המשך

amir_aikido

New member
הפעם אני הרבה פחות מסכים אתך

ראשית, לנושא חטא השיטחיות, אם לא הייתי ברור, אני מתנצל ואסביר שוב. לדעתי צריך אדם לבחור לעצמו אמנות אחת (לפחות) כאמנות לחיים, לא לשנה, לא לשתיים וגם לא לעשור או שניים - לתמיד. חוץ ממנה הוא צריך להתנסות באמנויות אחרות, ורצוי כמה שיותר, עד כמה שהזמן מרשה לו. אבל, להתנסות באמנות לחימה דורש ללמוד אותה למשך זמן מספיק שתוכל לעכל את החומר הנלמד, משמע, לפחות שנתיים אם לא ארבע חמש. וזה באמנויות שהן משניות עבורך. חוץ מזה כמובן שרצוי לשמור על ראש פתוח וללכת לכל מיני מפגשים בהם תראה שיש עוד רעיונות שונים. חלקם תאמץ חלקם תדחה, אבל מתוך מודעות ומחשבה ולא להפך. עד כאן הסכמנו. קרבות זירה - אני לא חושב שקרב זירה משקף את המציאות, הוא משקף חלקים מאוד מוגדרים מתוכה. בקרב זירה יש חוקים שנועדו לשמור שלא יגרם נזק למתחרים. המתחרים בדרך כלל מתאמנים באותו סגנון ובאותה גישה. וברוב המקרים, היריב בזירה יהיה דומה לך בגודל, במשקל, ובמין אם לא גם במיומנות. כל הדברים האלה לא קיימים בחוץ, בקרב ברחוב: בדיוק כמו שנדיר לשמוע על אלימות נשים במשפחה כך נדיר לשמוע על אדם קטן (פיזית) שתקף אדם גדול ממנו בהרבה. התוקף הוא בדרך כלל מי שמאמין שהוא ינצח, ומסתמך בעיקר על אותם נתונים שקל לו לראות : גודל פיזי, שיוך הקורבן לסטריאוטיפ של אנשים חלשים יותר וכו´ ברחוב אין חוקים. אם בזירת הטקוואנדו התחרותית למשל אסור לבעוט מתחת לגובה החגורה או לגב ואסור לתת אגרוף לפנים או לגב. אלה בדיוק המטרות המועדפות לקרב רחוב. טכניקות מרפקים עשויות להיות אמצעי מאוד יעיל וקטלני ברחוב למרות שהן אסורות אפילו בזירה של האגרוף התאילנדי שנחשב למאוד מתירני ואגרסיבי... וברור שהיריב ברחוב לא ישתמש בסגנון שלנו וסביר מאוד שהמאפיין העיקרי של ההתקפה שלו יהיה ברוטליות וכוח עם ערב רב של טכניקות לא מדויקות שנלמדו מכאן ומשם (טלוויזיה, חברים, ואולי גם ידע באמנות לחימה). קרב הזירה משקף בעיקר את החלק האחרון - יריב שתוקף אותך ומנסה במקביל לשמור על עצמו. לא את כל השאר. אני עשוי להסכים כי מי שאף פעם לא נקלע לקרב, קרב הזירה יכול להיות מרכיב חשוב בהכנה הפסיכולוגית שלו לקרב. אבל לא מרכיב יחיד. קאטות - הייתי מסכים איתך שקאטה איננה אמצעי יעיל ללמוד הגנה עצמית, ובעיקר היא יעילה בהרבה פחות מאימון הקרב החופשי. אילולא ידעתי כי הרבה שיטות מסורתיות שאימנו אנשים לקרב בידיים ריקות, לא כללו אימון בקרב חופשי וכן כללו אימון בקאטה
ודבר אחרון, כשמישהו ותיק בפורום הזה אומר שהוא מכיר תלמידים שהגנו על עצמם רק על סמך לימוד של קאטה וקצת "פוש הנדס", זה לא "חברים של חברים ששמעו ..." אמנם זו עדות שמיעה, אבל לפחות חברי הפורום הותיקים עושים כל מאמץ כדי שיהיה ברור לקורא אם המידע הזה אמין או שמקורו רק בשמועות. שיהיה לך יום נחמד ותשמור גם אתה על עצמך אמיר נ.ב. הקבוצה שלכם התאמנה גם בשנה שעברה בפארק הירקון בימי שישי בצהריים ? ונהגה לשבת ולאכול אח"כ ?? כי אם כן ראיתי אתכם וגם אתם ברשימה שלי של אמנויות שצריך להגיע אליהן מתישהו ...

