המשך

אני ראיתי ומוכן להעיד. המון סובלנות

יש לזאתי. אם את גבר? לא בדקתי לעומק. את גבר?

לא. אני לא גבר.

ולכן אין לי שום עכבות לבעוט לאנשים בביצים.
איפה אתה? אתה בא לפנטסי-קון??

זה יוצא בחול המועד, שלושת הימים,

אבל אני אהיה רק ביום ראשון (יש את kiki´s delivery service בעשר בבוקר...) זה באולם מופת ברמת גן. ואחרי כל מה שעברנו ביחד אתה באמת מופתע שאני מתעללת בגברים? הרי חווית זאת על בשרך... |שיעול|
<- אין אייקון של שוט.

איתך הסליחה מרת נדיר...

פשוט חשבתי שאת גבר (ללא ספק המין החלש) - אנו לא חייבם להסתחבק אלה אם כן תחשבי (וזה עוד עלול לקרות לך) שסה"כ - אני נחמד ... את צודקת - נקודה ! אין פתרון הרמתי "לכל אחד - כנגד כל אחד". אם זאת: לא המצאתי את הכתוב לאמור. תחום זה מפותח מאוד, מתודי מאוד ולצערי גם מוכח בשטח ודווקא ע"י נשים, כאלו שניצבו מול תוקף בעל יתרון גודל וכח - ויכלו לו ... בכיתה שלנו, מס´ הנשים אינו קטן כגון פסיכולוגית, צלמת ומעצבת תכשיטים. שיהיה לך ערב נחמד.

לא נעלבתי.

סתם התעצבנתי
ואני באמת לא אוהבת כשאנשים קוראים לי "אחותי", זה לא אישי.

aiki-freak

New member
חיתוך ביו מכני...

זה דבר מעניין ומסוכן...אבל אני מכיר משהו יותר מרשים... זה נקרא: "פצעי כניסה ופצעי יציאה", וגורמים להם דברים נבזיים בשם אקדחים. יש אפילו...התפחמות, התחשמלות, היתוך גרעיני ולוחמה ביולוגית. מה לדעתך היה מצבך אם היית חותך איזה חיתוך "ביו מכני" את אותו בחור שהניף עליך בקבוק...נאמר מבתר לו איזה גיד קטן ומותיר אותו נכה... אומר לך מה דעתי... היום היית מרצה תקופת מאסר רצינית. קשה לי להאמין שיש בית משפט שהיה מזכה אותך במיחוד אחרי שספרת להם באריכות ובקור רוח על "חיתוכים ביו מכניים". שאלה ראשונה שהיו שואלים...למה בעצם לא ברחת מהמקום כל עוד נפשך בך? לאחוז סכין ולגבור על מישהו שיכור שחמוש בבקבוק...לא נראה לי כוח סביר. האמן לי שסוללה של עורכי דין מפולפלים הרבה יותר מסוכנת מחיתוכים ביו מכניים.

אז ככה :

א. בוא עם אקדח (דמה כמובן) ואוכיח לך שאני קוטש אותך אם סכין ובלי סכין וזאת ממרחק של עד 5 מטרים - לפני שאתה מספיק לירות ... ב. לאקדח צריך רשיון - לסכין לא ג. אני מעדיף להגיע לבית המשפט מאשר לבית הקברות.

aiki-freak

New member
שאלה...

בעבר התאמן עימנו בחור נחמד שהיה מאבטח בשב"כ. הוא סיפר לנו על אימונים שהם היו עוברים כדי לשפר את שליפת הנשק. הם היו עורכים מדידות, כמה זמן דרוש לשלוף נשק, ךדרוך ולפגוע במטרה. מעניין אותי לדעת...לפי דעתך כמה זמן לקח לבחור הנ"ל לשלוף נשק, לדרוך ולפגוע (בול) במטרה.

לא הרבה יותר מהר משוטר ימ"מ

ה- FBI בדק את הנתון שנתתי לך קודם לכן על שוטרים של ה- "סקווד תים" והתוצאות היו שצריך טווח של 7 מטר כדי נשלוף ולירות ביעילות נגד אדם המסתער עם סכין שלופה. אני הייתי לארג´ כשאמרתי עד חמישה מטרים... וחוץ מזה: רובנו לא מיומנים כמאבטחים בשב"כ (לרובנו אין בכלל אקדח, או שאנו לעולם לא נושאים אותו).

aiki-freak

New member
0.2 שניות../images/Emo18.gif

בדוק ומדוד. אמת, לא כולנו מאבטחי שב"כ. אבל גם לא כולנו סכינאים מומחים. מעבר לכך, אני חושב שאקדח שלוף ירתיע את רוב האנשים (ואפילו גם סכינאים מומחים לפעמים). ראה, אין ויכוח שסכין היא נשק רב עוצמה, אבל רובינו לא נושאים סכינים. וגם סכין לא תעזור אל מול מטען נפץ או מכונית תופת. לשאת סכין זה יעיל...השאלה היא, מה המחיר שמשלמים על כך. ועדיין רוב הבעיות בחיים לא תפתרנה בעזרת סכין.

