המשך

אין נביא בעירו - כיום

דוגמה ל"אין נביא בעירו", למשל, היא ההתייחסות של כל העולם לנושא הכיבוש הישראלי בשטחים. כל העולם נגדנו (למעט מיקרונזיה), ורק אנחנו חושבים שאנחנו צדיקים גדולים, אלופי המוסר, גאוני המשפט והשלום. "אין נביא בעירו" זה חזק בעיקר במישור הפוליטי-אתני, זה פחות חזק במובן הספורטיבי, למשל.

אולי כדאי לשנות את הפתגם

ולהחליף ל"הנבואה היא לטיפשים"

אגב, לא ענית על השאלה שלי בעצם

מאיפה הגיע הביטוי הזה? זה קשור ליונה הנביא או משהו כזה?

בחור ושמו ישו הנוצרי - מכיר?

"אמר להם ישוע: 24. "הוסיף ואמר: "אמן אומר אני לכם, אין נביא בעירו. 25. ואמת אני אומר לכם: אלמנות רבות היו בישראל בימי אליהו, בעת שנעצרו השמים שלוש שנים וששה חדשים ורעב גדול היה בכל הארץ, 26. אך אליהו לא נשלח אל אחת מהן כי אם אל אישה אלמנה בצרפת שבחבל צידון. 27. מצורעים רבים היו בישראל בימי אלישע הנביא ולא טהר אחד מהם מלבד נעמן הארמי."

אגב הברית החדשה

מבחינה הגיונית, יותר כדאי ללמוד את עקרונות הברית החדשה מאשר ללמוד את התנ"ך. אחרי הכל, הנצרות היא אחת הדתות הפופולריות בעולם, ואם אתה רוצה להסתדר קצת בעולם הנוצרי-מערבי, זה טקסט חובה
(אני חייב לומר שאת רוב השכלת הנצרות שלי קיבלתי מסדרות כמו סופרבוק או פליינג האוס...)

סדרות אדירות!

חבל רק שלא ממש הבנתי אנגלית כשהייתי בן שש, וכל הזמן חשבתי שישו שם זה אליהו הנביא, או משהו כזה.

אכן סדרות אדירות

יש לציין שהבית המעופף התמקד בישו, בעוד סופרבוק התמקד ב"בייבל". מבחינתי, שניהם היו מעניינים - ישו אפילו יותר.

אין נביא בעירו, ואין גיתאי במאי

הצרפתים יאהבו את התוצרת של גיתאי פשוט כי היא מתחנפת אליהם, ולא בגלל שהם רואים משהו שאנחנו לא רואים. גם מבקרי קולנוע אצלנו שלא בדיק מזוהים עם ציבור תושבי הגבעות (מאיר שניצר לדוג') לא מחזיקים מגיתאי. גיתאי נחשב בצרפת במאי מוערך, בדיוק כמו שכמעט כל סרט איראני שיוצא מקבל שם הערכה. למה? כי זה "אמיץ", איזוטרי, ואיזוטרי זה סיפור טוב למדיה. בכל מקרה השיקולים הם לא אמנותיים פרופר. דרך אגב, הצרפתים הם לא בדיוק בעלי הטעם האירופאי הקלאסי. כך שאני לא יודע אם אתה ממש נתלה כאן באילנות גבוהים (שזה גם פתגם חזק).

איפה ראית שסובול קטן בארץ???

ממש לא. הבנאדם רץ בליגה של חנוך לוין וניסים אלוני. דרך אגב, למה אתה לא מביא את חנוך לוין כדוגמה? חנוך לוין החזיק בדעות שמאליות קיצוניות למדי, והוא נחשב לאחד המחזאים המוערכים כאן ביותר. הוא דווקא נתפס כנביא בעירו. וישעיהו ליבוביץ? ויגאל תומרקין? ומאיר שלו? ועמוס עוז? מה כל אלה? - חניכי תנועת הנוער של בית"ר? חוץ מזה גם התוצרת של סובול מתחנפת לחו"ל, הוא דן באותן סוגיות עם אותה זווית ראייה של גיתאי (ובאופן די מעניין גם שלך). וחוץ מזה, אתה באמת מאמין בלצעוק המלך הוא ערום? זה נאיבי ושייך לאגדות. אני מסכים איתך שזה בעייתי להחזיק 3 מיליון פלשתינים ללא זכות הצבעה, אבל הרי לא יכול להיות שלכל כך הרבה אנשים יש מערכת פחדים משוללת כל בסיס מהפלשתינאים, ורק אתה תתעלם בביטול מאותם חששות

סינדרום ירושלים

כאשר סובול העלה את סינדרום ירושלים - זה הפך לסקנדל, וסובול ירד מן הארץ לטובת גרמניה ושאר אירופה. עד היום הוא לא הצליח לזכות בהצלחה בזרם המרכזי של התיאטרון בארץ - הוא נדד לתיאטרון חיפה, לגשר, אבל הוא לא מקבל עבודה כמו שהוא מקבל באירופה. לגבי חנוך לוין - זו באמת לא דוגמה ל'אין נביא בעירו', דווקא ההיפך: לוי ניסה לשווק את מחזותיו בשפות אחרות, ונכשל. לכן הוא נשאר כאן. ישעיהו ליבוביץ - היה אמור לקבל פרס ישראל, אבל בגלל שאמר "יודונאצים" חטף על הראש מכל המדינה. יגאל תומרקין - הפסל הכי גדול בישראל, אבל שרת החינוך השפילה אותו כאילו הוא תינוק. מאיר שלו - סופר מיינסטרים, פופולרי, חביב וחמודי. המלך הוא עירום? אני לא צועק את זה. לגבי פלשתינאים - גם הגרמנים פחדו מן היהודים, אתה יודע. הגרמנים היו משוכנעים שהיהודים רוצים להשמיד את גרמניה. זה נקרא בשפת העם "גזענות".