קוזושי

New member
אמיר, פעם הייתי מסכים אתך ../images/Emo13.gif

אני מכיר את דעתך על לימוד שתי אומנויות לחימה, וגם אני תמיד חשבתי כך, אני אפילו כמוך מתאמן באמנות שנייה ומשתתף חוץ מזה מדי פעם באימונים מכל מיני שיטות אחרות. ידיד יפאני שלי שהגיע לארץ ללימודים ואני מתאמן אתו לפחות פעמיים בשבוע, גרם לי לשנות את דעתי בנוגע לכמה דברים שחשבתי שהם ברורים לי. אחד מהם זה העיניין הזה, הוא סיפר לי שביפאן מקובל לומר שלהיות מומחה בתרגיל אחד צריך לתרגל אותו ורק אותו במשך שלוש שנים!! במשך שלושת השנים הללו כל שאר התרגילים הם רק תוספות שמתלוות לתרגיל הזה! הוא גם אומר שעל פי רוב לא מוצאים ג´ודאי שמומחה ליותר משני תרגילים. יש כמה יוצאי דופן שהצליחו להגיע לשלמות ביותר משלשה תרגילים. אני כמובן לא מדבר על השלמות בידיעה של התרגילים שאת זה כל אמנות תדרוש ממך בכל התרגילים, אני מדבר על ההצלחה ליסם אותם בכל מצב של קרב שזה כלל לא קיים באמנויות לחימה שאין שם תחרויות או קרבות, ומי שלומד כמה אמנויות לחימה יכול אולי לדעת הרבה, אך יכולת הייסום של החומר שהוא למד תהיה נמוכה מאד, אך אני חושב שרוב המתאמנים אפילו באמנות לחימה אחת לא מגיעים לרמה של יותר מלדעת את החומר. ברור גם שכמה שנתאמן באמנויות יפאנייות כנראה שצריך להיות באמת יפאני בשביל להיות משוגע אמיתי
, אבל מה שאני בכל זאת למדתי מדברים אלו זה שאנחנו רחוקים מלהיות אמני לחימה כיון שאצלינו האימון איננו שיטתי בצורה חייתית כזאת. וכדי להגיע לשלמות צריך לחיות כל היום בדוג´ו, (שמעתי ואפילו ראיתי כמה שבאמת עושים את זה) כיון שע"י שעה וחצי אימון שש פעמים בשבוע (כפי שהחבר שלי היה מתאמן ביפאן) תגיע לשלמות רק בתרגיל אחד או שניים. המסקנה שלי מדברים אלו היא שאני לא מתיימר להיות שי האן, אני אשמח אם יהיה לי שלמות בביצוע לפחות בתרגיל אחד, ואשמח גם אם אדע בצורה מושלמת את כל שאר התרגילים. ובאמת מעניין מאד ללמוד אמנות נוספת ואולי אפילו להגיע בה לרמה מסויימת (כי בכל זאת אנחנו לא יפאנים עם הראש בקיר) אבל לחשוב לרגע אחד להצליח בשתי אמנויות? הלואי שאצליח באמנות אחת.