הכל נכון ו...

רוב הבעיות לא נפתרות בכלל באמצעות הפעלת כח של אומנות לחימה. אך אני אישית:מעדיף להיות "לוחם בגינה" - מאשר "גנן בשדה הקרב".

amir_aikido

New member
רגע, רגע - למה לשלוך סכין מהיר יותר

יובל אני לא מזלזל אבל באותם מצבים בהם אתה תשלוף את הסכין אני אבחר בין לשלוף את האקדח ובין פשוט לעזוב. ובמצבים הבעייתיים הסכין שלך תהיה עוד פחות נגישה מהאקדח שלי (אם נתייחס לדוגמא של צמוד למחזיק המפתחות). סכין היא נשק מאוד יעיל, ואני בכלל לא מזלזל בה או בקושי להתמודד מול לוחם מיומן שמשתמש בה. אבל למרות זאת, לאקדח יש יתרונות. ודרך-אגב, למיטב ידיעתי אין לסכין גם יתרון מהבחינה החוקית : אין בכלל מושג של רשיון לשאת סכין להגנה עצמית
לאקדח יש (למרות שלא כל אחד יכול לקבלו) המשמעות כאן היא שנשיאת סכין למטרת הגנה עצמית היא אסורה בכלל, לא שהיא מותרת. אמיר

הנושא כבד מידי לשיחה הפורום...

מעניין אתכם / אתכן ? רוצים הוכחות (לא כואבות או מסוכנות) ? אתם יודעים היכן גיא ואני מלמדים ...

avima

New member
לא דווקא

מכול הסיפור לא הצלחתי להבין מהי האומנות שאתה עוסק בה ? איפה ומתי ? זה רק סכינים ?

קוראים לזה "ארניס" ...

אמנויות הלחימה הפיליפיניות ידועות בעיקר, בשמות: "ארניס" / "קאלי" / "אסקרימה". בית הספר שלנו נקרא CSSD/SC ומצוי בשבע מדינות ומונה כארבעים מורים. השיטה הנלמדת היא "ארניס קרבי מודרני" והיא מהווה פלג לשיטת האם הנקראת: "ארניס מודרני" (אותה ייסד פרופ´ רמי פרסאס המנוח). ראש ביה"ס שלנו הוא יהודי אמריקני בשם מר בראם פראנק והוא נחשב כיום לאחד המומחים הבולטים בתחום ההתמודדות עם סכינאות הרחוב. בראם הנו מבחיריתלמידיו (20 שנה) של הפרופ´ פרסאס - וגיא ואני גאים להיות תלמידיו הישירים (ממנו קיבלנו את החגורות השחורות ואת ההסמכה להדריך). השיטה עוסקת לא רק בסכינאות, אלא גם בלחימת יד ריקה (והרבה), בלחימה עם מקל קצר (בודד או מקל בכל יד) וכן: סייף מסורתי עם חרב ביד אחת וסכין ביד השנייה.

ליובל נחמקין

בעצם, אני מסכים עם כל מה שכתבת - אילו הייתי לומד אמנות לחימה לצרכי הגנה עצמית, סביר שלא הייתי בוחר בטאי-צ´י, ואם כן - הייתי מוסיף עליה מכל הבא ליד, כולל סכינים, אקדחים ודוברמנים. אבל כל זה לא סותר את טענתי, שהטאי-צ´י כמו שמלמדים אותו במרכז הישראלי לטאי-צ´י יעיל להגנה עצמית - אין לי מושג איך ואת מי אתה מלמד, אבל אני לא מצפה שאחד מתלמידיך יתקיף אותי. כאן ישראל 2002, לא המערב הפרוע ולא סין של ימי הביניים, ואם איהרג בשבוע-שבועיים הקרובים, רוב הסיכויים שזה יקרה בתאונת דרכים ולא בקרב מול תוקף כלשהו; אם בכל זאת זה יהיה בקרב, סביר שהתוקף יהיה מחבל מתאבד, עם חגורת נפץ ו-M-16. איזה אימון בסכין יעזור לי, בפג´ו 205, מול נהג משאית ששכח ללחוץ על הברקס? או מול מחבל העומד 10 מטרים ממני ויורה? כבר כתבתי כאן בפורום, בעבר, מה דעתי על תחום ההגנה העצמית, ומה זה לדעתי אמנות לחימה. כתבתי גם למה אני לומד טאי-צ´י (וגם שינג-אי ופה-קואה, שהם חלק מהשיטה שהמורה שלי מלמד). אין לי ספק שאם הייתי עוסק בהגנה עצמית "פרופר", הייתי חושב אחרת. ודרך-אגב, אני לא מזועזע בכלל - זו לא הפעם הראשונה שאני שומע (קורא) דעות כמו שלך. אני מניח שנתראה מתישהו, בפארק הירקון או אולי בסדנת הקשתות שמנסים להרים כאן - אשמח לדבר ולהתאמן יחד! בברכה, דוד

למעלה