המשך

N a V e

New member
ממ רק רציתי להגיד ח"ח למי שצילם

את התמונה הזו של אריק חייט קלידן סימפוזיון מדהים. http://planet.nana.co.il/lovely3/photos/pictures/Barby03B.jpg

זאת החברה שלו

אם אתה רוצה שיצלמו אותך כמו שצריך - תדאג "לבקש חברות" קודם

jester789

New member
תודה אורי, אבל...

זאת לא העבודה שלי, זאת העבודה של דניאל עוז. יש לי בעיה לצלם את החבר, אני לא מצליחה לצלם אותו בצורה מחמיאה... לעומת זאת רבים אחרים (להלן: אורי בן-צבי) יוצאים כמו דוגמני צמרת :)

אולי הגיע הזמן

לפתוח פורום "צילום מתקדם" או משהו, כי נראה לי שזה משתלט על הערוץ. איפה הלהפריד בין המוסיקאי למוסיקה?
אורי, אתה יכול להסביר לרגע את הפתגם "אין נביא בעירו" שאתה טוחן בקצב גלגל"צי מסחרר לאחרונה? נדמה לי שנמנמתי באותו שיעור תנ"כ, כנראה.

אין נביא בעירו - פירוט והסבר

"אין נביא בעירו" - דווקא במקום שבו אתה חי, לא מבינים אותך. בפראפראזה: איזה באסה - דווקא בתל-אביב לא קולטים את "אבק", אבל בניו-יורק כן.

אתה משוכנע בזה?

כלומר, האם באופן יחסי יש התייחסות יותר גדולה לאבק בניו-יורק, עד כדי "פרסום", או שאולי פשוט מדובר בכמות יותר גדולה של אנשים, עקב כמות יותר גדולה של אנשים בניו-יורק באופן כללי?

זו היתה רק דוגמה

מה שבטוח - לא קראתי אף ביקורת בישראל (מלבד ב'מתקדם', שאת העורך שלו אני מכיר באופן אינטימי) שניתחה כמו שצריך את האלבום הזה. בחו"ל - רוב הביקורות היו מדויקות וענייניות.

RamiSun

New member
אתה מדבר על אבק

כבר יותר מכמה שאני מדבר על דרים, אורי. אתה פשוט מכור.... לעצם העיניין לא חושב שמבחינה סטטיסטית כל כך מבינים בניו יורק את אבק, ולעצם העינין העיניין אין נביא בעירו זה משפט מאוד קל להוכחה, יותר קל להיזדהות עם גאונות של מישהו חיצוני כשלא מכירים את החולשות האנושיות שלו.... לדוגמא מישהו שקרוב לדוגמנית העל, בוודאי יודע את הדבר הבלתי יאמן שהיא גם מפליצה לפעמים, ואילו המעריצים לא יעלו על דעתם אפשרות מופרחת כזו.

זה לא ממש ככה

עמוס גיתאי, למשל, זוכה להערכה בצרפת, אבל לא בישראל. למה? זה לא רק בגלל שהוא איש לא נעים - זה גם בגלל שהוא קולנוען ביקורתי ולא חברה'מני. בצרפת מעריכים אותו על הביקורתיות הקרירה שלו, בישראל זה ממש לא מקובל. כולם מצפים ממך כאן להיות סחבק ולהגיד כיפאק לצה"ל על כל שעל.

RamiSun

New member
לא יודע, לא מכיר אותו

אבל גם תמיד יכול להיות יוצאי דופן כאלו או אחרים

cut2

New member
אני לא מסכים.

עמוס גיתאי הוא דוגמא רעה. גיתאי הוא, לדעתי, קולנען בינוני (עם חוש טוב לאסתטיקה), ובארץ לא מתרגשים ממנו. בצרפת, לעומת זאת, הוא הצליח לשווק את עצמו עם תדמית של קולנען איכותי ועמוק. מלבד זאת, קולנוע חוץ זוכה בדרך כלל ליותר הערכה, כי הוא מערב עניין של 'הכרה של תרבות אחרת'. חוץ מזה, צרפתים. גם 'מחסומים' זכה כאן לאחלה ביקורות והוא מאוד אנטי צה"ל, ויוצא נגד האנטי-הומניות של חיילים (ספציפיים וככלל, לדעתו) אשר עומדים במחסומים. אני בטוח שהוא לא טופח לצה"ל על השכם.

kurush

New member
וודי אלן ניסח את זה טוב *ספוילר*

בסוף של "סוף הוליוודי", כשהסרט שהגיבור שלו עשה בזמן שהוא היה עיוור זמנית נכשל לחלוטין בארה"ב אבל הצליח בצרפת... הצרפתים אוהבים לעשות דווקא P:

בואו לא נשכח

שהצרפתים גם מאוד אוהבים את הסרטים של ג'רי לואיס, משום מה. ונסגור בציטוט מהדיילי שואו עם ג'ון סטיוארט (תוכנית מצוינת!): "I'll tell you once thing. The French are gonna love it. Well, not LOVE as much as GET..."