amir_aikido

New member
אבל אני כן מסכים איתך

אין לי ספק שכדי להגיע לשלמות צריך להקדיש לאמנויות הלחימה הרבה יותר מכפי שכמעט כולנו מוכנים. וגם אז תגיע לשלמות של ממש רק במעט טכניקות. אבל כפי שכתבת בעצמך, שלמות בטכניקה משמעה היכולת לישם את אותה הטכניקה בכל מצב של קרב . אני אמנם שואף להגיע לשם, אבל לא מאמין שאצליח להגיע לכך בחיי ולו בטכניקה יחידה. לעומת זאת, אפשר בהחלט להגיע לרמה טכנית סבירה שבה אתה יכול לבצע טכניקה שמתאימה למצב הספצפי וברמה סבירה הרבה יותר בקלות. בנוסף, מעבר לנושא של השלמות הטכנית יש את הנושא של "קריאת הקרב", הנושא הזה מאוד מושפע מהניסיון שלך: אם התירגול שלך יכלול רק אימוני-קאטה יהיה לך מאוד קשה לקרוא את כוונות היריב. אם התירגול שלך יכלול רק אימונים של חמיקה מתפיסה והיריב יתקוף אותך במכה. וכו´ לגבי מכות מסוגים שונים ובעיטות. יש בתחום הזה יוצאי דופן - גאונים, רוב המאסטרים שאנחנו יודעים עליהם היו כנראה בינהם, שבאמת מסוגלים לבצע את "הקפיצה" מלימוד מצומצם לקריאה והבנה טבעית של כל מצב לחימה. אבל רובנו צריכים מדגם הרבה יותר גדול כדי להבין מה קורה. אם ניסית פעם להתאמן עם מישהו משיטה אחרת לגמרי (שעקרונות התנועה והמכה שלה שונים) אתה בטח מבין על מה אני מדבר. אגב, למעשה אנו מדברים פה על בעיה מאוד מוכרת בכל תחום בחיים - בעיית ההתמחות : לדעת כלום על הכל או לדעת הכל על כלום הפתרון שלי לבעיה הוא שביל הזהב, עדיף לא להיות באף אחד מהקצוות. אלא לדעת מעט על תחום רחב והרבה על תחום צר. ובפירוש לאמנויות לחימה - להתמחות באמנות אחת עד שתיים ולהכיר מגוון של אמנויות נוספות. כמובן, זהו רק פתרון אחד מבין אינסוף האפשרויות, אבל לי הפתרון הזה נראה האופטימלי. יש לפתרון הזה יתרון נוסף בכך שהוא חושף אותך להרבה צורות מחשבה ותפיסות קונספטואליות מאמנויות הלחימה שרק טרחת להכיר. אלה עוזרות לך לפתח את ההבנה שלך באמנות הלחימה העיקרית שלך ושומרות עליך שלא תנעל במגדל שן : " תוקפים רק בצורה כזו", "עבודה נכונה היא רק כזו" ושאר אמירות נעולות שמופיעות אצל מי שלמד רק אמנות לחימה אחת. זו דעתי אני שומר על זכותי להשתכנע שהיא לא נכונה בכל רגע נתון
אמיר

קוזושי

New member
מסכים

ודרך הגב לישם כמובן משום מה היס"ם נכנס לי לראש
(מזל שיש את מה להאשים)

bizhar

New member
אם כבר תיקנת...

אז צ"ל דרך אגב..ויישם עם שני יודים. מאתמחייה השפה

aiki-freak

New member
מסכים בהחלט...

אגב, מעניין לזכור כי בימים עברו באומניות הקלאסיות לא לימדו "שיטה" אלא טכניקות!!!. התלמיד היה משלם על כל טכניקה שלמד בנפרד, וכל טכניקה הייתה מתורגל שוב ושוב אין ספור פעמים. ללוחמים ידועי שם הייתה כמות קטנה של טכניקות שהם שלטו בהן שליטה מושלמת, ואנשים היו משלמים כסף רב כדי ללמוד טכניקה ספציפית. אחד השינויים המשמעותיים מ"ג´יטסו" ל "דו" הוא שבדו - בדרך יש רעיון כללי אשר מאגד את כל הטכניקות יחד תחת מטרייה אחת.

