המשך

אתה לא קורא ביקורות, כנראה

כל הביקורות שקראתי עד היום על אבק - כולן היו טובות. ומלבד רונן צומר בוויינט (שגם הוא לא כתב ממש הרבה, וגם לא לעומק), לא קראתי אף ביקורת נורמלית בארץ.

RamiSun

New member
זה עדיין נשאר יותר אוונגארד מפרוג

ביקורות טובות לעולם לא יהפכו מוזיקה למשהו אחר ממה שהיא...

בולשיט

זה כבר לא אוונגארד - זה רק מכונה אוונגארד. "אבק" עושים מה שת'ינקינג פלייג כבר עשו בשנת 1998. זה לא אוונגארד - זו פשוט מוסיקה לאנשים מתוחכמים-יחסית. זה לא מאיה בוסקילה, זה לא עידן רייכל, זו מוסיקה 'גבוהה'.

RamiSun

New member
מוזיקה בדרך כלל מכונה אוונגארד

בגלל שהיא אוונגארד. או ש"יס" רק מכונים פרוג והם למעשה לא עידן רייכל ולא מאיה בוסקילה רק מוזיקה גבוהה. מבלי לזלזל בהם.

לא ממש

אוונגארד זה משהו הרבה יותר נועז מאשר המוסיקה של 5uu's. אוונגארד זה משהו שעוד לא שמעת, שעוד לא קלטת, שעוד לא היכרת. אם משהו רק מחקה את שיינברג או את ת'ינקינג פלייג, הוא אולי אוונגארד בשביל מאזיני בריטני, אבל לא אוונגארד עבורי. אוונגארד הוא מושג יחסי.

נכון, עבורי

אני בן-אדם, יש לי דעות, ואני כותב אותן בפורום. אגב, אין לי מושג כמה אתה מכיר את תולדות האמנות, אבל "אוונגארד" זו לא הגדרה למוסיקה שבהכרח עשו במאה העשרים. זו הגדרה אוניברסטלית לאמנות שהולכת קדימה, לפני כולם. ומכיוון ש'אבק' הולכים בעקבות להקות אחרות, קשה לי לומר שזה אוונגארד במובן האמיתי של המילה. ואין שום צורך בכך, באמת.

RamiSun

New member
יש הבדל בן מושג לדעה,

אבל המושג לא יכול להשתנות לפי דעתך או דעתי רק בגלל שאנחנו חושבים את עצמנו בני אדם, אם אבק משויכים לזרם של הריו, הם אוונגארד Avant-Rock מה לעשות....

לגבי זרם הריו

אין קשר ישיר בין ריו ובין אוונגארד. תמצית הריו היא פעולה בשדה הלא-מסחרי, דהיינו מחוץ לתעשיית המוסיקה של המיינסטרים. אין קשר ישיר לאוונגארד סגנוני - המטרה היא להיות עצמאי מלחצי השוק. הריו מבוסס על סוציאליזם, דהיינו זה לא קשור רק לאמנות באופן מובהק. שוב, אני יודע שיש דבר שנקרא Avant-Rock, אבל אתה חייב להבין שזה מושג מאוד יחסי. עבור דייב קרמן, אוונגארד זה הנורמה. במצב כזה אי אפשר לדבר על אוונגארד, ובגלל זה הוא בעצמו מכנה את המוסיקה שלו "גרילה-רוק", דהיינו מלחמה נגד המיינסטרים. יש הבדל עצום בין גישת האוונגארד (ללכת לפני המחנה כדי לעזור לו) ובןי גישת הגרילה (להיאבק במחנה).

בוודאי שכן

"גרילה רוק" נשמע אחרת לגמרי מ"רוק אם-טי-וי", בדיוק כפי שליריקס של להקה סוציאליסטית נשמעים אחרת מליריקס של להקה קפיטליסטית.

puffush

New member
יפה מאוד

ואתה רואה שהם לא שרדו
חה!

RamiSun

New member
דייב קרמן גם כותב כאן בפורום?

הרי זה לא משנה מה המושג עבורו... אלא מה המושג אומר בכלל בתת מודע הקולקטיבי של האנושות, עבור בן לאדן להבדיל מיליון הבדלות גרילה זה משהו אחר לגמרי

אתה מנסה לבלבל

לא דיברתי על גרילה כמילה יחידה, דיברתי על גרילה-רוק. המושג די ברור, אני חושב, והעובדה שהוא לא פופולרי לא הופכת אותו ללא-ברור.

RamiSun

New member
מנסה לבלבל? חלילה וחסה

רק טוען שדייב קרמן לא יכול לקבוע מה זה אוואנגארד אלא התפיסה הקולקטיבית, האמת שאתה זה שמיחס לו את נקודת המבט , אני לא בטוח שהוא אמר דבר כזה. מעבר לכך כל השימוש במושגים המפוצצים גרילה רוק ורוק מחתרת...זה אמור לעשות רושם על מתבגרים, לא על אנשים כמונו. לא?

חוזר להתחלה

אוונגארד - מושג שאומר: החבר'ה שהולכים מקדימה, ומגלים את הלא-נודע. אבק: לא אוונגארד. את מה שהם גילו - כבר גילו אחרים. לכן - בבקשה לא לבלבל בין המושג "מוסיקה מודרניסטית" או "מוסיקה מתוחכמת" ובין "אוונגארד". אלו דברים שונים לחלוטין. רק דבר אחד חשוב לציין - אוונגארד הוא מושג יחסי. מה שנחשב אוונגארדי לציבור הרחב, הוא לא אוונגארדי למי שנמצא בסצינה זמן רב. לכן, מה שנשמע לך אוונגארדי, לא בהכרח נשמע לי אוונגארדי.

רגע בעצם

החבר'ה שהולכים מקדימה, לא מגלים את הלא-נודע, הם פשוט מגלים את מה שנמצא מקדימה. יכול להיות שהם היו שם קודם, ואז חזרו בחזרה, ואז שוב הלכו לשם.

ניקח לדוגמה את כדור הארץ

הרי ידוע שכדור הארץ הוא עגול - במובן מסוים, אם תלך הרבה קדימה, בסוף תגיע למקום שממנו התחלת. אבל ההנחה היא שבהליכה לא תצליח לכסות את המרחק הזה, בגלל שיש כמה אוקיינוסים שיעצרו אותך בדרך.

למעלה