הדיון הזה איבד את הטעם הטוב שלו

יש לי בעיה עם אנשים שעורכים אנלוגיות בין הסיטואציות ישראל-פלשתינים ליהודים-נאצים בתקופת השואה, זה חוסר פרופורציה מעוות. היהודים לא עשו פיגועי התאבדות באירופה, אתה יודע. היהודים לא הטיפו בבתי התפילה שלהם לרצח המוני של גרמנים. היהודים לא מכניסים פלשתינים לתאי גזים היהודים - גם בהיותם כובשים - הם לא יודונאצים. בוא נחזור לרוק מתקדם

orbiti

New member
הממ

הערה: אני כותב את ההודעה הזאת סתם כדי להציג צד אחר בוויכוח. עוד לא החלטתי באיזה צד אני תומך. אתה שוכח שמאז 67 ישראל מוכרת בעולם ככובש אכזר, שמאמלל עם שרק רצה לחיות בשקט (כמובן שזה לא ממש נכון, והמצב הנוכחי הוא בעיקר באשמת הפלשתינים שמעדיפים להישאר תלויים בישראל ברמת המשאבים הבסיסיים ולא ליצור לעצמם מערכת כלכלית עצמאית), וזה נראה לחלק מהעולם נוראי כמעט כמו מה שקרה בתקופת השואה (להזכירך, רוב העולם לא מבין בדיוק גם את מה שקרה שם).

בבקשה אל תשים לי מילים בפה

אני אמרתי "גרמנים" - לא "נאצים". אל תשים לי מילים בפה, בן-אדם! אני פחות טיפש ממה שאתה חושב שאני. אני אמרתי שהחברה הגרמנית האזרחית, לא המפלגה הנאצית ולא היטלר, תיעבה את היהודים וחשבה שהם מאיימים על שלומה של החברה הגרמנית כולה. החברה הגרמנית האזרחית, דהיינו מליוני אנשים רגילים מכל המעמדות, רצתה שהיהודים בגרמניה יעופו מהמדינה. גם אז וגם היום, זה נקרא "גזענות". זו תופעה בינלאומית, אוניברסלית, על-זמנית, שבה חוטאים כל בני האדם בכל העולם. המאבק נגד גזענות איננו קל. המאבק נגד גזענות קיים גם בישראל. יש חלקים נרחבים באוכלוסיה הישראלית המחזיקים בדעות גזעניות מובהקות. ואם אתה חושב שאתה "נקי" מדעות גזעניות, אתה משלה את עצמך. גם אני מחזיק לעתים בדעות גזעניות, ואני נלחם בעצמי כדי לדכא אותן, כי הן הרסניות למין האנושי, בדיוק כפי ששנאה היא הרסנית.

בבקשה אל תמשיך

הדיון הזה לא רלבנטי לפורום. אני רק רוצה לציין, שאתה, כמו הרבה אנשים שמנותקים מהמציאות כנראה, מנסה להציג את המצב כאילו מדינת ישראל ותושביה אשמים בהכל, והפלשתינאים המסכנים חפים מפשע, והרי אתה יודע שזה לא באמת נכון. אתה יודע שיש הרבה נסיבות, אתה יודע שיש גזענות ושנאת-עם מהצד הפלשתינאי באותה מידה כמו מהצד שלנו, ולמעשה אפילו יותר, וכו' וכו'. כמו תמיד, אתה מרגיש צורך בלתי ניתן לשליטה להציג דעה קיצונית וחריפה על מנת ל... אתה יודע מה? אני כבר לא מבין למה אתה עושה את זה אפילו. אבל אם לא קיבלת את ההודעה בפרטי, אני אומר את זה כאן ועכשיו - מספיק. דיונים כאלה, מקומם בפורום פוליטיקה.

meandmeandme

New member
שמישהו יסביר לי

איך הדיון הזה ניהיה ויכוח פוליטי, והדיון על הצילומים של ריעה ניהיה ויכוח על מהות האומנות? זה פורום מוזר. במובן הטוב והרע של המילה.

פורומים באופן כללי הם יצורים מוזרים

זה בהחלט לא ייחודי לפורום שלנו שדיונים נסחבים מכיוון אחד למשנהו. אבל כשזה מגיע למצב כזה של קיצוניות, צריך להגיד מספיק.

דווקא במקרה של

הדיון על מהות האומנות אני חושב שיש קשר חזק מאוד לפורום, כיוון שמוסיקה בהגדרתה הי אומנות.. ולמקות שוויכוח על הגדרות אינו ממש מועיל, הוא נחמד ולפעמים גם מלמד.

למעלה