החבר´ה שראית היא קבוצה דומה

השעור שלי ושל גיא שותפי, מתקיים ביום ו´ בפארק בין 13:30 - 12:00. אחרינו יש כיתה של "סראדה אסקרימה" המתרגלת 90 אחוז מוט קצר ומעט יד ריקה (סכין אין בכלל). אני חולק כבוד למורי ורבי שגידל אותי ב"שינג-אי": סיפו אבי מוריה ומגיע לשעורי ה"אסקרימה" (שאצלו הם שעורי תוספת) ואחרי השעור אנו עושים חינגה קטנה ... סה"כ כיף ומומלץ. השעורים של גיא ושלי שייכים לשיטת "ארניס קרבי מודרני". מתרגלים רפרטואר של לחימה פיליפינית (שאצלי זו השיטה המרכזית) : במקל, סכין, יד ריקה (והרבה) וברמה גבוהה יותר: סייף פיליפיני של חוב + סכין. שונה ממה שאבי חברי, מלמד ... גם כיף ומומלץ ...

ליובל, תודה על האמון + על קאטה

ראשית, קאטה לא אמורה לשקף מציאות (לפחות לא כמו שאני מבין קאטה, וזה נושא לדיון בפני עצמו, אם מישהו מעונין להתחיל דיון כזה) אלא ללמד עקרונות תנועה וטכניקות. מאוד מפתיע אותי, אחרי שפירטת את הרקע שלך באמנויות סיניות, שאתה מצפה מקאטה לעשות זאת - או שהבנתי לא נכון? שנית, אתה כותב: "וחברים שמכירים חברים ששמעו שיש תלמידים שהצליחו להדוף עארס ברחוב שבא לפוצץ להם את הצורה, וכל זאת באמצעות שליטה בקטאה וקצת "פוש הנדס" ..." רק להבהרה: עם ארבעה מהתלמידים האלה דיברתי אישית אחרי המקרה. זוגתי לחיים הבריחה בקלות אדם שניסה לבצע בה מעשה מגונה, בזמן טיול בהודו; ד"ר מיכאל שפירא ניטרל ללא קושי תוקף שניסה לפגוע בראשו עם "לום" בנין; יעקב פילדס הפתיע שנים שהתעסקו עם רכבו, השתלט ללא קושי על אחד מהשנים שהתקיף אותו באגרוף, ושיחרר אותם לנוס על נפשם; ותלמיד נוסף, שלא אנקוב בשמו כי היום אינו לומד אצלנו, הותקף ע"י אדם עם סכין ושלח אותו לבית-חולים עם ברך מרוסקת וסדקים בגולגולת (כן, לדעתי הוא הפריז - אבל אני לא הייתי שם). היו מקרים נוספים, עליהם שמעתי מהמורה שלי ומאחרים. שלא יהיו שום אי-הבנות: בהחלט יתכן שהיום אני אותקף ויכסחו לי את הצורה. בהחלט יתכן שזה יקרה גם לאדם נושא אקדח, רובה, שכפ"ץ ומאג (למרות שאני עדין סומך על הדוברמן...
). זה לא אומר ששיטתם לא יעילה, או ששיטתי לא יעילה - זה אומר שהיה מישהו יעיל ממני. סיבה טובה להימנע מללכת מכות, לא?

חובבן

New member
האם האפקט אינו פסיכולוגי?

האם זוגתך (שתחייה) הפעילה טכניקת טאי צי, או שהפגינה אסרטיביות ופיזיות שהספיקו כדי להבריח את התוקף? אחד היתרונות בלימוד אומנות לחימה (כלשהיא) הוא הבטחון העצמי שהיא נותנת. במקרים רבים זה כל מה שנדרש, ואני לא מתכוון להפעלת אלימות, רק לידע שאתה תפעיל כח אם ידרש.

זוגתי הפעילה טכניקה לשחרור יד

והיחלצות מחיבוק מאחור. ההודי שניסה לתקוף אותה מצא את עצמו מחזיק אויר, עומד מול בחורה נחושה להילחם. הוא ברח. אבל אפילו אם יש ספק לגביה (ולי אין), מה תאמר על האחרים? שלשתם הותקפו בכוח רב, שנים עם נשק קטלני, ושלשתם השתמשו במה שלמדו בהצלחה רבה.

דוד - מהם פחדי והגיגי ליבי ?

