל עדין, מי שלמד רק איך לעבוד עם שינאי (כמו רוב העוסקים בקנדו היום) יתקשה להסתדר בלעדיו. בכל מקרה, אתה רק מחזק את דברי - אמנות לחימה זה הרבה יותר מהגנה עצמית, למרות שיש קשר ודמיון בין הדברים, כמו בין פנטיום-4 למחשבון כיס.

Sensei

New member
additional response

David I agree with your statement.Kaze Arashi Ryu(wind storm system) as well as other Traditional Japanese Martial Arts include much more then just the use of the Katana.The Yamabushi especially of the Shugendo sect.were experts in the use of many different weapons as well as experts in the Strategy Of War.Aikijujutsu known before as Aiki InYo Ho ,was developed directly from the battlefields.The title MASTER however is used to loosely.A true Master is one who controls his Human Instincts while Students are those who are still in the process of trying to learn how to do so.How many MASTERS?? do you know who can REALY control their instincts? I know personaly of a few and they are not Martial Artists. Shabbot Shalom

אבל מגונן לא יכול לשבש עצה, אלא אם

הייתה גרועה. זה ככה מהגדרה, לא? בייחוד מגונן בר מזל... חשבתי פעם להקים סטארט אפ למיגון אישי - במקום דוברמן ואקדח תחולק טילה בראון לכל מנוי.

avima

New member
אחי (קצת חנופה לא הזיקה מעולם)../images/Emo8.gif

כשתמצא דרך לנפק טילה בראון לכול דורש אני ראשון בתור (בבקשה בבקשה).

השתגעת?!?!

המזל של טילה בראון דואג רק לטילה בראון - ואם אתה בסביבה, אתה משרת את המזל שלה! שומר נפשו ירחק...

avima

New member
הדאגת אותי

חשבתי שאתה בן אדם רציני ופתאום אני רואה שאתה נער צעיר (עם חצקונים) שקורא מד"ב. ועל הצד הרציני - התשובה לגבי הפנים השונות של אומנות הלחימה (הדוגמא עם הפנטיום) היתה נהדרת. אולי כדאי להרחיב זאת ולשים במקום בולט כיון שיש הרבה דיונים מענינים לגבי האפליקטיביות של השיטות השונות אבל הפנים האחרות נעלמות\מוסתרות בגלל האבק (לטעמי - אומנות לחימה שונה מסתם לחימה)

למעלה