זה טוב שאתה לא מסכים

דווקא הדוגמא של 'מחסומים' לא מדגימה את 'אין נביא בעירו', בגלל שזה סרט שדן בתופעה שסוקרה באופן מאסיבי על ידי כל העיתונים, וקיים קונסנזוס שמחסומים=רע. עמוס גיתאי - אתה טוען שהוא "קולנוען רע", ובצרפת טוענים שהוא "גאון". הפער בין ההתרשמות שלך ובין ההתרשמות של הצרפתים הוא דוגמה ל'אין נביא בעירו'. אגב, גם המחזאי יהושע סובול הוא דוגמה כזאת: הוא כתב מחזות ביקורתיים מאוד שהציבור הישראלי לא הצליח לעכל, ובחו"ל הוא פופולרי מאוד, ונחשב כיום למחזאי הישראלי המפורסם ביותר בעולם, בעיקר בגרמניה ובמערב-אירופה.

אתה לא חושב שקיימת האפשרות

שאליאב צודק, ושהצרפתים טועים? כלומר, אין נביא בעירו משמעו שרק מי שאומר על משהו שהוא טוב צודק? אם בארץ היו מתים על אבק, ובחו"ל היו רק יורדים עליהם, אז זו דוגמא ליש נביא בעירו?

אני חושב שאבק צודקים

אני חושב שכדי להבין את 'אבק', אתה זקוק לרקע תרבותי מסוים. הרקע הזה נדיר בישראל, ופחות נדיר בארה"ב, אנגליה וצרפת. זה לא מפתיע אותי שבחו"ל מבינים את 'אבק' טוב יותר -אחרי הכל, חברת קיוניפורם חיה ופועלת בעיקר בארה"ב, לא בצפון עפולה. מבחינה זו, אין שום "דרמה גדולה" במשפט 'אין נביא בעירו' - לפעמים הוא פשוט לא נמצא, וזה יהיה צפוי מראש שהוא לא יימצא. במציאות הגלובלית של ימינו, אם אין נביא בעירו - אז ודאי יש לו אתר איפשהו

RamiSun

New member
בשביל להבין את אבק

צרכים לאהוב אוונגארד וגם קצת לאהוב רוק ומוזיקה קלאסית מודרנית כנראה... אני עדיין לא רואה שכל כך אוהבים את אבק בחו"ל כמו שאתה מתרשם. ואגב, מסקרן אותי, מה אתה אומר על Trespass בהקשר של אין נביא בעירו?

תרשה לי

לא פעם, לא פעמיים ולא עשר (אלא יותר, כנראה) יצא לי לכתוב בפורומים דעות שהיו מנוגדות לדעות באותו נושא שכתבתי בתקופה מוקדמת יותר. באופן צפוי ועקבי תמיד היה מישהו שהרים גבה בסגנון "ואללה, מה קרה שפתאום אתה ככה וככה?". ובכן, אחת מהתופעות שפעם היו מדברים עליהם (והיום פשוט לא. מפליא ביותר) בפורומים היא שרוק מתקדם, גם בהכללה על המוסיקאים וגם על המאזינים, הוא טעם נרכש, וניתן לקבל כמה רשמים שונים ואף מנוגדים עד שהמאזין נסגר על דעה או חוויה מסוימת שהוא חווה עם המוסיקה, ואפילו זה יכול להשתנות מקצה אל קצה אחר לאחר פרקי זמן ארוכים יחסית. במקרה הזה זה נראה לי קצת תמוה כשלמישהו אחר זה נראה תמוה שלוקח יותר מהופעה אחת או שתיים להבין מה בדיוק הולך בראש של מי שמופיע. ככה קרה לי עם טרספס. מרחוק זה באמת נראה קצת כמו אי אל פי, אבל מקרוב אין שום קשר חוץ מהאסתטיקה. לטרספס יש סגנון הלחנה מוזר ויוצא דופן, וזה מספיק לי גם כדי לומר שזה מעניין ויפה. כן, מדובר בטכניקות שמבוססות על פיתוחי מוטיבים בצורות שונות, על אלתור, ועל מבנים שהאלמנטים שלהם ידועים ונעשו בהם שימושים בעבר. אבל המבנים שטרספס בונים עם האלמנטים האלה הם מאוד מיוחדים. לדעתי יש במוסיקה שלהם טבע שקל לפספס אותו. כמו שבמשך שנים ארוכות אני הייתי נרדם באופן אוטומטי בכל פעם שהייתי שומע באך, ככה אפשר לשבת שעה וחצי בהופעה של טרספס ולא לשים לב לכל מה שקורה שם. זו תופעה פסיכולוגית, אקוסטית, ואולי פסיכו-אקוסטית, שאני יכול לנסות ולאפיין אותה, אבל לא אעשה את זה בהודעה הזו. ובכל זאת, אני די בטוח שזה נגזר איפשהו מהמרקם של המוסיקה. ואני לא חושב שזה משהו שלילי. זו תופעה שאחת מההשלכות שלה היא לעתים חוסר קוהרנטיות בשלבים מוקדמים של ההאזנה. בלה בלה בלה, לשאלתך רמי, אני מאוד מעריך את המוסיקה של טרספס. וכן, אין נביא בעירו. זה עוד מקרה קלאסי. מצד שני, מדובר בהשלכת לוואי של "אין נביא בעירו" בהקשר של רוק מתקדם בכלל בארץ. אבל אני חושב שמתוך אלו שכן מודעים לרוק מתקדם ואוהבים את המוסיקה, לא מעט מעריכים את טרספס.

RamiSun

New member
מסכים איתך,

במוזיקה בכלל ובפרוג בפרט, יש מושג של מוזיקה שגודלת אצלך מהאזנה להאזנה... חחח..באנגלית זה נשמע יותר טוב.... music is still growing on me בהקשר של איזה אלבום או להקה, משהו כזה.

למעלה