חשוב לי שתבין שאתה, אמיר ומריושי וכל שאר החבר´ה בפורם, כותבים מתוך הבנה ואהבה לאמנויות לחימה ומתוך שכך, אני מחשיב אתכם לחבר´ה הטובים - מהסוג שאני בוחר לי לקולגות, למורי ותלמידי, אבל ... עלי הרימו בקבוק ברחוב - לא על מישהוא ששמעתי עליו (ואני - סביר להניח,נמנה עם הסכינאים היותר מיומנים ביותר בארץ הקודש) - ועמדתי כמעט חסר אונים ... לפיכך אני בוחר להאמין לסיפורים שסופרו לך, אבל אני מטיל ספק רב בנוגע למידת נבזיותם של התוקפים בסיפורים אותם שמעת. אנא הבן: "סטריט פייטר" אמיתי יסגור עלינו את הטווח בשבריר שנייה, יהלום בנו בנגיחה, במרפקים, באצבעות לעיניים, בברכיות או יניף עלינו סכין החבוייה בכף ידו (ושאותה נראה רק כאשר היא תבתר את בשרנו). זהוא התוקף המסוכן: לו תקף מי מתלמידי הלומדים שלושה עד שישה חודשים (ולא תלמידים ותיקים) בלום או סכין את החברה עליהם סיפרת, לא היה נשאר מהם כלום !!! אני מזמין בזאת לשעור שלי ( ואני עושה זאת באהבה ולא בהתרסה או כקריאת אתגר מטופשת) את כל מי שחושב שיש לו מענה להתקפת סכין ודומיה! אדרבא: אשמח ללמוד. התוקף הממוצע (הגם אם הוא אכזר) אמנם אינו לוחם "ארניס" מיומן, אך סביר להניח כי מנטלית, הוא נחוש מאוד- ויכולתו שקולה, לפחות ליכולם של תלמידי המתחילים (ומכאן ההשואה). מה עושים ? אמרת בחכמה: לא נכנסים לצרות לו רק אפשר לבחור !!! ובכל זאת: יש לשלב בין קאטות (שלא בכדי הן מתורגלות מאות שנים), תרגילי זוגות (רצוי להגיע לרמה של הטלות) ומומלץ גם ספארינג :בדרגת מגע כזו או אחרת. האם חייבים "פול קונטאקט" כדי לנטרל "סטריט פאייטר" ? לא ! האם טאי-צ´י היא אמנות שיש לבטל את ההיבט הלוחמתי שבה ? לא ולא ! חשוב לשמור על גיוון באימון (כפי שאמרו מריושי ואמיר) ומומלץ להתנסות מחוץ לכותלי ביה"ס שלנו. אין דרך בטוחה לדעת אם נצליח לשרוד התקפת רחוב, וקרבות זירה (כפי שאמרו חברי להל"ן) מוגבלים במסכת חוקים שאינה קיימת ברחוב - אבל היא התנסות בדבר הכמעט אמיתי, באופן הכי טוב שיש... אני מאחל לך ולחברי שלא להגיע למצב של קרב רחוב ואם כן אני רוצה שתנצחו ותקחו את החוייה הקשה הזו באופן החחיובי והבונה ביותר שניתן. אני מקווה כי אנו מסכימים כולנו, שאין לחטוא בבטחון עצמי רב מדי ובשאננות. אשר לאישתי שלי: ציידתי אותה בסכין קטנה על מחזיק המפתחות ... למרות מיומנותה הלא מבוטלת ביד ריקה, אני חושש לה, נוכח התקפת גבר השוקל 30 קג´ יותר, אולי ממוסטל וכהה חושים (שנסיון לבריח / ריסוס גז /מכה באף או במפשעה לא בהכרח יזיזו לו)... אבל סכין קטנה חותכת גידים ושרירים ולא מצריכה כח או מסת גוף. אבל זה כבר דיבייט אחר (וסביר להניח שאתה מספיק מזועזע ממני נכון לעכשיו). שמור על עצמך . יובל.

aiki-freak

New member
יובל...

תודה שחלקת עימנו את גילוי הלב שלך. אני מוכרח לומר שאני מסכים עימך במובנים רבים. אני חושב שאדם ריאלי ורציני חייב להבין שתמיד יימצא מישהו חזק/מיומן/מסוכן/אגרסיבי או מטורף יותר ממנו. אבל...הבה נדמיין שני לוחמי זירה שעוסקים בשיטות פול קונטקט הכי אכזריות שיש...הלא אחד מהם עדיין יפסיד לבסוף!! האם זה אומר שהשיטה שלו לא יעילה? הרי הוא עוסק בפול קונטקט כל חייו...ותאמין או לא אני יודע על איש פול קונטקט שחטף נגיחה בפרצוף מנער צעיר שמעולם לא עסק באומנות לחימה, הנגיחה שברה את אפו והפתיעה אותו לחלוטין (ממתי יש נגיחות בקרבות זירה??). אין אמת מוחלטת. בקשר לאדם שתקף אותך בבקבוק...האם תוכל לפרט יותר על האירוע (כמובן שאינך חייב). האם הוא תקף סתם כך, בלי התראה? בלי מניע? בלי איזה סוג של קונפליקט שקדם לכך? אשמח לשמוע כיצד נחלצת לבסוף ממצב הביש הזה... בברכה

מה שהיה, כך היה:

מרץ 2000 שבת 06:00 - אני מתעורר לקל צפירות בלתי פוסקות ברחוב - תחת חלוני (רח´ דה-האז בת"א). אני ממתין עש שפוקעת סבלנותי, ונוכח ההתעלמות של הצופר הנחוש, מקריאותי בחלון,אני לובש מכנסיים ויורד אל האומן הצופר. ניגשתי לחלון הנהג של מכונית הספורט שחנתה על המדרכה וצפרה והקשתי על החלון. ברכב ישב בחור צעיר (ממוצא מימדים) שנוכח הפרעתי להרמוניית הצפירה, הוא קילל, הסתובב לאסוף דבר-מה מהרצפה ודחף אותי כדי ךפתוח את הדלת ולצאת. כתגובה: מיהרתי לסגור את הדלת על רגלו שכבר הייתה בחוץ ולקחתי לאחור:מטר או שניים של טווח בטחון. הבחור יצא עם בקבוק ריק של אלכוהול (מסריח ושיכור) וניסה לחבוט בי. זזתי - כחוט השערה מן המתקפה: וזכור כי הבחור היה שיכור ואיטי וכן הבקבוק לא היה שבור ולפיכך פחות מסוכן. כאשר ראיתי שאני לא מצוי בסכנה של התקפה נוספת, (וכבר רחקתי עוד מטר - מטר וחצי ותרתי ללא הצלחה אחר כלי נשק מאולתרים) והבחור לא ינסה לתקוף שוב (מצב בו אין לי מה להפסיד ואם לא ניתן לברוח - יש להלחם) : עזבתיו לנפשו, עליתי הבייתה וצלצלתי למשטרה. הבחור התייאש מלצפור ונסע תוך חמש דקות, המשטרה הגיעה תוך שעה והכל (חוץ משנת השבת שלי) חזר לתקנו. אתה רוצה לשמוע את הניתוח שלי והפקת הלקחים בדיעבד ? 1. לא יורדים למטה !!!!! אולי למטורף יש אקדח ? מתקשרים מיד למשטרה. 2. ירדת למטה ? צפה להסלמה (והלואי שלא יקרה כלום) = ר ד ח מ ו ש במקל / סכין או כל מה שעשוי להציל את חייך. זה לא סרט נינג´יצו והסביבה לא תמיד עשירה בנשק מאולתר. 3. התוקף אוחז דבר-מה ורוצה לצאת מהרכב ? אל תתן לו בשום אופן לצאת החוצה אך הישמר שלא ינסה לדרוסך. 4. התוקף יצא מהרכב ? תיזום ! תנפל עליו - לפני שהוא מתנפל עליך יותר קל לתקוף מלהגן (לעיתים, גם התקפה זו הגנה) זהוא.

aiki-freak

New member
אסטרטגיה ששווה לבדוק...

נהגים שצופרים ב 6 בבוקר, מכוניות זבל רעשניות, שכנים שצורחים מאוחר בלילה כשאתה מת לישון...במקום להפוך את זה למלחמת העולם השלישית... הולכים לסופר פארם הקרוב...קונים אטמי אוזניים ב20 שקל וישנים כמו מלכים גם אם מעליך נחגגת מסיבת המאה (במידה ולא הוזמנת). "באייקידו אנו מפנים את הלחי השנייה לפני שהכו אותנו" מוריהיי אואשיבה.

אבל, אבל...

אם הבנתי אותך נכון, שיטתך, שהמתאמן בה נחשף לקרבות זירה ולפול קונטקט, גם היא אינה נותנת מענה להתקפה מצד לוחם מיומן, אפילו עבור אדם כמוך שמתורגל בה היטב. מאידך, אתה מסכים כי תרגול קאטות טאי צ´י נותן פתרון טוב עבור תוקף ממוצע. אז מה היתרון בקרבות זירה שחסרונותיהם ברורים (סכנת פציעה, שחיקה של הגוף) ?? אה, ולא נעים לי להגיד לך, אבל גם חיתוך שרירים וגידים לא יעצור תוקף אם הוא מספיק גדול, עצבני ומיומן, לפחות לא לפני שהוא יעשה מהקורבן קוועץ´.

אח שלי : יעצור - גם יעצור ...

אצלנו קוראים לזה "חיתוך ביו-מכאני" : נותק השריר של פנים-האמה ? לא תפשוט את האצבעות (גם אם זה לא כאב)! נותק השריר של חוץ האמה ? לא תקפוץ את האגרוף (גם אם אתה מייק טייסון)! נותק שריר הכתף ? לא תוכל להרים את היד (גם אם היא חזקה וגדולה) ! נותקו הגידים של שרירי התאומים בשוק הרגל ? לא תוכל לעמוד (גם אם תכעס )! נדקרת בתחת ? לא תוכל לרדוף אחרי (גם אם אתה רץ כמו שחמורוב) ! אנחנו כמו בובות על חוט: היה ונותק הכבל: לא משנה אם חשת כאב, או אם אתה חזק יותר ... האיבר שלך מפסיק לתפקד ! זו הגנה עצמית שאינה מפלה בין חזק לחלש ! פלדה תמיד חותכת בשר ... אשר לבית ספרנו: אין קרבות פול קונטאקט כרגע, ולא בטוח שיהיה בעתיד ... תלוי בעזרי הבטיחות שאוכל לספק (אנו הרי בפארק) ותלוי ברצון התלמידים. מה שבטוח, הוא שהטכניקות בנשק וביד ריקה, מתורגלות באופן הריאלי ביותר שאנו יכולים לדמות בשעור. הפיליפינים פשוט טובים בזה. בוא לנסות - אתה רצוי.

א. אני מוכרחה לומר שאני ממש לא

מחבבת את האינסטנט-אחווה הזאת, במיוחד כשהיא מופנית אלי במין הלא נכון. ב. לא יעזור כלום, יש אנשים שבנויים כמו טנק מרכבה: שום דבר פחות ממאה ק"ג חומר נפץ לא יעצור אותם. גם אם תחתוך להם את היד, הם עדיין ימעכו אותך עם היד השנייה. אם תחתוך להם את רגל, אז הם ירסקו אותך בזה שיפלו עליך עם כל הכובד שלהם. בסופו של דבר, אף אומנות לחימה לא מספקת תשובה לכל המקרים, אלא אם כן אתה שולט בה באופן מושלם. מצד שני, אם אתה שולט בשיטה מסורתית כלשהי באופן מושלם, אז יש לך מענה לכל המקרים ללא תלות בשיטה. אני חושבת.

biker_jo

New member
מכל התגובות שקראתי

בעיקר שלך, אבל של רוב הכותבים, ראתי שיש לכם ידע, הבנה, סבלנות, וענווה. חוץ מא´ שכתבת בתשובה הקודמת. סלחי לי, אבל הגבת בדיוק כמו הסטראוטיפ שניסית לנער ....

*לי* יש סבלנות? איפה ראית את זה

רחמנא ליצלן? ואיזה סטריאוטיפ ניסיתי לנער? שאני גבר? שאני אחוקית?

למעלה